- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
moonman
titán
különben csak újabb biosú asusok csinálják, pontosan nem tudom, melyikek, lehet, hogy más lapok is, de asusnál figyeltem meg.
-
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #49 üzenetére
''Kérdés: Mi Ez ?? : NO EMULATION''
''a no emulation-t tipikusan asus lapok írják ki (enyém is) azt jelenti, hogy a cd nem emulál sem floppy-t, sem hdd-t, hanem sima boot-cdként műk.''
''ill. Enter-dolgot tisztázzuk''
''namost xp bootcd elvileg kiírja, hogy ''A CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon le egy gombot''. ezt nem láttad? mert az entered valószínűleg erre vonatkozott. de ezt kb nyolcszor leírtuk, hogy üss le valamit közvetlenül bootoláskor''
tiszta? :P -
TudorVigyor
aktív tag
Nekem egyik sem irja ki, vagy nem vettem eszre (uzemmodvaltas...), bar teny hogy nincs meg a teljes asus termekpaletta. Node tokmindegy, mert a hiba oka az volt, amit eloszor te irtal le, es amirol utana Flashy-vel beszelunk: amikor nem nyomott meg semmit, akkor vinyorol butult, amikor megnyomta az enter-t, akkor meg CD-rol.
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
nem beszólás volt, de tényleg! Amúgy is tök rendes toled, hogy mindig mindenkinek probalsz és ahogy elnézem csaknem mindig tudsz is segiteni...
Na de ne offoljunk
[Szerkesztve]
ja, csak az a hibernalas. Ha hiszed ha nem, csak azert nem ghostolok, mert akkor tuti mukodne, de szeretnem tudni mi a szar okozza.
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
válasz
TudorVigyor #42 üzenetére
Bar meg soha senkit sem minositettem le, de most kijott belolem, mivel mar az elejen le lett irva a megoldas + a kepernyore sem lehetne egyertelmubben kiirni mit tegyen, hogy bootoljon + a masik gepen meg mar regeben is sikerult neki + a topiccim. Hat roviden ennyi.
-
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #40 üzenetére
de van köze. flashy tök másról beszél. a no emulation az asus bios-szöveg.
-
+Bence+
tag
Tudok ajánlani olyat, hogy boot sorrendbe mondjuk CD, Floppy, CD-t adsz meg, tehat teljesen kihagyod a vinyot. Mikor telepiteskor ujraindul, akkor visszaallithatod a szokasos Floppy, vinyo, Cd sorrendre.
Ha ez sem, akkor lehet, hogy masterre kell raknod a CD-t. Sot, valoszinu ez lesz a jo megoldas. Valahogy tedd masterbe! -
ppal
csendes tag
Jó..elhiszem..és le is írtátok...csak úgy akartam hogy a gépem magától bootoljaon, ne neterre.
-
moonman
titán
jajj :U
a no emulation-t tipikusan asus lapok írják ki (enyém is) azt jelenti, hogy a cd nem emulál sem floppy-t, sem hdd-t, hanem sima boot-cdként műk. namost xp bootcd elvileg kiírja, hogy ''A CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon le egy gombot''. ezt nem láttad? mert az entered valószínűleg erre vonatkozott :)
de ezt kb nyolcszor leírtuk, hogy üss le valamit közvetlenül bootoláskor :U
[Szerkesztve] -
ppal
csendes tag
:))) Bootol a CD-m!!!!!!!!!!!!!!!
A megoldást el sem merem mondani:: amikor töltéskor felpörgött a CD-rom és még nem indult el az OP-rendszer, nyomtam egy ENTERT
:) Azt hittem annak magától kéne beadódni, vagy igen???
Enter nélkül nem kapcsol be a SETUP??
2.!!!! Kiírta ENTER ÉS ENTER NÉLKÜL is hogy NO EMULATION
Ennek ellenére Enterrel lehetett bootolni és ment a SEtup is a Boot CD-ről...
Kérdés: Mi Ez ?? : NO EMULATION
ill. Enter-dolgot tisztázzuk
köszi -
Fauszt
senior tag
nos akkor ha tudsz a bios-ról képet csinálni és fel tudod tenni netre akkor tedd.
Mindegy, hogy primary vagy master.
Az oprendszer állapota nem számít.
''A bootolás sorrendjén kívül( első helyen CD) még lehet valamit elállítani a biosban úgy, hogy ne legyen bootolás??''
Előfordulhat. Milyen az alaplapod? -
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #31 üzenetére
5 másodpercig vált üzemmódot? érdekes monitor lehet :)
egyértelműen szar a lemez vagy az olvasó, nem tudom mit problémáztok ennyit. tedd át a másik gépbe, hogy kiderüljön végre valami, mert hónapokig találgathatunk... -
ppal
csendes tag
A saját bios beállításaimat akarom megmutatni képen. Hogy valaki ellenőrizze le és ha tud, találjon benne olyan hibát, ami a bootolásomat szolgálja..ill. ennek kijavítását.Van 4 CD-romom, most kettőt már kipróbáltam, szerintem nem Cd-rom hiba.
A CD-rom ill. a Winyó bekötése ( primary ill. secundary ///master ill. slave ) az ez esetben mindegy, ugye? Attól még bootolni kéne a CDmnek.( Ami még utoljára mondom : boootolható, mert másnál jó volt!! :)
Az op. rendszer állapota( ami a gépemen van ) nem számít nem?, hiszen pont annak a betöltését akarom megelőzni egy XP-setuppal.
A bootolás sorrendjén kívül( első helyen CD) még lehet valamit elállítani a biosban úgy, hogy ne legyen bootolás?? -
TudorVigyor
aktív tag
A topic-cím tényleg egy tragédia, vagy csak én nem vagyok megfelelő hangulatban???
Mindenesetre egy tipp: az WinXP bootCD-je olyan, hogy ha nem reagálsz a kiírt üzenetre (nyomj szóközt 2 mp-en belül, vagy valami ilyesmi, nem tudom csekkolni), mert alszol, vagy a monitorod épp üzemmódot vált, akkor a vinyóról butul.
[Szerkesztve] -
ppal
csendes tag
A Bios-hiba ''érdekelne'', lehet képpel szolgálni, hogy tisztán lehessen látni a beállításokat?
-
ppal
csendes tag
:) Nos..Nem tudom , mennyire figyeltél, de
1Win2000-ről sem bootol be
2. A CD Bootable ( bootolható )
3. Ugyanez a CD másik 2 gépen bootolt
Azért kösz -
ppal
csendes tag
Várom a végső megoldást...Tehát nem bootol a CD-ről, pedig bootable CD-m van, simán átugorja a betöltést..A CD-rom jó, a CD-jó A boot sorrend rendben ( Cd, winyó) . Ha valakinek ismerős a probléma akkor várom válaszát...
Hardverhibáról is lehet szó...?!
kösz -
ppal
csendes tag
Még mindig nem bootol...a #12-es megoldás csak azt jelenti hogy első helyen CD vagy van valami extra bios beállítás amire gondoltál??
-
ppal
csendes tag
Bootoltam régebben és 35 perce is . :) A cd-romom 2 hetes , mondjuk LG, ami lehetne 2 éves is, mert szerintem * * * * *. Nem tudom mi lehet a gond még mindig. -
ppal
csendes tag
Nah...szóval megnéztem és azóta kipróbáltam egy másik gépen!!
A Cd-m bootable és bootolt is másnak ( más gépen ) csak nekem nem.
Nem azért vetettem el a win98 ötletet mert rossz, henem mert én úgy emlékeztem , hogy bootoltam már a cd-ről..
Köszi azért a segítséget -
moonman
titán
mit? a cd-t? ne kavarjatok már.
nafigy.
ezt itten szedd le: [L]http://www.mirror.ac.uk/mirror/ftp.nu2.nu/bbie10.zip[/L] csomizd ki, tedd be az állítólagos xp bootcd-t és küldj rá egy bbie.exe x: -et (ahol x a cd-meghajtó betűjele) na ha ez azt mondja, nincs boot image, akkor nem bootos.
vagy még egszerűbb, nero drive-info megmondja bootable-e a cd.
[Szerkesztve] -
ppal
csendes tag
Magamat bootolom be lassan, de annyira hogy szétzúzom a gépem. Win 98-ról nem bootolok :) ( hiszen bootolható XP-m van :)) ) csak éppen nem bootol.
Lehet szanaszét kéne formáznom?? :((( -
Flashy
veterán
bootolj be win98 bootlemezről (www.bootdisk.com) és kézzel indítsd az installt a CDről. fene se fogja itt debugolni hogy mitől nem bootol. szar a CD, szar a drive, ezek szoktak előfordulni.
-
ppal
csendes tag
Mármint az elsődlegednejk ( first boot) állítani a CD-romot??
Arra van állítva, másodiknak a winyóm rendszerwinyóm...
Restartoltam....nem töltötte be Cd-t! Átugorta
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
a te gondod sztem az, hogy a biosban hdd/cd-rom boot order van beállítva, ergo ha van rendszer a vinyón akkor azt tölti be, ha viszont nincs akkor ugrik cd-re. biosban állítsd be hogy a cd-rom legyen az első helyen és megoldódik a problémád...
szvsz kár a jó kis w2k-t csilivili-szuperönálló-hagycsakmajdénmegcsinálom-letöröltemnembaj? xp-re cserélni -
ppal
csendes tag
maradjunk ennyiben... :)
-
ppal
csendes tag
biztonsági másolat :)
Találtam rajta boot fájlokat: I386 mappában sys. exe. bin fájlokat mind boot...
[Szerkesztve] -
moonman
titán
arról ismered fel, hogy boot-os, hogy boot-ol :) vagy boot image extractorral le tudsz szedni róla bootképet. de ez más téma.
inkább azt tisztázzuk, hogy írt vagy eredeti? -
ppal
csendes tag
Most már meg kell kérdeznem:
Hogyan tudom megállapítani ténylegesen, hogy BOOT-Cd vagy nem BOOT-cd?
A CD tartalmában valami bizonyíték fájl??
És hol kell beállítani a biosban hogy megkérdezze a CD-ről való indítás lehetőségét?
[Szerkesztve] -
dilipok
veterán
-
ppal
csendes tag
Jó :)) Tisztázzuk:)
Ha üres winyóra bootol akkor Boot cd??
Waerozolt? Az mit jelent?
[Szerkesztve] -
ppal
csendes tag
Win2000 van a gépemen , szeretném lecserélni XP-re, de a bootolható XP-m nem bootol betöltéskor...hanem átugorja a CD-rom betöltést, mintha semmi nem lenne a CD-romba..mi lehet az oka? Előre formázott winyóra simán rámegy de WIN2000-re nem tölt be az XP-SETUP...
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest