Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
Valamit félreértettél, én nem utasítom el dogmatikusan.
Inkább csak kíváncsi voltam a szempontokra és konkrét példákra, hogy vajon miért jobb, és mi lehet az alternatíva. Hát már kötekedni sem lehet? 
Csak felvetettem, hogy lehetnek alternatívák, vajh' miért jobb a goto.
Ez a thread bejövős, végre olvasok igazi érveket is, korábban csak vitatható szempontokat olvastam arra vonatkozóan, hogy miért is jó vagy miért is rossz. Igazából én speciel egyelőre csak batch-programozásnál használtam goto-kat, komolyabb nyelveknél eddig elkerültem, valahogy eddig egyáltalán nem állt rá a kezem/agyam.
Egyébként tuti, hogy néhány kód valóban rövidebb lehetne goto-val (pl. elkerülve a sok if-et, külön függvénybe rakást, stb.), de egyelőre eléggé ódzkodom tőle - lehet, hogy jobb is, ha nem akarok ócsárlást hallani másoktól.
Amúgy bírom Linus Torvalds stílusát, az biztos, hogy nem veti csak úgy alá magát véleményeknek.

Ja, majdnem lemaradt az érdemi részre reagálás:
"masodik pontod: szerintem itt dabadab arra gondolt, hogy ha pl valamilyen resourcot fel kell szabaditani return elott. itt egyszserubb a vegere tenni a felszabadito kodot returnnal, es a tobbi helyrol csak gotozni a vegere. persze c++ eseten ezt illik OO szinten megoldani, vagy finally-ban.."
Az utolsó mondatoddal végül is elmondtad, amit akartam mondani.
Ilyen esetben továbbra sem látom semmi értelmét/hasznát/átláthatóságbeli előnyét a goto-nak, mert nem értem, C++ topicban miért is ne feltételezhetnénk, hogy mondjuk destruktorban vagy más metódussal intézzük el az erőforrások felszabadítását, stb... vagy megint máshogy, akár egy mezei globális függvénnyel...
Nem épp a sűrűn ismétlődő feladatok elvégzésére szoktunk például függvényeket írogatni?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Inkább csak kíváncsi voltam a szempontokra és konkrét példákra, hogy vajon miért jobb, és mi lehet az alternatíva. Hát már kötekedni sem lehet?