- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #122715 üzenetére
Ezek régebbi gépek az USB C szabvány megjelenésénél, és pont a 19/20 V-os töltőket biztosan ki lehet váltani vele, a 16 V-osokra én eddig nem találtam megoldást.
FoxiestFox: adaléknak: X200s, X230i és kétmagos i7-es, integrált videóvezérlős T420 biztosan működik ezzel a cuccal. Ezek ugye 20 V-os, kerek csatlakozós Lenovo töltős notik.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #122713 üzenetére
X41-hez, A22m-hez nincs, a 60-as széria és felfelé van. Ha visszaolvasol, szerintem linkeltem is. (Mobilról vagyok, így én most nem fogom visszakeresni, de ugyanabban a thread-ben van, ami a rendelés körül forgott augusztusban.)
Mondjuk szerintem a quad core T601p FrankenPad-odhoz kevés ez, lehet, hogy a "sima" T60p-hez is, mert 65 W-ot tud leadni, azoknak meg talán minimum 90 W-os töltő kell.
-
Tim82
félisten
Pont ez az, arra próbálok rávilágítani, hogy a fórumtárs egy Opel Astrát hasonlítgat egy John Deere traktorhoz, azon az alapon, hogy mindkettő négykerekű.
Én meg írtam korábban is, hogy egy ilyesmi Baseust (nem pont ugyanezt, az enyémen egy type C PD és két type A QC port van) használok utazótöltőnek, ULV procis laptop, telefon és tablet simán tölthető és használható egyszerre róla.
-
Tim82
félisten
válasz
Luissimo #122702 üzenetére
Ha az, ami vótmá, akkor az azért számottevően kisebb teljesítményt tud leadni.
Ha meg nem az, akkor nem egy kategóriáról van szó, a sima 3 portos IKEA Koppla nem ismeri a Power Delivery-t.
Azt az apróságot meg ne felejtsük el, hogy amikori hozzászólásra válaszolsz, akkor épp akciósan elég komolyan le volt árazva, mondjuk kevesebbért lehetett a töltőfejet megvenni, mint a vótmá IKEA töltőt.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #122611 üzenetére
Azért Aliexpress-en általában 7-8k körüli áron be lehet ezt a töltőt szerezni, a normál ár is 11-12k között szokott ott lenni.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #122265 üzenetére
Én megnézném azt az ürgét, aki megpróbálja elfogni macilacit, hogy lesz szíves kutyát simogatni.
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #122141 üzenetére
Ja, meg ha rádugsz valamit még a normál USB csatlakozóra, akkor 45 W-ra esik vissza a Type C-porton leadott max. teljesítmény. Ezek mondjuk nekem nem különösebben számítanak, mindkét noti, amihez használom, bőven kijön 45 W-ból.
Ha valaki nem bízik az Aliban és elég neki kisebb teljesítmény is, akkor van IKEA sajátmárkás cucc is: [link]
Magnum_: CsodaDell-hez linkelt itt bárki töltőadaptert?
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #122127 üzenetére
Alin viszonylag rendszeresen van rájuk leárazás, de eddig valóban ez a legnagyobb akció amit láttam. Általában 7-8k-ért vesztegetik, most kicsivel több, mint 6k-ért be lehet húzni egy ilyen töltőt.
Egy korábban behúzott darab szolgál nálam pár hónapja utazótöltőnek (másfél méteres Baseus type C-type C kábellel + megfelelő adapterrel Thinkpad X230i-hez és L450-hez), eddig csak jót tudok mondani róla.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #121883 üzenetére
Abszurd humorú halálisten a M.A.G.U.S. szerepjáték világán.
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #121740 üzenetére
Jajdejó, pont ugyanezeket hirdettem én is, mint amik a linkeden vannak!
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #121365 üzenetére
Hát, ha már a budapesti lokáltopikban hirdeted, akkor nyilván van budapesti személyes átvétel is. Ha így van, érdekel, ha jól látom, 10k-s áron tetted fel a Hardverapróra.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121325 üzenetére
Gyíkemberbőrből varrják
a szabadkőművesekaz illuminátusok az Area 51-ben található top secret facility-ben. -
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #120917 üzenetére
Átvált MILC-re, minden implikációval, ami ezzel jár.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #120859 üzenetére
Nem, szerintem van elég dolguk ilyenkor is (tekintve, hogy a valahai állami nyomdában nem csak az útlevelek készülnek, mondhatni, fix termékkörük és (főleg) állami megrendelőik vannak), máskor sem feltétlenül sokkal lassabb (általában) a nyomdai elkészülés és a logisztika, mint most járványhelyzet esetén.
Hogy mit vélsz felfedezni, az a magánügyed.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #120853 üzenetére
Lila gőzöm nincs, mi lesz hétfőtől az aktuális irányvonal. Ami jelenleg van, az a darvinya által linkelt oldalon a felső, keretes tájékoztató szövegben olvasható.
Olyan nem volt, hogy nem működött vagy nem működött "rendesen" a kormányablak, kb. mindent lehetett intézni, csak a járványhelyzet miatt kötelezően előzetes időpontfoglalás kellett hozzá, amit pl. itt meg is lehetett tenni.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #120783 üzenetére
Az X230-hoz képest ropi a burkolata, plusz - főleg korábbi szériákhoz képest - a vékonyítási divatnak köszönhetően elég magas meghibásodási rátája van az alaplapnak.
Például nekem is van egy, ami nem hajlandó bekapcsolni, ha benne van egy belső akku (X240-be lehet tenni egy külső meg egy belső akkut is). Nem BIOS/UEFI/Embedded Controller gond, hanem hardveres, valószínűleg csak alaplapcsere fogja megoldani. (Az akku amúgy jó, más gépben tesztelve lett.)
Arról nem is beszélve, hogy ez az első "herélt" széria, csak 1 db memóriamodult fogad (nincs mellé alaplapra forrasztva másik és Haswell, tehát max 1 x 8 GB-os modul). Meg hát persze csak ULV procis változat van belőle, ez kinek előny, kinek hátrány (rohangálós géphez szerintem nem hátrány, de ha bármi komolyabbat akar az ismerősöd a net/office/Spotify szentháromságon felül, rögtön érezhető korlátai lesznek az X230-hoz képest is).
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #120773 üzenetére
Jobban jársz, ha ragaszkodsz az X230-adhoz, már ha még megvan (és ezzel nem sketchifun konkrét gépét, hanem az X240-et, mint modellt helyezem relációba).
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #120366 üzenetére
Nálam SimpleNote alkalmazással van ez megoldva Sticky Notes helyett (mert multiplatform, Win-Linux-Android is).
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #120254 üzenetére
Még egyszer leírom: nem azért kapod a "Sikertelen bejelentkezés" feliratot, mert elírnád a felhasználónevedet és a jelszavadat, hanem azért, mert az "új" rendszer érzékeny a sütikre/gyorsítótárra. A "régi" meg nem.
Próbáld ki valóban rossz felhasználónévvel és jelszóval az "új" belépést, azt fogja kiírni, hogy "Nem megfelelő felhasználónév és jelszó", ha a jelszó rossz, még azt is: "Eddigi próbálkozások száma: 5/*" (a csillag helyére 1-5-ig behelyettesíthető szám).
Mellesleg a "Sikertelen bejelentkezés" esetén még kiír olyat is a felület, hogy "Kérjük, zárja be a böngészőt, majd nyissa meg újra", az emberek nagy része nem ugorja meg azt, hogy ez a komplett böngészőt jelenti, ahol általában (de nem mindig) ezzel törlődnek az oldalhoz eltárolt sütik.
Mondjuk az emberek nagy része azt sem ugorja meg, hogy ilyenkor megpróbálja másik böngészőből a belépést.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #120242 üzenetére
Gyors megoldás: próbáld a böngésződből privát vagy inkognitó ablakot nyitva elérni a https://tarhely.gov.hu oldalt és úgy belépni.
Valós megoldás: Ctrl + Shift + Del, sütik és gyorsítótár törlése, az időre vonatkozó résznél a "Minden" vagy "Mindenkori" opció megjelölésével.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #120199 üzenetére
Memtest86+-t hosszú időre érdemes futtatni, amid nem lesz helyben (én általában minimum 12 órát szoktam futtatni, de inkább egy teljes napot - volt már olyan a praxisomban, hogy a 4-5. pass után kezdett el hibázni a modul, nem azonnal).
Windows alatt a Prime95-öt szokták javasolni, egészen pontosan annak a "Blend" módban történő indítása dolgoztatja a memóriamodult is, állítólag nagyon hamar, pár percen belül már dobálja a számítási hibákat memóriahiba esetén. A Prime95 egyébként akár Hiren's Boot CD-s mini Windows alatt is elfut, hozzáteszem, az Aida64, HWInfo32/HWinfo64 is.
A Prime95-tel annyi a problémám (és ezért nem szoktam használni), hogy én feleslegesen nem szeretem kínozni a CPU-t és annak hűtését, ha nem az a cél, ez pedig azt is fogja mindenképpen terhelni.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #120026 üzenetére
A megfelelő embernek sikerült címezned, tényleg.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #120018 üzenetére
A te gondolatmeneted a hibás - nem kell neki címezned ahhoz, hogy beleszólj (továbbra is tévesen, ja és kéretlenül).
Btw, újabb hiba a részedről: én bele és nem beszólást említettem, remélhetőleg érzékeled a kettő közötti különbséget.
Ahogyan említettem azt is, hogy én nem a stílusról beszélek, de látom, ezt az apróságot is elengeded. (Vélhetően amúgy kihúztad volna a "méregfogát" az egész szitunak, ha annyit mondasz, hogy benézted a teremgarázs-mélygarázs szitut, de egyelőre nem látom még a nyomát se ennek. Aztán az egész valszeg normális mederbe terelődött volna, de hát ugye egy ilyen jó kis balhéhoz két ember kell, ahogy Luissimo is írja.
)
De ha nem jön össze ennek átlátása, az nem az én gondom.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #120014 üzenetére
Függetlenül attól, hogy milyen stílusban nyomjátok, abban tökéletesen igaza van, hogy ő teremgarázsról írt, te pedig (amúgy tévesen) beleszóltál, hogy nem számolt a mélygarázs esetleges térerőproblémáival. (Hát persze, hogy nem számolt, mert ő nem mélygarázsról írt.)
Így kívülről nézve azért picit úgy tűnik, hogy részedről ez az, ami nem sült el jól, még ha nem is kellett volna emiatt felkapnia a vizet. De az már egy külön történet, a kettőtök közötti adok-kapok...
Just sayin', mielőtt teljesen bebetonoznád magad a Magnum_ bánt, pedig csak idejöttem álláspontba.
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #119960 üzenetére
Abban mondjuk igazad van (és itt beszéltünk el egymás mellett, újra végigolvasva), hogy a kézírásfelismerés úgy általában lehetne fejlettebb, meg a módosítható formátumba történő konverzió megoldható lehetne magán a Rocketbook appon belül, nem csak a "kimenetként" szolgáló appokkal, de nyilván akkor nem egy 10-15k közötti eszközről és ahhoz adott appról beszélnénk.
A Xiaomi rajztáblánal azért alkalmasabb az eredeti célra.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #119959 üzenetére
Az előbb még digitális fényképezőgéppel példálóztál, nem mobiltelefonnal, de sebaj, ilyen apróságokon nem is kellene, hogy fennakadj, mint következetes érvelés.
Mobillal természetesen szkenneltem már, ezek szerint nálad sikeresebben.
Az eredeti probléma továbbra sem az amúgy, hogy mennyit kell korrigálni, hanem hogy lehet-e más, módosítható formátumba menteni a cucc segítségével a jegyzeteket és arra az a válasz, hogy igen, tök könnyen megoldható, még ha addig nem is sikerült eljutnod a feldolgozásban.
Aztán az, hogy ehhez képest neked milyen kalandjaid vannak a fényképezőgéppel a szövegdigitalizálás terén, már külön téma.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119942 üzenetére
A papírra rajzolós csoda van már lényegesen olcsóbban is akár a Wacom-tól is az edigital, alza, emag, stb shopokban is. Digitalizálja, amit a papírra írok, de utólag nem tudom elővenni és módosítani a digitális változatot.
Ez érdekes lehet számodra.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119929 üzenetére
Praktikusan amire gondolsz, bőven 100k fölötti ársávban kapható.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119927 üzenetére
Pontosan mit értesz ez alatt?
SimpleNote alkalmazásba szoktam jegyzetelni dolgokat (pl. to-do listek), megy Windows-Linux-Android alatt, felhőbe szinkronizál, ingyenes, ennél többre nincsen szükségem és persze a felét se használom ki az alkalmazás tudásának.
-
Tim82
félisten
válasz
Jofi81 #119806 üzenetére
Ez a videó amúgy egy remek hoax.
Konkrétan a más kerületekből kiűzött szipusok hédereltek ott pár hétig a lakótelephez nem igazán tartozó metrómegálló felszíni részén, majd a médiavisszhang miatt onnan is elpaterolta őket kettő, azaz kettő darab járőr.
Bántani amúgy senkit sem bántottak, bár ijesztőek voltak a környékbeli Spar-ba kora reggel csirkefarhátért járó néniknek, akik úgy ötven méter távolságról ijedeztek miattuk.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #119815 üzenetére
Biztosan ismered az "implikáció" fogalmát. Ha nem, úgy elnézést kérek a feltételezésért... hogy ismered.
Mindenesetre a Kiserdőt "gigantikusnak" nevezni végül is jó humorérzékre vall.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #119810 üzenetére
Szerencsére a József Attila lakóteleppel sincsen semmi gond, de ilyen apróságok ne zavarjanak meg.
Kb. a metróvonalhoz közel betöréses lopások, meg néha a szokásos kamu "gázleolvasó vagyok és nekem kell fizetni a gázszámlát" con man-ek próbálkoznak a lakótelep nem elhanyagolható számú nyugdíjas lakóinál.
Ja, meg közelmúltban volt némi médiahiszti, hogy pár szipus arc az Ecseri úti metrómegálló felszíni részére járt fetrengeni (miután elűzték őket máshonnan, majd amúgy innen is).
Nagyon rossz, félelmetes környék ez, még Szauron szeme is állandóan figyeli a Határ út közeli adótoronyból.
-
Tim82
félisten
válasz
Jofi81 #119806 üzenetére
Én nem mondanám gáznak a Wekerlét környék szempontjából sem, de jelenleg (és még ki tudja meddig) metrópótlás van és szét van teljesen barmolva a Határ úti metrómegálló és környéke.
Infrastruktúra van (közel
az Europarka Shopmark, mögötte Aldi pl.), alapvetően azt hiszem egyébként, hogy még a legtávolabbi végétől is 20 percen belül sétálva ott vagy amúgy a Határ úti metrónál (vagy 1-2 megálló a telep szélein közlekedő 3-as és 42-es villamosokkal). A telepen magán van óvoda, iskola, könyvtár, kisboltok, szép a környezet, nem tudok közbiztonsági szempontból sem gázról (nem ott, de gyakorlatilag a szomszédban - József Attila lakótelep - lakom).A Wekerlével kapcsolatban nekem inkább azok lennének az aggályaim, hogy alapvetően 100+ éves házakról van szó, amiből a megfizethetőek valószínűleg kis belmagasságú és hülye belső elosztású lakások, nem tudom, hogy állnak közműfelújításokkal stb.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #119422 üzenetére
Jó a dekoráció.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #119405 üzenetére
Asszem, az Analóg fényképezés topikban írtak róla, hogy hogyan érdemes csinálni a digitális masinával "szkennelést". Nem túl pörgős topik, így nem kell majd túl sokat visszaolvasnod.
Ha helyre keresel ajánlást, emlékeim szerint írnak róluk is ott (kifejezetten budapesti viszonylatban).
-
Tim82
félisten
válasz
mouzrr #119380 üzenetére
Van egy pár eladósorba kerülő mini PCI-e wifi kártyám (lassan cserélgetem le minden, a tágabb családban, illetve egy-két barátomnál is az N-es wifi kártyákat AC-sekre), viszont ezek Lenovo Thinkpad-ekből származnak, így nem tudom biztosan megmondani, hogy fognak-e működni Dell notiban.
A kínálat jelenleg:
- Intel 5300AGN (ez teljes hosszúságú mini PCI-e, több darabom is van)
- Intel 7260BGN (ez félmagas)
- Intel 6205AGN (ez is félmagas)Ha nem nagyon sürgős, februárban lesz Dell E6410-ből meg egy régebbi Medion notiból is ugyanígy lecserélt kártya (az előbbi asszem szintén 6205AGN, az utóbbi mondjuk valami Realtek bigyó, nem lehet annyira nagy eresztés).
Én amúgy a helyedben néznék inkább AliExpress-ről egy Intel 7260HMW AC kártyát. Én innen szoktam rendelni kettesével, általában 2-3 hét alatt megjön, megbízható eladó.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
rgeorge #119367 üzenetére
Szerintem erre a NAV ügyfélszolgálata fog tudni csak válaszolni neked.
Ha rendelkezel az ÜCC rendszerükhöz azonosítóval (pl. igényeltél korábban a TEL nyomtatvánnyal azonosítót, vagy ha van RKTA-d, azzal is működik), akkor adnak telefonon is konkrét információt.
Ha egyik sincs, akkor az RKTA-ra tudsz regisztrálni itt ügyfélkapus bejelentkezés után: [link] , nyilván ezután most már csak hétfőn fogod tudod elérni a NAV üszit, ha jól emlékszem, 08:30-16:00 között, a 06 (80) 20-21-22 számon (ez kifejezetten az ÜCC-s telefonszámuk). Menütérkép az IVR-jukhoz, pdf, kattintásra megnyitja/letölti a böngésződ. Ennél gyorsabban szerintem most már nem jutsz válaszhoz.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119137 üzenetére
De túl keskeny a numerikus billentyűzethez, aminek hiánya ugye nagyon szokott fájni excelezés közben.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119135 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #119133 üzenetére
A vége úgyis az lesz, hogy Saint_-nak fel kell gyújtania és behintenie sóval a füstölgő roncsot.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #119014 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #119002 üzenetére
Ha beszerzed a cserezsanért, megoldható.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #118980 üzenetére
Azt érti, hogy még a Diószeghy u. sem olyan gáz most már, mint mondjuk 15 éve. Nyilván továbbra sem a legkívánatosabb lakókörnyezet, de alapvetően nem kell rettegve a hátad mögé nézni állandóan, ha arrafelé van dolgod.
Kb. ugyanez van a Szigony utcával is, elég komolyan dzsentrifikálódott a közvetlen környék ott is.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
rushty #118831 üzenetére
Egy hete kb. volt felettünk (4. emelet, az a legfelső) éjszaka, én simán fel sem ébredtem a zenebömböltetésre (3. emeleten lakunk), de barátnőm mesélte, hogy akkora hangerővel tolták, hogy az alattunk lakók mentek fel szólni, hogy most már így hajnali egykor illene abbafejezni (
), mert talán aludna a többi lakó, ha lehet.
DeFranco: csúsztatott zsalusokban pont ez a baj, ott 100%, hogy a csőhálózat, strang viszi a hangot. A későbbi panelekben azért ez sokszor nem ennyire rosszul van megoldva.
-
Tim82
félisten
válasz
rushty #118825 üzenetére
Csúsztatott zsalus házban lakom, hallom a
- felettem lakót
- a felettem lakó szembeszomszédját
- az alattam lakót
- meg mindent, ami a lépcsőházban történik, a földszintet leszámítva.A felettem lévő emeleten lakók szeretnek hétvégente kora reggel fúrni, hiszen akkor puhábbak a falak, mint az köztudott. Arról is pontos információm van, hogy milyen rendszerességgel porszívóznak. Arról, hogy a közvetlenül felettem lakó beszerzett valami kutyának csúfolható kis korcsot, jóval azelőtt értesültem, hogy láttam volna magát a kis dögöt. Hogy az alattam lévő lakásba kisgyermekes család költözött a régi lakók kihalása után, arról is ilyen diszkrét módon szereztem tudomást, mielőtt még bármelyik új lakóval találkoztam volna. Az már csak bónusz, hogy egyes lakók közösségi életet a lépcsőházban szeretnek élni.
Szóval csak ajánlani tudom minden extrovertált embernek.
-
Tim82
félisten
válasz
KilgoreTrout #118794 üzenetére
Igen, érdekelnének.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest