Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilchi
őstag
Na szóval,akkor sorrendbe

1,Rapid:
A 2.66-os Celeron D-k elég jól húzhatóak,sőt talán jobban,mint a 2.8-as(amilyen nekem volt),vagy gyorsabb Celeron D-k.A 2.66-ossal simán meg tudod csinálni a 3.5-3.8-4.0 Ghz-et,persze jó hüttésel.Nekem a 2.8-as ment 3.5Ghz-en,kisebb fesz emeléssel.a 4Ghz lenne az igazi(20x200Mhz).De asszem volt itt a topikban már valaki,aki 4Ghz környékén járt.A második kérdésedr a válasz,hogy valszeg nem
.Én is azért vettem egy 2.8-as P4-et,mert videokódoláshoz jó,ha van 800-as FSB és 1MB L2.A HT meg elengedhetetlen a párhuzamos munkához.Én is pl.videót konvertáltam Gordian Knot-ba,mellette pedig Call of duty-val játszottam neten.A Celeronnak ez már sok lett volna,hiába ment 3.5Ghz-en.
2,hiuzai:
A konfig nem rossz,viszont sajnos nem tudod használni a Dual-DDR-t,met két különböző ramod van.Az Intel gyári hüttője nem olyan rossz.Én is meglepődtem,hogy a Zalmanom csak 3-4 fokkal volt hűvösebb nála.amikor még S478-am volt,akkor a különbség Zalman és gyári hüttő között 7-8 fok volt.De persze nem olyan halk,mint egy Zalman.De tuningoláshoz ez is elég.Először is a Biosban tudod elvégezni a tuningot.Ezelött nekem is pont ilyen alaplapom volt,talán még emlékszem valahogy.
Először állítsd be a processzor sebességét 2660Mhz-ről User defined-ra.Ezt a Softmenü menüpontban teheted(ha jól emlékszem,ez a neve).Ha megvan,akkor írd át az FSB-t 133-ról pl.150-re.Mentsd el és indítsd újra a gépet.Ekkor 3Ghz-en megy,150-es FSB-vel,a ramok pedig 300Mhz-en.Futtas le pár tesztet,pl. Super Pi,3DMark CPU test.Esetleg játékok alatt is teszteld.Ha ok,akkor reset,vissza a Softmenübe és mehetsz feljebb az FSB-vel.Olyan 3.5Ghz felett már lehet kell adnos a procinak egy kis plusz feszültséget,de 1.45-nél többet ne adj neki,mert akkor már nagyon melegszik.Esetleg azt még csinálhatod,hogy nem hajtod szinkronban a ramot és a procit,hanem 4:5 leosztásban.Ilyenkor a proci 150Mhz-en megy,a ram 375Mz-en.Én az enyémet(2.8-as) 167Mhz-es FSB-vel és 208Mhz-es(416) rammal járattam.Ezt akár te is beállíthatod,de nálad csak 3,34Ghz-lesz,mivel a te procidban csak 20-as szorzó van.Ha még valami nem tiszta,akkor írj és próbálok segíteni.
Kareszovics:
A haverod nemigazán ért a Pentium procikhoz,vagy AMD fanatikus.A nagyobb cache és a 800-as FSB igenis sokat számít.A HT játékokban tényleg nem kell,viszont jó dolog,ha két dolgot akarsz egyszerre csinálni.De írok példát is.Van egy GF6600-as videókártyám,elég szépen tuningolható.Amíg a 3.5-ön hajtott Celeron D volt a gépemben,addig pl.Doom 3-ban 55 fps volt a maximum 1024/high beállításon.A kártya 470/670-en ment és 1GB ram van benne.De amikor lecseréltem egy 2.8/800/1024-es Pentium 4-re,egyből felgyorsult.Pedig minden más maradt.Most már 67fps a timedemoban.És a többi játék is gyorsult,nameg a 3DMarkok is.szal sokat számít játékoknál az FSB és a nagy L2 cache.
Remélem mindenkinek kielégítő választ tudtam adni
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.Én is azért vettem egy 2.8-as P4-et,mert videokódoláshoz jó,ha van 800-as FSB és 1MB L2.A HT meg elengedhetetlen a párhuzamos munkához.Én is pl.videót konvertáltam Gordian Knot-ba,mellette pedig Call of duty-val játszottam neten.A Celeronnak ez már sok lett volna,hiába ment 3.5Ghz-en.