- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Speeedfire #1988 üzenetére
Beballagsz egy nemzeti dohányboltba és megkérdezed, van-e felesleges dobozuk, amit neked adnának. Egészen nagy méretű dobozaik is szoktak lenni.
-
Tim82
félisten
Csak azon poénkodtam, hogy ha nincsen meg az eredeti zacskó, akkor nehezen fogsz biztosan jó fotót küldeni Dr. Zoo-nak. Nem vettem semmit provokációnak, nem szóltam be, semmi ilyesmi, csak észrevettem a logikai csapdát és rámutattam, na.
Amúgy biztos vagy abban, hogy a pillanatnyi felmérgelődésén túl az ismerősöd valóban ügyet fog ebből a nyavalyás zacskóból csinálni?
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #1703 üzenetére
Egyértelmű, hogy hígítóval.
-
Tim82
félisten
Engem még soha nem akartak kirabolni. Pedig az első komoly barátnőm ráadásul gázos környéken (VIII. kerület - Kőris utca) lakott és rendszeresen kísértem haza éjszakánként is. Eddig még nem is zsebeltek ki, mondjuk én tárcát, telefont, kulcsot alapból nadrágzsebben (nem farzsebben) vagy elülső kabátzsebben (ahova ösztönösen zsebrevágom a kezem) tartok. Hátizsák, táska meg mindig jól le van zárva.
Egyszer - vagy tíz éve - vesztettem el személyit, akkor két héten belül leadták egy önkormányzaton és át tudtam venni. Egyszer meg hagytam el mobiltelefont (szintén tíz éve már), de visszamentem érte és meg is került (egy éjjeli buszra várva ücsörögtem a Móriczon, kicsúszott a zsebemből csak - azóta van a fenti zseb-policy). Betörni sem törtek be még soha hozzám (vagy ha igen, akkor semmit sem vittek el és mindent visszazártak úgy, ahogy én hagytam
).
Az a vicces, hogy azért a kéregetőket, térítőket, "szuper bizniszt" aluljáróban ajánlgatókat be szoktam vonzani, általában akkor döbbennek rá, hogy rossz embert választottak, amikor le se fékezek, csak kikerülöm őket.
-
Tim82
félisten
Pár éve (2008-ban) éjszakáztam a debreceni pályaudvaron (esküvőn voltam ott, majd lekéstem az utolsó vonatot Budapestre, hajnalban jött a következő), emlékeim szerint vészesebb arcok voltak ott, mint a Keletinél valaha is, nagyon kellett figyelnem, hogy ne aludjak el, ne engedjek a közelembe senkit stb.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #1646 üzenetére
Igazad van, majd a természetes kiválasztódás kirostálja!
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #1571 üzenetére
Ennél jobb képet nem nagyon tudok.
T6 és afölötti méretű normális torx csavarhúzóim nekem is vannak, T5-ből pont vacak csavarhúzót kaptam. Berendeltem péntek este az Edigital-tól egy normálisabb torx készletet, de az automatikus rendelésnyugtázó emailen kívül persze semmi jele annak, hogy akár utánanéznének, hogy van-e nekik raktáron.
Gondoltam, munka után elugrok venni valahova egyet. Van itthon egy törött kijelzős Nokia N9, megjött hozzá a megrendelt cserekijelző, de pont T5 kellene hozzá és inkább nem nyírnám ki a csavarjait a meglévő vacakkal.
-
Tim82
félisten
Torx T5-ös csavarhúzót
holmelyik boltban érdemes keresni Budapesten belül? (Lehetőleg olyan bolt érdekelne, ami legalább 18 óráig nyitva van és van a csavarhúzóból készleten.) Köszi előre is!Az a gondom, hogy ha argep.hu-n nézem, akkor szinte mindegyik csak rendelhető, webáruház, stb.
-
Tim82
félisten
Volt "nagyobb lélegzetű" is 2008-2009-ben, több is, 20-25 fórumtaggal, teaházban meg étteremben, nem sörözőben. Szerintem akkor többségük még Facebook-on sem volt. Ebből a "kemény mag" most is összejár és igen, most már FB-n keresztül kommunikál.
És ez csak egy "társaság", biztos, hogy több hasonló van.
Persze tudom, régen minden szebb volt, meg a korcs új idők és mai fiatalok, stb., stb.
Szerk.: nem mintha a 2008-2009-eseken ott lettél volna.
-
Tim82
félisten
A "new age generáció"-ban meg szerintem nincs meg az a motiváció, az igaz "PH!-s életérzés, hogy összejöjjenek, amire a régi motorosokból is beesne 1-1 arc, aki tolhatná az anekdotát a régi időkről.
Ez nem egészen így van, jó pár emberkével - főleg a valahai OFF, jelenlegi ON topikból évi 3-4 alkalommal szoktunk sörözni. Ja, mind budapestiek.
-
Tim82
félisten
válasz
Tele von Zsinór #1393 üzenetére
"Shipping: Does not ship to Hungary"
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #1327 üzenetére
Annyit azért megér.
Az alsó-közép vas (ha leszámítjuk a kínaiakat) még mindig egymagos SoC, azt meg hagyjuk. QWERTY-s Droid-os modell meg legalább egy éve (de inkább kettő - nekem utoljára az LG Optimus Pro/Motorola Fire/HTC Chacha eléggé félresikerült hármasa rémlik) nincs itthon forgalomban.
Esetleg még a Motorola Milestone 2 használtan (de arra is csak főzötten van JB).
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #1111 üzenetére
-
Tim82
félisten
A Tátra tér környékén lakik egy nagyon jó barátosném, soha nem panaszkodott a közbiztonságra. Közlekedés egészen jó, piac meg közel van. Ő mondjuk egy téglaépítésű társasházban lakik, de az sem rossz, érdemes ilyenben lévő albérleteket is megnézni. A városközpontban lévő panelekbe azért nem mennék lakni.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Joghurtjuk tutira van, én meggyeset pl. rendszeresen szoktam venni (pár vegyesboltban kaphatóak). Gondolom, sajtjuk, vajuk, tejfölük hasonlóan (nem lehet véletlen a cég neve: Cserpes Sajtműhely). A Cserpes rudi nagyon finom egyébként.
Ja, amúgy termékpaletta...
Most nézem, van kifejezetten saját boltjuk is.
Na ja, az elején nem volt világos, hogy elvitelre keresel.
Akkor is ők a legjobb lehetőség Bp.-n belül.
Árakat én sem találok, csak a joghurtjuk és a rudijuk árát tudom (230 Ft / 125 Ft).
-
Tim82
félisten
Ami a "pörgést" illeti, szerintem pont az az ok, hogy kevesen ismerik egymást személyesen a budapesti PH!-tagok közül - vagy ezt a topikot ismerik kevesen.
-
Tim82
félisten
Van valakinek tapasztalata, hova érdemes vinni Budapesten belül utántöltetni nyomtatópatront?
-
Tim82
félisten
válasz
Vasinger! #874 üzenetére
Négy-öt éve nyomtattam utoljára fényképet MM-ben, akkor normál fotópapírra készült. Pár napja néztem árakat (az Árkádban lévő MM-ben), de csak érdeklődésből: úgy emlékszem, 55 Ft volt a 10 x 15, 70 és 80 között a 13 x 18, és annál nem volt nagyobb elérhető méret az önkiszolgáló kioszknál. Elképzelhető, hogy rosszul emlékszem, nem jegyeztem meg rendesen.
A nem-kioszkos árakról van árlista, de talán csak viszonyítási alapnak jó.
Esetleg még a 220foto egy órás fotókidolgozásos ajánlatát is érdemes megnézni, ők a Westend aluljárószintjén vannak.
-
Tim82
félisten
Ha esetleg van valakinek egy 965PM/GM chipsettel szerelt laptopja (pl. Thinkpad T61/X61/R61, HP 6910p, 2510p, 8510p, Dell Latitude D630, D430, D830 - de akár HP 2530p, 6930p, 8530p is kezeli), és pár óra erejéig hajlandó lenne nekem tesztelni egy 4 GB-os DDR2 notimodult memtest-tel, azt megköszönném.
(Egy generációval régebbi laptopok nem indulnak el 1 x 4 GB-os modullal.)
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #730 üzenetére
Egy vagy két éve voltam koncerten a Papp László Sportarénában, akkor a földszinten ültünk, nagyjából az egyik halványkékkel jelölt helyen (talán a 010-zel számozott lehetett). Már elég hátul voltunk ahhoz, hogy ne lássam rendesen a színpadon lévőket (túl kicsi alakok voltak), igaz, volt kivetítő is.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #728 üzenetére
Szerintem vagy valamelyik színpadhoz közeli zölddel jelölt, vagy pedig a belső patkóban középtájtól nem túl messze lévő halványkékkel jelölt helyet válaszd. (Én inkább közelebb ülnék.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Budapesten tud valaki ajánlani megbízható embert, aki iPhone 2G-t tud javítani? Konkrétan a be- és kikapcsolásért felelős gombot (meg esetleg akkut) kellene cserélni. Végső esetben persze iDoki, de hátha van valakinek jobb ötlete.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #585 üzenetére
Én másik vég, József Attila lakótelep. Az a csomag nem csak társasházi kedvezménnyel annyi?
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #583 üzenetére
Elvileg a lakóközösségen múlik, gondolom, annak idején a Digire tették le a voksot. Amúgy én zsírugyanígy jártam, csak épp fordítva: Digit akartam és csak UPC-re van lehetőségem... Pedig felénk (IX. kerület) a Digi enyhén jobb.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #568 üzenetére
laptop.hu, usanotebook.hu, notebook.hu, laptopszalon.hu... Mindegyiknek van pesti üzlethelyisége, ahol lehet nézelődni.
-
Tim82
félisten
válasz
vinikorn #562 üzenetére
Függ az adott lakótelep részönkormányzatának, ill. a kerületi önkormányzat forrásaitól, valamint a lakóközösség anyagi lehetőségeitől is, a lakástulajdonosról nem is beszélve. Ennek megfelelően vannak lakótelepek, ahol fel vannak újítva (pl. XIII. kerületben) és vannak, ahol nem (pl. XVIII. kerület, Havanna-lakótelep, ilyenek).
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #548 üzenetére
Mester u. kijárat és Boráros tér között van egy egész tűrhető török kajálda a Nagykörúton.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Tudtok olyan notebook szervízest, aki esetleg mérsékelt áron vállalnák egy napon belül egy Lenovo Ideapad U550 portalanítását és újrapasztázását? Előre is köszi.
-
Tim82
félisten
válasz
blasko92 #476 üzenetére
Én a "sima" K3570 Vodás terméktámogatás-oldalán találtam az előbbit.
-
Tim82
félisten
válasz
blasko92 #474 üzenetére
Hülye kérdés: a modemed K3570 vagy K3570 Z? Egyébként nem a Mobile Connect Lite névre hallgató verzió kellene inkább hozzá a Mobile Broadband helyett? Ahogy nézem, van különbség.
-
Tim82
félisten
válasz
blasko92 #470 üzenetére
Gondolom, nincsen lehetőséged másik gépen kipróbálni.
Amúgy még az jutott eszembe, hogy az eladó hogyan használta, be volt-e nála kapcsolva a Mobile Connect-ben az állandó PIN-kód kérés? Nem lehet, hogy elfelejtette "kikapcsolni" (mert innen lehet a stick-nek ezt a biztonsági funkcióját kapcsolgatni), ráadásul csak akkor működne a kikapcsolás, ha az ő sim-jével, az ő PIN-kódjával sikerülne feltelepíteni a Mobile Connect-et?
Ez persze csak tipp, lehet, hogy egyáltalán nem jó irányba tapogatózom. Itt esetleg tudnak segíteni. (Mintha régebben Vodás ügyfélszolgálatos PH!-sok is megfordultak volna arra.)
-
-
Tim82
félisten
válasz
tomcsi23 #463 üzenetére
2*512 MB-ot kellene 2-1 GB-ra váltani akkor. 80 GB-os HDD viszont adott lesz, jön vissza egy WD3200BEVE blackvinyl-től gariztatásról, az kerül barátnőm T42p-jébe és onnan kerül ki.
Ami az XP-t illeti, élek a gyanúval, hogy a kulcs csak valamilyen Acer-specifikus telepítővel élne.
-
Tim82
félisten
válasz
tomcsi23 #460 üzenetére
RAM-ból igazából 2 GB volna a maximum (a specifikációk elkészültekor még nem voltak piacon az 1 GB-os noti DDR modulok), csak azt azért nem lépném meg, nem ér annyit a gép.
Rendszerrel az a gond, hogy legálisnak kell maradnia (közalkalmazott gépe, kaphat még ellenőrzést), de persze rég nincs meg a legális telepítőkészlet. Ugyan van valamilyen Acer recovery partíció, csak épp nem találtam semmilyen programot az újrahúzásra.
SSD. IDE SSD-k drágák, nem túl megbízhatóak és annyiba kerülnek kb., mint amennyit a noti maga ér.
Egyébként az általam látott notik közül a Panasonic Toughbook-ok visznek ilyen szempontból mindent. Igaz, övék a "leghülyébb beépített egér" citromdíja is.
-
Tim82
félisten
Na, hirtelen lett élet.
Az a kártya engem is érdekelne, hogy milyen fajta hibák kiszűrésére képes.
Btw, délután voltam apáméknál vendégségben, ahol van az élettársának egy ősrégi Acer Travelmate 233XV-je. Kb. 10 (!) percbe tellett, amíg felállt rajta a Windows XP (azt hiszem, a teljesen gyári rendszer, még csak SP1 (!) sincsen rajta, viszont talán soha nem is volt ez a gép netre kötve), igaz, utána meg teljesen használható. Amúgy annyi változtatás van rajta, hogy a gyári 256 MB RAM-ról 1 GB-ra van bővítve a memória.
Jövő hét közepén azt hiszem, elcsaklizom egy napra, lesz itt egy komplett szétszerelés, sűrített levegővel kifújás, újrapasztázás, lemeztöredezettségmentesítés, CC Cleaner-rel való registrypucolás (azért látszik, hogy vannak mindenféle ősi programmaradványok a gépen, pl. egy 2004-es ECDL tanfolyamhoz valami segédprogram meg ilyenek), SP2-SP3 telepítésről meg vírusirtó futtatásról nem is beszélve (pendrive-on azért kerülhetett rá).
Szerintem azt a Cerkát is cserélem majd neki Pentium 4-M-re (256 -> 512 kByte L2), meg azt a valószínűleg 4200rpm-es, 30 GB-os vinyót is cserélem neki egy ghostolás után egy 80 GB-osra.
Ha van még ötletetek, ne tartsátok magatokban. Noha nagyon régi cucc, iszonyatosan masszívan van összerakva (nem csak Acer-t, hanem már-már Thinkpad-eket megszégyenítően jól), szerintem még érdemes ennyit rászánni.
*
A témára visszatérve, Victorinox bicska mindig van nálam.Mondjuk ami szerintem muszáj, hogy legyen ilyenkor még az embernél, az egy ilyen dokkoló.
Igazából azért kezdtem el törni a fejemet ezen, mert mostanában elég sokat szenvedtem egy barátom gépével (és még mindig nincs megoldva, bár azt hiszem, a látszólag ugyan működő táp lesz a ludas, mert minden mást már kicseréltem körülötte). Amíg nincs PC-je, a srác addig egy haldoklófélben lévő 12" PowerBook-on netezik, amelyiknek a helyrerakása lesz a következő kihívás. Már csak azért is, mert a slot-in optikai meghajtója elnyelt egy lemezt és nem hajlandó kiadni...
Oké, tudom, hogy ezek nem Budapest-specifikus témák, de valahol el kell kezdeni.
-
Tim82
félisten
kár hogy így pang a pest topic
Azt úgy finoman jelezném, hogy siránkozás helyett lehet, hogy pörgetni kellene, nem?
Hogy jó példával járjak elöl, bedobok egy engem pár hete foglalkoztató témát, ami ugyan nem Budapest-specifikus, de talán érdemes eszmét cserélni vele kapcsolatban:
Milyen cuccokat vinnél magaddal, ha egy barátod azzal hív fel, hogy nem kapcsol be a gépe és a segítséged kellene az életrekeltéshez? A fantáziát lehet nyugodtan szabadon engedni, a felszerelés szabadon variálható tapasztalatok alapján.
Az én eddigi listám, anélkül, hogy ezzel foglalkoznék hivatásszerűen (messze nem voltam ennyire felkészült a valóságban, mert csak menet közben derültek ki olyan dolgok, hogy jó, akkor komplett adatmentést is kellene, természetesen anélkül, hogy külön rendszer- és adatpartícióra lett volna osztva a HDD pl.):
- nyilvánvalóan csavarhúzó-készlet kell, az alap
- nem árt egy notebook (táppal, esetleg saját mobilnettel) + saját külső merevlemez elég sok szabad hellyel
- univerzális merevlemez dokkoló 3,5" IDE és SATA vinyókhoz egyaránt (ez nekem nem volt, helyette mindenféle, ehhez képest sokkal több helyet foglaló és nehezebb külső házakkal variáltam + PCMCIA eSATA portos kártyával)
- Linux live CD és/vagy Hiren's Boot CD (ízlés szerint optikai lemezen / pendrive-on)
- kis méretű (pl. ITX-es szabványú) saját, garantáltan működő tápMivel tápszereléshez, alaplap újrakondizáshoz nem értek, ezért ehhez való tesztelőkütyüket nem vettem bele.
Természetesen az, hogy ha tudod előre, milyen cuccot kell megnézned, és a manualját/szerelési útmutatóját elmented magadnak valamilyen könnyen hozzáférhető helyre (pendrive, Dropbox), sokat segíthet.
Otthonra meg nem árt egy-két öszvér Asrock alaplap (pl. DDR1 és DDR2 RAM-ok, valamint PCI/PCI-E/AGP kártyák teszteléséhez).
-
Tim82
félisten
Szia! Legegyszerűbben: felszálltok a metróra, elmentek a Kálvin térre, átszálltok a 47-49-es villamosok valamelyikére és mentek vele két megállót.
Kicsit részletesebben: lementek a buszpályaudvarból az aluljáróba, jobbra fordultok, megkeresitek a metrót, vesztek jegyet (2 db/fő) a jegyárusstandnál, a két lejárat közül a bal oldalit (Újpest-Központ felé) választjátok. 4 megállót mentek, leszálltok, felmentek a mozgólépcsőn, jobbra fordultok, megkeresitek a 47-49-es villamosmegállóhoz felfelé vezető lépcsőt. Felmentek, a jobb oldali sínen érkező, Kelenföld-Etele tér irányába közlekedő villamosra szálltok fel, két megálló múlva, a Gellért térnél leszálltok.
-
Tim82
félisten
Szerintem nincsen rá kijelölt hely - legalábbis azon ~25-26 év óta, amióta járok rendszeresen oda nyaranként sétálni, beszélgetni stb., nem találtam még (meg valószínűleg nem is szabad ott). Inkább a budai hegyeket javasolnám (pl. Hűvösvölgy, Hármashatárhegy).
Ha nincsen rá hely, akkor jó eséllyel tiltott is ott. A Hajógyárin viszont valószínűleg lehet.
-
Tim82
félisten
A legerősebb Pentium M processzor, amit Sonoma chipset-es notebook-okba lehet tenni, eladó. (Ilyen notik pl.: HP nc6120, IBM Thinkpad T43, R51e, R52, Z60t/Z60m, Dell Latitude D610 stb.)
Ha esetleg mégsem, akkor egy kis fogyasztású média PC szíve is lehet, ugyanis van hozzá alaplap is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest