- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaliber
aktív tag
A beszáradt fejbe (kis fekete patron) sikerült életet lehelnem a mosásos technikával Ip 4950
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4396 üzenetére
Egy éve tőled származik, az 50ml festékek még nem fogytak el a resetteres patronok teljesen megfelelők ennyi használathoz, arra kell csak figyelni a patron töltésnél, hogy teljesen tele legyen, nyáron ritkábban használtam és 2patron is hamarabb kifogyott, mint ahogy a nyomtató jelezte volna. Remélem még legalább két évet kihúz ez a nyomtató mert nincs kedvem ($) még újjat venni.
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4392 üzenetére
Két év után
? Nekem egy éves, akkor számíthatok rá, hogy ezek csak két évet bírnak?
-
kaliber
aktív tag
válasz
mugenrr300 #4033 üzenetére
Azt még ne dobd ki, mechanikai hiba, nálam a szivacs volt ráragadva a fejre (úgy ahogy afterburner írta)
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4011 üzenetére
Naaa... nekem is bedöglött a 4500-as 5 sárga villogás a fentiek szerint (fejhiba) azt jelenti afterburner?
Vehetek egy újat azt nem tudom 4950 legyen vagy 7250 az utóbbit próbáltad? -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #3387 üzenetére
Ne foglalkozz vele, nemhogy a nyomtatókhoz nem ért, azt sem tudja
mi a fórum meg a chat közötti különbség.
-
kaliber
aktív tag
válasz
whiskey #2423 üzenetére
Mosás után egyből jónak kell lenni!
Fecskendőre aplikálni olyan műanyagot ( PL: a hengeres sziloplaszthoz adott kúpos csőr jó erre a célra) ami illeszkedik a patron felől a fejen levő rácsra desztvízzel átnyomatod ezzel a levegőt is eltávolitod a fejből, én így szoktam megoldani a fejdugulást. -
kaliber
aktív tag
válasz
invisible1 #2417 üzenetére
Sajna ilyennel még nem találkoztam, de a CD tálcán van több ponton is (az alján is) tükrös felület ezzel pozícionálja a nyomtató keretet az nem lehet, hogy elkoszolódott?
-
kaliber
aktív tag
válasz
szityos #2416 üzenetére
Többen írtátok, hogy nem szabad a fejet szétszedni, mondjuk nagyon nem is lehet, de én többször kiszedtem a fúvókasornál azt a két kis csavart, így a fúvókasort lelehet hajtani (alatta van egy vastag gumitömités a visszarakásnál erre kell vigyázni, hogy a helyére kerüljön) csak a szalagkábel tartja (ennél jobban nem is lehet szétszedni mert többi része egybe van préselve), így nyomattam fecskendővel desztvízzel, érdekes módon nem az alja mármint a fúvókasor dugul el, hanem a felsőrésze, egy darabig kilehet tisztítani, de aztán a festéklerakódástól végképp eldugul (a 4200 egy évet bírt, tapasztalatokkal felvértezve a 4300 két évet, a mostani 4500 hátha kihúzza 3évig), de mint feljebb egy kolléga írta a gyári patrontól is eldugulhat, úgyhogy innentől kezdve meg csak érdemes töltögetni főleg, hogy 80ft-ra jön ki egy patron töltés, az utángyártott 400ft, a gyári meg 2500ft?!
-
-
kaliber
aktív tag
válasz
ferkoboy #2390 üzenetére
Igen sajnos a nagy feketénél a fúvóka sor eldugult, nekem is ez volt.
Úgy használtam a nyomtatót kb: fél évet, hogy a profilnál a glossy photo paper beállitást jelöltem be (így nem kellett minden egyes nyomtatásnál újra beállítani), így a nyomtató a nagy feketét nem használja kicsit lassabb a nyomtatás a fekete meg halványabb, de legalább még használható a nyomtató sajnos mostanra a piros is megadta magát, úgy hogy cserére érett lett a nyomtató. -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2365 üzenetére
Egyelőre jó, legalábbis azóta nyomtat szépen.
Köszi a tippet!
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2362 üzenetére
Köszi!
Magamtól nem tudtamvolna, hogy az a vonalzó (ugye az a műanyag szalag)
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2360 üzenetére
Ezt a hibát, hogyan tudom orvosolni?
-
kaliber
aktív tag
sziasztok!
Úgy néz ki megadja magát az IP4300 nyomtatóm !
A hiba félbehagyja a nyomtatást (hibakód: szolgáltatás hiba 5100) és a nyomat a papíron jobbra vagy balra eltolódik találkozott már ilyennel valaki? -
kaliber
aktív tag
Resetelni úgy tudod, hogy megveszed hozzá azt kütyüt amivel tudod a patrononkat egyenként resetelni (vagy resetelt patront veszel).
A tintaszintérzékelés kikapcsolását pedig a papírtovábbító gomb (lenyitott előlapnál a felső) 5sec nyomvatartásával tudod elérni.
De itt a topicban már leírták pár?szor.
-
kaliber
aktív tag
válasz
hoember 2 #2261 üzenetére
Mikor felnyitottad a fedelét, középre állt a fej, egyenként kiszeded a patronokat visszarakásnál megnézed, hogy melyik nem világít.
Az, hogy tele van vagy üres a patron, chip szempontjából teljesen mindegy értsd: Ha egy darab fára felrakod a chipet akkor is ugyanazt fogja mutatni a patronban nincs folyadék szintmérő hanem nyomtatási darabszámot számol a chip. -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2121 üzenetére
Először mikor kicseréltem a patront egész jó tesztábrát kaptam, de mire nyomtatásra került a sor A4 full fekete, addigra elhalványodott úgyhogy Photo paper beállitáson használom azóta is (meg kb: 5 hónapja úgy használom) az meg a nagy feketét nem használja.
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2113 üzenetére
Köszi a tutorialt!
Egyébként kipróbáltam a nagy fekete patront amit tőled hoztam, semmi változás. Lehet, hogy nekem is kikéne szúrni azt a fémrácsot a fejen.
Mekkora lyukat érdemes rá szúrni? -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2111 üzenetére
Ha megkérlek elküldöd nekem azt a tutoriált
-
kaliber
aktív tag
válasz
Csikoskutya #2062 üzenetére
Na ebben tudok segíteni nekem is volt ilyen problémám, olvasd el a #1913 és a #1915 hsz-t
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #2014 üzenetére
Még nem próbáltam
-
kaliber
aktív tag
A Glossy Photo Paper beállitásnál a nagy feketét nem használja csak a többit. Lelevegősödött a fej, tisztitás deszt. vízzel a patron felől, műanyag csövet (mérete akkora legyen hogy illeszkedjen a patron felőli fémrácsra) rászerkeszt a fecskendőre, felülről nyomást képezel, utána próbanyomat.
De ha visszaolvasol akkor kiderül, hogy elég sok hsz. van a témáról.
-
kaliber
aktív tag
válasz
nincsneve #1918 üzenetére
Valamelyik fekete (valószinűleg a nagy) patronodban nem megfelelő a vákum (vagy híg benne a festék) és bele folyik a fejbe a fekete festék, a sárga szivacsa meg felszívja, cseréld ki a feketét.
Nekem a pirossal volt ilyen problémám és ott is a sárga szívta fel a festéket, piros csere segített. -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #1914 üzenetére
Köszi!
Közben megoldódott, ahol parkol a fej van két darab szivacs (ill. valamilyen keményebb nedvszívó anyag) az eggyiket a fej valahogy kinyomta a helyéről és az akasztotta meg a mechanikát. -
kaliber
aktív tag
Sziasztok ezt a hiba üzenetet küldi a nyomtató tudja valaki, hogy mi lehet a hiba?
[link]
Felváltva villog egyet-egyet a sárga és a zöld led és akár mit csinálok vele nem reagál. -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #1863 üzenetére
Megnéztem ezt a videót amit belinkeltél, én kicsivel egyszerübben csinálom: A gyári töltőnyílásban van az kis műanyag golyó amit a videóban fogóval húz ki, én úgy oldottam meg, hogy a műanyag golyóba az INK-MATE készletében levő behajtót (de egy facsavarral is lehet helyettesíteni) hajtom bele a golyóba és azzal szedem ki, és amikor megtöltöttem vissza is tudom rakni a golyót, így nem kell mindig folyékony ragasztóval beragasztani, a biztonság kedvéért egy kis darab szigszalaggal beragasztom a töltőnyílás tetejét szerintem így gyorsabb és egyszerűbb is a töltés.
-
kaliber
aktív tag
válasz
TheLion001 #1629 üzenetére
Nekem volt egyszer hasonló problémám a piros tintával (vákum hiánya miatt, vagy mert túl híg volt) elkezdett folyni, az volt a hiba jelenség, hogy minden nyomat piros színben játszott, amikor a patronokat megnéztem a sárga szivacsán lehetett is látni hogy fel szívott egy kis piros tintát, a hiba akkor szűnt meg, amikor kifogyott a piros és újra töltöttem.
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #1582 üzenetére
Nekem a 4300-as nagy feketénél van ilyen probléma desztvizes fejtisztitás után elfogadható tesztábra lett, viszont mikor nagy felületen nyomtattam feketét olyan mintha kifogyott volna a fekete festék, egy párszor utántöltöttem már a patronokat.
Szerinted érdemes lenne egy új patronnal kipróbálnom? -
kaliber
aktív tag
A full printes CD-k 99%-nál belül van még pár mm-es hely amire nem viszik fel a hordozó réteget, egy fajtát találtam (SONY 8x) amin ténylegesen az egész felület nyomtatható volt, de mostanában már nem forgalmazzák.
Amúgy nem mindig jó a ténylegesen full printes lemez mert a (filmeknél) gyári ill. készített CD képek nagyrésze az általános lyukmérethez készül én is szívtam egy párszor a SONY-val mert vagy fehéren maradt az a pár mm-es belső rész vagy képszerkesztővel kellett foltozgatni a CD képet.Olyan nyomatot ami nem fog, csak lakkal kapsz. Mondjuk én nem használom a lakkot(nem taperolom a lemezt)
-
kaliber
aktív tag
válasz
Memphysto #1245 üzenetére
Nem kell megfúrni!
A patron tetején van a töltőnyílás (a fólia alatt) ebben van egy golyó ezt kell kiszedni (belehajtasz egy facsavart vagy az Ink-Mate ut. készletben levő célszerszámot) és itt feltudod tölteni, de a legelső lépés a patron alján levő nyílást bekell ragasztani jó minőségü szigetelőszalaggal mert a tintát a vákum tartja bent a patronban. -
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #1240 üzenetére
Igazából nekem elég lenne szinenként 0.25 l, ha jól számolom az 10k
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #1238 üzenetére
Melyik színböl akarsz rendelni?
-
kaliber
aktív tag
válasz
Crazyman33 #1231 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet a 4300-as amikor utántöltöttem a magentát és nem volt megfelelő vákum a patronban és a két mellette levő patron felszívta a festéket, a nyomaton minden egy kicsit piros színben játszott.
Vagy esetleg rossz minőségü a tinta a patronkban amit kicseréltél (mivel, hogy patron csere után jelentkezett a hiba)
Milyen márkáju patronokat használsz? -
-
kaliber
aktív tag
válasz
fefe1968 #1180 üzenetére
Hát igen
én is írtam neki a #1176 és a #1177 hsz-ben, dehát olvasás helyett inkább elkezd kapkodni, sőt feljebb jópárszor kilett már tárgyalva ez a téma, hát most variálhat ha az összes chipet leszedte van vagy 120 féle variáció ahogy felelehet rakni, vagy vehet egy új patron készletet.
[Szerkesztve] -
kaliber
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #1178 üzenetére
''A nyákok nincsenek megjelölve'' ezt mire érted?
# 943 -
kaliber
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #1175 üzenetére
Kezd elölről, mindegyik patronra a szín szerint oda való chipet rakd fel.
Erre nincs ''progi'' a nyomtató fogja megkérdezni, hogy kikapcsolja-e a tintaszint figyelést -
kaliber
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #1174 üzenetére
Hogy érted ezt a ''Cserélgetem a nyákokat''?
A szinek között ne cserélgesd a chipeket mert abból csak kavarodás lesz!
Nyilván nem fogja felismerni a sárgát ha másik színnek a chipje van ott.
Igen fixen kell állnia a chipnek. -
kaliber
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #1172 üzenetére
Az a jó, ha chip csere után villog a patron mert akkor felismerte a nyomtató, ha nem villog (ha jól értettem ez van a sárgánál) akkor vagy nem sikerült rendesen rögzíteni, vagy tönkrement a chip.
Én speciál pillanat forrasztóval megolvasztattam a kiálló műanyag tüskét úgy rögzítettem nekem bevált, de van aki pl: FBS-el odaragasztotta kinek mi tetszik.
[Szerkesztve] -
kaliber
aktív tag
A nálam tapasztaltabbaktól kérdezem, hányszor lehet újra tölteni az IP4300 gyári patront én eddig négyszer töltöttem meg?
-
kaliber
aktív tag
válasz
Sz.Miki #1148 üzenetére
Nálam patrontöltésnél fordult elő hasonló a magentánál, mégpedig azért mert nem volt meg a kellő vákum a patronban (valószinüleg túltöltöttem), és ezért az a szín kezdett belefolyni a fejbe, a másik patron (a mellette levő sárga) szivacsa meg szépen felszívta. Nekem fejtisztítás segített!
-
kaliber
aktív tag
Az ő USB kábelük olcsóbb fajta volt, próbáld meg valamilyen jobb minőségü kábellel!
-
kaliber
aktív tag
Biztos, hogy a chippel van gond (ebben az esetben az utángyártott patron márkája mindegy mert a nyomtató chipet figyeli nem a patront értsd: ha egy darab fára felrakod a chipet és azt helyesen érzékeli a nyomtató akkor is azt jelzi hogy minden rendben) említetted, hogy ütögetés után megjavult valószínü, hogy nem sikerült stabilan rögzítened a chipet vagy valami miatt nem érintkezik, tehát itt a fejtisztítás nem segít.
Nekem is egy chip kuka lett mert amikor a tapétavágó késsel műtöttem le benyúltam a chip meg a patron közé és megsérülhetett, elég csak a chip tetejéről a ráolvadt műanyagot levágni, és utána kézzel leszedni patronról. -
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
Volt szerencsém összehasonlítani az IP4200-at az IP4300-al, na szóval nem csak az USB2.0 + dizájn a különbség a kettő között, hanem a nyomtatófej is jócskán megváltozott a fúvókák hossza nagyobb lett
IP4200 PGBK kb:13mm, a többi kb:6 mm
IP4300 PGBK kb:22mm, a többi kb: 11mm
A fúvóka ellenörző mintázat is majdnem kétszer akkora mint az IP4200-nál
Ez a változás gondolom a nyomtatási sebességre lesz jótékony hatással, de remélhetőleg a fúvókák eltömődése ellen is jó hatással lesz. -
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
Hogy egy kis adalékkal szolgáljak az utántöltés kontra utángyártott patron témához, saját tapasztalat én mind a két módszert alkalmaztam az tény, hogy az utántöltés olcsóbb, viszont nekem nem sikerült úgy töltenem hogy ne lett volna egy kis pacsálás a tintával hol az asztal lett tintás hol a kezem, olyan is volt hogy egyszerüen kifolyt a tinta patronból (leragasztottam kifolyónyílást és a ragasztó levétele után történt) olyan is volt hogy a piros túl híg volt (nem INK-MATE festék volt, talán az jobb minőségü), és a nyomaton erős piros túltengés volt amíg kinem cseréltem utángyártott patronra, ellenben a chip csere kelléke egy szike meg egy pillanat forrasztó nekem sokkal gyorsabb és tisztább megoldásként vált be a chip csere, és nem volt még vele problémám.
[Szerkesztve] -
kaliber
aktív tag
Ha irodai papirra 80gr/m2 nyomtatok normal módban akkor csíkoz a nagy fekete, ha nagy felbontással nyomtatok ugyanerre a papírra, akkor alig észrevehetően de csíkoz, ha viszont fotópapirra 240gr/m2 nyomtatok nem vettem észre minőség romlást.
''papírra nyomtattam normál minőségben akkor néha a piros és a fekete becsíkozott!?''
Ez pedig azt jelenti a nyomtatófej fúvókák neked is eldugultak.
Igazából nekem a 4 garnitúra úgy jön ki, hogy először utántöltővel töltöttem meg kétszer a patronokat (akkor még nem volt utángyártott patron) majd utángyártottat használtam. -
kaliber
aktív tag
Sajna nálad is fúvóka eltömődés lehet a bibi, a legjobb minőségü felbontással ilyen esetben az a problémám, hogy igaz, hogy nem csíkoz, de a nyomaton a fekete részek nem igazán feketék, tehát a fekete festékből kevés kerül oda.
Most ott tartok, hogyha tökéleteset szeretnék, akkor lehet mégis kikell cserélnem a nyomtatót (4 garnitúra patron után) hát nem igazán tudok neki örülni - igaz még mindig így jártam jobban mintha szettenként 15-ért megvettem volna az eredeti patronokat -
kaliber
aktív tag
Sajnos nekem a tesztábra sem tökéletes a PGBK-nál, a rácsozat az jó, de a mellette levő fekete tesztcsíknak az alsó fele csíkos. Tegnap vettem fejtisztító folyadékot ( 1dl=800ft volt)azzal beáztattam valamennyivel jobb lett, de csak nagy felbontásra állítva nyomtat elfogadhatóan, úgyhogy
nem tudom hogyan tovább?
-
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
Sajna csíkoz 4200-as nyomtatóm feketéje, a fejet vízben áztattam nem segített.
Valaki tud hatásosabb módszert a fej tisztításra, vagy létezik valamilyen fejtisztító folyadék? -
kaliber
aktív tag
válasz
Bobby G. #675 üzenetére
Helló!
Cseréltél vagy töltöttél már patront a nyomtatóban?
Nekem akkor volt ilyen problémám (csak a magentával), amikor utántöltöttem a gyári patront, sokkal pirosabb volt az összes kép, hamar ki is fogyott a magenta, mert valami miatt sokkal több piros tintával nyomtatott.
A probléma akkor oldódottmeg amikor kicseréltem a patront utángyártottra!
-
kaliber
aktív tag
Hááát én olyat nem
írtam, hogy IP4000-es tintát raktam bele, ellenben olyat írtam, hogy utántöltővel töltöttem meg a gyári tintapatront és tökéletesen működik vele, csak kikapcsolja a tintaszint érzékelést, de ha tényleg visszaolvasnál, láthattnád, előttem is írtak erről a témáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest