Hirdetés

Aktív témák

• ladybug
    őstag

Délután felhívott főnökasszonyom. Meglepődtem kicsit a hívásán, és aggódva vártam, hogy mit fog mondani. Elbocsájtástól féltem, mert már évek óta az önkormányzat esdeklése miatt maradhatott csak meg az a 2 csoport az óvódában, ami miatt 6 embert el kellene küldeni. Ugyanis a gyereklétszám rohamosan csökkent Hévízen, és emiatt luxus lenne kb 15 fős csoportokat működtetni.

Na most, az önkormányzati ülésen elhangzottak alapján jövőre mégiscsak megszűnik a 2 csoport, de helyette bölcsödei csoport lesz. Ez azt jelenti, hogy az emberkéket nem kell elküldeni a munkahelyről, viszont tanulniuk kell, mert kell a megfelelő képesítés. 2 éves bölcsödei gondozói levelező oktatást kell elvégezni.

Így maradhatok én is. Belementem, mert miért is ne? Legalább van még egy lehetőségem. Tanulhatok, és ráadásul nem munkaidőben kell, hanem így GYES alatt, ami megintcsak kíméletesebb.

Sokan a munkahelyen úgy gondolják ezt visszamínősítés. Én nem annak veszem. Egyszerűen más korú gyerekekkel kell foglalkozni, akik más gondozást és oktatást igényelnek. Emellett vallom, hogy rugalmasnak kell lenni mostanság, mert különben az ember nem tudja megtartani a munkahelyét.

Tehát jövő héten hétvégén már be is ülök az iskolapadba, és szorongó gyomorral ugyan, de bizakodóan vágok bele a tanulásba. Még az is lehet, hogy itt helyben is szükség lesz egyszer bölcsödei gondozóra (legalábbis remélem előbb-utóbb).

2 hetente hétvégenként 2 napos oktatás lesz, ráadásul nem is olyan messze, mert Ajkára kell menni. 60 km-re van, ami egyáltalán nem vészes távolság. Ottalvási lehetőség is van, de azt hiszem ezzel nem fogok élni.

Akkor harcra fel, győzni kell.

A napunk egyébként alapvetően jó volt. Igaz 4 órát aludtam össz-vissza, mert hagytam magam meggyőzni, hogy sorozatot nézzünk. Annyira belemelegedtünk aztán, hogy hajnali 3-kor kerültünk ágyba. De érdekes módon a kialvatlanság nem nyomta rá a bélyegét a napomra.

Az eső szinte megállás nélkül zuhogott. Amikor nem, akkor gyorsan kimentünk levegőzni.

Patrik holnap nem jön, viszont jönnek helyette délután az unokatesók, akik annyira jól érezték múltkor magukat nálunk, hogy kérték, hadd aludhassanak itt egy éjszaka. Ehh, belementem (fene az áldott jó szívemet), pedig tudom, hogy bátyám csak lepasszolja őket, ő meg felmegy anyáékhoz lábat lógatni. Mindegy. Borka örül, mert lesz pajtása, én meg egy napot kibírok. Bár, ha esik, elég húzós lesz.

Aktív témák