Hirdetés
- Redmi Note 13 4G
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadam98
senior tag
Azért várjunk egy picit. A Modern Warfare 2019 része új életet lehelt az egészbe mert új motor, stb, meg ugye a Warzone. Tényleg egész jól összerakták. Viszont saját maguk alatt lőtték a fát és ezért tartunk itt ahol tartunk. Meg lehet nézni mennyi játékost elvitt a BF6. A Raven mit csinált a Warzone-al? Komolyan? Meg amik a 2019 utáni részek voltak? Itt mindent teljesen át kellene gondolni a generáció váltás az az a 2026 rész után. Én még mindig azt mondom, hogy elég lenne két évente egy COD, mert aki tud kalapálni az a Treyarch és az IW. A többi csapat meg támogathatná a fejlesztést másra amúgy se jók. A Black Ops 6 jóval jobb lett mint a MW Reboot. Minden idők egyik legjobb része. Jó kampány, kiváló zombi és többjátékos mód, iszonyat jó a fegyverkezelés és az az omnimovement. Ahhh.. Ez tény. A Black Ops 7-ben pedig mindent meg jobban tökéletesítenek. Csak azt remélem, hogy minimum megtartják az Omnimovement-et és bele építik a motorba, hogy az összes rész használhassa, na meg Zombi mód nélkül elég gyászos lesz az "IW4". A COD mindig is a pörgős akcióról szólt, ez azért eléggé hiányzott a MW Reboot-ból. A DMZ jó koncepció volt, csak nincs kész. Elvileg benne lesz generáció váltásnál. Kíváncsian várom, de itt komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy mi értelme évenként egy rész, ha nem tudnak normálisat összerakni a két említett csapaton kívül. Amúgy meg az nagy előny, hogy a BO7-be minden ami van bele pakolhatnak, de nem azért lesz jó, hanem azért mert a Treyarch csinálta a legjobb részeket és az a csapat nem sokat változott... Lesz még sírás ha nem lehet használni a megvett skineket a Warzone-ba. Amúgy meg a BF6-ot valószínűleg elsöpri, de én akkor se tudok pozitív lenni ha hosszú távra nézem mert vicc amit művelnek.
UI: amúgy megvettem a Battlefield 6-ot de aki még nem tette meg, az ne pazarolja erre a játékra a pénzét hanem vegye meg a BO7 Vault kiadását. Komolyan.
-
Spizzi
aktív tag
Iparági bennfentes jelentések szerint az Activision full zöld lámpát adott a Treyarch-nak a BO7-re, miszerint toljanak bele a játékba mindent amit akarnak/akartak, nincs értelme a drip feed content-nek mert jövőre ismét hard reset lesz a szérián.
Ez tökéletesen egybevág a már évek óta tartó pletykákkal miszerint 2026 az Infinity Ward éve lesz ismét.
Aki esetleg nem tudná, hogy hogyan kell érteni a hard reset-et:
Az Infinity Ward felelős az összes CoD alatt futó engine megalkotásáért és ezek "ciklusokra" bonthatóak. Mindig az IW új játéka a nyitócím az adott motoron, majd a többi studió játéka követi. Amikor az adott ciklus véget ér, jön az új IW CoD és semmilyen korábbi tartalom nem lesz tovább elérhető az új platformon. Erre már volt korábban példa...:
Ugyebár az IW8 éra, amit az MW2019 kezdett el, majd a BOCW folytatott és végül a Vanguard fejezett be. (A BOCW kakukktojás btw. mert az még IW 5.x különböző okok miatt amit most nem részleteznék). Gyakorlatilag a Warzone "1" jelentette az átjárást ezen játékok között, mivel abban elérhető volt mind a három játék tartalma és aktívan beleszámított a global progressionbe mindegyik játék.
Jelenleg pedig az IW9 érában vagyunk, amit az MWII2022 kezdett el, majd jött az MWIII2023, BO6 és most végül majd a BO7. Pont mint korábban, ezeket a játékokat pedig a Warzone "2" fogta össze.
Jövőre pedig ismét reset, jön az IW10 éra amelyet az MWIV fog megnyitni és a Warzone "3".
Mit jelent ez a BO7-re nézve?
Mivel egy leköszönő platform utolsó játéka így a Treyarch a szokásosnál nagyobb szabadságot kap, hogy beletegyék a játékba azt amit elképzeltek. Nem kell a következő játékhoz visszatartani térképeket, módokat, skineket és miegymást mint pl. MWII -> MWIII vagy éppen BO6 -> BO7 esetében. Ezért is lehetséges az, hogy Season 1-re már 27 térkép lesz a játékba ami páratlan. Ez a fajta fejlesztői szabadság valószínűleg a játék más aspektusaira is átterjedt, szóval content szempontjából egy kifejezetten erős évnek nézünk elébe.
Ettől persze nem válik a BO7 must buy játékká, csak szimplán a CoD-os szemüveggel nézve ez egy erősebb évnek ígérkezik mint a nagy átlag. Akinek pedig még sem jön be a BO7 pedig alapvetően szeretne CoD-ozni, nekik jó hír, ha egyáltalán lehet így mondani, de a BO7 több mint valószínű, hogy egy 5 szezonos játék lesz csak, alapból késői megjelenés (nov. közepe), nagy volt a botrány a játék körül és az Acti a lehető leghamarabb akarja majd feledtetni ezt az egészet, szóval az MWIV sanszos, hogy okt. eleji-közepi release lesz. Nem lennék meglepve ha már márciustól nagy mennyiségbe jönnének a nem hivatalos hírek róla, legkésőbb május végén pedig az official reveal.
A BO7-el kapcsolatban nyilván vannak még mindig kétségeim, hogy mennyire fog hosszútávon lekötni mert nekem se kenyerem ez a semi-futuristic, kis bénácska árkád vizuálos Black Ops feeling... de az MWIV-el kapcsolatban semmi kétségem, hogy kb. 11 hónap múlva ütni fog. Egy, Infinity Ward játék. Kettő, új engine. Három, biztosra veszem, hogy MW2019 copy paste lesz pár plusz dologgal kiegészítve. Erre nem egy jel, pletyka, adathalászat utalt már korábban.... és szerintem sokan ki tudnánk egyezni ezzel, hogy egy modernizált MW2019-et kapunk kövinek. Reméljük a legjobbakat.
-
Spizzi
aktív tag
+ megszokás kérdése is szerintem. Aki x+sok epizóddal ezelőtt beleszokott egy módba annak a másik furcsa és idegen.
Másfajta harcmodor, helyezkedés és mentalitás kell, aki HC-ban sprintelget, bhoppolgat, vakon szalad bele a világba hamar fekszik és számára élvezhetetlen, míg aki Core-ban komótosan, megfontoltan mozog állandóan körbeugrálják, mögécsúsznak stb. Pont ezért értelmetlen az összehasonlítás, hogy mi a "skill". Ha összeengedsz 1v1-re egy veterán only core vs veterán only hc playert egy 2 fordulós playoff-ra ahol mind a két módban mennének egy TDM-et több mint valószínű, hogy 1-1 lenne a végeredmény.
Úgy gondolom mind a két verziónak van létjogosultsága a codon belül. Nekem pl. SnD, TDM, Hardpoint, KC teljesen elképzelhetetlen ha nem HC, míg Warzoneban a 300hp-al sincs bajom (150 base hp + 3x50 armor) mert egyszerűen ahhoz a módhoz az illik.
Az külön tetszett a BO7 bétába, hogy volt HC playlist, talán a sorozat történetében először. Ezek szerint továbbra is ugyancsak népszerű, ami pl. számomra jó hír.
-
Acheron
őstag
Jogos, sokan ezt csinálják, és ez valóban nem különösebb skill. De akkor mást értünk az alatt, hogy "1 golyóval leteríteni a másikat" - nekem ez azt jelenti, hogy nem sorozatlövő (vagy egyes lövésre állított sorozatlövő) fegyverrel, egy lövésből leszedni a másikat. És ott azért már más a leányzó fekvése.
-
Ryoo
senior tag
-
Spizzi
aktív tag
Sima multiba Core-hoz én is max akkor nyúlok ha valami olyan limites event mód van ami tetszik, vagy MW részek esetében Ground War pl. De csak azért mert ezeket sose csinálják meg HC-ra külön.
Szvsz. valamiféle skill kell mind Core-hoz és Hardcore-hoz is, csak másfajták. HC-ban inkább a helyezkedés, taktikai érzék, reflex ami fontos, Core-ban pedig a movement, mozgó-ugráló embereken a célkereszt tartása. Na pont ezért nem játszom utóbbit a "nagyon muszájnál" többet, nevetséges számomra, hogy háromnegyed-egész tárak kellenek egy emberbe. De ez is főleg a BO részeknél ahol a szokásosnál is hulladékabb a TTK ezzel a 150hp-s megoldással. Utolsó olyan CoD ahol a Core is élvezhető volt és eléggé hamar feküdtek az emberek az MWII2022 volt, bár igen, az 100hp volt nem 150, valszeg ez lehetett az oka.
-
dnelb
veterán
értem

nem tom, én bill-es voltam 2005 óta, most kontis már 5 éve, szerintem a bill 1000x könnyebb. mnk-val simán megcsinálok olyat hogy ugrálok és közben végig a fején tartom az embernek, kontival ez esélytelen. Ha meg ellenem csinálják, akkor végig a levegőben lévő lábát tudom lőni(ami kisebb dmg), mert nem tudom lekövetni.A 180as fordulás is mnk-val egyszeru csak, kontin lassu. Aki mindkettőt tudja kontin az vagy cronust használ, vagy a felső 5%.
Ha feljebb veszem az érzékenységet, akkor meg messzire nem tudok lőni pontosan
Aim assist is már csak lassít a target körül, de ez kell is mert egyébként csak körbelőnéd. Teljes kar vs 1 darab ujjbegy a célzásra
De szerintem ez az egész mnk vs konzol egybeengedés nem volt jó ötlet. -
Spizzi
aktív tag
Visszaolvasva tényleg hülyén fogalmaztam. Nyilván nem "tolatok" egy peak-hez, de ha mittomén' kifutok egy sarok mögül és szemből elkezdenek lőni váratlanul, nem az a természetesen reakcióm hogy shift+S+D, hogy vissza faroljak oda ahonnan jöttem, hanem egér 180 fok hátraránt, és újra shift+W. Ilyen és ehhez hasonló szitukra gondoltam az omnimovement kapcsán, hogy kontrollerren szerintem előnyösebb mint mnk-al.
-
dnelb
veterán
de ember, te nem ezt írtad, hanem pont azt hogy a W-n kivul nem használják az asd-t, hanem egérből forognak és W-el mennek

nem szoktál oldalra menve lőni? vagy oldalra és hátrafelé? vagy amikor beugrasz 1 sarokba? ott is egyszerre nyomod a shiftet meg a W + irányt, te nem?
amikor kiakarsz nézni egy épület mögül mit csinálsz? odanavigálsz egérrel és betolatsz mint 1 autóval, vagy simán W+A ?
ne sirass -
Spizzi
aktív tag
Én még nem láttam olyan PC játékost hogy tartósan S+Shift-el hátrál, közben pedig A+D-el tud manőverezni is.... mondjuk el tudom képzelni, hogy valakinek 3 keze van, csak mert ha az egyikkel az egeret fogom a másikkal pedig a billentyűzetet nyomom gyakorlatilag lehetetlen, de igen, lehet bot vagyok meg mindenki más is akivel játszani szoktam.
-
SwitcX69
tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
MwIII-nál egy fél meccset mentem és elég volt. Black ops után elképesztően lassú és vontatott az egész. A hatnál is az undorító bp+black cell+féltávnál fizetős event ami kiakasztott, sok idő kellett mire elengedtem ezeket a dolgokat. Az se zavar ha minden második player gagyi skinekben mászkál, baromi jó a játékmenet. CW volt az utolsó nagyon sokat pörgetett cod, remélem a bo7 leváltja

-
Spizzi
aktív tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Hát ezt nem tudom, hogy mennyit, de ha tippelnem kellene biztosan sokat, pont mint minden évben.
Mindig van 1-2 gyengébb rész ami valami vagy valamik miatt kevesebb embert mozgat meg. Pl. nekem se kifejezetten kenyerem ez a semi-futuristic tematika, főleg a Treyarch gameplay design-al nyakon öntve... de a béta alapján tökre bejöttek a mapok meg maga a gameplay. Teljes árat biztos nem fizettem volna érte, de kulcsos oldalról kevesebb mint féláron egyelőre úgy gondolom, hogy megérte a Vault Edition, lesz biztosan minimum 150 órám benne még akkor is ha a PvP-hez mégsem nyúlok (kampány 2x + összes zombi map directed + standard legalább 1-1x). De az új Blackout is ami majd S2-3 környékén jön érdekel, kíváncsi vagyok milyen lesz a "fizetős" új Battle Royale, főleg úgy, hogy párhuzamosan nyilván futni fog az f2p Warzone is, és, hogy mivel fog újat/többet mutatni annál.
Amúgy ezt adnám én is, hogyha az adott CoD eléri az életciklusa végét akkor egy külön menüpontban kilistázná az összes korábbi Battle Pass-t amit ki lehetne farmolni... de ilyen biztos nem lesz mert akkor elveszik a játékosokból a fomo, ergó értelmét veszti a 2x BPXP weekend, illetve a 150 CP-s tier skip is. Sőt, így még a 30 eur Black Cell is megkérdőjelezhető amit sokan csak a 25 tier skippért vesznek meg főleg. Az Acti meg nem arról híres, hogy nem szereti a pénzt.
-
turho
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Én is tolom az MW3, MW2 résueket IS, teljesen jó. Mw2019-et is, csak itt nem akarnak HC-zni. Várom a Bo7-et...minden elfuseráltsága ellenére.
-
válasz
SwitcX69
üzenetére
Én MWII-t nyomatom egy pár hete, még most is tele van szétskinezett ugrba-bugra játékosokkal de nem annyira vészes. Volt olyan is, hogy olyan lobbyba dobott mintha botok ellen játszottam volna.
Amúgy adnám, ha ezeknél a régebbi codoknál meg lehetne csinálni az összes kijött szezont (mondjuk valaki nem csinált meg akkor egyet), de erre kis esélyt látok.
-
-
Spizzi
aktív tag
Lesz content dögivel, alapból a launch mapok száma sem kevés, S1-be meg alig pár hétre rá jön még minimum 7 db.
A napokban a Treyarchos emberke csinált egy összefoglalót, hogy mik voltak a béta tapasztalatai és, hogy miket dolgoznak át megjelenésre... és szimpatikus a hozzáállásuk a gameplay változtatásokhoz mert a béta alatt kvázi ugyanezeket a szempontokat mondtam volna.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Linem
senior tag
[link]
Nálam volt 1-2 furcsa szitu a a bétában, de szerintem csak ügyesebbek és gyorsabbak voltak tőlem. -
nutella1
őstag
Double XP-k áthozhatók lesznek, vagy egyáltalán nem? Valaki ezt tudja?
-
Spizzi
aktív tag
Na úgy látszik csak bevált a bétában az Open Matchmaking, szóval a megjelenés után sem lesz SBMM, illetve a lobby-t sem dobja szét a rendszer. (Legalábbis launchkor, idővel akár vissza is rakhatják az SBMM-et, de hátha nem.)
-
vigyori78
őstag
Ők azért elhitték, főleg, hogy több ezer videót kaptak, de legalább tesznek ellene valamit.
" We’ve also seen the discussions about rotational aim assist and community questions about how aim assist will be tuned across inputs in Black Ops 7. It’s a priority of ours to have a fair and competitive balance across all input devices at launch, and we’ll be sharing more about changes coming to aim assist on controller ahead of launch." -
nutella1
őstag
Bocs, hozzászólás közben épp átléptem BF-ezni.
-
nutella1
őstag
A BO6 és a BO7 között kb. nulla különbség nincs. Minden ugyanaz. Más kérdés, hogy mind a kettő hulladék a maga nemében, mert mind inkább távolodunk attól, ahonnan a COD indult.
Csakhogy a nagyközönség igénye (bocsánat, igénytelensége), teljesen másfelé diktálja az irányt. -
Ryoo
senior tag
Még mielőtt valaki elhinné, ilyet nem csinál az aim assist.
-
vigyori78
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Elöször én is azt hittem hogy a Gravemaker lesz a legnagyobb gond, de nem, össze jön neki a killstreaks lő egy párat vele azt kész. Ami nagyobb gond az az aim assist, az aim assist valami undoritó lett, régóta a nagyobb streamerek is kontrolerrel nyomják, most a Next-en is mindenki kontrolerrel nyomta PC-n és ott vettem észre, hogy mijen op, mondom kipróbálom milyen, hát valami undoritó, csak futok előre és az analog kart rá se kell mozgatnom az enemire mert az aim assist 5 méterről autómatikusan a fejére huzza
Delete game 
-
Acheron
őstag
Meddig megy a beta, ma este 19 -ig?
(hivatalosan 10.08 -ig volt hirdetve, de ha jól rémlik, kapott némi hosszabbítást) -
lowzor
veterán
Nekem ennyi elég is volt a játékból, amennyit játszottam vele a beta alatt. Nagyon nem érzek rá késztetést, hogy megvegyem, de még egy hónap game pass árát is sajnálnám rá. A Treyarch-ot a réges-régen el kellett volna onnan távolítani. Az IW által fejlesztett következő rész talán majd jó lesz.
-
mcwolf79
veterán
Komolyan aki kitalálta ezt a falon átlövő sniper puskát az nem volt 100-as. Ilyen baromság hogy juthat valakinek az eszébe???
-
vigyori78
őstag
Durva volt
LVL50 8500 zombie elég is volt
-
nutella1
őstag
Az imént sikerült összeszednem egy VTOL-t. Huszon valahány kill után adta be.. Na, ez nagyon kemény.. De ez totál SBMM meccs volt, mindenkit elém pakolt.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
Csokishurka
üzenetére
Szerintem nem csak az aim assist miatt, hanem BO6 + BO7-ben ugyebár ez az omnimovement agyrém van, aminek az lenne alapvetően a lényege, hogy nem csak előrefelé tudsz sprintelni, hanem oldalra és hátrafelé is.
Na már most MnK inputtal ez rendkívűl körülményes, ugyanis egy egér+bill játékos az A,D,S gombokat ritkán használja, ha oldalra akar menni akkor az egeret fordítja irányba de ugyanúgy W-t nyom. Ugyanez hátrafelé is, nem S-et nyomsz, hanem az egérrel fordítod meg magad.
Magyarán billentyűzettel nem tudod kihasználni a meta movementet mert zongoristának kellene lenni hozzá, illetve full természetellenes a használata. Kontin pedig a stickek segítségével pikkpakk tudsz irányt váltani és közben a sprintről sem kell levenned az ujjad mert automatikusan sprint állapotba érkezel bele az irányváltással. Pluszban erre jön rá az aimassist, de az már 10+ éve létezik, soha nem éreztem magam hátrányba PC játékosként miatta. De ennél az omnimovementnél full látom magamon, hogy nem tudok úgy mozogni mint akik jó játékosok és konrollerrel tolják, mert egyszerűen képtelenség.
-
Ryoo
senior tag
válasz
Csokishurka
üzenetére
Szia!
Egér és billentyűzetet használók leginkább az aim assistra fogják. Valamint a cronus is lehet ok. De sokkal inkább az van a háttérben, hogy ezek a streamerek nagy része konzolon kezdett el játszani, ott pedig az elején csak kontrollerrel lehetett játszani és azzal tanultak meg codozni, így később, mikor már bejött az élet és PC-ről játszanak megmaradt. -
válasz
Csokishurka
üzenetére
Aim assist meg a cronus max, minden második killcamban látom ahogy a cronus lassan lekövet még falon keresztül is, pl futott utánam egy player, automata ajto kinyilt, de hozzáteszem nem hallhatott mert ninja perkem volt és uav sem volt, szóval auto ajto kifutok majd jobbra beugrok és mondom levárom, ott vártam kb 20 secet és nem jött, oké mondom bemegyek és ott állt a sarokban azt várta mikor megyek be, killcamban meg azt láttam ,hogy rám volt zoomolva és amikor megindultam akkor szépen velem együtt jött a célkereszt is, ajtó amint megnyilt már kaptam is
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Néztem pár multi gameplayt pár híresebb streamertől. Miért van az hogy mindenki kontolerrel játszik? Ekkora help az aim assist?
-
Acheron
őstag
válasz
pRoject22
üzenetére
Ha az emberi természet így működne, nem lennének csalók - elunnák szegények, hogy mindig csak nyernek, és mindenkit lebeszélnének arról hogy egyáltalán ki is próbálja, milyen is ez. Annyi ilyennel találkoztam már. Jah, nem
Másrészt olyan nincs egy ekkora közösségben, hogy egyvalaki mindig nyer - ahogy mondani szokták, mindig van egy erősebb. Az SBMM hiánya nem jelenti azt, hogy egy jobb képességű játékos onnantól minden meccsét meg fogja nyerni - ellenben tőle sokat tanulhatnak a kevésbé tapasztaltak.
Mindezzel együtt Spizzi -vel értek egyet: "Én alapvetően nem vagyok ellene az SBMM-nek, csak nem így kellene ezt csinálni, hogy akármit indítasz egy manipulált meccsbe kerülsz." Nagy +1! Erről a szerről kellene lejönni az Activisionnak, egy jó, korrekt, nem manipulatív SBMM -et szerintem több játékmódban szívesen látnának a playerek.
Én egyébként eddig nem érzlékeltem a játékban a korábbi okosságait a rendszernek, lehet azért, mert már nem próbálok semennyire "jó játékos" lenni, és fogcsikorgatva küzdeni kamokért, egyebekért, csak a fun faktort keresem. Játszok ha élvezem, ha meg nem, akkor több hónapra is szögre akasztom. Így próbálva egész szórakoztató akár ez a rész is. Nekem eddig meglepően bejött, pedig voltak fenntartásaim (no jó, azért még mindig van pár
). -
Spizzi
aktív tag
válasz
nutella1
üzenetére
Nekem a régi MW trilogy ezzel a szerverkeresős témakörrel stb. nem volt meg életkori sajátosság miatt. Mire volt annyi (zseb)pénzem és öntudatom, hogy videojátékokat vegyek már rég a Ghosts meg az AW futott ami only matchmaking alapú volt. De az durva, hogy ilyeneket lehetett lőni, szerintem életembe nem láttam ilyen statot személyesen, de esélytelen is már mert 75 a killcap TDM-ben időtlen idők óta
.Hát akinek bármilyen játéktól függ az önbecsülése az keresse fel a legközelebbi gyógyászt.
(Kivéve ha focista, akkor igenis függjön tőle, ne érezze már magát jól ha zsinórban a tizedik meccsen is kispad
) -
nutella1
őstag
-
Spizzi
aktív tag
válasz
pRoject22
üzenetére
Én viszonylag ügyesebb-féle játékosnak tartom magam, durva lenne ha nem lennék az, össz. kb. 10.000+ óra CoD után, de én nem rajongok az SBMM-ért ami a casual módokat illeti.
MW2019 óta, tehát 5-6 játék óta 1.1 - 1.4 körül alakul a KD-m, ami azt jelenti éppen csak, hogy többet ölök mint halok. De ezt érzem is pl. az 1v1 fightoknál, hogy nagyon durván azt csinálja szinte mindig az enemy amit én elterveztem. Szerintem nem csak a KD-t veszi figyelembe a rendszer, hanem a szokásainkat is. Most ez nyilván konteó a részemről, de ilyenekre gondolok: átlag mozgási sebesség a pályákon, mennyire mozgok, mennyi a slide, prone, jump-ok száma stb. Olyan érzés szokszor mintha saját magam ellen játszanék, nincs egyéniség a meccsekben.
Amit fentebb is küldtem képet, hogy TDM-ben lőttem egy 21-es KD-t amihez 1 halál tartozik számomra nem volt unalmas, sőt kifejezetten friss érzés volt. Inkább csak azt sajnálom, hogy a nuke-ig nem sikerült eljutni. Én ezt nem alázásnak érzem, hanem validálásnak, hogy nem véletlen játszottam ennyit ezzel a szériával és van látszata. Aztán a kövi meccsen meg jött egy olyan gyerek szembe, hogy a 4 napja kint levő betában úgy megtanulta a walljumpot, hogy szerintem többet volt levegőben mint a földön, végig nemezisnek jelezte a rendszer nálam, szerintem 0 revenge-el. Nem gondolnám, hogy alázásnak érezte volna ő sem, csak örült magának a meccs végén mint én előzőleg egy másikban. Jobb volt mint én, lehet neki 20k óra van codban, vagy csak szimplán tehetségesebben bánik a perifériával, jobban rááll a szeme a játékra vagy kitudja.... lenyelem, nem zaklatom fel magam rajta, legalább rávezetett arra a tényre, hogyha BO7-ben jobb akarok majd lenni rá kell feküdjek a walljump hatékonyabb elsajátítására. Neki volt egy jó meccse, de hosszútávon én is nyerek a tapasztalattal.
-
válasz
nutella1
üzenetére
Nekem személy szerint nincs bajom az SBMM-el, azt sem tudom elképzelni, hogy egy ügyes játékosnak nem unalmas-e nála gyengébb szinte már botnak minősülő ( hozzá képest ) embereket lövögetni, anno pl Valorantban is az a meccs ahol 13-0-ra nyertünk unalmas volt, az SBMM egy nagyon jó dolog, nélküle szerintem rosszabb lenne.
-
nutella1
őstag
Csak az SBMM-ben van profit, úgy fogy jobban a játék, egyébként nem. A sikertelen, átlagjátékos és tehetségtelen player is sikeresnek érezheti magát az SBMM által, ennek ez a lényege. Több pénz jön. Más nem számít. Gyönyörűen le van ez modellezve, és ki van találva. Fantasztikus ötlet, nagyon jól csinálják, ha csak a pénzt nézzük.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
nutella1
üzenetére
Hát jah, BO4 -> MW2019 között is amúgy dugiba, sunyi módon szokattak bele minket, fel sem tűnt senkinek, csak idővel mégis gyanús lett, hogy a 4-5 KD playerek hirtelen 1.2 -1.5 környékére estek be, aztán persze kiderült a turpisság.
Én alapvetően nem vagyok ellene az SBMM-nek, csak nem így kellene ezt csinálni, hogy akármit indítasz egy manipulált meccsbe kerülsz. Mittomén' nem hiszem el, hogy ne lehetne azt megoldani, hogy lvl. 1-55 között csak ugyanilyenekkel rak össze a rendszer, az kb. 15 játszott óra, annyi idő alatt megtanulják az újoncok az alapokat. A klasszik SBMM meg tök jó ranked-en, competitive-en, de hagyjuk már ki ebből a hülyeségből a casual Core-t és Hardcore-t, semmi szükség rá. Ping is King, ahogy a mondás tartja, illetve én nem bánom, hogy vannak a lobbyba látványosan jobb játékosok nálam, mivel a kövi meccsen is velük leszek mert ahogy néztem disbanding lobby sincs végre... ezért idővel kiismerem, eltanulom a taktikáikat és én is jobb player leszek. De ha a képmásaimmal játszat a rendszer állandóan akkor nem tudok fejlődni.
Gyanús nekem is, hogy egy epizódos sláger ez az open matchmaking, Acti egyszer azt nyilatkozta, hogy próbálkoztak már vele az MWIII esetében (szintén sunyiba) és a kezdő/gyengébb játékosok, akikből amúgy elvileg kva sok van, hamarabb hagyták ott a játékot a statisztika alapján mintha aktív SBMM lett volna a meccseikben. Ami márpedig nem indítja el a játékot az a shopban sem tud nézelődni, tehát bevétel kiesés.
-
Spizzi
aktív tag
Azért az látszik, hogy nincs SBMM, nem is tudom mikor mentem utoljára ilyen jó köröket.... talán a BO4 idejében. Remélem nem csak PR fogás ez az open moshpit tűzoltásnak, hanem szerves részét fogja képezni a BO7-nek végig, de a legjobb az lenne, ha összes érkező epizódnak.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
nutella1
üzenetére
A BF nem arcade shooter? Baszki, fejbelőnek 3 darab 7.62-es kaliberrel, aztán a medic az acélbetétes surranón keresztül a kislábujjadra rányomja a defibrilátort és mész tovább mintha semmi nem történt volna.
Lehet én értelmezem rosszul az arcade fogalmát, de nekem még a Hell Let Loose is árkád, pedig az a BF-től is legalább négy dimenzióval arrébb van realizmusban.
-
nutella1
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Szerintem nem túlzás, csak úgy működik igazán, nyilván játszható anélkül is. De teljesen eltérő játékfilozófia. A BF-ben a játékmenet a csapaton belüli együttműködésre épül, ha egyedül próbálkozol, könnyen elnyel a káosz. Egyedül kevés lehetsz, de egy jól összeszokott squad viszont csodákra képes. Abszolút nem egy arcade szerű shooter, a BF lassabb tempójú, és a hangsúly a taktikán és csapatmunkán van.
-
shotika
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Mondjuk nekem a BF6 is kb gamepassbe lenne jó, mert nem adnék ki csak arra pénzt. Persze élveztem a bétát, és azt is imádom, hogy mindent szét lehet rombolni - de ez nem újdonság a sorozattól.
Szerintem a rombolhatóság még egy jó darabig nem lesz a codban, a jelenlegi gunplay-el legalábbis biztos nem. Ahhoz teljesen át kellene alakítani, és nem hiszem hogy azt be merik vállalni." Ez a COD néz ki úgy, mintha az asset-eket AI pakolta volna pályává"
Én nem így látom. Mapok tekintetében mindig is erős volt a cod (persze mindig voltak szar pályák), nekem a bétából egyedül a hóeséses az ami nem jön be, de az is leginkább azért, mert itt még mindig beesik az fps. -
Mondom megyek már S&D-t, hátha most így délután játszható, 5-0 ide, enemy gyerek onolja a csalást, szarrá lő mindenkit, több ACE-t hoz majd kikaptunk 5-6-ra, ki is léptem, szánalom az egész ahogy van.
-
mcwolf79
veterán
Na kipróbáltam ezt a csodás bétát.
Azon aki a BF6 pályáit kritizálja a COD ellenében azon csak röhögni tudok. Ez a COD néz ki úgy, mintha az asset-eket AI pakolta volna pályává. Ugye arról nem is beszélve, hogy statikus minden.
Nem azért mondom, el lehet puffogtatni vele. "Gamepass-ba jó lesz" cím ez is, pénzt ezért nem adnék az tuti. Ehhez képest a BO6 AAAAA lövölde. -
wjbhbdux
veterán
A nagy érdeklődésre
való tekintettel meghosszabbították a betat csütörtök estig + bekerült egy japán tematikájú pálya. -
Spizzi
aktív tag
válasz
pRoject22
üzenetére
"BF6-ra ráugranak a volt régi BF playerek plusz a CoD-ból kiábrándult játékosok is"
A régi BF playereket persze, hogy mozgósítja a játék, hiszen nekik készül. Olyan fajta ember pedig nem létezik, hogy "CoD-ból kiábrándult játékos". Olyan van csak, hogy CoD-ba belefáradt játékos... és a 95%-uk egy pár hónap után jön is vissza mert rájön, hogy ezt a fajta drogot nem tudja pótolni semmi más.
"EA is mivel ők meg a játékosok kéréseit teljesítve tesznek le az asztalra egy jó játékot"
Az én kéréseimből egyet sikerült teljesíteni speciel, hogy földhözragadt, kortárs háború legyen a témája a játéknak. Semmi többet. Pedig szerettem volna epikus méretű pályákat, legalább MW reboot szintű gunplayt, Breaktrough (attack&defense) központú játéktervezést mert ez a Conquest aka. large dom. körbe-körbe futkosunk a mapon 64-en olyan mintha cirkuszban lennék. (Tudom, hogy van Breaktrough de full káosz volt a legtöbbször, ja meg csak 24v24
) illetve a DICE névhez méltó technikai fejlődést is ami immerzívvé teszi a virtuális háborút, de ez gyakorlatilag egy generic shooter szintjén van, semmi kiemelkedő, max annyi, hogy rombolható minden, de ezt amúgy már a BC2 is tudta tököm se tudja hány, érzésre 15 coddal ezelőtt. "a cod meg egészen addig mehet a levesbe amíg hányadék skineket tolnak ki rá, évről évre csak a neve változik a játék marad ugyanaz illetve a csalók ellen nem lépnek drasztikusabban fel."
Ez a skines állításod egy abszolút valid dolog, de a BF oldalon mi igazolja az ellenkezőjét? Hogy az EA kiírta Twiterre hogy nem lesznek ilyen skinek? Ja, végülis szavahihető cég az is. A community mémeli a codot a skinek miatt, ezt látják az EA managerek ezért meglovagolják marketing gyanánt, ez semmi több ennél. Majd mikor S2-S3 környékén fogy a playerbase, a post contentekből nem jön annyi zseton biztosra veszem, hogy lesznek furcsa bundle-ök, ami mégis bestseller lesz az ingame shopban. A cod évről évre ugyanaz, igen, a BF meg 3-4 évente ugyanaz. Futunk előre, próbáljuk elfoglalni a pirossal jelzett pontot, közben meg lövünk mindenkire akinek a feje felett nincs kék vagy zöld nametag. Ez nagy megfejtés.
-
wjbhbdux
veterán
Mivel a 2042 bukó után Vince Zampella (Cod 1-től MW2-ig IW vezér) került a BF fejlesztés élére, ez elég nagy mértékű bizalmat előlegez meg neki codos körökben is. A jó munkához meg idő kell. Ott most nem 3 héttel a megjelenés előtt van egy kis reklám látszat beta, hanem már március óta teszteltették a népppel.
-
Spizzi
aktív tag
Tisztán él az emlékezetemben 2021, amikor is nagyon hasonló forgatókönyv volt mint az idei, legalábbis a viszonyok alakulásában.
Gyengének tűnő CoD rész, ami minden utálat középpontjában áll (Vanguard) és jön a mindent is hősiesen megmentő Battlefield (2042). Mondanom sem kell melyikkel szórakoztam jobban a végén és melyik az amiben a mai napig csak 50 órám van, míg ha jól emlékszem a másikban még a legendary camokat is megcsináltam.
Persze 2025 némiképpen más mert a BF6 tényleg nem rossz játék, a 2042-t meg már a bétánál láttam, hogy fakereszt... de ettől függetlenül is biztosan több időt teszek majd a BO7-be mint abba. Persze akik hardcore BF fanok úgyis azzal játszanak, ami így is van rendjén, csak mostanában k*rva sok lett a hardcore BF fan furamód
. Az ő dolguk, de a nyakamat rá hogy november végén már az ünnepi akciókat fogja várni az említett társaság fele, hogy még éppen beférjenek a BO7 Season 1 végére kicsit grindolni.... és lehet mondani, hogy nem.... de tudjuk.: de. Nem kell jósgömb, csak elég az elmúlt 20+ év tapasztalata
. -
Zilko87
aktív tag
válasz
pRoject22
üzenetére
Sok mindent elfelejtesz. Amikor kiadták a 2042-t,azt a semmire való szart, az a játékosok szembeköpése volt.
Azóta vettünk 5 COD-ot, és mindegyiket élveztük, talán a BO6 fáradt már el legkorábban.
Most kiadnak egy aránylag jónak tűnő részt(bf6), és egyből mindenki a cod-ot ekézi.
Kérdem én, ehhez kellett 4 év? Addig eladtak milliónyi példányt mindegyik részből, ezek meg reszelgették azt a trágya 2042-t. -
Ez így ebben a formában nem igaz, a BF6-ra ráugranak a volt régi BF playerek plusz a CoD-ból kiábrándult játékosok is, az, hogy ez van most azt a CoD magának köszönheti illetve az EA is mivel ők meg a játékosok kéréseit teljesítve tesznek le az asztalra egy jó játékot, és nem mindig kell egy játéknak forradalminak lenni, elég ha jó, úgy jó ahogyan a játékosok akarják, a cod meg egészen addig mehet a levesbe amíg hányadék skineket tolnak ki rá, évről évre csak a neve változik a játék marad ugyanaz illetve a csalók ellen nem lépnek drasztikusabban fel.
Szerk: a neve sem változik évről évre mert az MW szériát már újrázták

-
Spizzi
aktív tag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Nem haterkedni akarok a BF6 felett, vártam nagyon azt a játékot de számomra rengeteg sebből vérzik. Ott voltam már a legelső closed playtesten is tavasszal és végig is játszottam azóta tisztességgel az összeset, plusz a bétába is beleszaladt vagy 30 óra.
Nyilván minden egyéni szájíz kérdése, szerinted technikailag magasabb szint a BF6, szerintem pedig nem. Nekem úgy tűnik a rombolható környezet minden mástól elvette az erőforrást, A textúrák 2015 f2p játék szint, a pályák mérete nevetséges 32v32 infantry + vehicle combathoz, a ragdoll tipikusan bugos mint a létező összes Frostbite shooterben, emiatt kill satisfaction is gagyi. De ami nem az erőforrás prioritások miatt gyenge, hanem mert sz*rtak bele / tehetségtelenek hozzá: a gunplay súlytalan, az ingyenes DF millió kört ver rá, a HUD és popup feliratok mint valami ingyenes UE5 template az Epic Store-ban, a gunsmith próbálja utánozni a codot de hamarabb kellett volna felkelni hozzá. Ja és még valami ami szerintem egyenesen gáz és megmagyarázhatatlan... és lehet védekezni, hogy ez egy multi game és a palytime 99%-a úgyis online meccsben lesz... de mi ez a kampány te jó isten... Pont tegnap néztem azt a negyedórás campaign gameplayt amit egy bő hete raktak ki, nehezen bírtam a látottakat de amikor "bemutatták" azt a Clean House copy missziót hát nagyon hangosan felnevettem, pedig sírni kellett volna. Gyakorlatilag egy botmatch a kampány, tudod mint mikor annó CS-ben de_dust-ot indítottál offlineban. Ez 2025-ben egy 70 eurós AAA shootertől értékelhetetlen.
Nem azt akarom mondani, hogy a BO7 valami superior félisten játék... inkább csak azt, hogy a BF6 is rettentő távol áll ettől a jelzőtől. Ami számomra a legszomorúbb, és ez ugyanúgy érvényes a COD-ra is mint a BF-re, illetve bármilyen más shooter játékra az elmúlt 6 évben: szégyelje magát az összes studió aki ebben a múfajban adott ki bármit 2019 óta, mert a lába nyomába sem léphet egyik sem az MW2019-nek. Az a játék egy olyan iparági standerdet képvisel ennyi idő elteltével is az összes létező szempontból amit senki más nem tudott azóta sem megugrani, még az Infinity Ward sem, aki alapvetően készítette.
Szvsz... ha az idei CoD nem a BO7 hanem az MWIV lett volna, sanszos, hogy a BF6 fele ennyi embert nem érdekelne. Szóval ügyesen pozicionálta a játékot az EA a naptárban, bár a BO7 akkor is gatya lett volna ezzel a tematikával és a Treyarch logóval idénre ha a BF6 nem is létezne.
-
mcwolf79
veterán
LOL
BF6 mellé egyáltalán odatenni ?!? Nagyobb pályák, rombolhatóság. Az idei COD a BF6-nak a cipőfűzőjét sem kötheti be. Persze bizonyos szempontból almát a körtével esete, de azért ezt az ezer éves statikus engine-t odarakni a Frostbite mellé... Epic fail.Mert még ha azt mondod, hogy stílusából adódóan az idei COD jobb arcade élményt nyújt, azt még el is fogadom. De hogy a pályákat összehasonlítani?!? Ráadásul felcuppantani a COD-ot a BF ellenében
Remélem qrva nagy bukta lesz az idei COD, mert akinek van egy kisesze az PC_XBOX-on vesz Game pass-t oszt csókolom. Jópár éve érik már, és remélem idén kap egy maflást a piactól az Acti/MS, hogy ideje lenne normálisan lefejleszteni a COD-ot. Amúgy is azt bullshit-elték, hogy nem lesz minden évben COD, jó lenne ha tartanák magukat ehhez, és nem csak full játéknak álcázott DLC-vel húznák le az embereket. A tavalyi az még szoszo, az azelőtti förmedvény MWIIIegy trágyalé volt, stb. Az utolsó igazi COD a 2019-es volt. Azon látszott, hogy beleadtak apait-anyait, azóta csak a pénznyomda megy ,a sok (már bocsánat) hülye meg ész nélkül veszi évről-évre megjelenéskor.Hab a tortán a thermal sniper a falon átlövéssel . Kabaré.
-
Spizzi
aktív tag
Én úgy vagyok vele, hogy jövőre úgy is jön az MWIV és az ütni fog biztosan, Infinity Ward-ban még soha nem csalódtam meg amúgyis az MW részek a kedvenceim. Ezen az enginen (IW9) ez a BO7 az utolsó CoD mielőtt jön megint a hard reset, és az igazság az, hogy a BO7 a legjobb CoD az MWII2022 óta, legalábbis nekem egyértelműen, amit én sem értek, mert alapvetően köze nincs semmiben egymásnak a két játékhoz azon kívül, hogy lövöldözni kell... és nálam mégis betalált ez most, már a béta is mérföldekkel jobb élményt nyújt számomra mint az MWIII - BO6 összesen az elmúlt két évben.
A BO7 alapból késői megjelenés (nov.), az MWIV pedig mivel zászlóshajó ezért korai lesz (okt.), szóval sanszos csak 5 szezonos játék a BO7, ennyit pedig érzek benne, hogy le fog kötni.
A grafikát kritizálókat nem értem, szerintem brutál lett a látvány, élénk, szaturált színek, rengeteg prop, tűéles textúrák mindenhol. A BF6-nál százszor különb számomra, annak olyan minden pályája mintha ingyenes map editorba rakták volna össze előre legyártott objektekből. De na, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. Bár van egy tippem, hogy azok akik azt mondják, hogy csúnya simán benthagyják a beállításokban a Variable Rate Shading-et, ami valamiért default on, pedig low-med gépek miatt van főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Redmi Note 13 4G
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gumi és felni topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a Bo meg túl idegbeteg

Delete game
).
)
való tekintettel meghosszabbították a betat csütörtök estig + bekerült egy japán tematikájú pálya.
.
) illetve a DICE névhez méltó technikai fejlődést is ami immerzívvé teszi a virtuális háborút, de ez gyakorlatilag egy generic shooter szintjén van, semmi kiemelkedő, max annyi, hogy rombolható minden, de ezt amúgy már a BC2 is tudta tököm se tudja hány, érzésre 15 coddal ezelőtt.