Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #387 üzenetére
hát jah nekem is megvan valahol ez a kép
flickr-en szoktam nézegetniEz a kínai szil ami nekem is van
meg amúgy akarok majd ilyesmi agyag téglákat sütögetni majd ha kijött a jó idő
volt már ez tervbe nekem de ehhez vennem kell egy kínai szilt ami legalább 10-20 éves mert dugványból ez sose lenne kész
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #385 üzenetére
jah már csak 10 évet kell rájuk várni
hát nem sima virágföld hanem kaktuszföld, mert az lazább mint a virágföld
de eddig a nagy is csak sima erdei + vakondtúrásföldben volt, ha 10 évig jó volt neki akor szerintem ezzel se lesz gond
akadamát igazából szerintem a könnyebb átültetés miatt is választják meg mert csak olyan tápanyagot kap akkor a fa amit adnak neki mert az akadama az steril és nincs bent semmi legalábbis én így tudom
viszont többet kell rá figyelni mert könnyebben kiszáradén pl még soha nem drótoztam oda a fát a cseréphez se pedig a nagy bonsaiosok odakötik, de nem igazán tudom mi értelme azon kívül hogy max a szél kitépheti ha nincs lekötve
de nekem még sose tépte ki
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #383 üzenetére
hát sajnos
ezért tetszik a ficus retusa mert rengeteg léggyökere van idősebb korában
megnéztem a tecsosat még egyszer de tényleg kb 3 mili vékony törzsük van
ma elkezdtem az "erdőt", próbáltam minél nagyobb tálba teni őket hogy hamarabb vastagodjon a törzsük mert még csak 1 éves fácskák de az elrendezést még nagyon megkéne változtatni szerintem mert semi ötletem nem volt de majd ahogy alakulnak csak lesz belőle valami
A tál a tecsos pecsenyesütőEz a Kínai fagyal is 1 éves
vagyis ha jobban belegondolok 1 évesek sincsenek mert egyik felét tavasszal április körül dugtam le a másik felét meg nyáron
ennél meg saját készítésű a tál (igen ragasztott pár helyen)
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #380 üzenetére
hát igazából én is csak most próbálkozok vele de rengeteg videó van youtubeon a ficusokról
a lényeg ha kb tavasszal amikor növekedési időszaka van akkor levágod az összes levelet de a levélszárakat nem akkor
1. kisebb levelek fognak nőni
2. több helyen elágazikde csak saját felelősségre mert ha gyenge a növény lehet nem viseli jól
gyökeret szerintem ez a fajta nem igen fog újat hozni
a ficus retusa az ami rengeteg léggyökeret hoz, szerintem az a legszebb bonsainak való ficus
vagy a kis levelűek nem tudom pontosan a nevét talán benjaminade még én is csak most kezdtem el egy ficust ami sima szobanövényként tartott elburjánzott valamiből készül levágtam róla mindent
kb 2 hete, de már azért látni hogy lesz belőle valami nem csak egy 3 ágú bot XD -
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #376 üzenetére
jó lenne ha felénk is lenne olyan áruház ahol adnak ilyen fikuszt vagy retusát
de se bauhaus nincs se ikea XD
aztán lehet csak képen nagyobb de ha jól bánsz vele a tiéd is lesz ekkora
de fontos hogy mnidig úgy kell metszeni hogy minél több helyen ágazzon el mert különben csak oylan kis felfelé nyúló ritka dolog leszén is magamon tapasztalom hogy sajnálom nagyon megmetszeni pedig kell különben ritka lesz
a levél eltávolítás nemtudom ennél a fikusz fajnál bejön e de azzal is szoktak még ágat növeszteni süríteni
nálunk a tacskóban csak ilyen van de ezek nagyon vékony kis bigyók amiből kb 10 év amire efogadható vastag törzs lesz
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #374 üzenetére
ilyen nekünk is volt
de mondjuk ezt nem tekintem bonsainak, persze sokan annak tartják
de ha nem csinálsz vele semmit csak átülteted néha akkor is fog így kinézni
de szobában tényleg megmaradegyik rokonunknál van ilyen még kb 10 centi vastag szára van és úgy 10 éves csak
de lassan kuka lesz mert a 30 kilós cseréppel nehéz mozgatni -
Vigneau
félisten
válasz
KaiotEch #372 üzenetére
Igen, a kis pozsgás is jópofa és elég igénytelen. Mint írtam korábban, nálam a Zelkova nem jött be, de adok még neki egy esélyt. Ledobálta a leveleit, viszont még nem halt el - kivárom, mit hoz rá a tavasz. Ellenben a Sagarethia eddig ígéretesnek tűnik, pedig azt írták rá, hogy üvegházi. Eddig simán elvan a szobában és nincs sok pára.
-
Zotya21
senior tag
válasz
KaiotEch #365 üzenetére
igazából tudni kéne milyen fajták vannak ott azon kívül hogy hogy néznek ki
nekem pl amit előzőbe linkeltem az kínai szil
ha télen ottbent van nyáron meg kint akkor elviseli de ha mindig a szobába lenne akkor nem bírnáottbentre van szobapuspáng vagy fikusz meg még pár faj de tisztán benti faj nemigazán van
marczikában azért van pár 3-4 ezer ft ért de azok tényleg elég kicsit
amúgy meg rengeteg idő amire lesz belőle valami ha kicsivel kezdesz nekem is ami a képen van már 10 éve megvan de nem sokat vastagodott a törzse mondjuk a gyökere sokat fejődött azért
-
fravik
tag
válasz
KaiotEch #363 üzenetére
Szia,
ha komolyabban érdeklődsz a téma iránt, akkor először próbálj meg szűkíteni a valóban 100-as, de lehet 1000-es listán, már ami a fák típusát illeti.
1. Gondold át, hogy milyen tartási körülményeket tudsz/akarsz biztosítani --> szobában / kültéren tartod majd?
2. Fontos tudnod, hogy szinte bármilyen fából lehet bonsai, viszont van, amelyiket csak kint (ezek a magyar fajok nagyrésze), illetve csak bent (mediterrán/sivatagi fajok) lehet tartani.
3. A bonsai kertészkedés lényege, hogy olyan fád lesz, amilyet te szeretnél, a stílusok választása közel szabad, viszont egyes fákhoz jellegzetességeik miatt nem illenek bizonyos stílusok vagy kötöttebbek a lehetőségek. Ezeknek könyvekből/internetről utána tudsz nézni.
4. Ha eljutsz a vásárlásig, javaslom, hogy ne ilyen nagyáruházakban vásárolj, szegény bonsai alapanyagok nagyon megviseltek ilyen tartási körülmények mellett. Ajánlottunk már itt korábban a forumon bonsai-okkal foglalkozó kertészeteket, ezek meglátogatása erősen ajánlott.Szakszerű tanácsokkal is segíteni tudnak, de még a választásban is, ha nagyon nem jutnál dűlőre.
5. Ha komolyan érdekel a dolog, ajánlott a vásárlás előtt elolvasni Harry Tomlinson: Bonsai c. könyvét, amit könyvesboltokanvagy egyéb internetes forrásokbólbeszerezhetsz.A levelek mérete csökkenthető, ha szépen metszve van a fa és nem hagyod a leveleket nagyra nőni.
Jó kertészkedést!
Ha kérdésed van, itt sok segítőkész embert találhatsz, kérdezz bátran.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AliExpress tapasztalatok
- Motoros topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hardcore café
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged