- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Lassan húzóágázat lesz a villanyautó a Xiaominál
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
alapz@j
üzenetére
Csatlakozom, szerintem sincs semmi gond vele. Mondom ezt kezdőként. Aki tanulja a C programozási nyelvet, igazából egy szövegszerkesztővel és egy GCC-vel is boldogulnia kéne. Én nemrég kezdtem újra tanulni C-t, sikeresen elfelejtettem mindent és a Code::Blocks-ra esett a választásom (megpróbáltam az Eclipse és a Netbeans monstrumokat is, de azok már végképp nem alkalmasak egy kezdő számára). Eddig minden programot meg tudtam írni vele, bár voltak gondjaim, de azok nem az IDE miatt. Aki tanulja a nyelvet, az IDE-től függetlenül kell hogy megtanulja. De az egyetemen például Blodshed Dev-C++-t használunk (mert nehogy már platformfüggetlen vagy bárki által támogatott, befejezett, stabil legyen az IDE)... na az tényleg katasztrófa. Rosszak az automatikus behúzások, vacakolni kell, hogy lehessen pontosvesszőt tenni (meg sem találja az ember, hogy mi a baj, ha nem mondják meg neki), nincs automatikus kiegészítés, nincs színezés... pedig elvileg IDE... lényegében csak egy túlbonyolított szövegszerkesztő egy beépített fordítóval. A gedit+GCC alkalmasabb a feladatra. A Code::Blocks meg szimplán első telepítésre működik, ahogy kell, konfigurálás nélkül. Nekem legalábbis nem kellett semmit beállítanom, csak telepíteni. Persze lehet majd bonyolultabb projekteknél kelleni fog egyfajta konfigurálás, de amire az ember eljut odáig, hogy összetett projektet hozzon létre, amihez a C jóval mélyebb ismerete szükséges, az IDE beállítása lesz a legkisebb problémája.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nintendo Switch 2, dobozában, játékkal, ajándék tokkal és kiegészítőkkel, 6 hónap garanciával eladó!
- HP PROBOOK X360 11 G5 N5030 /8GB/256 GB SSD/11.6" Hd Touch laptop+tablet garanciás
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16G - Alza garancia 2027.01.31 - BESZÁMÍTOK!
- Prémium Tápegységek Yó árasítva Ingyen Fox-al érdekelnek?
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600KF 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB RAMPAGE Shiva CM 700W
- AKCIÓ! ASRock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
- Ghost of Tsushima Director s Cut
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest