- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
MicroC nyelvben milyen kulonbseg van a portnev.Bszam
es a portnev.Fszam
kozott?(habar valoszinuleg elneztem a topicot
)
-
válasz
Pttypang #5123 üzenetére
Gyakorlaton atengedtek, par aprobb hibam volt, pl a kiiratasnal a strukturabol nem tudtam kiszedni az adatot, hanem a memoriacimet irattam ki..
printf("Fapapucsbol ennyi van: %d", &fapapucs->db");
Ez volt az egyetlen verzio, amit elengedett a fordito, de igy meg a memoriacimet irja ki. -
Igen, koszi, a zarojelezesnel rontottam el, mert en a masik jelzest hasznaltam.
Valamiert ugy gondoltam ,hogy az if a te megoldasod szerint csak akkor engedi tovabb igen-el, ha mindegyik feltetel teljesul.
De akkor ezek szerint nem(#5119) emvy
Valahonnan erre emlekeztem, de ezt is elfogadhatta volna, ha rendesen zarojelezek, nem?
Mert ez lenne a logikai vagy
De mar lehet, hogy belezavarodtam ,es azt se tudom, hogy hogyan allapitjuk meg harom oldalrol, hogy alkothatnak-e haromszogetSzerintem utobbi zavart be picit
-
Az indexelest nem vettem eszre, akkor a nem lefoglalt memoriateruletrol gondolom behalaszott valamit.
Pointereket leszedtem, atirtam azokat, amiket emlitettel, de meg igy se irja ki, ha nem lehet osszerakni az oldalakbol haromszoget.Azt is feldobta csoporttarsam, hogy hasznaljam az stdbool.h libet, de azzal nemhiszem ,hogy elorebb lennek, nem valtoztatna rajta.
-
Szóval ez kb arra jo, hogy atadhassak tomboket, a fuggveny pedig ha a parametereknel megadom int *-kent a tombot, akkor nem is kell semmi mast tennem, ezzel at is van adva a tomb es vegezhetek a fuggvennyel muveleteket rajta ugy, hogy nem kell foglalkoznom a visszaadással, mert a memoriacimen talalhato adatokkal dolgozik? Szoval nagyjabol ertem, de megis fura, hogy erre kulon kell valamit alkalmazni..
pl:
#include <stdio.h>
int darab (int * tomb, int meret);
int main()
{
int meret;
printf("Kerem az elemek szamat\n");
scanf("%d",&meret);
int elemek[meret];
printf("A 10-nel nagyobb elemek szama:%d",darab(elemek,meret));
return 0;
}
int darab (int * tomb, int meret)
{
int i;
int tobbmint=0;
for(i=0;i<meret;i++)
{
if(tomb[i]>10)
{
tobbmint+=1;
}
}
return tobbmint;
}[kihagytam az adatbevitel tobbi reszet, nem akartam megirni az egeszet a scanf-el, csak osszedobtam gyorsan, hogy lassam a dolgot.]
-
Igen, az angollal elevickelek.
Ott tartok, hogy az eloadas folian le van irva, hogy mi is ez pontosan, de ezzel nem igazan vagyok elorebb, mert nem ertem, hogy miert jo ez. Marmint mire hasznalhato, meg pontosan hogyan.. Szoval a gyakorlati alkalmazasat valamiert nem latom at.
A pointereken kivul a tombok fuggvenyeknek parameterkent valo atadasa sincs meg, de szerintem erre megoldast talalok majd valamelyik eloadas folian.
A strukturakkal egyelore meg nem foglalkoztam, eloszor ezeket szeretnem megerteni, megtanulni a hasznalatukat normalisan.
-
Körbenéztem a topic leírásában, de nem igazán találtam azt, amit keresek.
Pontosan egy laikus számára érthetően leírva kerestem volna a pointerek hasznalatarol valamit, illetve magyarazatot hozzá.. Valaki ebben tudna esetleg segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Spórolós topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged