- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #5174 üzenetére
A külső csak arra kell, hogy az egyik PE-tol eltaláljon a másik PE-hez, de az egress PE a külső labelből még nem tudja, hogy melyik VPNhez tartozik a csomag. A belső label megmondja, hogy melyik VPN, vagy akar azt is, hogy konkrétan melyik PE egress interfészen kell kiküldeni. Ez beállítás kérdése
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #5174 üzenetére
Ha jol ertem a vrf-et azonosoitja be.
Itt: http://blog.ipexpert.com/2009/09/16/mpls-l3-vpn/ szerintem le van irva viszonylag jol. Bar bevallottam kevesse ertek hozza -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #5170 üzenetére
FecoGee: Kerdes: Ciscopress Routing tcp/ip volume 1 konyvrol tudnal nekem mondani rovid velemenyt? Tobb helyen is olvastam, hogy erdemes lehet mar a ccnp-re is abbol keszulni. Es most hogy a CCNP OCG-t vegigolvastam, arra gondoltam, hogy inkabb ennek kezdenek neki.
Szoval a kerdesem, szerinted(szerintetek, mindenkihez szol vegulis) erdemes lehet?
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #5120 üzenetére
Mi 3-an összeálltunk a csapatban és befizettünk egy $75-s csomagra :]
[Szerk.] Kár, hogy nincs a $75 és a $1000 közt valami átmenet.. többet is
adtunk volna, de az 1000 vagy 5000 azért az még 3-nak is sok.. De nem
gyenge egyébként, hogy cca. 1.5 nap alatt most épp $115,879... -
vadito
csendes tag
válasz
FecoGee #4952 üzenetére
"In the case of a leased line, however, the typical HDLC and PPP configuration does not allow for subinterfaces. In such cases, most configurations use Frame Relay encapsulation, which does allow for subinterfaces."
R3#sh run int se1/2
Building configuration...
Current configuration : 101 bytes
!
interface Serial1/2
no ip address
encapsulation frame-relay
no keepalive
clock rate 64000
end
R3#ping vrf A 2.2.2.1 source s1/2.1
Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 2.2.2.1, timeout is 2 seconds:
Packet sent with a source address of 2.2.2.2
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/29/32 ms -
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #4952 üzenetére
En olyan reg fgolalkoztam Serial interfaszokkal, hogy a CCNA utan rogton el is felejtettem.
Serial0/0.1 csomagjain van valami tageles, amirol a tavoli router tudja, hogy az ahhoz tartozik?
Ha nincs, akkor teljesen jogos a tortenet, mert a tavoli router megkapja global VRF-be a csomagot (Serial0/0), ami viszont nem ismeri a VRF A/B route tablajat teha t el is fogja dobni. -
-
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #4818 üzenetére
Itt ülök (ültem) webexben, vártam, hogy a 4 nyamvadt ASA ma is crasheljen, mint tegnap, tegnapelőtt, azelőtt, az utóbbi 6 napban 23:45 és 0:15 közt.
Persze ha nézem, akkor nem csinálja. Pont mint egy gyerek, ha figyeled, jól viselkedik.
Egyébként meg olyan ellentétes érzéseket kelt ez a probléma, mint amikor az orvos azt, mondja hogy "Betegséget fognak elnevezni Önről."
Az új bug már nyitva, már csak bizonyíték kellene. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #4785 üzenetére
DSW1>sh spa v 1 d
VLAN0001 is executing the ieee compatible Spanning Tree protocol
Bridge Identifier has priority 32768, sysid 1, address 000f.238b.9400
Configured hello time 2, max age 20, forward delay 15
Current root has priority 32769, address 000b.46ca.4b00
Root port is 7 (FastEthernet1/0/5), cost of root path is 19
Topology change flag not set, detected flag not set
Number of topology changes 6 last change occurred 22:53:17 ago
from FastEthernet1/0/6
Times: hold 1, topology change 35, notification 2
hello 2, max age 20, forward delay 15
Timers: hello 0, topology change 0, notification 0, aging 300Port 5 (FastEthernet1/0/3) of VLAN0001 is designated forwarding
Port path cost 19, Port priority 128, Port Identifier 128.5.
Designated root has priority 32769, address 000b.46ca.4b00
Designated bridge has priority 32769, address 000f.238b.9400
Designated port id is 128.5, designated path cost 19
Timers: message age 0, forward delay 0, hold 0
Number of transitions to forwarding state: 1
Link type is point-to-point by default
BPDU: sent 42718, received 6Port 6 (FastEthernet1/0/4) of VLAN0001 is designated forwarding
Port path cost 19, Port priority 128, Port Identifier 128.6.
Designated bridge has priority 32769, address 000f.238b.9400
Designated port id is 128.6, designated path cost 19
Timers: message age 0, forward delay 0, hold 0
BPDU: sent 42719, received 4Port 7 (FastEthernet1/0/5) of VLAN0001 is root forwarding
Port path cost 19, Port priority 128, Port Identifier 128.7.
Designated bridge has priority 32769, address 000b.46ca.4b00
Designated port id is 128.5, designated path cost 0
Timers: message age 1, forward delay 0, hold 0
BPDU: sent 53, received 42672Port 8 (FastEthernet1/0/6) of VLAN0001 is alternate blocking
Port path cost 19, Port priority 128, Port Identifier 128.8.
Designated bridge has priority 32769, address 000b.46ca.4b00
Designated port id is 128.6, designated path cost 0
Timers: message age 1, forward delay 0, hold 0
BPDU: sent 50, received 42670 -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #4771 üzenetére
Az én megoldásom:
http://s12.postimg.org/687x9220d/IMG_0213.jpgKicsit megphotoshoppoltam, de az úgyse látszik
A CSW2 5-6-7-8 portjainál az F forwardot jelent, vagyis D akart lenni, de F volt kéznél
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #4768 üzenetére
Na itt is a kérdésem. Adott az alábbi topológia:
kép nélkül, én is csak ennyit látokMinden érték az alapértelmezett értéken van, csak hostnevek vannak állítva. A kérdésem az, hogy ti hogy gondoljátok, hogy a PVST+ hogyan fogja kiválasztani a Designated, Root és Alternate portokat?
Kíváncsi vagyok, én pl elb@sztam (felcseréltem). -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #4705 üzenetére
Crok mondta egyszer. A cisco a hálózatok MicroSoftja
Hasonló érdekesség, amire nehezen jöttem rá. Ipsec VPN nél, hogy egy router két másik routerrel csinál VPN kapcsolatot, miért nem lehet egy ACL-ben meghatározni az interresting traficot. Számolni számolja, a sh access-list parancsra ott a matchelés, mégsem megy a forgalom, csak ha külön ACL-t csinálok hozzá.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #4665 üzenetére
CCNA-ban meg van frame Relay(Mondjuk nekem ccna szinten nem volt vele bajom), de a RIP halistennek kikerult. Valahogy feleslegesnek ereztem, mikor eigrp-t sem nehezebb konfigolni.
QoS, MPLS meg azert erdekes mert az a CCIP-ben volt regebben, most szerintem a CCNP SP-ben van benne.
Bar emlites szinten tenyleg belerakhatjak. Erdekes lesz a jovo.
Egyebkent ha be is jelentik hogy valtozik a blueprint, akkoris azert meg van altalaban fel ev lerakni a regi vizsgakat. -
quby
őstag
válasz
FecoGee #4649 üzenetére
Jó ezt igy olvasni. Ugyanezen a vonalon haldok mint te, csak én idosebb vagyok, es nem mernok informatikus ként kezdtem, hanem ének tanárként, es meg egy kicsit le vagyok maradva.
Most csináltam CCNA-t ès egy elég kis halot uzemeltetek, ahol van egy kis "cicko", egy kis postgres server egy kis szerver virtualizacio, es csak linux....jo a blogon olvasni hogy ésszerű időn belül el lehet érni a CCNP-t...
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #4649 üzenetére
"Hiszem, hogy a befektetett munka megtérül. Pl. tusi_ is nemsokára egy IT cégnél Cisco eszközöket fog kalapálni, mert rengeteget beletett a dologba, ráadásul több lábon áll, nem csak R/S-ben érdekelt. Neki nehezebb, mert külföldön van, és ott bizony a nyelvismeret is nagyon sokat számít."
Ez nagyon jol esett, köszönöm. Remelém a proféta beszel Belőled.
Saját tapasztalatom alapján mondom csak, ami nincs kőbe vésve, de itt nem csak a nyelvi nehézségeket kell legyőzni, hanem az előitéleteket. Akárki akármit mond, bizony vannak.
Pl: a németek Klausnak hivják a kelet-európaiakat (Klauen= lopni)
Lenézik az embert, ha nem rendesen ejt ki valamit és hülyének nézik, mert nem beszéli rendesen a nyelvet. Emléxem, amikor egyik volt osztálytársnőm összejött egy arab sráccal, aki itt tanult egyetemen és még csak tanulta a nyelvet. Nekem jól esett, hogy próbálkozik és segitettem neki. Ennek itt nyomát sem látom. Valószinüleg, abban a környezetben, ahol én dolgozom, senki nem beszél idegen nyelvet, ezért nem is tudják, milyen nehéz valaki másnak az anyanyelvén megszólalni és napi szinten társalogni.
A másik a pénz. Nemtudom, kinek milyen tapasztalata van külföldön, de nekem itt borzalmas. Senki nem akar fizetni, lopnak csalnak hazudnak. Nekem őszintén nagy csalódás a németek morálja. Persze ez Ossi németország, nyugaton nincs tapasztalatom.Visszatérve a cisco világba, köszönöm mindenki hozzászólását tegnap, megint kedvet kaptam és ráfexem a gyengeségemre a BGP-re.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #4635 üzenetére
A CCNA secu tervben van, mivel feltétel a CCNP secuhoz. De MPLS is érdekel, Voice kell, hogy érdekeljen....
Még várok egy pár napot és neki látok. Nekem akkor egyszerübb, ha van dátum, mert van cél. Most csak tengődök jobbra balra, belekapok ebbe-abba... Felkonfigoltam már ASA-t alapszinten, de sztem már nem menne, el is felejtettem -
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #4305 üzenetére
Ez félig-meddig ASA lenne, ha valódi konfig lenne, de csak azért írtam, hogy érthetőbb legyen mit akarok mondani.
99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem az ASA-n lesz hirtelen négyszeres a packet mennyiség, hanem már így kapja a kábelről. Na de akkor mi sokszorozza meg? A switch, ami valami nexus 1000v talán? -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #4305 üzenetére
Szerintem de. Router on a stick.
Kérdés. Mi a különbség a class map TYPE inspect match any/all és a class map match any/all között?
Eddig úgy tudtam, hogy az inspectes arra a class mapra van, aminél a visszatárő csomagot vizsgálni kell. De Jeremy videójában tökre meg van kavarva.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #4145 üzenetére
Csinálj egy Yahoo account-ot erre, aztán ezen parancsokkal:
telnet smtp.mail.yahoo.com 25
EHLO smtp.mail.yahoo.com
AUTH LOGIN
-- itt ilyet kapsz majd, hogy 334 VXNlcm5hbWU6,
-- ami base64-el a "Username:"
itt megadod base64-el kódolva a kreált_név@yahoo.com -ot
-- itt ilyet kapsz majd, hogy 334 VXNlcm5hbWU6,
-- ami base64-el a "Password:"
itt megadod base64-el kódolva a jelszót
MAIL FROM: <kreált_név@yahoo.com>
RCPT TO: <kreált_név@yahoo.com>
DATA
FROM: Information from router <kreált_név@yahoo.com>
TO: Information from router <kreált_név@yahoo.com>
Subject: Information from router
This is an informational email from the router.
.
quitEz simán működik. Már csak át kell alakítani EEM+TCL-re.
Ezután a Yahoo account-ot állítsd be a saját emailkliensedben,
hogy szedje le a leveleket (pl. GMail-ben importáld..) és kész.
Megcsinálhatod szerintem azt is, hogy a Yahoo küldje a mailt
tovább megadott email(ek)re. Azért mondom, hogy így csináld,
mert nem tudtam összehozni, hogy SSL nélkül a yahoo.com
domain-en kívülre email-t tudjak küldeni. Ha kell, megírom a
scriptet is.. de most nincs arra időm sajnos. -
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #3992 üzenetére
Igen, goldhoz 4 kell. Globalhoz min. 9x4. Egyébként a goldhoz sem elég 4 CCIE, kell ahhoz még pár CCNP is meg talán még CCNA is.
Pénzügyileg mindenképp kiaknázzák a CCIE-ket, min. 42% discount hamar kitermeli a fizetésük. (Persze csak ha van eladás.)
Tudásban mérve meg teljesen változó, attól függ milyen munkakörben dolgoznak. Egy néhány irodás hálózat megtervezéséhez nem kell CCIE. Egy igazi multi minden szirrel-szarral teletűzdelt hálózatának tshootjához már lehet nem árt. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #3931 üzenetére
Juniper?
Én egyszer egy 871-esen próbáltam ki az USB-t. Gondoltam, hogy úgy megy, mint a gépeknél: bedugtam, konzolon röfögött valamit, persze show mittudoménmilyenmeghajtó:-ra nem mutatott semmit, mondom jó, akkor lehúzom és összefosta magát az IOSA Cisco tele van bugokkal...vagy én voltam túl egyszerű az USB-s módszerrel.
De itt van még a 1711-es predátor class-map drop parancsa is, amit ugyan elfogad, de b@szik végrehajtani (124.25d-ben javították, a 123-asban volt tré). Aztán tusi_ is mondott már egynéhányat, ami a vrrp, glbp, hsrp, akármip parancsokkal kapcsolatos...de tutira nem járunk még a sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest