Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gesztiboy

    tag

    Sziasztok!

    Elsősorban Cisco FirePOWER laborozással kapcsolatban lenne egy kérdésem, bár minden más, sok memóriaigényű laborra is passzolna a kérdés.
    Ha mondjuk laborkörnyezetben ki kell tesztelni valamit vagy egyszerűen bele szeretnétek tanulni egy új technológiába, akkor azt Ti hogyan oldanátok/oldjátok meg?
    Érdemes otthonra beszerezni pl. egy HP MicroServer-t kb. 64GB RAM-al és ehhez megfelelő tárhellyel, majd erre telepíteni VMware-t, Proxmox-ot, EVE-NG-t vagy valami hasonlót? Ha ilyen irányba érdemes mozdulni, akkor nagyjából milyen vasat érdemes beszerezni?
    Illetve találtam olyan megoldást is, mint pl. a Cisco Modeling Labs - Personal csak sajna ez nem képes FTDv-t és FMCv-t de az efféle konstrukció is tetszik és még a 200$ ára is beleférne. Esetleg más, hasonló konstrukció létezik a piacon? Azure és/vagy AWS megoldást láttam még, hogy talán megoldható lenne, de őszintén szólva, nem igazán értek hozzá.
    A cég, ahol dolgozom, nem igazán fog ilyesmire áldozni, illetve sokszor csak falakba ütközöm ezzel kapcsolatban, ezért is gondoltam "saját" megoldásra. Plusz hosszútávon, tudásba ilyen formában invesztálni sosem rossz dolog, szerintem.

    Cisco CCNA \ CCNP

Új hozzászólás Aktív témák