Hirdetés
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem lesz idén iPhone 18
- Telekom mobilszolgáltatások
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Google Pixel topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Lottószámokat szeretnék beolvasni egy szövegfájlból. A számok 5 db oszlopban vannak megadva. A következő dolgokra szeretnék választ kapni:
-hogyan válasszam szét az oszlopokat? Jelenleg tabulátorral vannak tagolva, de ezt nyilván lehet bármilyen egyéb karakterre módosítani: szóköz, vessző, pontosvessző, stb.
-meddig olvassam a fájlt? Tegyek a végére valamilyen fájlvége jelet? Pl. -1 megfelelne? Van más konvenció erre?
-milyen módon lehet a számokat szépen beolvasni? Régebben készítettem egy hasonló programot és abban úgy oldottam meg, hogy beolvasott a progi egy teljes sort, aztán szétdarabolta a tartalmát. Nagyjából ilyen formában: "szöveg1";"szöveg2";"szöveg3";"szöveg4"endline - egy ilyen sort beolvasott egy elegendően nagy tömbbe, majd ráküldtem egy daraboló függvényt, ami pontosvesszőkig olvasta be a tartalmat és szétdobálta megfelelő változókba a "szövegeket". Mivel az egyetemen a laborvezetőm semmilyen érdemi kommentárt nem fűzött a dologhoz, fogalmam sincs, hogy ez mennyire számított elegáns vagy jó megoldásnak... az összkép tulajdonképpen megvolt (Legyen Ön Is Milliomos játék), és így ennyi.Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Gembird Fornax 500 DeepCool 400W
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest