- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Motorola Moto Tag
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunterrop8
tag
sziasztok, egyetemen most kezdtünk el programozni és lenne egy kérdésem. A feladat az, hogy töltsünk fel egy 100elemes stringet 'a' kezdőértékkel, és utána 0.25-el csökkenjen mindig a többi. Aztán meg kell keresni, h hány olyan van ami egész, és nagybetű. Ezek még mennek is.
De van egy olyan feladat, hogy saját függvényben meg kell számolni a mássalhangzók, és a magánhangzók számát, és ugye úgy, hogy amikor a mainben a return 0-nál vége a programnak ott kiírja őket. Ezt eddig nekem csak úgy sikerült, hogy két külön sajátfüggvényben számoltam meg őket külön.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet megcsinálni, hogy egy saját függvénnyel száoljam meg őket? (mert amikor így próbálom akkor a return után csak az egyket tudom beírni, és akkor a mainbe a mgh-hoz és az msh-hoz is ugyan azt írja.)
Valaki tudna segíteni? Leírni a sajátfüggvényt, meg h a mainbe mi kell hozzá esetleg? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 13 128Gb fehér (starlight) első tulaj, patika állapot, akku 85%, új kijelzóvédő
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Mohs EVO kerámia védelem (50 ml)
- MacBook Pro 16 i7-9750H 32GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest