- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyrex
csendes tag
Sziasztok, picit gondban vagyok. Nemrég vettem egy Asus A8N SLI Premium lapot, 2x1GB 500-as Gskill rammal (3-4-4-8). A proci egy 3700+ E4-es San Diego, 2750MHz-en, tehát pont 11x250, így a ramok 500-on mennek. A proci rendesen bírja ezt a frekit és eddig nem is volt semmi gondom, minden teszt lefutott (cpuburn 6 órán keresztül, közben párszor superpi 32MB számolás, memtest, stb...)
Ma reggel poénból elindítottam 2970MHz-en a gépet, be is bootolt a windows, de ehhez a ramokat picit visszavettem. És a biosban az időzítések elállítódtak. Na innentől kezdve (most már visszatettem - az eddig amúgy stabil - 2750MHz-re) néha újraindul a gép és a superpi is hibázik.
Arra gyanakszom, hogy pár értéet rosszul állíthattam vissza. A 3-4-4-8 és CR1 beállítás az stimmel, de mi a helyzet a többivel? Készítettem egy képet a CBID nevű programmal az aktuális beállításokról, valaki, akinek szakavatott szeme van, nézzen már rá, hogy nem talál-e valamit túl alacsonynak... Szerintem a Row Cycle és a Row Refresh Cycle lehet esetleg a gázos, ismerősnek 500MHz-es (szintén cl3-as) ramjaival ezek az értékek rendre magasabbak.
Ötlet?Egyáltalán a többi érték micsoda?? És mennyire vannak hatással a ram sebességére? Mert arra már rájöttem, hogy ha leveszem őket minimumra, akkor csak bios reset után indul a gép.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest