- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
TheVeryGuest
senior tag
Az, hogy lehagyja az első karcsit, a getc miatt van. Használd az feof(f)-et helyette. De szerintem ez összefossa magát ha a sorban van SPACE. Persze lehet, hogy tévedek, de mintha én próbáltam volna ezt, és külön olvasta volna be szavanként. Használj fscanf helyett fgets-t, az a tuti.
-
TheVeryGuest
senior tag
Na igen. Két dologgal lehet problémád. Nem tudsz egy feladatot algoritmizálni vagy nem ismered az adott programozási környezetet. Az első példából az elsőre lehet következtetni a másodikból a másikra.
Attól, hogy itt elmondjuk/megoldjuk nem biztos, hogy fejlődsz. Ha viszont nekimész és végigtrace-eled és rájössz magadtól, illetve végigolvasod hogy milyen függvények vannak a standard library-kben biztosan tanulsz valamit. Tudom ez az érdeklődés manapság nem követelmény az informatikusoknál. Most az a menő, hogy egyik végzett infós röhögve meséli a másiknak: ''Bazzeg, van diplomám, de egy büdös sort nem tudok programozni!''
Ha minket akarsz szórakoztatni, akkor viszont bonyolultabb feladatokat kérünk. -
-
F-ECT$
titán
De a lényeg: s - számolja a sorok számát
b - számolja az egy sorban lévő betűk számát
ideiglenes - a sor karaktereit tartalmazza
sor:''s'' ''b'' ''ideiglenes'' - persze már rendesen átkonvertálva.
Az ideiglenest tipusát pedig úgy kell megadni, ahogy az egyik kolléga már említette, tehát char[x]. (100>x>30) -
TheVeryGuest
senior tag
vagy sprintf, az a tuti. Az itoa nem ANSI C-s szerintem, Linux-on nincs.
Mellesleg miért mi csináljuk a házidat? Az elsőt egy jó debuggerrel lépésenként végrehajtva ki lehet okoskodni, én is így csináltam.Kezdj barátkozni a debugger-rel, az a programozó legjobb barátja. A másik a kávéfőző. A harmadik a pizzásdoboz.
-
Zsu_
senior tag
Megvan.
Atoi inverze: itoa
char *itoa(int value, char *string, int radix);
''Az itoa függvény egész számot sztringgé konvertál. A value értéket EOS karakterrel lezárt sztringgé konvertálja a string mutatta tömbbe.
A radix a konvertálás számrendszerét határozza meg (2-36). Ha a value negatív, és a radix 10, akkor előjelesen konvertál, egyébként előjel nélkül. A visszatérési érték a sztringre mutató pointer.'' /Benkő Tiborné: Programozzunk C nyelven!/
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
elvileg igazad van, de a C az olyan nyelv, hogy egy töböt 0kezdi el megcimezni.. ha most kihagyod a 0ást akkor az első adatodat hagyod ki.
ez csak egy megjegyzés.
abban igazad van, hogy akárhonnan indíthatod.
de nem úgyan az, ha 0 vagy 1től indítod.
szerk: amint látom, már elmondták
amargo
[Szerkesztve] -
jamye
csendes tag
#include<stdio.h>
#define DARAB 5
int main()
{
int i, j, x,t,szamok[DARAB];
printf(''Kerem a %d db szamot: '', DARAB);
for(i=0; i<DARAB; i++)
scanf(''%d'', &szamok[ i ]);
for(i=DARAB/2; i>=0; i=i-2)
{
t=szamok[ i ];
for(j=i;j<DARAB;j++)
szamok[j]=szamok[j+1];
szamok[ DARAB-1 ]=t;
}
printf(''a szamok a rendezes utan: '');
for(i=0; i<DARAB; i++)
printf(''%d '', szamok[ i ]);
}
Ennek csokkeno sorrendben kell megadni a szamokat es mukodik, ha minden igaz. A rendezest mar nincs kedvem megirni.
Jo ejt mindenkinek! -
jamye
csendes tag
Igen, valóban onnan indítod ahonnan akarod, de mivel van egy szamok[] tömböd, ami DARAB elemszámú, és feltételezem használni is szeretnéd, nem csak úgy foglalja a helyet, így kénytelen vagy 0-4-ig futtatni az indexet, mivel C-ben a tömbök indexelése 0-tól indul és a tömb elemszáma-1 -ig terjed
[Szerkesztve] -
jamye
csendes tag
Hello!
Egy alapvető hibára szeretném felhívni a figyelmed:
a main() visszatérési értéke int típusú minden esetben, nem pedig void
Egyébként itt a programnak a lényege még hiányzik.
A hibákról: A for(i=1; i<=DARAB; i++) sorban nem lehet i<=DARAB, csak <DARAB, mivel a tömb 5 elemű, ennek 0-4-ig van az indexe, és i=0-tol kell indítani a ciklust. A do{} részt ki is veheted, mert semmi nem csinál.
[Szerkesztve] -
Veron
addikt
Hat en szivessen segitenek, de en is elsos vagyok csak villanyon (pascal az jobban megy, c-vel most ismerkedek).
Az jó lenne ha megmondanád mi a feladat konkretan.
Amit en latok hogy letrehozol egy tombot es fel akarod tolteni.. (de mondjuk van ot egy ''do'' ami ugye a do-while ciklus kezdete, de hol van a while hozza, e egyaltalan mit akartal csinalni abban a ciklusban?
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged