- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #7091 üzenetére
En csak egyszeruen ertelmet nem latom annak, hogy legyen egy CCIE papirom, holott a tapasztalatom sehol. Az, hogy egy topologiat felhuzok a labor alapjan az nulla. Azt hiszem a Te bloggodon irta valaki a traffic shaping resznel, hogy ha valaki meglat egy CCIE labor alapjan felhuzott halot egy mukodo kornyezetben, az jobb, ha menekul.
A tapasztalat azert is fontos, mert a vizsga elso resze az TSHOOT, es itt mar nam a CCNP szintu tshoot van, hanem komoly. Itt nem lehet szerintem a sima ping, traceroute parancsokkal ledaralni a vizsgat, komolyabb felkeszultseg , tapasztalat szukseges. Amugy meg sok olyan dolog van benne, amit igazabol ritkan, vagy soha nem fox felhasznalni. Gondolok itt multicastra, vagy FR-re. Multicast lehet, hogy lesz, ha egy ISP nel vagy es TV-t szolgaltattok, vagy konferencia hivasokat aliitotok be, de normal esetben nem talalkozol vele.Ha R/S srac vagy, ZBFW-re sem lesz szukseged, amit meg a vizsgara megtanulsz, az keves, hogy egy igazi vedelmet nyujtani tudj. En is felhuzok egy ZBFW-t, de egy syn attack elleni vedekezes, hogy hany halbconnection utan bontsa a kapcsolatot, vagy melyik application layer parancsra - get, delete.... - reseteljen, vagy droppoljon az mar komolyabb tudast es tapasztalatot igenyel. Ez persze csak az en velemenyem, en igy latom.
Ha nem leszek soha CCIE, nem nagyon razna meg, viszont CCNP vel es tobb ev tapasztalattal siman elvagy. Itt nem nagyon lattam meg olyan hirdetest, hogy CCIE-t kerestek volna. Most jelentketem egy olyanra, ahol CCNP/CCIE volt a kiiras, megvolt a telefonos interjues nagyon jol sikerult, holott a tudasom kozel sem CCIE szintu. A hirdetesek legtobbjeben nem is kerik a viszgat, ha igen es ervenyest kernek, az tuti a Cisco-s bonuszra hajt, nem az igazi tudasra. Jelenleg tobbre ertekelem a tobb eves dinamikus tapasztalatot - minden nap csinalsz valami fontosat, komoly dolgot - mint a CCNP certet.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #7081 üzenetére
Szuper. CCNP hoasszabitasra nem elég a sima TSHOOT, meg kell tanulnom új dolgokat is. Ami nem gaz, "verprofi vagyok" VRF Lite-ban, de akkor is bosszant
Az uj CCNP-nek uj szama van. Ez is hosszabitja a regi vizsgam, vagy mert uj dolgok vannak benne, mind a 3-t le kell tennem?
-
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #7065 üzenetére
Bizony, ahogy az várható volt. A régi vizsgák 2015 jan 29-ig tehetőek le.
Pár újdonság:
The new version provides candidates with more current and forward looking educational topics, emphasizing IPv6, Cisco StackWise, Virtual Switching Services (VSS) and Dynamic Multipoint VPN (DMVPN). -
Hedgehanter
őstag
-
-
válasz
FecoGee #6995 üzenetére
Is-is.
Három évig voltam L1-es, de inkább callcentrum, ahol végig azzal hitegettek, hogy majd egyszer networkös is lehetek. Aztán mikor láttam, hogy sorra veszik fel hozzájuk az újakat, és eszük ágában sincs maguk közé venni egy juniort, akkor elkezdtem melót keresni. És mivel papír szerint telekom mérnök vagyok, ideális lett volna valami telekomos munka, és úgy jött, hogy teljesen véletlenül felvettek egy telekom céghez.
Leginkább azt untam meg, hogy nem találunk embert egy olyan munkára, amit egy értelmesebb csimpánz el tud végezni. Komolyan mondom hihetetlen, volt olyan jelentkező, aki az életrajzában olyan mailcímet adott meg, amire ha rágugliztál, akkor egy kurv*t talált, és még a telefonszám is stimmelt
Fun fact: csávó életrajzában, hogy LAN + WAN expert. Interjún egy PC + router kombóban nem tudta megmutatni merre keresse a default GW-t
Na, kicsit elkalandoztam...
Egyébként nem rossz hely, de mikor itt vagy pár évet, és látod, ahogy szépen lassan rohad szét az egész, na, az rohadtul illúzióromboló.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #6972 üzenetére
A write erase itt se hagy engem békén
Egyik nap egy 2960S-es switchben voltam és nem néztem az ablakot, hogy melyikben vagyok, siettem, minden, nyomtam is egy write eraset majd egy reload után két enterrel gyönyörű szépen meg is erősítettem a dolgokatEz semmi ahhoz képest, amit egy derék kolléga tett: valamiért ezt írta be az egyik központi routerbe:
no router bgp XXXXGondolta, a router majd kérdez, hogy biztos-e, de nem kérdezett
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #6958 üzenetére
Ismerős érzés a csalódás, amikor azt hiszed, hogy jól ment valami, kapod a visszajelzéseket és aztán jön a pofára esés.
Ma nagyot csalódtam, leírom, mert hasonlít is a Te esetedre, meg mert ki kell írnom magamból.Áprilisban felhívtak egy helyről, ahova pályáztam, hogy szeretnének egy telefonos interjút összehozni. Ok, 1 hónappal későbbre kaptam időpontot !!!!!!!
Lemegy az interjú májusban, tök jó, pár nap múlva kapom a visszajelzést, hogy bemutatnak a cégnél. (Itt először a munkaközvetítővel kell tárgyalni, aztán mehetsz a "munkaadóhoz")Bemutattak, ok, kapok időpontot egy hónappal későbbre!!!!!!!! Leutazom, 3,5 óra oda, 5.5 vissza (Armstadtnál kib...k minket a pusztába egy baleset miatt, semmi bejelentés, hogy mikor, merre mehetünk tovább Erfurtba.. Deutsche Bahn
)
Az interjú nagyon jól ment, a munka közvetítő elkísért és szerinte nagyon ritka az ilyen jól sikerült interjú, nagyon jó érzései vannak. A cég IT feje közvetlen közvetítést kér, ami azt jelenti, hogy egyből oda kerülök, nem a közvetítő cég alkalmazásába...
Erre ma hívnak, hogy sajnos anyagi okokból belső átszervezéssel oldják meg a dolgot, ennek ellenére a hirdetés még fenn van
Nehéz az ilyet megemészteni, de sajnos ez itt nagyon jellemző, el kell fogadni és nem feladni. Mondom én, aki most a 3 sörömet tolom le.
Egészségünkre
-
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #6940 üzenetére
Helyes, helyes, nem lehet eleg hamar elkezdeni
De azert csak ovatosan, egyik ismeroson lanya, mar folyekonyan mondja, hogy "basszameg"
Persze gyerekes kiejtessel, es nem is tudja mi az igazan, csak erzi, hogy gep elott kell ezt mondani...
Rendszergazda az illeto, akit rendszeresen hivogatnak az ugyfelek hulyesegekkel...
Azert ilyet sosem szeretnek a (leendo) gyerekemnek.
btw.: Gratulalok, ez az amikor igazan eler valamit az ember, nem a cisco vizsgak
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #6904 üzenetére
6904 FecoGee: Nem, az majd talán egyszer, de egyenlőre nem igazán vonz
Szerintem CCNP után beleolvasok most pár CCxA-ba (Design, Security, Wireless, Voice) aztán ezek valamelyikéből fogok vizsgázni, ami érdekel is.
6906 weiss: írj privátban, esetleg megoldható
6907 Gesztiboy: nem voltak nehezek, Cisco oldalán találsz Demo vizsgát, a topológia hasonló, és a felület is ugyanaz. Fenn van egyébként a vizsga topológia is a Cisco oldalán. (sőt, igazából minden ticket fenn van sajnos, 2 kivételével még youtube video is van belőlük GNS3Talk usernél. Egyébként a Tshoot tanfolyam Skills Based Assessmentje jó felkészülési lehetőség volt az official vizsgára, könnyedén találtam meg a hibákat az egyes ticketeknél.
Mindenki: A CompTIA vizsgák igazából USA-ban mennek, ott ismerik/várják el a cégek, EU-ban kevésbé jellemző tudomásom szerint. Álláshirdetésben is alig találkoztam még CompTIA-val.
-
vadito
csendes tag
válasz
FecoGee #6885 üzenetére
Az MPLS Fundamentals nem egy konnyu olvasmany, bar eleg reszletes, en nem biztos, hogy ezzel kezdenem az ismerkedest. Egy user irta mashol: "While the depth of discussions is appreciated, it may as well been presented by Hodor in Dothraki."
Helyette esetleg
Ivan Pepelnjak MPLS and VPN Architectures vol. I-IIQoS temaban a End-to-End QoS Network Design(2nd Edition) sem rossz.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #6814 üzenetére
Azért kell, hogy az access switch ne lehessen lehetőleg semmiképp se
traffic transzfer switch (emígyen mesterségesen elrontja a port cost-ot a
feature és megakadályozza ezt, persze ahogy előttem írta tusi_ átírhatod,
csak bukhatod az STP topológiádat). A továbbiakban meg azért jó, mert
pl. az "új" uplinken dummy keretekkel "megtanítja" a "backup" switch-el
a CAM táblát. (Leírás). Mint mindent ezt is okosan kell használni. (: -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #6814 üzenetére
Sok mindent nem írnak róla, csak hogy ez van , azt jóccakát. De PVRST-nél nem is kell használni, sőt, ki is kell kapcsolni. A sh spann summ parancsra írja, hogy on, de nincs effekt a hálóra.
(Érdekesség: ha manuálisan beállítod, hogy int fx/x: spann vl x cost 4, akkor nem 3004 lesz, hanem 4!! Haza lehet vágni vele egy stp topologiát
)
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #6788 üzenetére
èn igazabol sehova. Max ha egy usernek a szobajaba kell egy switch, amit az accessra kotunk, akkor feltennek egyet. (dasy chain)
A root guardot mindig a designated portra kell tenni, mert a root guard atol ved meg egy design portot, hogy root lehessen. ellentetben a loop guarddal, ami egy root/block portot, hogy design lehessen. (egyszerre nem is mehet a portra loop/root guard, mert tiltakozik a switch.)De mivel per vlan alapu, ezert vigyazni kell vele, hova teszed ki. Ha egy port, egyik valnon root, masikon design, akkor azon a vlanon, ahol root, ott egybol root incons lesz es kizarja magat minden egyes portjan az adott vlanbol.
Amit mondtal az jo, de akkor ha leall a link a ket DSW kozott, akkor csak az accesseken keresztul tudna elerni a root-ot, de ott van a guard, ezert dsw2 nem tud csatlakozni a vlan1 domainhoz. Viszont Vlan 2-n, ha o a root, akkor ott forwardol tovabbra is. Itt viszont dsw1 fog blokkolni a design portokon, mert o meg a vlan2 -t erne el az accesseken keresztul, de nem fog menni
Egy jol vedett rendszert csak egy Rg.tud hazavagni, az meg megtudja tenni barmikor.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #6757 üzenetére
Igazabol a pipe-on kivul minden ugyanott van nekem, mint az amerikain, csak nincs rairva a billre, de ez nem zavar, azert is irok mar jo ideje ekezet nelkul, mert teljesen atszoktam mindennapi hasznalatban is erre. csak a pipe masik poziciojat kell megszokni majd(mindent US kiosztassal hasznalok, csak tevesen angolt irtam), azert is mondtam, hogy ha mar ott jarok, akkor en is benevezek egyre valoszinuleg
Elvileg ezzel be lehet loni alkalmazasonkent:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-desktop/how-to-asssign-keyboard-layouts-per-program/2cb3d17d-a507-477e-96a5-6dab302f7b76 -
vadito
csendes tag
-
Gesztiboy
tag
válasz
FecoGee #6731 üzenetére
Persze, hogy van értelme folytatni! Elhiszem, hogy ez most egy kudarc, de ebből tanul az ember. Való igaz, nem olcsó mulatság és nem könnyű ez a vizsga, de mindenképp újra neki kell esni, akár fél vagy egy év múlva. Ne feledd, még mindig jobb vagy, mint a voice-os srác, aki qrva sokszor megbukott.
A nagyok is (pl. Jeremy Cioara) is elvéreztek legalább egyszer, újra nekiestek és sikerült nekik. Egy szó, mint száz, fel a fejjel és nem szabad feladni!
No...befejeztem a hegyi beszédet, inkább megyek aludni.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #6731 üzenetére
Ne keseredj el, ez (mint már írtam) money washing machine..
Nálunk minden iskolában úgy álltak hozzánk, hogy mindig
van egy olyan kérdése a tanárnak amire nem tudunk válaszolni.
Az, hogy a ping megy még sajnos nem minden.. nem _úgy_
ment ahogyan azt ők látni szerették volna.. mittomén' aszim-
metrikus volt a routing, valami hülye route-map nem úgy ment
ahogy _kellene_ (mert igyen, bugok is vannak..) Szóval..Ez ilyen.
Ne keseredj el, ha a célod a CCIE akkor ki kell tartani!
Mindenesetre még így is azt mondom: gratula, ott voltál! (: -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #6708 üzenetére
Elolvastam.
Annyit kiegészítésül, hogy a cost-ok, amiket feltüntetsz, az a short method, de ott van még a 802.3t-vel érkező long method is, ne zárjuk ki ez a kölköt se
Kezd világlani, de én ezt a "Lowest cost to the ROOT Bridge"-t valahogy sose veszem figyelembe a root portok kialakulása után...
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #6679 üzenetére
Meg azzal, hogy legalisan csak minimalisan olcsobb az ebook mint a papir alapu konyv, es en azt [papir alaput] jobban szeretem olvasni, szoval ha mar fizetek erte, akkor inkabb a normal verziot veszem meg.
Egyebkent igen, nekem is ez a bajom, a tablet farasztja a szemet, de mivel azt nyertem, es igy kvazi ingyen volt, nem szivesen invesztalnek be egy kindle-be + megfelelo formatumo cisco ebookokba
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #6642 üzenetére
Az a baj, hogy nem emléxem, melyik switchen csináltam. Igazából mind1 lenne, de az egyik - sw2 - csinál érdekes dolgokat.
Ugyanaz az IOS van rajtuk, de sw2 -n nem megy a VACL. Bekonfigolom és semmi hatás. Ugyanaz a konfig sw1-en és megy minden. Már panaszkodtam erre korábba itt a topikban. Valahogy nem vagyok szerencsés ezekkel a dolgokkal. -
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #6633 üzenetére
Akkor mondom másképp.
Azt akarom kérdezni, hogy melyik a jobb:
Ha valami routing protokolt futtatok a distriben és az accessek felé letiltom az updatekat, DE a distribek között nem.(középsö link nem passiv interfész). Így ha megszakad DSW1 core fele menő uplinkje, akkor a routing miatt DSW2 folytatja a routingolást a core fele. (DSW1 tud a Core netről, mert DSW2 hirdeti neki.)
VAGY: letiltani a DSW-k közötti linket (passiv int)és csak a core és a distrib között megy az update, viszont Hsrp/Vrrp/Glbp-vel át lehet lapátolni a kifele routolást, ha link szakadás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Autós topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- E-roller topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest