- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Én Code::Blocks-ot használok. Ha a Run-ra kattintok, nem érdekli volt-e változás, az utolsó fordított binárist futtatja (már ha van, ha még nincs, akkor fordíttat veled). Ezért mindig Build and Run parancsot adok ki. Persze ez a Build parancs csak a megváltozott fordítási egységeket fordítja újra, és linkeli a programot. A teljes újrafordítás a Rebuild. Olyan még nem fordult elő, hogy a Build nem vette észre, hogy volt változás.
Más:
Ha meg kell akadályoznom a programom automatikus bezárását, mindig cin.get()-et, vagy getchar()-t használok. Legalábbis Windowson. Most valgrind miatt Linuxon forgattam, és meglepően tapasztaltam, hogy legújabb GCC-vel Ubuntuval az előbbi hívásokat simán ignorálja és terminál a program. Tapasztalt ilyet vki? Ha igen, milyen alternatívák vannak, amik Linuxon is műxenek?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06
üzenetére
elvileg fel kéne ajánlania a compilernek, hogy ha lát változást, akkor újra kell építenie.
ez az elmélet. a gyakorlat az, hogy unix környezetben (minix 3.1) már láttam olyat, hogy órákat szívtunk, mire észrevettük, hogy a C compiler nem lát egy változtatást és ezért még mindig a két órával előtti kernellel szívunk.
rebuild kell, ha azt nem csinálod, akkor nem fog fordítani. esetleg ha nagyon nem megy, akkor lehet rá nyomni egy clear+rebuildet, de azzal projekt méretének függvényében nagyon óvatosnak kell lenni.
én debug módban szoktam (jelenlegi beadásnál csináltam automatizált tesztet assert is, azt meg release módban elvileg nem is futtatja), rebuildelni meg akkor, ha outdatednek írja. ill néha clear+rebuild, ha valami nagyon nem stimmel.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- RTX 4070 ti I Ryzen 5 7600X I 2x16gb ddr5 6000mHz
- LAST MINUTE KARÁCSONY! 2 egyforma i7 GAMER GÉP! Ingyenes SOS kiszállítás (Bp.) !!!
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- MacBook Pro M1 13 inch 8/512GB magyar bill nálam a legolcsóbban
- Fujitsu 27" B27-8 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor állítható magasság, PIVOT, HDMI számla + gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi