- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6411 üzenetére
Az a szombatokent 8 ora csak az iskolaban toltott ido. Sogorom is vegzett igy tanfolyamot. Ha nem foglalkozik vele nap mint nap hetkozben, akkor soha nem vizsgazott volna le.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6339 üzenetére
FWSM, multiple context, shared interface-ek, same security traffic permit, minden interface sec level 100. Az indok: kell a stateful inspection.
Mintha mas eszkoz nem tudna ilyet...
Legalabb olyan kellemes volt mint reszelovel... -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6339 üzenetére
Én már kifejezetten megbarátkoztam vele. Minden nap kap egy write erase-t az asa ás megy fel az új konfig.
Persze lefogadom, soha nem kell a németeknél valami újat konfigolni, mert megy a ticket a supportnak, ha valami gond van. -
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6331 üzenetére
A vammentes reszen vasarolt cuccok siman felvihetok a gepre, de felados poggyaszba is lehet tenni.
Multkor hoztam 4 liter palinkat, egyik vamon se szolt senki, igaz en se lobogtattam a palinkasuveget.FecoGee
So:r light. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6267 üzenetére
Ott vásároltam ebédre, 4 barna zsemle volt akciósan 1 font. Na mindegy, kibírom. Magyarországon is sokan esznek ennyiből, csak nem két hétig, hanem évekig.
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6261 üzenetére
Köszi, ezt beneztem
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6253 üzenetére
Az instructor mondta hogy nézzük meg, mert egyikünk sem ért a TCP/IP-hez a video szerint
.
Jó egyébként nagyon. Reggel 9 óta nyomjuk, 1 órás ebédszünet volt és 2x5 perc.
És végre tudjuk miért nincs nyomtatott topológia a laboron.
Volt aki elszaladt (!) vele. Leült, megkapta a feladatsort és elfutott. Kemény, mi?
Ja és mesélte hogy volt egy CCIE Voice candidate srác aki 41. alkalommal (41!) ment át.Szerk.
Ezt ismerte valaki eddig? Sosem hallottam róla. IOS-ben nyomtató szerver parancs.(config)#printer lpt line aux0
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6237 üzenetére
Bizony! Durva napok lesznek.
Leicester Square
London, UK WC2H 7LH - We will be on the 8th Floor in the Penthouse Suite.Dates: Monday, April 7th - Friday, April 18th
Start Time: 9:00 AM local time
Instructor: Dave Smith, CCIE #19125
Class will run for approximately ten to 12 hours per day including an hour lunch break. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6204 üzenetére
megvolt
probaltam minden sebesságen, egy ideig megy, aztan I/O error -
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6197 üzenetére
Azert mert vannak olyan hulyek mint az egyik volt fonokom. (es nem o az egyetlen)
Imad alkudozni. Volt olyan beszallito, aki konkretan mindent ketszeres listaaron rakott az orra ele. A hulye meg orult, hogy alkudott belole 40-45%-ot es megvehette listaar felett. Csak annyi kellett hozza, hogy a sales csako kiismerje par targyalas alatt.
De volt olyan is, hogy X szoftvert bevasarolta a cegbe, es fennhangon hirdette milyen fasza csavol mert listaarbol alkudott 15%-ot. Felmegyek a ceg weblapjara: 25% sale. -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6197 üzenetére
"Épp aktuális" "különleges" ajánlatunk alapján "csak neked csak most.." XD
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6195 üzenetére
Nah' igen.. higgyétek el: a Cisco-ra 2 dolog igaz:
- a networking Microsoftja..
- money washing machine.. minden szempontból (HW/SW/CERT/et cetera..) -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6188 üzenetére
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6175 üzenetére
Hát ha értenék is a linuxhoz...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6169 üzenetére
Ez most tenyleg ott van. Le is szedtem mar:
(seriously... no April Fools)
The Alpha release of V1.0 is ready for you guys to try out. We have the Linux version available (Recommended) and the Windows All-in-one Version (has some bugs).
Jeremy and I have a very aggressive feature and bug fixing release schedule. We will release the updates as they come - so check into the member area often.
Download the Software (linket nem rakom be mert ugyis kell letolteshes felhasznalonev/jelszo amit a kickstarteres gyujtogetesnel adtak. Plusz GNS3 v1.0 Alpha futtatasahoz is keri a felhasznalonevet es email cimet. Aki adakozott annak ugyis van a tobbieknek meg ugyis mindegy)
Learn More About Bug Reporting and Feature Requests
Please help us to make V1.0 of GNS3 the best tool for networkers by providing constructive feedback about the software and bug issues.
Thanks again for your support!
Stephen + Jeremy
-
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #6169 üzenetére
Már várom a holnapot....ma vagy a 10. "jóvicc"
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6151 üzenetére
Persze. A dhcp megy, más vlanból oszt rendesen..
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #6129 üzenetére
CCIE-nek se magyarországon kell lenni. Egyik CCIE ismerős 4-5 évnyi szerződéses referenciával simán hazavisz nettó 8k GBP-t havonta. (segítek: még 350-es árfolyammal is 2.8M HUF, de aktuális árfolyamon már 3M)
-
válasz
Cyber_Bird #6129 üzenetére
Szlovákia. Ugyanakkora balkán, mint Magyarország, csak egy lakás 2-3-szor drágább, mint nálatok. Te hol kapod azt a 120 többszörösét, otthon?
-
válasz
Cyber_Bird #6127 üzenetére
Hát nem tudom, lakótársam apja egyszerű gyomororvos, és két házuk van, meg egy lakásuk, és nem a mo.-i nevetségesen alacsony árak mellett.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6118 üzenetére
En is elmentem
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6108 üzenetére
Igen. Nemrég adtak hozzá helyeket pl. Brüsszelben is. 1-2 nap alatt mind betelt.
Mexikó, RTP és hasonló helyeken még lehet vizsgázni. 18 óra repülővel -
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #6108 üzenetére
Kicsit olvasgattam a CCIE v5-el kapcsolatban. Azzal, hogy fullosan virtualizált lesz, elképzelhető, hogy idővel a CCIE LAB vizsgára nem kell kiutazni külföldre, hanem egyszerűen csak befizetem a vizsgadíjat és elmegyek a legközelebbi vizsgaközpontba?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6088 üzenetére
Nem kotozkodni akarok, de a v4-ben eleg masszivan van PVLAN, QinQ, L2 QoS, stb. A v5-ben nem lesz.
Aki akar labort berelni sok lehetoseg van. INE, iPexpert, stb. Nekem is volt par routeren de eladtam oket. GNS3-ban mindent le tudok probalni, akkor meg minek fogyasszon es hangosak is. Plusz ha nincs konzol szervered dugdoshatod ide-oda a konzoljabelt. Szivas. CCIE v5 full virtual lesz, azaz a konfig reszben sem lesz olyan switching topik amelyhez kell ASIC. Ezert aki v5-re keszul sztem teljesen felesleges eszkozt venni. IOU aztan jo napot. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6073 üzenetére
Én megmondom őszintén nem estem hasra tőle. Bár nem is vártam mást
. Fogom használni, de semmivel sem tud többet/jobbat, mint az IOU. WebIOU-val pedig könnyű összedobálni bármilyen topológiát.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6073 üzenetére
Én még nem láttam
Azért menjen már a gyerek a 32 GB ramjával valamerre
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én a linuxmintet annyira nem csipázom, mostanában a xubuntu jön be jóságosan.
Azért a no shit-et ő i beszopta
Elvileg egy hét és gyün az 1.0.
-
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #6054 üzenetére
@Cyber_Bird: Csak nem DOCSIS-ban utazol?
@Ferke: Gratula! Én jövő hónapba tervezem a CCNP SWITCH vizsgát. Remélem összejön. -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6020 üzenetére
Hogy nem jöttem rá eddig.
:>
-
XFoxyX
tag
válasz
Cyber_Bird #5948 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm és ígérem legközelebb előbb keresek és aztán kérdezek ^_^
-
XFoxyX
tag
válasz
Cyber_Bird #5936 üzenetére
És tényleg csak 5 dollár a különbség a kettő között?
-
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #5925 üzenetére
Usb2rs232 8db 5700ért?? Hol?? Én ebayn vettem két PCIe 4port rs232-t. 4k volt a ketto.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5773 üzenetére
A nelkulozhetetlen embereket ki kell rugni!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5745 üzenetére
Igen, ezt írtam én is, de kiderült, van router erre a célra.
Nem emlékszem már, hogy 12 portos PoE-s 2960 van -e, rá kell keresni a data sheet-ben. -
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #5728 üzenetére
Szerintem teljesen jó, én bírom, jó fej!
Tudásban is ott van..
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5666 üzenetére
NE! 50000+ entry után elkezdi dobálni őket meg nem kreál újat de nem
is törli az elévülőket.. BugID még nincs, annyira nem követtem a dolgot,
én csak lejelentettem, a design team nagyon haladni akart (szűkös idő)
így c3945 lett belőle, ami egyébként remekül üzemel. Az IP SLA se
működik rendesen, a qvantum processzorra nem lett optimalizálva az
IP SLA program, így előfordul, hogy falsan ugyan de ilyen 200..400ms
jittereket jelent.. az meg nagyon cinkes. Nekünk már csináltak egy IOS-t
de még nincs publikálva.. 1.8 évig szüttyögött rajta a Cisco. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #5640 üzenetére
Bezony, meg a protokol is
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5586 üzenetére
Oda menj, ami a legközelebb van hozzád vagy a munkahelyedhez.
Ugyanazt kapod. Mármint van egy minimális követelmény a gépekkel szemben, az megvan mindenhol, anélkül nem lehetnenének vizsgaközpont. Segíteni nem fognak sehol sem, max ha gáz van a géppel vagy a vizsgaszoftverrel, de ugye akkor sem a vizsgakérdések megválaszolásában segítenek.
Innentől kezdve meg az egyéni igények lehetnek még döntőek. Közel van, nincs közel. Van légkondi vagy nincs... Tömegközlekedés vagy autó? Parkolóhely?Nekem 10 perc sétára volt a Csalogány utcai Controll Training Budapesten, hát oda mentem mindig.
Krix
CCX (Contact Center eXpress) admin az VoIP cucc, azon belül pedig ilyen telefonos ügyfélszolgálathoz tartozó dolgok.
Media Conergence-ről fogalmam sincs.
Viszont az IBM szerver lehet jó másra is, ha jól tudom akkor vagy alapból vagy kis hekkeléssel de bármi felmegy rá. Pl. VMWare. -
bugizozi
őstag
válasz
Cyber_Bird #5581 üzenetére
Szia!
Mi ezzel a vizsgával sima Cisco Select partnerek lettünk, remélem ki is tudjuk használni majd!
-
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #5578 üzenetére
juno-t nem tudom letölteni normális helyről.. de már rám jött a délutáni utálat...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5574 üzenetére
Hájja. Én is külön szobában nyomom. A titka, hogy meg kell beszélni, hogy mondjuk 20.00-24.00-ig tanulás van és ne zavarjon.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5572 üzenetére
Én megoldom, megbeszéltem otthon. Nekem már feleségem van és nyáron gyerekem lesz, de addig ami a csövön kifér, nyomni kell a CISCO-t
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5541 üzenetére
Az a legjobb.
Meg kulonben is, sose bizz senkiben! -
cekkk
veterán
válasz
Cyber_Bird #5537 üzenetére
Na pont a google-ben nem kerestem, hanem egy letöltős oldalon
Köszönöm neked a segítséget! -
cekkk
veterán
válasz
Cyber_Bird #5535 üzenetére
Sajnos azt nem találtam meg
Ebbe a könyvbe sok feladat van? Laboros gyakorlatokat honnan érdemes szerezni? -
cekkk
veterán
válasz
Cyber_Bird #5533 üzenetére
Laborozni ezzel a programmal vagy esetleg másikkal tudok?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5530 üzenetére
Mivel en foglalkozom Nexusokkal is, en regebben gondolkodtam rajta. Kollegamat is erdekli. De sajnos nincs hozza Cert Guide, ezert magadnak kell osszevadaszni az anyagot. INE-nek sincs csak CCIE DC anyaga. CCNA DC-hez regebben mikor neztem nem talaltam semmi jo anyagot. Csak cisco.com config guide-k es whitepaperek.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5504 üzenetére
Elolvastam, (egyelőre) úgy érzem értem, ettől függetlenül továbbra is a szűrést/összegzést favorizálnám, nem 625 féle area típust.
Végig megy a könyv a szűrésen, összegzésen majd jön, hogy 'ja erre egyébként kitaláltunk néhány másik parancsot is', de a parancsok hiányosságai miatt később bevezettük még az NSSA-t is.Azért a Cisco is sokáig küzdött, mire végre lett etherchannel support a tűzfalaiban is...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5480 üzenetére
Hat ki kell hozni a baratnot is.
Van olyan kollegam, aki ugy koltozott Magyarorszagrol, hogy kozben meg otthon megszult a felesege es a baba 3 honapos koraban ok is koltoztek. Nincs megoldhatatlan problema. -
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5459 üzenetére
Volt olyan munkahelyem, ahol elmentem 1 het szabadsagra, anelkul hogy a szabadnapjaim szama csokkent volna. Cserebe elofordult, hogy bementem pentek reggel hatra es szombat delutan negykor indultam haza.
A kotetlen munkaidonek vannak elonyei es hatranyai. En szemely szerint nem kedvelem. Legkonnyebben megfoghato resze, hogy a rugalmas vagy kotetlen munkaido eseten rogton megszunik a tulorak kifizetes, mert hat ugy ktoetlen munkaido, hogyan lehetne benne tulora? Ezzel egyutt altalaban van is annyi melo, hogy napi 8 oranal tobbet ki lehessen tolteni. Gyakorlatilag a legjobb modszer arra, hogy tulorapenz nelkul dolgoztassunk embereket tobb mint napi 8 oraban.Hahahahahaha troll IPS. - ASA: Data packets with urgent pointer dropped with IPS as bad-tcp-cksum (CSCuh12279)
Igen? Ez a csomag surgos neked? Hagy mutassam meg ilyen szepen tudok droppolni. -
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5457 üzenetére
Szvsz ezek egyik sem motival. marmint kave, tea, jatek/piheno szoba. Nem ettol leszek motivalt es nem ettol nem egek ki.
Fizuemeles, bonusz, altalaban ezek motivaljak az embert. Esetleg magasabb szintere kinevezes, ceges auto, kinek mi. De (nekem) biztosan nem az, hogy ingyen ihatok instant kavet tejporral egy automatabol.
Engem pl sokkal jobban motivalna ha a fizetett szabadnapjaim szamat emelnek meg. Keresek eleget (szerencsere), igy nem a tobb penznek, hanem ugyanannyi penzert kevesebb munkanak orulnek. Kaptam 3% emelest iden, nyilvan orulok neki. Ha kaptam volna +5 nap szabit (ami atfrditva csak kb. 2% emeles), annak jobban orulnek.
Ezzel talan tobbet tennenek kieges ellen is, mint fizetesemelessel. Ugyanazt a szart kavargatom minden nap. Ugyanugy fogom megunni az egeszet, akkor is ha csilliardokat fizetnek erte. -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5428 üzenetére
Meg hát 2 CCIE egy cégnél már ad valamennyi kedvezményt is, vagy van valami hasonló dolog, de ez csak CCIE szinttől van
- tudomásom szerint.
-
suomalainen
tag
válasz
Cyber_Bird #5415 üzenetére
De tényleg vannak olyanok, akik csak dumpolnak és elmennek vizsgázni, anélkül, hogy bármit tudnának az adott témakörről?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5412 üzenetére
CCDA-val kacerkodtam regen en is. Mennyire hasznosithato ismereteket ad? Koszonoviszonyban van a tananyag a valosaggal?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5421 üzenetére
Bajnak baj ez, de előbb-utóbb úgyis kiderül ez és pofára esés veszélye fog fennállni.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5418 üzenetére
Ugye egy percig sem gondoltad komolyan, hogy egy egy hónapos CCNP-s szinthuszár vetekedhet itt akármelyikőnkkel
-
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #5418 üzenetére
-
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #5415 üzenetére
Ránéztem.
Ha CCNA-at szeretnék akkor meg kell csinálnom az ICND1 és 2-t, és ha mindkettő megvan akkor lesz meg a CCNA?
Vagy ez után mehetek CCNA vizsgára? -
suomalainen
tag
válasz
Nem igazán értettem sose, hogy miért követelmény a CCNP-hez a CCNA, amikor a CCIE-hez nem követelmény a CCNP. (legalábbis én így tudom).
-
FeRkE
őstag
válasz
Ja hogy jah.. Azt nem tudtam
Akkor mégsem olyan egyszerű, hogy CCDP is legyek majd
Sebaj, van mit tanulni, és ez jó!
-
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #5408 üzenetére
Konkrétan mit tanultál pár szóban CCNA és CCDA alatt? Konkrétan mit dolgozol?
-
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #5403 üzenetére
Mennyi tanultál rá? Tanfolyamra jártál? Zöldfülüként nehéz volt elhelyezkedni? Fizetésed milyen?
-
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #5403 üzenetére
Milyen certiket szereztél?
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5370 üzenetére
A legviccesebb, hogy telecom családból származom és kedvenc
területem a voice - de mindennél jobban utálok telefonálni :] -
KrissszG
tag
válasz
Cyber_Bird #5347 üzenetére
Időközben regisztráltam ICND1-re,szóval sajnos már nem nagyon tudom meggondolni magam és átnyargalni CCNA-ra. Azért ezt a két lépcsős megközelítést választottam, mert
- még soha nem vizsgáztam hasonló technikai dolgokból, így nincs vizsgarutinom sem, ez lesz az első.
- nincs gyakorlatom, jelenleg bár IT területen, de nem kifejezetten ebben dolgozomJanuárban meglátjuk sikerül-e.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5319 üzenetére
Én élőben megnéztem, nem volt nagy szám. Kb. 15 percben elmondhatta volna amit 2 órában tett
.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5272 üzenetére
Elerheto mostmar az ingyenes seminar reg nelkul
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Cyber_Bird #5314 üzenetére
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5314 üzenetére
Sima ACL-nél nincs any any, csak egy any van
Cyber:
tényleg, bakker.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5310 üzenetére
Sima acl, ha source ip az A vlan ip tartomanya
Rosszul fogalmaztál
Ha már source IP-t nézünk, akkor azt csak a kiterjesztett ACL tudja, te cél IP-t akartál írni
Igazából most mindegy, melyiket használja
-
Akiii
tag
válasz
Ezt a webinart lelehet valahonnan szedni?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
En nezem majd. Nem kell hozza semmifele account, tehat barki csatlakozhat.
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #5268 üzenetére
Fogják biztosan, ne aggódj
De remélem, be tudjuk fejezni a mostani anyaggal, ha már elkezdtuk..
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5264 üzenetére
Junius 2-re foglaltam idopontot. De lehet csusztatom
. En akarok lenni az elso magyar v5 CCIE
. PfR es Layer2 QoS kikerul. Egyik sem erossegem. Szoval elgondolkodtato
-
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #5210 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat. A GNS3-t már sokan mondták, de akkor kipróbálom. Esetleg tudtok adni pár tanácsot mit gyakoroljak be, mivel érdemes többet foglalkozni? Esetleg leírások a GNS3-hoz?
Illetve mi az a class-map?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5189 üzenetére
Megírtam
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5189 üzenetére
Eleg brutal meretu a konfig, es konnyu belekeveredni. De viszonylag egyszeru a dolog. Lehet, hogy irok rola
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #5183 üzenetére
A written meg hagyjan, de a laboros tuti nem menne meg harom even belul sem. Majd meglatjuk
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5175 üzenetére
Olvastam, de még mindig nem értem
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5171 üzenetére
Nekem CCNP-nel meg sok volt. Akkor abba is hagytam. De nagyon jo konyv, minden benne van bit szinten. Tenyleg alapmu. Szerintem olvass bele, aztan meglatod, fekszik -e a nyelvezete, formatuma.
-
gtzion
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #5164 üzenetére
Hát az UTP kábel egy csavart érpáras kábel, ált rézből, különböző színű 8 kis kábel van benne, a leggyakrabban használt az otthoni hálózatokon, az Ethernet kábelek olcsóbbik fajtája (a másik az üvegszálas/optikai)
. Hát leszedtem a CCNA Discovery-t abból tanulok, igazából ez mind szép, csak elvileg még ahhoz is van egy kis előképzettséget adó rész, az IT Essentials. Azt szeretném valahogy megtalálni, ncore-on nem láttam. Azért kéne még egy kis előzetes, mert pl az ilyen oktettek, meg hálózati címzés rész, meg alhálózati maszkok már elég kínai.
Szal olyan anyagot keresnék ami rávezetne egy kicsit a CCNA Discovery-re, és azt találtam, hogy az IT Essentials az az lenne.
Köszi előre is, ha valami jobbat tudtok mondani.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5123 üzenetére
10 perccel ezelott meg 75k-nal jart a szamlalo, most 77k. Megy ez.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5109 üzenetére
Lemaradt, de fontos, hogy a default AD-je ilyen esetben is 1 tehat static route. (csak regen koborolt errol valami legenda, hogy ilyenkor 0 az AD-je, de az persze butasag
ill csak valami osregi ios verzioban lehetett igy)
Sok helyen, komoly konyvekben is irjak, de tobbek kozott Odom mester is cafolta pl a ccnp konyvben is. -
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #5100 üzenetére
így van kivették, ezért kérdeztem meg, mert csak lehúzták, de nem nagyon mondták, hogy mi van vele...
-
tacsk0
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #5086 üzenetére
teljesen igazad van, csunyan osszekevertem a kettot
mire javithattam volna elment a lehetoseg...
-
Akiii
tag
válasz
Cyber_Bird #5077 üzenetére
input output ratere gondolok miert ir tobbet mint 10 mega ha egyszer rajta van a rate limit
5 minute input rate 31931000 bits/sec, 5022 packets/sec
5 minute output rate 19078000 bits/sec, 4532 packets/sec -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5063 üzenetére
eigrp-nél rid:
eigrp router-id 1.2.3.4 -
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #5067 üzenetére
Az ASA egy eleg faszan mukodo Linux alapu tuzfal, IOS-ben megszokott CLI-vel (es egyre jobb GUI-val).
A CheckPoint, na az egy Linux alapu kutytmuty, fuggetlenul attol, hogy mar 20 eve csiszolgatjak. Egyebkent kezdik megemberelni magukat az utobbi 1-2 evben. GAiA alapon mar kevesbe fajdalmas, mint smirglivel aranyeret torolni. -
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #5067 üzenetére
hát igazából én is, mert bárminek utána nézek, ugye az angol, és a marha nyelvű magyart meg néha nem értem mire gondol...
de ezeket haverom adta fősuliról, valamilyen háló tárgyukban voltak és mondta hogy a magyar ccna ban is ilyenek vannak. inkább megnézem ami van, ér ez is csak valamit...
de kiakadok a dumáktól nagyon! (olyan mint egy IT maaunikasó) -
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #5063 üzenetére
okok!!!
-
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #5061 üzenetére
hopp tényleg fordítva írtam... hiába, csak kell az a kv...
okok ospf itt is van, de akkor a loopback jó ugye? -
kristofkax
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #5025 üzenetére
Hali,
Érdekelne a kábel. Budapesten merre laksz? Jövőhét szombat (november 23) arra járok.
Üdv,
Kristóf -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5014 üzenetére
Azt én is olvastam, hogy fejből tolja. Durva. Bár ha azt nézed ő nem kapkod fel telefonokat, nem húz kábelt, nem patchel, nem konfigol cégeknél, ez az élete, nem veszik el az idejét a userek és managerek, ezt csinálja évek óta, már álmából felkeltve is tudja az anyagot
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5014 üzenetére
Nekem ott nem kell kérdőjel. De máshol meg kell. Neked meg biztosan ott nem kell
.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #4997 üzenetére
Kerdojel?
So what?
El nem tudod kepzelni mennyit hasznalom (es hasznalja minden (ex)kollegam meg Cisco TAC-en is). Egyszeruen annyi parancs van, hogy nem lehet megjegyezni. Meg igazabol csak a vizsgakon kellenek pontosan, egyebkent meg eleg ha tudod hol van.
Meg egy webex-es screen share kozben sem erdekli az ugyfelet, hogy tudod-e pontosan a parancsot, sokkal fontosabb, hogy erzodjon az egeszen, hogy tudod mit csinalsz.A legjobb pelda erre az a tikettem, ahol kezdo kiskutya koromban fogalmam sem volt mi a francot csinalok eppen es hol (VPN 3000 Concentrator GUI), vegul megoldottam kb. fel oran belul a problemat. Mindezt sikerult olyan onbizalommal eloadni, hogy a vegen az ugyfel azzal bucsuzott, hogy szereti a Cisco TAC-et, mert profik dolgoznak es mindig gyorsan megoldjak a problemait. Pedig ha tudta volna...
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #5002 üzenetére
Kérdés, mire megy vele. Volt egy halom állásinterjúm, egyen sem kérdeztek szakmai anyagot. De aztán ha felvették az embert úgyis kiderül, hogy mit tud.
(Én annyira hüJe bagyok, hogy 15 hónap alatt tudtam csak kidumpolni
)
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #5000 üzenetére
Bakker. Nagyon kiherélték a CCNP-t. Én éreztem, amikor tanultam, hogy nagyon nagy a szakadék a CCNA és a CCNP között.
Jeremy és Keith a királyok
Most CCSA ra tanulok, de ezt az unalmas oktatást..... Valami nagyon unott fiatal gyerek nyomja, és félek ettől a témától
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Ez könnyű. Én úgy tudtam hamar berögzíteni, hogy a nem szabványos Desirable meg Auto az a cisco-nak a hülyesége, szemben a szabványos Active-val és Passive-val.
Acive, mint aktívan megkérdezi a másik oldalt, hogy akarja-e a channelt és Passive, mint passzívan vár aztán majd válaszol neki.
-
tusi_
addikt
válasz
Jeremy Ciorra mottoja tetszett: If u dont use it, u lose it.
Én GNS3 ban felhuzok minden hónapban egy hálót 25-30 routerrel Dual coreban és azon gyakorlok, hogy ne felejtsem el. Meg kicsit tapasztalatot os szerzek
Az Ether Channel CCNP switch stuff
-
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #4978 üzenetére
ez talán final volt de nem vagyok benne biztos..
(csak megyek át rajtuk és néhányban nem vagyok biztos ill tudom hogy rossz) -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #4935 üzenetére
Nagyon kiraly
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest