- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
dobragab
üzenetére
Én ugyan C-ben még nem használtam
gotoutasítást, de sosem értettem, hogy miért félnek tőle az emberek.
Még talán assembly-ben is megkérdőjelezik a használatát, pedig ott tudtommal más megoldás nem nagyon van ciklusok létrehozására.Viszont a
continueutasítást valaki eltudná magyarázni, mert ebből nem nagyon értem. Ugyanaz lesz a kimenetcontinue-val és nélküle is, akkor meg minek bele?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
dobragab
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a spagetti kód nem a
gotomiatt lesz olyan, amilyen. A megfelelő szépérzékkel és odafigyeléssel bizonyos esetekben valóban szebb és átláthatóbb kódot lehet írni vele, de amiatt, mert nagyon nagy odafigyelést igényel, a használata nem célszerű. Viszont vannak olyan programnyelvek, amelyeknél agotomegkerülhetetlen. Ilyen például a VBA (Visual Basic for Applications), amelyben a hibakezeléshez biztosan, de ha jól emlékszem bizonyos esetekben acontinuehelyett is csakgotohasználható. Egyébként egy jól formázott és strukturált kódnál nem hiszem hogy nagy jelentősége lenne a kérdésnek. Nem szokás több száz soros függvényeket írni, sokkal célszerűbb kisebb darabokra vágni azokat, hiszen így sokkal átláthatóbb és nem utolsó sorban könnyen tesztelhető kód lesz az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3753, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Még talán assembly-ben is megkérdőjelezik a használatát, pedig ott tudtommal más megoldás nem nagyon van ciklusok létrehozására.