Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nem feltétlenül. Nekem egy nagy teherautó radiátorom van. Több, mint egy évtizeden át elbírta a gépeimet teljesen passzívan. A Ryzen 5800X és RTX3080 páros az első, ami miatt már mellé kell tenni egy dinamikusan szabályzott ventilátor játékhoz, mikor a VGA szépen felfűti a fizet, a CPU-t pedig nagyon nehéz hűteni, mert (szerintem indokolatlanul) vastag a kupakja és picike a CPU magos chiplet. Ha le tudnám hámozni az IHS-t, szerintem csökkenne annyit a CPU hőmérséklet, hogy 90 fok alatt maradna a CPU is mindenféle tuninggal/turbóval (de mivel ~7mm vastag és monoblock-om van, ami nem rugalmas a magasságot illetően, így ez gyakorlatilag nem opció, max egy "tuning IHS" lenne, de az nem húz túl sokat, nem annyit, mint a direct-die hozhatna és nem eleget, hogy elég meleg maradhasson a víz és mégis elég hideg a CPU). Persze most is elmegy passzívan, csak akkor nem tud annyit turbózni / nem lehet annyit tuningolni, amit ventivel segítve elbír.
-
janos666
nagyúr
Sőt, manapság már léteznek "leak detection"-el szerelt alkatrészek (a VGA-mon is ilyen a csati). De ha desztilált/iocserélt vízzel, vagy kicsit kitekintve: olajjal hűtőd a gépet, akkor valószínűleg nem lesz fatális a baleset, ha szivárogni kezd (esetleg a szőnyeget kell cserélned, miután eláztatta a fagyállós víz, netán olaj).
Ó! Há persze! Ezért sem szabad olajjal hűteni, mert "mi van, ha tönkremegy a szőnyeg?!?!?"
Mi van? Veszel újat? Vagy lesz@rod és élsz a tócsás szőnyegfolttal...Mondhatnánk azt is, hogy hosszú távon talán halláskárosodást és/vagy pszichiátriai problémákat okozhat az állandó ventilátor zaj.
-
janos666
nagyúr
Próbálj belélegezni 100% oxigént, aztán 0%-ot. Mindkét esetben hamar meghalsz.
Egyél meg egy kiló sót... Nyald meg a 220V-ot. A gép árammal megy, ami emberi érintésre halálos lehet, mégis nyomkodod a billentyűzetet, fogod az egeret, simogatod az elektromos alapú érintőképernyőt...
Az ilyen hozzáállás hülyeség...
Az acél sem szereti a vizet, mégis vízzel hűtik a motorblokkot (és időnként fel is kell újítani a hengerfejet sok motorban párszázezer km után). A motorblokkot olaj keni, miközben olajat éget. Az erős napfény előbb-utóbb megvakít, de sötétben depressziós leszel (potenciálisan őrült és öngyilkos, ha totál sötétségről beszélünk tartós időn át). -
janos666
nagyúr
Miért ne lenne? Én még valamikor 20 éve raktam össze egyedit egy passzív radiátorral, és mióta bejött az SSD, illetve megismertem a NAS fogalmát (az is egyedi, nem "off the shelf" box), illetve a hybid-léghűtős, de sokáig passzívan maradó tápok (csak túl kell méretezni, és beférek 50% teljesítménybe passzívan), azóta élvezem a csendet és tuningolni is tudtam, mikor még volt értelme (ma már nem igazán van, kimerül a limiter csúszkák maxra húzásával, ami mondjuk 10% a csúszkán és néhány százalék teljesítményben).
De nyilván őrület egy nyamvadt SSD-t gyárilag AIO vízzel tervezni.
Nem, PCI-e 4 SSD-men nincs vízhűtő blokk. Nem mozgatok nagy videofile-okat egész nap, de ha tenném, szerintem akkor is csak sok HDD-ből álló RAID tömbön tenném (ami NAS lenne 10+ Gbit LAN-on és saját SSD cache-el olyan helyen, ahol elfér az SSD-n a borda és/vagy hangos ventilátorok zöme a házban, mert nincs is VGA kártya és másik helyiségben zúg).
-
janos666
nagyúr
Legyen, utána egy üzemanyagcella, és visszatáp a PCI-e v6.0 vezérlőbe. Akkor nem kell majd villámot vadászni a kertben benchmark-oláshoz.
#17 janixusz - Vigyázz, mert ha nem tudod majd egyértelműen bizonyítani, hogy a játék készítői és/vagy verseny szervezői szerint is csalásnak minősül, akkor a TOP lista legutolsó helyezettje is beperelhet téged rágalmazásért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest