Keresés

Aktív témák

• Akagi

tag

válasz Laci82 #157 üzenetére

initgraph() fugvenyt meghivtad a grafika elott??
    Dosban ez utan menni kene (amenyiben nem dobott hibat)
    win (xp) alatt meg vagy megy vagy nem.. altalaban nem..

• Akagi

tag

válasz Sikoly #148 üzenetére

A c-ben az indexelés 0-tól kezdődik és a tömb elemeinek_száma-1 ig tart.
    Tehát a példádban van 0,1 indexű sor és 0,1,2 indexű oszlop a mátrix legutolsó eleme (6.) 5-ös indexű
    tehát sorindex*oszlopok_száma+oszlopindex= elem_indexe, vagyis 1*3+2=5 mukodik :)

• Akagi

tag

válasz Szpájki #135 üzenetére

C-ben irtam. jobban mondva PH! fórumba mert nem teszteltem..
    Mostmar értem, csak azt nem értem minek ide tömb.
    vagyis van 1 db számod mint jelszó ergo hacsak nem nagyon nagy felesleges tömben tárolni.
    elég neki egy sima long jelszo valtozo vagy ha ez nem tetszik akkor egy char jelszo[]={''2324235''};
    H ragaszkodz a szám tömbös megoldáshoz akkor meg egy str[]-be beolvasod a jelszót sztringként és igy hasonlítod for(i=0;i<jelszohosz && (str [ i ]-'0')==jelszo [ i ];i++) az int tomben a jelszót 0 val celszerű lezárni az bemeno 123456, és a valódi 1234 közti egyenlőség megakadályozása erdekében (a c a sztringet a 0 kódú karakterrel zárja le.
    A gubanc a fordítasi az esetleges szintaktikai hibákon kivül a ki és bemeneti utasításokban lehet..(c++ esetén). Az az igazság, hogy c++-hoz nem értek csak a sima c-hez.. esetleg hianyozhat az elejéröl egy #include <stdlib.h>
    Esetleg probáld sima c kódként fordítani.. elvileg egy c++ fordítónak tudnia kell.

hm úgy látom a motor valamiért kiszedi a [ i ] tagot szoval lehet ez a probléma forrása remélem szokozokkel sikerul elejet vennem :) az eredeti kódban a jelszavak szo után kell [ i ] részt beszurni es a for ciklusbeli sizeof van egy ) kell a && jel elé

[Szerkesztve]

• Akagi

tag

válasz Szpájki #133 üzenetére

Be akarsz kérni egy nevet ok. Tömben számokból álló jelszó? Hm nem teljesen világos..
    1: több szám van benne és mindet meg kell adni jelszóként.
    2: legalább az egyikkel meg kell egyeznie..
    3: a tömben számjegyek vannak mármint egyjegyű számok..
    4: Minden névnek külön jelszava van..
    5: csak 1 jelszó van, de akkor nemtom miért akarnál tömböt használni
    Hirtelen ennyi értelmezést találtam..

Uff na akkor kódoljunk is..
    Mivel a kódodat nem értem, engedelmeddel irnék sajátot..
    Önkényesen a 2. értelmezést választom..

#include <stdio.h>;
    #include <string.h>;

int main(char *argv,int argc)
    { char *nev;
    int jelszo;
    int i;
    int jelszavak[]={1,2,3,4,13826};

nev=(char *)calloc(80,sizeof(char)); /* en jobban szeretem mint a tomboket de jo a nev[80] deklaracio akkor nem kell helyet foglalni*/
    printf(''Kerem a nevet: '');
    gets(nev);
    printf(''\nKerem a jelszot: '');
    scanf(''%d'',&jelszo);
    for(i=0;i<sizeof(jelszavak[])/sizeof(int) && jelszo!=jelszavak;i++); /*addig lepkedunk a tombon mig el nem erjuk a veget vagy meg nem talaljuk a kivant elemet*/
    if(jelszo==jelszavak
    )
    printf(''\nUdvozlom: %s !\n'',nev);
    else printf(''\nHibas jelszo!\n'');
    }
    }
    A 4. értelmezésnél kell egy char *nevek[]={''alfa'',''beta'',''gamma''} tömb a neveknek
    a for ciklus igy módosul: for(i=0;i<sizeof(nevek[]) && strcmp(nev,nevek)!=0;i++);
    az if pedig: if(strcmp(nev,nevek
    )==0 && jelszo==jelszava)

remélem jó a kód és nem értettem nagyon félre a feladatot..
    A felvésett kódodból nemtúlsok mindent tudtam kihámozni, eléggé hibás..

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés