- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
válasz
Gyuri16 #2110 üzenetére
Köszönöm szépen, ezen tényleg el tudok indulni. Az első linkben szereplő könyvnek van magyar változata is és ez sokat lendít a dolgon.
Úgy érzem a linux-os változatot fogom benyakalni, úgy sem áll tőlem távol.
Most már van annyi olvasnivalóm, hogy egy kis időre eltűnök, és majd jövök mikor nekiállok a tényleges kódot összerakni.
Köszönöm még egyszer!
További szép napot.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a következő problémámhoz:
Hogyan lehet azt C-ben megvalósítani, hogy a programom az adott weboldal forráskódját lementse txt-be?
Nem a kész megoldást kérem(azért egy példaprogramot nem vennék rossz néven), hanem iránymutatást, doksikat, olvasmányokat, szakirodalmat. A nyelve angol vagy magyar lehet, utóbbi előny, de előbbi is megfelel.
De ha valaki fejből leírja, akkor elég nekem pszeudo nyelven isElőre is köszönöm!
-
vamzi
senior tag
Sziasztok. Lenne számotokra egy láma kérdésem
Szóval ANSI-C-ben hogy tudom letárolni a sztringeket, ha nem tudom, hogy összesen mennyit fogok kapni, csak azt, hogy 80 karakternél egyik sem hosszabb?
A számokkal meg tudom oldani tömbbe, de ugye a sztring már eleve egy tömb. Vagy éppen emiatt egy 2 dimenziós tömböt kell alkalmaznom? De azt hogyan?
-
vamzi
senior tag
Na, itt egy újabb hülye kérdés.
Van nekem egy tömböm tele int-tel. Hogyan tudnám átadni a tömb elemeit egyesével 1-1 char-nak? A lényeg, hogy a beolvasott int egy 6 jegyű számsorozat és azt szeretném adatbázisból visszakeresni és számjegyekre visszabontani a switch - case ciklusomnak. A feladat maga csak annyi lenne egyébként, hogy nagyon sok számsorozatot olvasunk be és meg kell számolni, hogy melyik számjegyből mennyi van, plusz egy két apróbb dolog van még benne. Nem azért írtam le, mi a feladat, hogy megoldjátok nekem, csak hogy tudjátok miről van szó. Engem csak a típus konverzió érdekelne, hogy hogyan is csináljak intből chart és vica versa -
vamzi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1857 üzenetére
Köszönöm, a választ, azóta már be inklúdoltam a math.h-t. Viszont a feltétel megadása új volt, vagy is még nem gondoltam rá, de tetszik. Viszont egyelőre marad a break.
-
vamzi
senior tag
Egyelőre jegelve a korábbi feladat, majd kitudom, hogy más hogyan oldotta meg a tipusokat.
Viszont lenne egy kérdésem:
a for ciklusból ki lehet lépni a vége előtt? Van rá valami parancs? Esetleg olyan, amit a c90-es szabvány is támogat?
Azt akarom megoldani, hogy van egy előre meghatározott halmazom csökkenő sorrendben és egyesével addig vizsgálom őket, míg a végére érek, vagy az első egyezést meg nem találom, onnantól véget kellene vetni a ciklusnak. Ezt én forral szeretném megoldani, bár rekurzívan valószínüleg könnyebb dolgom lenne, de sajnos nem nagyon értem a rekurzív dolgokat, pedig ülök és figyelek órán, könyvet is bogarászom, de valamiért nem akar átjönni a logikája. -
vamzi
senior tag
A feladat szövege:
A vb hangja„KO-RE-A, KO-RE-A” – kiabálta 54 000 boldog futballszurkoló, miután csapatuk a hazai rendezésű világbajnokságon bejutott az elődöntőbe. Izgatottságuk dacára azonban a koreai emberek természetüknél fogva nagyon szervezettek. Például hatalmas, hajókürthöz hasonló hangú trombitákkal szurkoltak a pályán játszó csapatuknak. A szurkolók egy állandó zajszintet szeretnének fenntartani a meccs teljes ideje alatt.
A trombiták sűrített levegővel működnek, azonban ha 2 másodpercig folyamatosan fújják őket, elromlanak. Ezért amikor a trombita hangot ad, minden rendben van, de a trombitahangok szüneteiben a szurkolóknak a „KO-RE-A” kiáltást kell harsogniuk.
A mérkőzés előtt egy szurkolócsoport összegyűl és eldönti a kiáltás mintáját. A minta 0-k és 1-esek sorozata, amelyet a következőképpen értelmezünk: ha a minta 1-es, akkor a trombita kerül megfújásra, ha pedig 0, akkor a „KO-RE-A” kiáltás következik. Annak érdekében, hogy a trombiták nehogy elromoljanak, a minta nem tartalmazhat két egymást követő 1-est.
Ebben a feladatban tehát egy adott, pozitív egész n-re meg kell határozni az ilyen hosszúságú kiáltási mintákat, vagyis azon n bites sorozatok darabszámát, amelyek nem tartalmaznak egymás melletti 1-eseket. Például n = 3 esetén a megoldás 5 (a 000, a 001, a 010, az 100 és az 101 sorozatok elfogadhatóak, míg a 011, az 110 és az 111 nem).
Input
Az első sor a tesztesetek számát tartalmazza. Az első sort követő sorok mindegyike egy-egy tesztesetet ír le. Minden teszteset egy olyan sor, amely egyetlen, 51-nél kisebb egész számot tartalmaz.Output
Minden teszteset kimenete egy olyan sorral kezdődik, amely a „Scenario #i:” szöveget tartalmazza, ahol i a teszteset sorszáma. A tesztesetek sorszámozása 1-től indul. Ezt követően egy újabb sorba kell kiírni az egymás melletti 1-eseket nem tartalmazó n bites sorozatok darabszámát. Minden teszteset kiírását egy üres sorral kell lezárni.********************************************************************************
A megoldásom:
#include <stdio.h>
long long int tomb[100], tesztesetek_szama, i, eredmeny;
int main(){
scanf("%d",&tesztesetek_szama);
for (i=0;i<tesztesetek_szama;i++){
scanf("%d",&tomb[i]);
}
for (i=1;i<=tesztesetek_szama;i++){
eredmeny = ((pow( (1+sqrt(5)),(tomb[i-1]) )) * ( 5+(3*sqrt(5)) ) + ( pow( (1-sqrt(5)),(tomb[i-1]) ) ) * ( 5-(3*sqrt(5)) )) / ( 10*(pow( (2),(tomb[i-1]) )) );
printf("Scenario #%d:\n",i);
printf("%lld\n",eredmeny);
printf("\n");
}
return 0;
}CodeBlocks-ban szépen lefordul és működik, de a szerveren ahol tesztelni kell, elég sok hibát dob, a nagyját mindjárt meg is oldom(remélem) csak van egy kis dolgom. Egyébként itt a hibaüzi:
FordĂtás: bead1.c:2: error: ISO C90 does not support â€�long long’
bead1.c: In function �main’:
bead1.c:6: warning: format �%d’ expects type �int *’, but argument 2 has type �long long int *’
bead1.c:8: warning: format �%d’ expects type �int *’, but argument 2 has type �long long int *’
bead1.c:12: warning: implicit declaration of function �pow’
bead1.c:12: warning: incompatible implicit declaration of built-in function �pow’
bead1.c:12: warning: implicit declaration of function �sqrt’
bead1.c:12: warning: incompatible implicit declaration of built-in function �sqrt’
bead1.c:13: warning: format �%d’ expects type �int’, but argument 2 has type �long long int’
bead1.c:14: warning: ISO C90 does not support the �ll’ printf length modifier
FordĂtási hiba.
Exit status: 3 -
vamzi
senior tag
Sziasztok. Kis típus hibával küszködök:
A bemenet első sora jelzi a tesztesetek számát, a többi maga a teszteset.
#include <stdio.h>
long int tomb[100], tesztesetek_szama, i, eredmeny;
int main(){
scanf("%d",&tesztesetek_szama);
for (i=0;i<tesztesetek_szama;i++){
scanf("%d",&tomb[i]);
}
for (i=1;i<=tesztesetek_szama;i++){
eredmeny = ((pow( (1+sqrt(5)),(tomb[i-1]) )) * ( 5+(3*sqrt(5)) ) + ( pow( (1-sqrt(5)),(tomb[i-1]) ) ) * ( 5-(3*sqrt(5)) )) / ( 10*(pow( (2),(tomb[i-1]) )) );
printf("Scenario #%d:\n",i);
printf("%d\n",eredmeny);
printf("\n");
}
return 0;
}Bemenetnet:
Kimenet(hibás):
Helyes megoldás:
5
10144
144
20
17711
17711
30
2178309
2178309
40
267914296
267914296
50
-2147483648
32951280099
Próbáltam már több féle tipust is, de mindegyikkel így jártam.
A sorok kicsit elcsúsztak, de szerintem még érthető. Az az 5ös a bemeneten ugyebár a tesztesetek száma. Az eredményben egyébként ez a képlet van lekódolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gamepad
- Apple Watch
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Windows 11
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest