- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, valóban, közben rájöttem, hogy az a void nagyon sántít.
Egyébként szerintem az egész feladat nagyon komolytalan, sokkal több figyelmet fordítanak arra, hogy egy hibaüzenet elég részletes legyen, meg hogy minden #include-olva legyen, mint magára a feladatra és annak elegáns megoldására...
Nálunk papíron kell tudni programozni, és speciel az a legkevésbé lényeges rész a feladat megoldásánál, hogy milyen hibaüzenetet dobunk, csak legyen nyilván lekezelve a hiba, meg az sem fontos, hogy include-oljuk a megfelelő fejléceket, nyilván azt a feladat tényleges megvalósítása során nem hagyod ki, de amikor egy feladat részletes elméleti megoldásáról van szó, akkor szerintem ez a legkevésbé lényeges rész. -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, teljesen tiszta.
Így nem túl nehéz generálni megfelelő adatfolyamot...
Pl.:
#include <stdio.h>
int main()
{
int i;
for(i=0;i<181;i++)
printf("Kiirok valamit\n");
printf("a__0x0x56W6AafqqriqA\n");
printf("a__0x56W6AafqqriqA\n");
printf("a_0x0x6W6Aafqqriqa\n");
return(0);
}Ennyi, működik.
------------------
(#1800) -Zeratul-:
"bme prog alap 1?"
Ez már prog 2.Amúgy vicces kissé, hogy prog 2-t, ami elvileg színtiszta C++, úgy kezdjük, hogy 3 gyakorlat és 3 szoftlab csak sima C-ről szól.
Első szoftlabon kábé azt vettük át megint, hogy mi az a printf(), azt hittem, eldobom az agyam...
De szerencsére csak egy egyperces novella volt.
Ja, az állapotgépes feladatnak most kezdek hozzá, elsőre nem tűnik olyan egyszerű feladatnak... (bár gondolom nem is kell belehalni) -
-
Pl. úgy, hogy nem intet használsz, hanem longot, ami mindig 32-bites.
Aki kitalálta azt, hogy: 1) intet kell használni, valamint 2) ezt kikiáltja C++ programozásnak, pedig ez csak egy C program, C++ fordítóval lefordítva, azt (hmm)... Nem illik azt mondani, hogy tarkón kéne lőni, úgyhogy csak tarkón kéne vágni.
-
Zollee
tag
Próbáltam simán összehasonlítani (if (bastya == gyalog)...) de nem jó eredményt kapok. Valamiért soha nem kapom vissza azt, hogy a bástya üti a gyalogot. Próbáltam először csak számokkal, azzal ment. Próbáltam számot és betűt egyszerre vagy kapcsolattal, akkor már nem ment. Próbáltam aztán csak karaktert, akkor sem ment. Ezért próbálkoztam a karakter összehasonlító függvénnyel. Még mindig ott tartok hogy nem akarja az igazságot függvény nélkül sem, függvénnyel sem.
-
Jester01
veterán
Az a veszélye, hogy a szabvány nem rögzíti előjeles vagy nem. Ha valakinek ez fontos, akkor feltétlen írja ki, hogy unsigned char vagy signed char ellenkező esetben érheti meglepetés.
Például az á betű kódja iso8859-2 szerint 225, de ha a char véletlen előjeles akkor a naív if (c == 225) bizony nem lesz jó:
#include <stdio.h>
int main()
{
char c = getc(stdin);
printf("c == 225: %d\n", c == 225);
return 0;
}$ gcc -Wall t.c
t.c: In function 'main':
t.c:6: warning: comparison is always false due to limited range of data type
$ echo á | ./a.out
c == 225: 0
$ gcc -Wall -funsigned-char t.c
$ echo á | ./a.out
c == 225: 1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Motoros topic
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest