Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
domiromm
tag
Hello!
Van egy celeron 478 as proceszorom 1.7ghz.
Ennek ki lehet valahogyan nyitni a szorzóját mert az alaplap azt írja a szorzó mellé hogy lock. -
mario11
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia
Cerkákkal lehet viszonylag bátran játszani,mert ha nem bírja újra indul,vagy meg áll.
Ilyenkor biosba alap állítás általában és menni szoktak.Bár az alaplap is sokat számít. -
jankoci85
csendes tag
sziasztok van egy P4VMM2 533 FSB alaplapom 686 AMI BIOS CD26 3123 VIA VT 8235 el van benne egy intel celeron 2000-es northwood cpu. Feljebb szeretném huzni a proci sebességét de a bios-ban nem tudok semmit se állítani a procinál mi lehet a probléma??? segítségetekket várom előre is köszi
-
Zaja2
senior tag
Üdv!
Megoszlanak-e a vélemények a CoD 4 terén ezzel a processzorral?
Mik szólnak mellette - és mik ellene?
-
dilajoska1
őstag
látom már nem nagyon írnak be ide de hátha valaki add választ nekem.adott egy asrock p4v88+ alaplap, northwood celeron 2 ghz proci, 3x256 mb ddr-400 + 1x512 mb ddr-400 ram.sikerült a procit felhúznom 2.6 ghz-ig de valamiért az usb bemenetek nem működtek normálisan mert ha pl egy pendrive-ra akartam másolni valami nagyobb fájlt akkor mindig megszakadt a kapcsolat és nem másolta rá.vissza vettem 2.4 ghz-re így már működik.szerintetek mit kéne állítanom hogy ne jelentkezzen ez a hiba és azért legalább 2.6 ghz-ig lehessen húzni a procit. szerintetek az az 1.57 v nem sok egy kicsit a cpu-nak?
-
Louro
őstag
Oh bár megint lennének olyan cerkák, mint amilyenek a tualatin magosak voltak
De szerettem, hogy az akkori (első) P4-es procikat probaaláztam teljesítményben 
-
Adiking
tag
Sziasztok
Adott egy Intel Celeron 2,5Ghz Northwood, most 2,75Ghz-n fut (110x25, max.1,522V), így idle 26°C, prime95-el terhelve max 51°C. Szerintetek a 3Ghz-t vinné 60°C alatt? -
peti_s
addikt
Sztem 166-os FSB-vel még mennie kell.
Ennél kisebbel, 133-nál nagyobbal nyugodtan próbálkozhatsz, gépet e miatt nem kell újrarakni, semmi sem fog változni.
Viszont ha túl nagy értéket állítasz be, előfordulhat hogy nem indul a gép, és ki kell venned az alaplapi elemet. Ajánlom a tuning kezdőknek szájbarágósan topicot.
Jah, és természetesen XP legyen rajta. 
-
mbencem
tag
hY!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy poros konfigom: ASUS P4P800S-X
Intel Celeron 2.26Ghz
1Gb DDR-400 RAM
X1650pro AGP DDR-3 256MbEzt a processzort meddig szabad húzni?Ugyanis ha jól tudom valami cpu frequency-t vagy ilyesmit kell állítani.Nálam ez alapból 133-n áll.100-400tól engedélyezett.És áramot adjak neki vagy valami?
A másik a VGA-t mivel és meddig lehetne húzni?És ha mindezekkel megvagyok előtte vagy utánna rakjam ujra a windowst?
Jah és melyik op.rendszert?
Win7; Vista SP1/2; XP Sp1/2/3
Leginkább játékra kellen de azért ne omoljon össze egy msn beszélgetés közben sem.Előre is köszönöm a segítségetek.PLS ne töröljétek a topicot hiszen ez minden egyben!^.^
-
peti_s
addikt
válasz
norbee2244
üzenetére
A 266-t sem próbáltad ki?
-
-
peti_s
addikt
válasz
norbee2244
üzenetére
Próbáld ki 333-as FSB-vel. Arról talán vissza tud osztani a lapod, feltéve ha bírja.
Szerk.: A 266 talán még jobb ötlet.

-
Asszem kifogtam 1 jóképességű kis Celeron 420-at, eddig 2700MHz-nél járok alapfeszen, Orthost fél óra után lelőttem stabil
Csak a memóimat féltem így is az 533-as Infineonok, 900MHz-en járnak
asszem ezeknek hamarabb végük lesz, mint a procinak, ha a végére értem majd jövök képekkel, ja és a legjobb Resident Evil 5 1280*1024-ben akadás mentesen hasít 
-
Badman 4ever
őstag
válasz
norbee2244
üzenetére
Lehet, hogy túl nagy a PCI/PCIE órajele, ha nincs fixálva, mert azok az "FSB"-hez mérten arányosan emelkednek és az eszközök egy idő után nem bírják a magas órajelet.
-
norbee2244
senior tag
Üdv
Esetleg erre valaki ? ide is kapcsolódik..
Gabor1092: lehet a lapod nem támogatja az fsb állítgatást
-
Gabor1092
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Belementem a BIOS-nak abba a menüpontjába, de nekem vmiért nem lehet rajta állítani.
Ez nem tudom miért lehet próbáltam mindenhogy de nem sikerült. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Gabor1092
üzenetére
Hát a SetFSB nem ismeri a lapkakészleted, szóval az felejtős. A BIOS-ban egy Advanced Chipset Features nevű menüt kellene találnod, ahol FSB vagy Front Side Bus nevű menüpontot kell állítani.
Jah és ha valakinek válaszolsz, akkor a hsz-nál a válasz gombot kell megnyomni.
Csak azért mondom, mert látom, hogy újonc vagy.
-
Gabor1092
tag
Hali!
A BIOS-ban nem találtam meg hgy hol lehet rajta állítani, föltettem azt a setFSB-t de chipset error-t ír és nem tudom hogy mit kell kiválasztani benne.Ha kell hozzá egy Kobian P4X266a NDSUX nevezetű alaplapom van.
Előre is köszi és én mondtam h hülye vagyok ezekhez

-
Badman 4ever
őstag
válasz
Gabor1092
üzenetére
Hello!
Első körben próbáld meg a proci FSB-jét feltolni amíg lehet és ha nem bírja a tuningot egy idő után, akkor adj neki feszültséget. Ezt a BIOS-ból teheted meg vagy vannak rá programok, mint a SetFSB (csak ennél feszültséget nem tudsz állítani). Figyelj még arra, hogy ne melegedjen túl a rendszer, ha túl magas a hőmérséklet akkor vagy erősebb hűtő kell vagy nem tuningolod annyira a masinát. -
Gabor1092
tag
Hali!
Nekem van egy Intel Celeron 2 GHz-es processzorom 1792 MB RAM-mal és azt szeretném kérdezni,hogy meddig érdemes felhúzni és ezt hogyan kell megcsinálni?
Előre is köszi
-
Batta
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy egy 2,4GHZ-s celeron mennyire lehet állítani a hütés 3,06GHZ celeronról van? Asrock P4I45E alaplap 2x512mb 400mz ram ati radeon 9600xt 256mb VGA és a ramokat 200mhz-nek ismeri fel és a proci 40-45fok között mozog.Gyári bios. Egyszer 2,8GHZ-re állítottam de nem volt hang akkor 55-62 fokos volt.CPU FSB 100MHZ-n van ez nem tudom mit jelent.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kiderült, hogy 800 MHz-es procit járattam 533 MHz-en, jóval alacsonyabban az alapjáratnál
Na sebaj, legalább ez a része megoldódott, még ha nem is válaszolt itt senki.
A "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" topicnak és az ott tevékenykedőknek hála legalább erre is rájöttem. Most alapjáratra állítottam, most következik a tuning. Remélhetőleg bírni fogja. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
Mi a véleményetek, lehet egyáltalán húzni egy csotrogány
Intel Celeron II-es procit, ami most alapjáraton 533 MHz-zel "pörög"?
Itt láthatóak a CPU-Z eredményei a prociról.Megköszönném a segítséget!

-
mycso
veterán
válasz
Dzsiforsz
üzenetére
Hali, a procid nagyon gyenge ha meg is tudnád húzni akkor is elég "lassú" maradna.
A lapod sem a nagy tuningtudásáról híres...A 3 különböző ram szintén nem sok esélyt ad a tuningnak..
El is érkeztünk a VGA-hoz.
Ami szintén már nem egy mai darab, bár a 6600-os széria elég jól húzható mind memó mind gpu téren. (akár majdnem 6600gt szint <-- bár már ez sem egy sebességbajnok).A prostreet (legalábbis a demot látva) nem egy űber grafikájú játék, viszont fogja a gépet rendesen...
Szerintem ezzel a géppel alapon és tuningolva sincsen sok esély "normális" szaggatásmentes játékra.
-
Dzsiforsz
tag
Szasztok!
Segitséget kérnék, hogy hogyan és meddig lehet biztonságosan tuningolni a procimat, és hogy az mennyi teljesitmény növekedést hoz. Annyi kéne hogy NFS Pro Street ne szagasson 800,x600 on minden OFF beállitással, januárba új gépet veszek, ugyhgy csak egy kis ideig szeretném még használni ezt. Hátha még vmit ki lehet belőle hozni

Na hogy miböl is áll: Az adatokat CPU-Z böl néztem.
Abit SA7 (sis-645)
Celeron 2.2 Ghz 100x22
a memóriák: azthiszem max DDR 333Mhzet támogat, leirásbol ugy láttam:
Ezek vannak benne:
256 MB PC2700 (166Mhz)
266 MB PC3200 (200MHz)
512 MB PC3200 (200Mhz)
ésa videokari egy Inno 6600 (256mb)
Akkor várom a tippeket hgyo mit állitsak biszba meghogy a PC2700es memót dobjam-e ki? A lényeg hogy legyen gyorsabb a gép! Egy kicsit!
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De szerettem, hogy az akkori (első) P4-es procikat probaaláztam teljesítményben

Viszont 
asszem ezeknek hamarabb végük lesz, mint a procinak, ha a végére értem majd jövök képekkel, ja és a legjobb Resident Evil 5 1280*1024-ben akadás mentesen hasít