- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begin
csendes tag
Hatalmas problémám támadt!
Van egy *.mdb kiterjesztésű adatbázisom, amelyet Visual Studio 2008-ban szeretnék kezelni. Ehez a C++ nyelvet használom, de míg C#-ban tudom csatlakoztatni a táblámat, addig C++ egyáltalán nem sikerül, egyszerűen hiányzik "Database" pont a "DataGridView"-ben "Add Data Source..."-nél.
Sajnos C#-ban nem tudom folytatni a munkám, mert már igen belefogtam C++-ban, és sajonos C#-hoz egyáltalán nem konyítok. Néztem pár bejegyzést a témában, de megoldást nem találtam.Ha nem tud senki tanácsot adni, megfelelő lenne bármilyen másik megoldás is, csak sajonos az SQL serverekhez nem igazán értek, bár a nyelvet ismerem, de csak annyira amennyiben Visual FoxPro-ban szükséges. Talán ezért is tökéletes lenne ha lenne valami megoldás akár *.dbf fájlok kezelésére is. Fontos lenne számomra, hogy a kész programom egy másik számítógépen való futtatásakor a felhasználónak ne keljen semmi egyéb programot telepítenie az én programomon kívűl, mivel az alkalmazásom gyengéb informatikai tudásuakhoz szól elsősorban.
Ennyire jutottam:
Első lépés OleDbConnection:
http://www.connectionstrings.com/access-2007 oldalon, ha jól fordítom, és gondolom nekem ".NET Framework Data Provider for OLE DB"-re van szükségem ennek a kódja:Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\myFolder\myAccess2007file.accdb;Persist Security Info=False;
Lehet ez valami nagyon alap dolog, de ezzel mit csináljak? Készítettem egy headert, és belepakoltam egy classba, de rögtön 28 errort dobot. Egész délután szórakoztam vele, de eddig semmi előrelépés.
Ezen felül böngésztem neten és ilyenekkel próbálkoztam:
#using <mscorlib.dll>
#using <System.Data.dll>
using namespace System;
using namespace System::Data;
using namespace System::Data::OleDb;
#include "stdafx.h"majd, elvileg ez lenne a connection string?
OleDbConnection * conn = new OleDbConnection();
conn->ConnectionString = S "Provider=Microsoft.Jet.OLEBD.4.0; "
S"Data Source=C:\my_databases\taxLots.mdb";Ezt a Form1 load eseményéhez raktam, de olyan hibákat dob, hogy S nincs deklarálva, meg nem lehet használni new és gcnew-t...
Nos gondolom ebbe használhatom, www.connectionstrings.com oldalon található connection stringet, de ebben a példában *.mdb van míg azon *.accdb, feltételezem, hogy ez semmi különbséget nem jelent, hiszen mindkettő Accesses fájlformátum.
void CreateOleDbConnection()
{
String* myConnString = S"Provider=SQLOLEDB;Data Source=localhost;Initial Catalog=Northwind;Integrated Security=SSPI;";
OleDbConnection* myConnection = new OleDbConnection(myConnString);
myConnection->Open();
MessageBox::Show(String::Format( S"ServerVersion: {0}\nDataSource: {1}", myConnection->ServerVersion, myConnection->DataSource ));
myConnection->Close();
}Egy ilyet is találtam msdn-en, gondolom ezt:
S"Provider=SQLOLEDB;Data Source=localhost;Initial Catalog=Northwind;Integrated Security=SSPI
át kell írni a connection stringmre, de akkor is dobálja a hibákat...
Elég fusztráló, hogy nem értem, hogy mit miért csinálok, csak a kódokat másolgatom ki be, de már rengeteg időt rááldoztam!
Hogy módosítsam a kódot, hogy működésre bírjam?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest