- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Íme az új Android Auto!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyrex
csendes tag
Sziasztok, picit gondban vagyok. Nemrég vettem egy Asus A8N SLI Premium lapot, 2x1GB 500-as Gskill rammal (3-4-4-8). A proci egy 3700+ E4-es San Diego, 2750MHz-en, tehát pont 11x250, így a ramok 500-on mennek. A proci rendesen bírja ezt a frekit és eddig nem is volt semmi gondom, minden teszt lefutott (cpuburn 6 órán keresztül, közben párszor superpi 32MB számolás, memtest, stb...)
Ma reggel poénból elindítottam 2970MHz-en a gépet, be is bootolt a windows, de ehhez a ramokat picit visszavettem. És a biosban az időzítések elállítódtak. Na innentől kezdve (most már visszatettem - az eddig amúgy stabil - 2750MHz-re) néha újraindul a gép és a superpi is hibázik.
Arra gyanakszom, hogy pár értéet rosszul állíthattam vissza. A 3-4-4-8 és CR1 beállítás az stimmel, de mi a helyzet a többivel? Készítettem egy képet a CBID nevű programmal az aktuális beállításokról, valaki, akinek szakavatott szeme van, nézzen már rá, hogy nem talál-e valamit túl alacsonynak... Szerintem a Row Cycle és a Row Refresh Cycle lehet esetleg a gázos, ismerősnek 500MHz-es (szintén cl3-as) ramjaival ezek az értékek rendre magasabbak.
Ötlet?Egyáltalán a többi érték micsoda?? És mennyire vannak hatással a ram sebességére? Mert arra már rájöttem, hogy ha leveszem őket minimumra, akkor csak bios reset után indul a gép.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest