- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8988 üzenetére
Hacsak nem valamilyen nem-ethernet a link a net vagy bérelt vonal vége akkor simán mehet az ASA.. ha mégis valami nem-ethernet a végződtetés akkor ezt egy 1841 is megoldja neked (bár akkor nem nagyon valószínű hogy tud a technológia 100..200Mbps-t) - már úgy értem végződteti a linkedet és egy pár jól átgondolt ACL-el megoldható hogy a router összekösse a linkedet az ASA-val ekkora sávszélre is. Sok helyen (nem röhög, sokszor látom) switch-en végződtetik a netet/vonalat, pattintanak rá egy-két átgondolt ACL-t, utána meg Juniper tűzval.. Nokia esetleg.. De a C1941 se tud 150Mbps-t ZBFW és/vagy QoS pol-map mellett.. az csak a Fast Switching CEF-ből, de az csak annyi, hogy ennyit tud magán átforgatni ha *semmit* se kell a csomagokkal csinálni routing/switchingen kívül (és a csomagok mindegyike 1500byteos). Ha ISR G1 elég (bár újonnan úgyse igen tudod megvenni) akkor esetleg 7200-as, NPE-G1-el vagy G2-vel (de ugye moduláris, drágaság lesz alapból). Esetleg 4331/4351? De minden attól függ hogy a csomagokat akarod-e szűrni/ellenőrizni, kell-e IPSec, kell-e QoS, max. session szám egy időben.. írtam már itt erről. Itt egy példa white paper amit érdemes elolvasni. [Ja, jótanács: ha NAT-olsz is meg ZBFW is van esetleg akkor ASR felejtő, olyan bugos hogy szavak nincsenek..]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Nem te lennel az elso aki ilyet csinal
De egyebkent igen, eleg elborult az arazasa a szegmensnek.
-
quby
őstag
válasz
Tudom hogy eretnekség ide ezt irni, de mikrotik vonalon 30-40 ezres kategóriában ez bőven megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest