Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ToMmY_hun

senior tag

válasz jattila48 #2877 üzenetére

Lehet, hogy túlbonyolítom. Leírom mi a végső cél. Adott egy program, amely számításokat végez és socket-en küldi le ezeknek az eredményét 5 kliensnek. A klienseknek folyamatosan csatlakozva kell lenniük, különben az adatok érvénytelenek. A főprogram alatt gondolom a fő végrehajtási szálat érted. A további szálakat úgy oldottam meg, hogy csináltam egy SocketComm osztályt, abban van egy statikus metódus, ami a kommunikációért felel. Ez a statikus metódus az osztályban lévő attribútumokból olvas és küld, magát a kapcsolatot nem ő építi fel hanem az osztály konstruktora. A thread indításáért felelős függvénynek a statikus függvény pointerét adom át (ezt nevezhetjük callbacknek), amit így futtat a threadben és ezzel azt is megoldottam, hogy a későbbiekben ha változik a kliensek száma, akkor az indítások számát kell csak változtatni.

UI: Egyelőre azért van egy thread, mert csak server -> kliens irányú a kommunikáció, a válaszokat később szeretném beépíteni és ahhoz valóban kelleni fog a kliensenkénti thread.

Új hozzászólás Aktív témák