Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Throme #1307 üzenetére

Azért nem ugyanaz amit írtam. ;)
    Mert a két termék nem ugyanaz. Lásd még az "összelegózni" szó eredetét. Az egyik terméket tök másra tervezik mint a másikat. A TV cserélhető, senki nem akarja javítgatni. De írhatnám a mobiltelót is. A másikat meg azzal adják el 50 éve... hogy pótolható, átépíthető, kiegészíthető, kompatibilis. Stb.
    Írtam példaként, hogy ilyen alapon a kompatibilitást is elhagyhatnák, mert már hogy lenne reális elvárás, hogy passzoljon a 40 éves kockához az új.? Tényleg irreális lenne minden más terméknél egy ilyen elvárás. A Lego meg saját maga mondja ezt és meg is csinálja, hogy működjön.

(És akkor még egy köztes példát is bedobhatnék... ha már mobiltelefon. Ott is arra ment a piac, hogy ne legyen javítható. Veszel újat, régit kidobod... és 90%-nak ez meg is fele mert elavul mire odáig ér, hogy felmerül a dilemma a csere és javítás között. Mégis van aki tök más miatt, pl. környezettudatosságból javítható és cserélhető alkatrészekkel gyárt ilyet. Ott is megoldják mert ott ez lesz a cél a másik 90% gyártóval szemben. Szóval itt terméken belül is látszik, hogy nem áll a termék=termék megállapítás. Ugyanaz a termék és mégis teljesem más a cél és így a support kezelése is.)

Micron se rossz példa: Benne volt a közleményükben, hogy a supportot tartani fogják a consumer eladások beszüntetése után is. Szóval visszamehetsz a gariddal vagy mással, nincs beszántva ez a részleg.

szerk.: És még egyszer: Én nem azért írok Lego elégedtlenségekről mert ezt tartom csak elfogadhatónak. Nem lóg bilibe a kezem, nem várok teljesen ingyenes és élethosszig tartó supportot se náluk se másnál. Pont ezt próbáltam megfogalmazni, hogy más gyártónál (is) jóval kisebbek az elvárásaim. Csak ez nem egy abszolút skála, más az elvárás is más terméknél, szegmensben. Itt ők többet ígérnek mint amit nyújtanak sok esetben. Pont azzal is kapcsolatban van a dolog amire mások is panaszkodtak: az átalakult és nagyon dinamikus termékportfóliójuk. Dögivel jönnek az új készletek, flood van, arra mennek, hogy szériából is elég ha megvesz vki egy-egy készletet, nem gyűjt. Egyedi és nem afol/gyűjtő vásárlásokra kanyarodtak rá, sok új készlet, gyors kifutás: jóval gyorsabban fognak elemek is kifutni mint 10-20 éve. Egyre inkább egyedi/cserés/egyszerépítős termék lesz(van), évtizedes pótolható/csereszabatos/újraépítős felfogás helyett.

Új hozzászólás Aktív témák