- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
G.A.
aktív tag
Hali!
Borland progival kéne programoznom, legalábbis ezen kéne tanulnom.
Az a bajom, ha vmi hülyeséget írok, elírok vmit, nem tudom azt normálisan kitörölni. Vagy backspace-el egy kis kört hagy utána ami egy téglalapban van, ha meg ctrl+backspacet nyomok akkor üres helyet hagy ott, de a debug szerint ott egy karakter van, így a program szintén használhatatlan.
Szóval a kérdésem, hogyan is lehet normálisan törölni?GA
-
lajafix
addikt
válasz
raistlin666 #210 üzenetére
több segítségre számíthatsz, ha nem az egész feladatot írod be, várva a komplett forrást, hanem beteszed a saját kódodat és rákérdezel valami részletre.
-
raistlin666
csendes tag
-
Forest_roby
őstag
válasz
YODA mester #207 üzenetére
igazán nincs mit.
-
lajafix
addikt
válasz
raistlin666 #206 üzenetére
szerintem azért tanulod hogy a végén érts hozzá, és megold a feladatot...
-
YODA mester
senior tag
válasz
Forest_roby #205 üzenetére
Még nem tudom, hogy segít-e de kösz.!!!
-
raistlin666
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a félévben kellene egy kicsi Borland C3.1 ismeretet összeszednem a suliban, de a környezet nem túl segítőkész. Lenne itt egy kicsi házi feladat ami gondolom egy gyakorlott Césnek nem cucc, de én nem nagyon értek hozzá:
A feladat mindössze annyi, hogy a 128-at kell egy file-ba írni. De 4 féleképp kell elkészíteni a feladatot! Először int ábrázolással hexában (80). Aztán longint ábrázolással és ASCII kóddal is. Végül pedig úgy kell beírni a file-ba, hogy több oszlopban legyen a szám. Nekem már az első is sok gondot okoz! Ha esetleg valaki tud segíteni akkor azt előre is nagyon köszönöm!!!
Hali... -
Forest_roby
őstag
válasz
YODA mester #202 üzenetére
Hi!
Egyszer írtam programot paralel port irasara/olvasására ,de az neked biztos nem jó.
Viszont ezt találtam, talán segít: [link] van benne egy kis c program ami jónak tűnik.
Minden esetre sok sikert!
ui.: az assembly itt tényleg megoldás lehet - azt könnyű szerrel be lehet építeni c programokba.
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
válasz
YODA mester #203 üzenetére
Talán tudok segíteni, de nagyon régen nem foglalkozam már DOS-os C-vel, biztos megoldásom csak assembly+Borland/Turbo Pascal-ban van. Inline assembly-vel meg lehet oldani C-ben, de fogalmam sincs a C paraméterátadási konvencióiról. Ha ez megfelel, holnap scanner-re teszem a könyvet (Perifériák programozása Pascal és Assembly nyelven), abban háromféle megoldás is van erre, csak át kell fordítani C-re, bár az inline assembly ugyanaz szerintem (végülis ugyanaz a cég
).
Az egész talán 10 oldal, magyarázattal, mintaprogrammal és az összes szükséges forrással együtt.
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #202 üzenetére
????
-
YODA mester
senior tag
Hali. Tudna nekem valaki egy kis progi részletet adni, amiből kiderülne hogy hogyan tudnék soros portra AT parancsokat kiadni TX-en... És kiíratni RX-ről... Szóval szeretnék soros portot kezelni.
THX -
P.H.
senior tag
válasz
Jester01 #200 üzenetére
Igazad van, kevertem, régen volt, ennyi a mentségem.
Azon viszont, hogy a ''közé'' melyikre vonatkozik, értelmetlen vitatkozni, az én értelmezésemben a határok is benne vannak. A Te megoldásod az egyik esetre vonatkozik, én a másikat írtam, függetlenül, hogy a kérdező merre indult el.
A 2-vel lépés talán még belefér, könnyen magyarázható és értelmezhető, hogy miért van. -
Jester01
veterán
A Tied csak zárt intervallum esetén működik
Miért is? Szerintem éppenhogy a nyíltra működik, és a feladatban is pontosan ez volt: ''a kettő szám közé eső''. Esetleg kevered a zárt és a nyílt intervallum fogalmát?
A kettesével lépkedést direkt nem írtam bele, kezdőnek talán túlzás. De egyébként teljesen jó megoldás. -
P.H.
senior tag
válasz
Jester01 #194 üzenetére
Ide is bekontárkodva, az nem tudott, hogy nyílt vagy zárt intervallumról van szó. A Tied csak zárt intervallum esetén működik, szerintem itt inkább nyíltről lehet szó. Nyílt intervallumra:
if (szam1 % 2 == 1) { szam1++; }
for (i=szam1; i <= szam2; i+=2) {
..db++;
..ossz+=i*i; }
Ez a loop-unrolling technika.
Bár a feltételt be lehet tenni a for első tag-jébe is.
Remélem, nem feleslegesen okoskodtam bele. -
matagabi
csendes tag
sziasztok!
A férjem első éves a Kandó villamosmérnöki karán. A Borland C 3.11 programot kellene letöltenie valahonnan, de egyenlőre nem sikerült. Én mazsola vagyok a témához, de segíteni szeretnék neki, ezért partizánkodom ezen az oldalon. Légyszi segítsetek, hogy honnan lehetne ezt a progit megszerezni. Hogyan telepítsük, stb. Előre is köszi. -
Jester01
veterán
válasz
Curbuncle #193 üzenetére
A cikluson és a párossági feltételen belül egyszerűen összeadod a négyzeteket és növeled a darabszámlálót. A while ciklussal nem tudom mit akartál. Valamint a feladatkiírástól függően vedd figyelembe, hogy az átlag nem feltétlen lesz egész szám.
for (i=szam1+1; i < szam2; i++)
{
if (i % 2 == 0)
{
db++;
ossz += i * i;
}
} -
Curbuncle
csendes tag
Üvozlet mindenkinek,
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy volna ez a faladat, amit nem tudok befejezni.
Bekér 2 tetszőleges számot, amely egy intervallum két határa. Ki kell iratnunk a kettő szám közé eső páros számok négyzeteinek az átlagát. A páros szomkra vonatkozó feltétel megvan, nem kell feltétlenül kiiratnom a négyzeteket tudom, de a gond az, hogy kellene egy változó még a for cilusba ami megszámolja hány szmról is van szó, illetve hogy mennyi az összege a négyzetszámoknak, hogy átlagot tudjunk a végén számolni és printf-el kiiratni. Mit kellene tennem, másképp csinálnom? Pénteken vizsgázom és ez egy típus feladat, kérlek ha tudtok segítsetek.
Köszönöm.
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
void main(void)
{
int i, szam1, szam2, db, ossz;
db=ossz=0;
clrscr();
printf(''\nKerem A-t:''); scanf(''%d'', &szam1);
printf(''\nKerem B-t:''); scanf(''%d'', &szam2);
for (i=szam1+1; i < szam2; i++)
if (i %2 == 0)
{
printf(''\n%d%3d'', i, i*i);
}//if
/*Ez volna itt a kérdéses rész, ha nem jó, akkor itt a gond, a kommenten kívüli rész műxik.
while (i != 0)
{
db++;
ossz++=i;
}
if (db != 0)
{
printf(''\nNegyzetek atlaga: %d'', ossz/db);
}*/
getch();
}//main
[Szerkesztve] -
lajafix
addikt
válasz
YODA mester #191 üzenetére
önbizalom mester!
-
lajafix
addikt
válasz
YODA mester #188 üzenetére
ne mond hogyszemét vagyok: [link]
A site magyarországon van! -
lajafix
addikt
válasz
YODA mester #188 üzenetére
Feleségem beizzítva nem kéne?
Speak English or Die!
Gugli vagy halál! -
lajafix
addikt
válasz
YODA mester #186 üzenetére
akkor belinkelem még jobban:
[link]
Mester!
A lenti linken ott van a forráskódtól kezdve példákon át minden. Ha ez nem elég, akkor magadban keresd a megoldást. -
lajafix
addikt
válasz
YODA mester #181 üzenetére
A guglit javaslom. serial port programming szavakra keress.
Pl:
[link] -
YODA mester
senior tag
UP a topiknak...
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #182 üzenetére
Hahóóóóó...
-
YODA mester
senior tag
senki..?
-
YODA mester
senior tag
Hali. Szeretnék csinálni egy saját hyper termminálhoz hasonló csak jobb terminál programot, de nem vágom egyáltalán a soros port kezelést. Tudna valaki tutoriálokat adni ezzel kapcsolatban..? THX
-
cucka
addikt
az alapfogalmak nem függenek a nyelvtől, tehát a c++ is jó elvileg. a lényeg, hogy szerintem csak az alapok elsajátítása után érdemes az oop részével foglalkozni.
c++ egy programozási nyelv, azt nem lehet letölteni. vannak hozzá fordítók meg fejlesztőkörnyezetek. kezdésnek mondjuk ott a kicsi és ingyenes dev c++ . ez egy egyszerű fejlesztőkörnyezet, szerintem kezdésnek megteszi. [link]
egyébként egyetemen egyből c++-al kezdtünk, szóval az sem reménytelen dolog.
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
válasz
guardian24 #175 üzenetére
szerintem totál kezdőnek előbb értenie kell a procedurális programozást. például egyszerű algoritmusokat (rendezés, keresés, stb), függvényeket, adatszerkezeteket (tömb, lista, stb.). ezen ismeretek után jöhet az oop. ezért szerintem a c# nem ideális első nyelv.
[Szerkesztve] -
guardian24
csendes tag
C vagy C++ kezdőknek, érdekes ötlet...
Mivel azonban ezek a legtöbbet használt nyelvek, érdemes szintaktikailag ezeken alapuló nyelvvel próbálkozni.
Javát vagy C#-ot ajánlanák, az utóbbival még a (függvény)mutatókat is begyakorolhatod.
Minkettőben van generikus programozás, bár a C++ Template-ek (a gonosz Makrók visszavágnak!!) kezelése még sokkoló lehet ezek után is. -
kovsol
titán
én programoztam 2évig Pascalban majd mikor azt már vágtam jött a Delphi 1év
most egy éve tanulok c++ -t
és nagyon könyű így, hogy már van gyakorlatom, de akik most kezdték vért izzadtak hát ez van
hál isten sikerült a programozás szigorlatom isbár több év programozás után nem volt egy nagyon nehéz feladat
-
Norbo03
őstag
Hali!
Nem tudnátok adni egy linket ahonnan letöltheném a Borland c-t? Jah és Cucka itt a [link] innen töltsd le a prog-ot és nézd már meg lécci h mennyire tartalmas a doksi ? Jah és felvettelek msn-re. Előre is köszike szépen.
Üdv Norbo03!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!
Vagy esetleg Turbo Pascal-ba kezdjek mert az könnyű?
Mod: Van egy olyan doksim h Programozási alapismeretek gondolom mielőtt neki ülnáék vlmi nyelvenk azt érdemes átvenni ugye?
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
-
Norbo03
őstag
Hali!
Azt szeretném kérdezni h milyen nyelven lenne érdemes elkezdeni programozni? Mert most kezedeném el és vlmi egyszerűbb/könnyeb nyelven szeretnék elkezdeni programozn i. Mit ajánlotok C?C+?C++?C#? Előre is köszike mindenkinek!
Üdv Norbo03! -
Kaoru
senior tag
Feladat:
2. Kérjünk be 3 egész számot és írjuk ki egymás alá, s a legnagyobb elé tegyünk egy csillagot.Írjuk ki a 3 egész számot növekvő sorrendbe.
Amit megírtam:
#include ''getnum.c''
main();
{
int a,b,c;
printf(''\n Elsőszám? '');a=getnum();
printf(''\n Második szám? '');b=getnum();
printf(''\n Harmadik szám? '');c=getnum();
if (a>b && a>c && b>c)
{
printf(''\n *'',a);
printf(''\n%1d'',b);
printf(''\n%1d'',c);
}
else if (b>a && b>c && a>c);
{
printf(''\n *'',b);
printf(''\n%1d'',a);
printf(''\n%1d'',c);
}
else if (c>a && c>b && a>b);
{
printf(''\n *'',c);
printf(''\n%1d'',a);
printf(''\n%1d'',b);
}
getch();
}
//main
és azt írja ki hibának a harmadik sorra, h:
Declaration terminated icorrectly... amit azért nem értek, mert abban a sorban csak a ''{'' van.
Lehet nagyon láma kérdés, de ez volt az első c órám utáni hf :S
Előre is köszönöm! -
Kokkantas
senior tag
Sziasztok.
Egy programban ln-t kéne használnom,de seholsem találom.És ötletem sincs a megvalósításához. plz help. -
9CS
senior tag
Leprogramozni nincs igazán időm, de leírom, hogy csinálnám:
Egy egyenlő oldalú háromszöget rajzolnék. Ennek a középpontja lenne a mozgás alapja. A középponthoz képest ki kell számolni, mennyivel „lógnak” túl a háromszög oldalai a középponttól. Ezt az értéket le kell vonni a grafikus felbontásból, különben kicsúszik a háromszög csúcsa. A középpont alapján mozgatni a háromszöget, míg el nem éri a képernyő határát, ami már az általunk számított kisebb felület, a csúcsok kiszaladásának elkerülése végett. Ha eléri a határt indul visszafelé. Mozgatás, nem tudom, mennyire kell randomnak lennie, vagy folyamatosnak, ha elég jobbra-balra, akkor egy for ciklus és kész. -
9CS
senior tag
válasz
Bluelite #156 üzenetére
Itt van pár egyszerűbb példa: Bővebben: link
-
Laci82
csendes tag
Köszi a segítséget közben én is kaptam egy másik C verziót és ott mükszik!
Mégegyszer KÖSSSZ!
Van egy másik probléma amivel elakadtam de nagyon:
- Egy 3szöget kellene csinálnom ami mozog és vissza pattan a képernyő széléről...-tudja valaki hogy hogyan lehet ezt megcsinálni? (a program többi részét megcsináltam már csak ez hiányzik a házimból)...
Ha tud valaki segíteni légyszi írjatok!
Köszi előre is! -
Laci82
csendes tag
Sziasztok!
Légyszis segítsetek a házimat írom és a program amit megírtam és a grafikus részhez ér a program futáskor akkor ezt írja ki:
BGI Error: Graphics not initialized (use 'initgraph')
és nem értem miért mert az options->link->grafic bevan X-ve
az egavga.bgi - helye jól van megadva
és a graphics.h elérési utvonala az optionsban is jól van megadva
szerintetek mi lehet a hiba?
ha tudja valaki a választ légyszi írjatok!!! FONTOS LENNE!!!! -
Bluelite
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki ajánlani olyan oldalt, ahol sok mintafeladatot esetleg házi feladatokat lehet letölteni (Borland C-s)?
Please! Nem lesz kész a házim szóval kéne a segítség mert ha nem, akkor AM.
[Szerkesztve] -
Sikoly
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen megszorításokat kell adni a rand() függvénynek, hogy (szigorúan) csak 3db egészből álló karaktersorozatot készítsen?
Az érthetőség kedvéért:
123
456
178
... -
-
Sikoly
tag
Vki??
-
Sikoly
tag
Hopp, időközben el is felejtettem ide benézni! THX!
Be vagyok golyózva a gép előtt... csüt-ön ZH-t írok
Nahh nem is siránkoznék, hanem egy újabb kérdést tennék fel:
hogy tudom megfogni Pl: az a[2][3] -as mátrix elemeit?
( 1 2 3 )
( 4 5 6 )
Mondjuk ez a fenti legyen az ''a'' matrix!
Miért nem működik ekkor 3*2+3-as képlet, ha a 6-os értékű elemet akarom megfogni? ( ált: j * sor + i ) -
Sikoly
tag
Lenne még egy kérdésem!
Az alábbi kódrészlet miért nem írja ki az első szóközt
#include <stdio.h>
#define BENT 1 /* A szón belüli rész */
#define KINT 0 /* A szón kívüli rész */
main( ){
int kar, allapot;
allapot = KINT;
while((kar = getchar( )) != EOF){
if(kar == ' ' || kar == '\n' || kar == '\t'){
if(allapot == BENT) /* A szó vége */
putchar('\n');
allapot = KINT;
} else if(allapot == KINT){
allapot = BENT;
putchar(kar); /* A szó eleje */
} else putchar(kar); /* A szó belseje */
}
}
Pl: {szóköz}3456{szóköz}{szóköz}43535 karaktersorozatot ilyenné varázsolja:
3456
43535
De miért nem ilyenné:
{szóköz}3456
43535
Az alulról a 4-ik sorban található putchar(kar); miért nem vonatkozik a szó eleji szóközökre? -
b14
senior tag
Megoldódott.
-
Sikoly
tag
Hi Emberkék!
Egy alapinformációra lenne szükségem!
Ha van egy while ciklusom, ami így néz ki:
while ((kar = getchar( )) != EOF)
A program futása közben, hogy tudod kilépni belőle?
Az ok, hogy az EOF értéke -1, de ha (-1)-t adok meg futás közben értéknek, akkor ugyanúgy bent marad a ciklusban...
(Még annyit, hogy a kar változó, int típussal rendelkezik)
Remélem érthetően írtam le a problémámat!
+ lécccc válaszoljatok!
[Szerkesztve] -
b14
senior tag
Hogy tudom egy tömbbe lekérdezni az aktuális könyvtár tartalmát?
-
maszat
senior tag
Kérem, valaki segítsen!
Mely billentyűkonbinációval lehet levinni a BC ablakát, hogy lássam, mit ír ki az outputra (parancssor)? -
doors
tag
válasz
Mákosmetélt #30 üzenetére
Törölve!!!! téves írás volt
[Szerkesztve] -
Akagi
tag
C-ben irtam. jobban mondva PH! fórumba mert nem teszteltem..
Mostmar értem, csak azt nem értem minek ide tömb.
vagyis van 1 db számod mint jelszó ergo hacsak nem nagyon nagy felesleges tömben tárolni.
elég neki egy sima long jelszo valtozo vagy ha ez nem tetszik akkor egy char jelszo[]={''2324235''};
H ragaszkodz a szám tömbös megoldáshoz akkor meg egy str[]-be beolvasod a jelszót sztringként és igy hasonlítod for(i=0;i<jelszohosz && (str [ i ]-'0')==jelszo [ i ];i++) az int tomben a jelszót 0 val celszerű lezárni az bemeno 123456, és a valódi 1234 közti egyenlőség megakadályozása erdekében (a c a sztringet a 0 kódú karakterrel zárja le.
A gubanc a fordítasi az esetleges szintaktikai hibákon kivül a ki és bemeneti utasításokban lehet..(c++ esetén). Az az igazság, hogy c++-hoz nem értek csak a sima c-hez.. esetleg hianyozhat az elejéröl egy #include <stdlib.h>
Esetleg probáld sima c kódként fordítani.. elvileg egy c++ fordítónak tudnia kell.
hm úgy látom a motor valamiért kiszedi a [ i ] tagot szoval lehet ez a probléma forrása remélem szokozokkel sikerul elejet vennemaz eredeti kódban a jelszavak szo után kell [ i ] részt beszurni es a for ciklusbeli sizeof van egy ) kell a && jel elé
[Szerkesztve] -
Szpájki
tag
Tömben számokból álló jelszó? Hm nem teljesen világos..
egy tömbben megadoma számokat, ami a jelszo, és meg kell vizsgálni, h a leütött számok megegyeznek e a tömbelévökkel igy tud belépni a jelszóval.
tehát a tombben int jelszavak[]={1,2,3,4}; megadom, és ezz a user által beirt jelszot számrol számra meg kell vizsgálni, h ugyanaz-e, ha eggyezik akkor üdvözöllek user!
a felhasználonév mind1.
Nekem viszont nem müxik a progidTe miben irtad meg?
Mi Borland c++ v4.02öt használunk, és valamiért nem teccett neki..
köszönöm szépen h segitettél! -
Akagi
tag
Be akarsz kérni egy nevet ok. Tömben számokból álló jelszó? Hm nem teljesen világos..
1: több szám van benne és mindet meg kell adni jelszóként.
2: legalább az egyikkel meg kell egyeznie..
3: a tömben számjegyek vannak mármint egyjegyű számok..
4: Minden névnek külön jelszava van..
5: csak 1 jelszó van, de akkor nemtom miért akarnál tömböt használni
Hirtelen ennyi értelmezést találtam..
Uff na akkor kódoljunk is..
Mivel a kódodat nem értem, engedelmeddel irnék sajátot..
Önkényesen a 2. értelmezést választom..
#include <stdio.h>;
#include <string.h>;
int main(char *argv,int argc)
{ char *nev;
int jelszo;
int i;
int jelszavak[]={1,2,3,4,13826};
nev=(char *)calloc(80,sizeof(char)); /* en jobban szeretem mint a tomboket de jo a nev[80] deklaracio akkor nem kell helyet foglalni*/
printf(''Kerem a nevet: '');
gets(nev);
printf(''\nKerem a jelszot: '');
scanf(''%d'',&jelszo);
for(i=0;i<sizeof(jelszavak[])/sizeof(int) && jelszo!=jelszavak;i++); /*addig lepkedunk a tombon mig el nem erjuk a veget vagy meg nem talaljuk a kivant elemet*/
if(jelszo==jelszavak)
printf(''\nUdvozlom: %s !\n'',nev);
else printf(''\nHibas jelszo!\n'');
}
}
A 4. értelmezésnél kell egy char *nevek[]={''alfa'',''beta'',''gamma''} tömb a neveknek
a for ciklus igy módosul: for(i=0;i<sizeof(nevek[]) && strcmp(nev,nevek)!=0;i++);
az if pedig: if(strcmp(nev,nevek)==0 && jelszo==jelszava)
remélem jó a kód és nem értettem nagyon félre a feladatot..
A felvésett kódodból nemtúlsok mindent tudtam kihámozni, eléggé hibás..
[Szerkesztve] -
Szpájki
tag
hello! kéne egy kis help!
#include<stdio.h>
#include<string.h>
#include<ctype.h>
main()
{
char s[80];
int i;
printf(''Írja be a nevét: '');
gets(s);
for(i=0;i<strlen(s);i++)
printf(''%c'',toupper(s));
printf(''\n'');
}
ezzel ugye egy szöveget olvasok be billentyüzetröl...
ezt szeretném összehegeszteni, egy jelszókéréssel, amit egy tömbbel csinálnok meg, és csak számokbol áll, és ha paszol a jelszo, akor irja ki h ''Üdv a beirt név'' !
idáig jutottam..:
tehat: tetszöleges név, jelszo passzoljon, amit a tombbe meg adtam, és irja ki h üdv, vagy nemjo a jelszo..
#include<stdio.h>
main()
{
int a, b, c;
int tomb[4]={1,2,3,4};
char s[80];
int i;
printf(''Írja be a nevét: '');
gets(s);
{
for(i=0; i<=4; i++)
{
printf(''jelszó'');
scanf(''%b'');
}
if(tomb)
putchar(s) <--itt hogy iratom ki h Üdözöllek ''a beirt név'' ! ?
else
printf(''hibás a jelszó'');
}
}
elöre is köszi! -
Zsu_
senior tag
Van esetleg valakinek C-ben egy számrendszer-átváltó progija?
Tehát beírok egy decimális számot, és átváltja a kívánt számrendszerbe.
Sokat segítene, ha volna ilyen valakinek. -
Zsu_
senior tag
4-es lett a programozás zhm
Mindenkinek köszönöm, aki segített nekem -
_az
senior tag
azér kösz... aztán ha a tanár problémázik, hát bek@phattya, nem képesek valahová feltenni a megfelelő progit, pedig tuttira ingyenes mer olyan régi...
Majd fogok én nonstop bent lógni a suliban a gépeken emiatt, ráadásul ott se biztos, hogy van... már asse tudom mivan... álmos vagyok, asszem inkább aludni fogok... -
_az
senior tag
De végülis van bent a suliban c++, szal legrosszabb esetben azon futtatom le, mi?
Sőt *.exe-be át is köll linkelni, szal valszeg úgy futtatják majd és max megnézik a forráskódot...
De vajon miért nem mennek nekem c++-on a c2.0-ás progik rendesen???
Egy pudvás kockát nem hajlandó kirajzolni... biztos nem elég neki a radeon8500...
Ja, már szereztem vindózos c-t is! Pöpec gyűjteményem lesz... -
_az
senior tag
naaa valakiii...
kétségbeesetten töltök a dc-n mindenet, ami c...
infot plíííz -
_az
senior tag
1. köszi az előző segítségér így utólag is
2. Na, lenne egy újabb kérdés... mégpedig a kompatibilitás a c-k között... a nagyházimat nem tudom, pontosan miben írjam. Elvileg C 3.1-ben tanulunk, de az órán asszem c++ előtt ültünk. C 3.1-et eccerűen nem találok! Viszont van egy 2.0-ás verzióm, amihez még egér sincs és nem teccik... Ha megírom c++-ban a házit, akkor lehet, hogy nem fog órán futni? Mert a C2.0-ás minta progik nem mennek a c++-om alatt...
Totál káosz... -
amargo
addikt
jesszum, nem értem a kérdést
nem asszem még is értem. de nem biztos. az elöző hozzá szolásom akkor tök tárgytalan, mert az ehez baromság
most vmi iylesmit akarsz:
char *tmb[]={''nulla'', ''egy'', ''kettő'', ''stb''};
int a;
és ha lenyomod az 1est akkor kiírja hogy ''egy''?
mert akkor csak annyi kell, hogy tmb[0] ellemét vedd.
és mutatót is használhatsz
egy pl. ha a=5;leütött gomb
akkor az 'a' tmb[a]. ellemére mutasson.
vagy még mindig nagyon másfele járok -
_az
senior tag
de ezt stringgel akarom... ha x==10, akkor az ''a'' stringem legyen az, hogy ''tíz''
vagy változóként csak pointert használhatok, vagy most hogy is van... -
_az
senior tag
naaa valakiii....
-
_az
senior tag
Nekem is lenne egy problémám, bár elég gagyi...
Szóval, ha deklarálok egy string változót, hogyan adhatok neki értéket?
Olyasmi lenne a feladatom, hogy egy beolvasott számot szöveggel ír ki. Namost ha csinálok egy ''char a[20]'' változót, annak hogy adhatok értéket, hogy pl. ha a megadott szám 5, akkor legyen az ''a'' értéke 5...
help! -
X-COM
nagyúr
hát ez írja ki a 9-est
printf(''%d\n'',i);
az i értékét meg a i++ utasítások növelgetik -
Zsu_
senior tag
up
Miért nem segít senki?
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Ismét felmerült bennem néhány kérdés.... miközben régi C zhkat oldogatok meg.
Szóval papíron le van írva az alábbi program.
1.feladat
Mit ír ki a szabványos kimenetre az alábbi program? Minden szóköz és újsor karaktert jelöljön! Adja meg a jellemző változók értékeit is! A fontosabb adatstruktúrákat rajzolja le!
#include<stdio.h>
char text[]=''A hajrraa'';
main()
{
enum{almos=1, elod=2, ond=5, kond=9, tas, huba, tohotom} vezer=ond;
int i;
for(i=0;i<sizeof(text)-1;)
{
printf (''%c'', text);
if (i++ && i>vezer)
i++;
}
printf(''%d\n'',i);
}
Namost én szépen leültem, és elkezdtem fejben ''futtatni'' a progit, hogy vajon mit is csinál... nekem az jött ki, hogy a program ezt írja ki: A hajra
Aztán ellenőrzésképpen bepötyögtem BorlandC-be, és a program ezt írja ki: A hajra9
A kérdésem az, hogy miért írja oda a 9-est is? Honnan jön? -
amargo
addikt
válasz
TheVeryGuest #104 üzenetére
volt egy öreg C tanárom (aki ivott, de iszonyat agya volt!)
és Ő monta, hogy ha valahova megyünk akkor a zsbünkben legyen ott a getword és a getnum függvény. sokáig nem értettük miért? amig nem szarakodtunk sokat a C függvényekkel.
most belinkelem a getword.t mert ide ez vág:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
void main(void)
{
int getword(char[]);
char szov[100];
getword(szov);
printf(''%s'',szov);
}
int getword(char tomb[])
{
int db;char ch;
for(db=0;(ch=getche())!='\r' && ch!='\t' && ch!=' ';db++)
tomb[db]=ch;
tomb[db]='\0';
return db;
} -
Zsu_
senior tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget
-
Veron
addikt
Ez az ne valtozatom, meg picit bugos, a spaceket nem szereti, es lusta voltam beleirni h bekerje a file helyet de amugy ok
:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<string.h>
void main()
{
clrscr();
FILE* f,* uj;
if (!(f=fopen(''c:\\prob.txt'',''r+t''))) printf(''HIBA'');
if (!(uj=fopen(''c:\\prob2.txt'',''w+t''))) printf(''HIBA'');
char ch[255],c;
int n=0;
while (!(feof(f)))
{
n++;
fscanf(f,''%s'',ch);
fprintf(uj,''%d %d %s\n'',n,strlen(ch),ch);
}
fclose(f);
fclose(uj);
} -
TheVeryGuest
senior tag
Az, hogy lehagyja az első karcsit, a getc miatt van. Használd az feof(f)-et helyette. De szerintem ez összefossa magát ha a sorban van SPACE. Persze lehet, hogy tévedek, de mintha én próbáltam volna ezt, és külön olvasta volna be szavanként. Használj fscanf helyett fgets-t, az a tuti.
-
F-ECT$
titán
válasz
TheVeryGuest #104 üzenetére
Igazad van, írtam, hogy a C nem a barátom. (A Java se az, de legalább az nem az ellenségem
)
Zsu_, te pedig halgass TVG kolléga tanácsaira. A két forrásból egy igen jó progit lehet összehozni. -
Zsu_
senior tag
Közben egy évfolyamtársam megcsinálta a programot.
Majdnem tökéletesen működik. Annyi a hiba, hogy lehagyja az első sor első betűjét. De különben ok
Mit szóltok?
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <ctype.h>
#include <string.h>
void main (void) {
FILE *f, *fout;
char *sor, *file, c;
int s;
clrscr();
printf(''Kérem a fájlt: \n'');
scanf(''%s'', file);
f = fopen (file, ''rt'');
if(f==NULL) {
fprintf(stderr, ''A file nem nyithato meg!\n'');
exit(-1);
}
fout = fopen(''megoldas.txt'', ''w+'');
if(fout==NULL) {
fprintf(stderr, ''A file nem nyithato meg!\n'');
exit(-1);
}
for(s=1, c=0; (c=fgetc(f))!=EOF; s++) {
fscanf(f, ''%s'', sor);
fprintf(fout, ''%-3d%-3d%s\n'', s, strlen(sor), sor);
}
fclose(f);
fclose(fout);
}
[Szerkesztve] -
TheVeryGuest
senior tag
Persze ha fgets-t használnátok, ahogy én tettem nem kellene szopni semmivel, mert beolvas pont egy EOL-ig egy sort, illetve a visszatérési értéke 0, ha hiba volt, vagy EOF. Utána egy fprintf-fel már csak ki kell írni a fileba a mezőket, a konverziót elvégzi magától.
''sokkal kevésbé átlátható''
Inkább látszik, hogy jávázol, ahol minden adattípus absztrakt, oszt lehet nyomni rá az operátorokat, nem olyan HW közeli, mint a jó öreg C és a beépített függvények. Az ilyenek miatt lassú a java. Mert így mindig a sor régi hossza + az új cucc hossza karakter ''másolódik'', ahelyett, hogy csak az új hossznyit írnánk a végére. -
Zsu_
senior tag
Nem megy....
Null pointer assignment hibaüzenet
Ugye kell új változó, merthát valamibe át kell konvertálni?
Bevezettem 2 új változót. Miért nem műxik?
Help! -
amargo
addikt
válasz
TheVeryGuest #78 üzenetére
kifelejtetted a hifit!
-
F-ECT$
titán
válasz
TheVeryGuest #98 üzenetére
Ezek nem közvetlenül egymás után vannak a kódban. Az strcat-et meg nem szeretem
mert így sokkal kevésbé átlátható
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged