- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Flashget #4595 üzenetére
Erről épen a Kínaiak tehetnek !!!!
Az olcsó szinte mindentudó gépikkel tették tönkre az egészet.
Na,ők nagyon is leszarják az eredetiséget,a jogszerű használatot,a licenc díj megfizetése nélküli használatot!
A nagyobb gyártók,hogy eltudják adni a DVD és BD lejátszókat ők is kénytelenek voltak berakni,beépíteni a gépükbe a DIVX,MKV fájlok kezelését,mivel eladhatatlanná válna a termékük.
Emlékszem a Sony DVD-725-s és a Onkyo DVD-DV-555 lejátszómban ami minőségi darab volt,nagyon összerakták az árához képest,és egyiket sem tudta. Mégis el kellett adnom,mert nem tudta a DIVX lejátszás,eszembe se jutott volna eladni őket,de mégis.
Ma is prímán működnek de eladhatatlanná vált mert más nem tudnak lejátszani a CD és a DVD gyári lemezen kívül semmit sem,ja még az USB kezelését sem tudták.
Utána voltak Pioneer DV lejátszóim több típusból is, és mindegyiknél korlátok miatt adtam tovább,meg utána jött a Philips BDP-7200 az is nagyon szépen játszotta le az anyagokat de USB kezelése már nem felelt meg.Van egy Panasonic DVD S100 lejátszóm ami szintén nagyon korrekt megépített cucc,minőségi chipekkel szerelve,de egy fránya USB csatit nem voltak képesek beépíteni! Kizárólag lemezen lehet azon filmeket nézni. Pedig mikor megvettem az Edigitálban már javában szinte mindegyik gépben már benne volt az USB eszköz fogadása.
Kérdem el lehet adni USB nélküli lejátszókat manapság? NEM!
Rá se néznek az emberek olyan cuccra.
Még 5000 Ft-ért sem lehet eladni őket.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Flashget #4595 üzenetére
A ki@aszott jogvédők inkább törődnének azzal, hogy ne legyen 1500 pénz egy mozijegy.
Sráckoromban 2 Ft volt a matiné. Nagyapám nyugdíja meg 3000 volt.
A matek egyszerű: 1500 mozijegyet vehettem volna abból a nyugdíjból, pedig nem volt pártvezetö a papa.
Egyszerűen kiszámolható, mekkora fizetés kellene ma 1500 db jegy megvásárlásához.
Kicsit sarkosan fogalmaztam, de érzékelni szerettem volna, hogy sokkal több bevételük lenne az olcsóbb jegyárakkal és nem kéne állandóan azon rinyálniuk, hogy ki warezol otthon és hogyan lehetne még jobban megszivatni mindenkit és az utolsó fillért is kihûzni a zsebünkből, ha filmeket szeretnénk nézni.
1975-ben orrba szájba másoltuk szalagos magnóra a bakeliteket, de valahogy egyik zenekar sem ment tönkre bele.1 bakelitre esett 1000 magnóra másolás, mert körbejárta az egész országot szinte, mire visszakerült a tulajdonosához. Életem folyamán kb. 1.5 -2 milliót költöttem eredeti kiadványokra (lp, kazetta, cd, dvd, rengeteg magnószalag, stb. ) és mára elegem lett a lehúzásból. Soha többé egy petákot sem fogok költeni semmilyen formátumú lemezre.
Nem neked szól a kirohanásom, csak úgy általában, de miután elég sokszor felmerül ez a kérdéskör, úgy gondoltam leírom: én azokkal értek egyet, akik nem kívánnak kisebb vagyont beleölni a lemez/ mozijegy vásárlásába hanem "másképpen" oldják meg.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Voice24
őstag
válasz Csabroncka #4596 üzenetére
Mint írtam, annyit írt vissza a képviselet, hogy downgrade nem lehetséges. De ha tudsz rá módszert, megköszönöm.
-
Flashget
félisten
Amire BBéci célzott olyan, hogy .mkv, .avi, ISO ilyen formátumokban hivatalosan nem kapsz/veszel filmet.
ez a jogvédők szerint warez. így a gyártók készülékei ezeknek a lejátszására nem kötelezhetők.
hogy rajta van a dobozon még a Pioneer, Panasonic, Sonynak is? igen rajta, mert a dél-koreaiak kb. leszarják a jogokat a többieknek követnie kell őket ha elakarják adni a terméküket.anno bő 10 éve ugye emlékszünk az asztali DVD lejátszókra majd megjelentek az olcsó de dvix tudású játékosokra.
a neves gyártók ekkor még nem adtak ki ilyen lejátszókat csak látva a piaci visszaesésüket kénytelenek voltak bele menni a játékba.Realme GT Master Edition
-
Voice24
őstag
Az általad írt cuccok valóban más kategóriát képviselnek, nem mondhatók tömegcikknek. Az enyém inkább tartozik a "populárisabb" kategóriába, és szerintem aki ilyet vesz, az szeretné sokoldalúan, minden funkcióját igénybe véve használni. A cucc teszi amit tud, persze a saját szintjén.
De azért az általad írt dolgok nem ugyanazok, mint az én problémám. Ott konkrétan letiltottak bizonyos funkciót vagy formátumot. Nálam viszont működik továbbra is a funkció (ergo nem a letiltás volt a céljuk a frissítéssel), lejátssza továbbra is a filmeket, csak hibásan (a képarányt tekintve). Nem feltételezem, hogy a Pioneer ilyen módon akarná az embereket az eredeti blu-ray felé terelni, tehát én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ez hiba. Más kérdés, hogy mit tudok vele kezdeni.
Továbbra is várom a tanácsot, kihez lehetne fordulni. A Pio európai honlapján kerestem valami elérhetőséget, supportot, de nem találtam, csak (talán) angol telefonszámokat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Voice24 #4592 üzenetére
Tévedésben vagy.
Az OPPO BDP-95EU gyárilag lejátszotta a BD ISO-kat, 3D-t is, ám egy firmware frissítés ezt letiltotta.
Az OPPO BDP-105 gyárilag lejátszotta az m2ts-t, egy firmware frissítés ezt letiltotta.
Pedig egyik sem abba a kategóriába tartozik, mint a Te cumód. Ez van, ha tetszik, ha nem. Mehetsz reklamálni az ENSZ-hez, Strassbourgba, vagy bárhová.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Voice24
őstag
Én meg azt mondom, ennek semmi köze a warez-hez. A cucc gyárilag tudja ezeket a "kókányolt" formátumokat, nem én buheráltam meg, hogy lejátssza őket, ergo ha az új gyári firmware valamit elszúr, az bizony a Pioneer sara, és a felelősséget is vállalniuk kell(ene) érte.
Ha gyárilag úgy adják ki, hogy lejátszik egy adott média-formátumot, akkor - függetlenül attól, hogy a tulaj honnan szerzi be az ilyen formátumú dolgait - annak problémamentes működését nekik kell garantálniuk. -
BBéci
legenda
Nem egészen. mert egy Blu-ray lejátszó esetén kizárólag az eredeti Blu-ray lemezek lejátszásáért vállalnak felelősséget. A ki tudja honnan beszerzett, kókányolt formátumok lejátszásáért nem.
Számítani lehet rá, hogy egyre kevésbé fogják támogatni a warezt. Ellentétesek az érdekeikkel, ráadásul a jogvédők folyamatosan támadják a lejátszók gyártóit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Voice24
őstag
Hali!
Tudom, hogy nem kifejezetten idevág a téma, de azért megkérdem, hátha tud valaki segíteni, tanácsot adni.
Arról van szó, hogy a Pioneer BCS-222 bluray "házimozihoz" érkezett új firmware, amit én szépen le is töltöttem és telepítettem. Arra nem számítottam, hogy hibás lesz, pedig az lett. Média lejátszása során (hálózatról vagy usb-ről egyaránt) felirattal rendelkező filmek esetében az eredeti, 16:9-nél szűkebb képarány néhány másodperccel az indulás után kinyúlik 16:9-re, azaz teljes képernyőre. Elég zavaró és idegesítő a dolog. Írtam a Pioneer magyarországi képviseletének, de csak annyit válaszoltak, hogy nem ők írták a firmware-t (nem mintha én rájuk gyanakodtam volna), és hogy nincs lehetőség downgrade-re. Megköszöntem nekik a velős és mindenre kiterjedő részletes segítséget.
Kérdezem tehát, hogy kinek, hova érdemes ezügyben írni, vagy próbálkozzak meg garanciális javítással? (bár ez utóbbi esetén, ha tényleg nem megy a downgrade, akkor nem sokat tudnak vele kezdeni). -
Alemida
tag
válasz otvoslajos #4586 üzenetére
Szia,
hívd fel őket, lehet hogy tudnak segíteni:
http://lgszerviz.uw.hu/
-
otvoslajos
csendes tag
Még egy kérdés: Hogyan lehet a régi firmware-t visszatenni???
-
otvoslajos
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha volt, nem találtam meg.
Szóval 2011-ben vettem egy LG BD550-es Blu ray lejátszót. Minden szuper volt mkv filo-ok meg minden egészen a BD5.277-es frissítésig. Utána a HD mkv file-ok egyszerűen kifagytak a lejátszón. Ez láttam itt is több embert érintett.
Sokáig időm sem volt vele foglalkozni. Úgy gondoltam szoftver hiba majd az újabb frissítés megoldja. Most azonban frissítettem és a legújabb szoftverrel s csak ugyanezt csinálja.
Létezik megoldás a problémára? Ha igen milyen? előre is köszi ha tudtok segíteni.
-
Markizmark
addikt
Üdv!
Samsung HT-F4550 rendszerrel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Tudom, hogy az ilyen cuccoknak a hangja nem nevezhető minőségnek, de a TV hangjánál mindenképpen jobb és inkább foglalkoztat a lejátszó tudása, mint a hang milyensége. Esélytelen, hogy USB-ről vagy DLNA-n keresztül lejátsza a BD50-et vagy BD iso-t?
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
blakey
titán
Pop Up Menu és beírod a megfelelő időpontot és odaugrik, legalábbis így emlékszem.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Pio 150/160 tulajoktól kérdezném : USB-n külső vinyóról MKV fáljba, hogy lehet "beletekerni"?
Pl: 15-20Gb -os 1080-as mkv film esetén hogy lehet eljutni pl 60perchez.köszönöm
-
Csabroncka
addikt
válasz Bozso68 #4577 üzenetére
A fal anyaga a következőképpen befolyásol: minél tömörebb annál jobban árnyékol! A Gipszkarton olyan mintha ott sem lenne , aztán jön az Ytong és B30-as majd tömör agyag tégla. A Vasbeton eszi meg a legdurvábban a jelerősséget, szüleimnél azt tapasztaltam, hogy a kőfal (60cm) hasonlóan viselkedik a vasbetonhoz, gyakorlatilag 80%-ban árnyékol!
"in medias res"
-
Flashget
félisten
válasz Csabroncka #4576 üzenetére
Nálam nem ment wifin TL-1043 routerrel csak lan kábelen, mert a PIO 150 nem wifis mint tudjuk. A tv beépített médialejátszója alkalmatlan rá csak homokórázik.
pedig egy légtér, 5m a távolság.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Bozso68
őstag
válasz Flashget #4575 üzenetére
Nálam a letöltött filmek élveznek most elsőséget, a többi csak hab lenne a tortán.
300-as routerem van. Sokszor a torrent is megy, úgyhogy almás a dolog, de ami megoldható, azt kihozom belőle.
A nappaliban van a gépemtől 5m-re a router, a lejátszó meg vissza 5m. Gipszkarton falak, meglátjuk.Köszi a válaszokat.
-
Csabroncka
addikt
válasz Flashget #4575 üzenetére
Nem Flashget nem megy kanóc nélkül! Az a baj, hogy oké adott az adatviteli sebesség, de a jel egy szobával arrébb már 80%, aztán 60..... stb és így tovább. Ahhoz, hogy minden flottul menjen 5 méteren belül fal nélkül kell lennie a routernek ennek pedig nincsen értelme (arról nem is beszélve, hogy milyen anyagból van a fal)!
A lejátszás elindul, de a sok megakadás miatt nézhetetlen lesz a film. Hacsak! az előtöltési puffer méretén lehet esetleg állítani, de így sem biztos!
"in medias res"
-
blakey
titán
válasz gyeniko #4572 üzenetére
1. Setuo/Video/Video mode:1080p/50Hz (v. 60Hz), Auto Framerate: 24/50/60Hz
2. Setup/Appearance/Animation effect: Disabledvagy ezeknek a magyar megfelelőjük.
(#4573) Bozso68
Pedig Pana lejátszójuk szokott lenni (Euronics). A 25/50GB-ops filmek esetében ne lepődj meg ha netán akadozik, wifin.[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Gondoltam, megosztom az elmúlt 1 hónap tapasztalatait, mivel elég sok hozzászólás van mostanában médialejátszó kontra lemezes lejátszó ügyben.
Karácsony óta van egy LG BP730-asom (blueray 3d, 4k felkonvertálás, wifi, smart, magic remote, távirányítható androidról, USB-jére egy 4-es hubot raktam, ami vezeték nélküli billentyűzetet, 2 pendrivet, és egy külön tápon levő HDD-t egyszerre simán kezel...). Ne kövezzetek meg, hogy LG, a haver Euronicsban ezt elég baráti áron tudta adni, ott nincs Pio, és Pana.
Nekem az volt a lényeg, hogy letöltött, többnyire divx filmeket tudjak kanóc nélkül nézni, viszont nem vágtam el a DVD (elég szép gyűjteményem van régebbi időkből), és esetleg később, ha sok pénzem lesz, blueray 3d filmek nézésének lehetőségét.
Annyit tudok mondani, a képe (legalábbis nekem) az egyszerű divx filmek esetén is ragyogó.
Direkt megtartottam egy régi Twister kópiát, ami divx-ről lett dvd-re konvertálva (régi szép idők!!!!), a régi lejátszómon nagyon raszteresnek tűnt, itt meg egész tűrhető lett.
Olyan formátumot, amin megbukott volna, eddig még nem találtam, pedig elég vegyes a felhozatal, biztosíthatlak benneteket róla. Recegést, akadást wifin keresztül nem tapasztaltam EDDIG...
Most lesz egy kis időm jobb felbontású filmekkel is tesztelni (25/50GB) wifin keresztül, azt még meglátjuk.
Mindezt 40"-os Samsung HD TV-n nézem. Az új TV jobb lesz, de egyenlőre ez van.Üdv:
Zsolt[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
50/60 Hz-en volt. Nem találtam meg, hol kell kikapcsolni a menü animációt... A lassúságot úgy kell érteni, hogy az egyes menüpontok között sokkal lassabban mozog a kijelkölés, mint pl. a régi Dune-ken. Ha elengedem a távkütyü gombját, a kijelölés mozog tovább kicsit.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
Flashget
félisten
válasz Csabroncka #4567 üzenetére
az biztos, hogy wifin akadozni fog az 25/50GB-os BD film...
Pio 150 nem wifis, de lan kábelen és DLNA-n simán ment a nevezett BD film akadás mentesen. Na bumm nem volt menű ki lehet bírni.
De én jobban szeretem a BD-RE lemezt használni.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4563 üzenetére
Jaha, látom. Megnézem, mi a szitu vele.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Csabroncka
addikt
"Én házimozit vettem elsősorban és ahhoz van a BD lejátszó."
Ezt nem feltétlen tudom értelmezni, mi máshoz lehetne venni"De ha már van wifis lejátszó akkor szeretném kihasználni, amit tud!"
Kíváncsi vagyok mire mész vele (mp3 és divX illetve butított mkv, a többihez kevés a sávszélesség és akad - ha pedig a puffer méretén nem lehet állítani meg vagy lőve )"in medias res"
-
grico
újonc
válasz Csabroncka #4548 üzenetére
Én házimozit vettem elsősorban és ahhoz van a BD lejátszó. De ha már van wifis lejátszó akkor szeretném kihasználni, amit tud!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #4556 üzenetére
Ha lassú a dune menüje, akkor állítsd 50/60Hz-re, természetesen filmeknél 24/50/60 legyen és a menü animációt kapcsold ki, nem lesz lassú.
-
Csabroncka
addikt
válasz gyeniko #4562 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban (második bekezdés) írtam, amikor azt írtad, hogy lassú!
"in medias res"
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4561 üzenetére
Mire gondolsz a Dune menüjével kapcsolatban?
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4559 üzenetére
Ezt még nem tudom: Synology DS413j a NAS-om, a Pio viszont most éppen "tégla", de hamarosan feléled. A gyári fw-rel csak DLNA-n játszik le, itt nagyon komoly korlátai voltak.
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4557 üzenetére
Még "gyakorlok" a módolt fw-rel, hátha sikerül.
-
Csabroncka
addikt
válasz gyeniko #4555 üzenetére
Akkor szerintem ne ezen spórolj, nem fog sikerülni! Kiváló gép a 450, a videó-processzor első osztályú benne, de nem hálózati lejátszásra való.
Dune 102 "Zavaróan lassú a menüje" akkor ott valami probléma van, mert nálam tökéletesen megy! Nézd meg azt hiszem a menüanimációt kell kivenni, nem emlékszek rá pontosan és most anyáméknál vagyok, meg sem tudom neked nézni! Az elején engem is zavart (lassúnak tűnt) ez a beállítás megoldotta....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4552 üzenetére
Ja van Dune HD TV-102-esem is, de ez már nem annyira okos, mint a korábbi chipesek és zavaróan lassú a menüje.
Még valami: egytelen Dune-m sem játszik .flv-t, pedig - igaz, hogy titkán - előfordul, hogy ilyen file-t töltök le és konvertálgatnom kell.
Ezzel nem a Dune-ket szólóm le (4 db van), de ez a tény.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4552 üzenetére
Én is tudom, hogy miről beszélek: van vetítő és 109" vászon is.
-
gyeniko
őstag
válasz MasterMark #4553 üzenetére
Van egy, illetve egy Smart B1 is (ezt kevésbé szeretem, mert nincs displaye), de nagyon nehéz használtan elcsípni jó állapotút. No meg, nem 3D-s egyik sem.
-
MasterMark
titán
-
Csabroncka
addikt
válasz gyeniko #4551 üzenetére
Ez egyáltalán nem előítélet!
Az, hogy a rendszeredet optimalizálni szeretnéd megértem, de ez nem egyenlő azzal, hogy egy készülékre olyan funkciókat próbálsz ráerőltetni ami valójában nem a feladata!
Bármennyire is meglepő a a 450 (nekem korábban 430-am volt, tudom miről beszélek) elsősorban BD lemezekre van kihegyezve, ha tetszik, ha nem minden más funkció csak másodlagos "reklám"!
Azt hogy 450 képminőségben sokkal jobbat nyújt pl. mókolt ISO fájl lejátszása közben szerintem nem észrevehető. Összehasonlításnak mondjuk egy DUNE 102 vel ami árban 1/3-da (nekem ez van és egyáltalán nem tartanám magamat emiatt igénytelennek mind a hangra mind a képre nézve). Eredeti lemezek esetén más a helyzet, de alapvetően megjelenítő függő a dolog!
Mire vonatkozott ez előző bekezdés! Aki valóban nem akar kompromisszumokat és a megjelenítő olyan, hogy minimum 60" (pana 55ST60 minőség) vagy vászon (ahol ugye kijön a 450 képelőnye már a DUN102-höz képest), az Oppot fog venni és leszarja, hogy két eszközt kell 10000Ft/eszközért kalibrálni, amikor csak a HDMI kábelezése volt majdnem 60-70 ezer.
"in medias res"
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #4548 üzenetére
Értem én, amit mondasz, de én még nem adtam fel, hátha felkosodik a Pio BD-450.
Sok oka van ennek, néhányat felsorolok, hátha segít a megértésben ezt követően nem nyilatkozol ennyire sarkosan:
- Több rendszerem van, mindegyiket szeretném szinte kompromisszum mentessé tenni, bármelyiken, bármikor, bármit szeretnék tudni nézni-hallgatni, jó minőségben.
- Jelenleg minden rendszerben van média lejátszó és bluray lejátszó, hogy a fenti célt elérjem.
- A jó minőséghez tartozik a megjelenítők kaibrálása, melyet célszerű a forráson keresztül végezni. A 2 forrás eszköz 2 kalibrálást jelent megjelenítőnként, ezt lehetne felezni.
- Vannak bluray játszók, melyek hang visszadásban és kép megjelenítésben jobban teljesítenek, mint egy jó média lejátszó, ezért egy ilyen "okos", vagy "okosított" bluray lejátszó használata általános forrásként nekem tetsző dolog volna.
- A 2 eszköznek 2 villásdugója és 2 távirányítója van: ezt lehetne csökkenteni, a fentiek szerint.Tisztelettel kérek engedély fenntartani szándékomat a rendszereim optimalizálására anélkül, hogy hülyének kellene éreznem magam!
-
gyeniko
őstag
válasz Bálint85 #4546 üzenetére
Hang (kategóriájában) és kép nagyon jó. USB-ről nekem mindennel megbirkózott, de direkt módon nem teszteltem a formátum kompatibilitását, csak a gyakori .mkv-kat néztem rajta. Most éppen "tégla", kb. 1 héten belül életre kel, akkor szívesen beledugogatok USB-ről mindenféle teszt fájlt és megnézem, hogy mi hogyan megy rajta. Nekem az is elég volna, ha hálózatban játszana .flac-ot, alap .mkv-kat, .iso-t és látnáa .srt-ket.
-
-
Csabroncka
addikt
Az előző hozzászólásokra reagálva! Ha visszakerestek ebben a topicban kb minden második lapon felhívjuk a figyelmeteket arra:
A BD lejátszó lemezekre való, minden másra ott a médialejátszó!Ezt vagy felfogja épp ésszel valaki, vagy nem! Ha nincsenek lemezeid, minek vennél Asztali bd-lejátszót, ha lemezgyűjtő vagy (DVD-BD) miért vennél méda lejátszót ?
Mivel 1,5 éves kínlódás és káromkodás után nem próbálkoztam tovább azzal, hogy BD a lejátszóból mediaplayer legyen, a médialejásztó megvétele után az ég világon semmi problémám nincs. CD-DVD-BD megy az asztali BD-be, a letöltött dolgok meg a médialejátszón jönnek, és minden oké.
Persze mindenki a saját kárán tanul!
"in medias res"
-
Bálint85
senior tag
válasz gyeniko #4529 üzenetére
és tényleg olyan jó, mint ahogy mondják és olvasni róla? minden evő? és jó kép hang jellemzi? felskálázással is meg vagy elégedve?
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Bálint85
senior tag
még jelenleg nincs bd lejátszóm. ez az elmélet hogy így szeretném mivel a jelenlegi lejátszóval is pendriveról nézem az avi és dvd filmeket
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
gyeniko
őstag
Nem szeretnék USB-ről hajtani semmit. NAS-ról, hálózatban szeretnék lejátszani, erre az Asus a lehető legkevésbé sem alkalmas, mert az olvasottak alapján hálózati lejátszásra szinte használhatatlan (lehet, hogy a Sony BD-S790-esem alulmúlja).
-
BBéci
legenda
A WiFi erre az esetek többségében nem alkalmas, akadozni, szaggatni szokott.
De a fő probléma a Blu-ray lejátszókban keresendő, mert nem támogatják hálózaton a BD ISO lejátszást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
grico
újonc
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. BD 25 és BD 50 formátumú filmeket le tudok játszani 3d Blue Ray lejátszóval wifin keresztül. Ha igen hogyan? Ugye a sima formátumok simán mennek (mkv, avi....stb) A TV is 3d-s. Köszi
-
gyeniko
őstag
Nem pendrive, küls vinyók voltak. Média lejátszó nem gond, akad itthon néhány. Szerettem volna csökkenteni a távirányítók számát, gondoltam összevonok egy bluray lejátszót és egy média lejátszót. Nem jött össze.
-
-
blakey
titán
válasz gyeniko #4531 üzenetére
DLNA butaság, smb-n, nfs-en megy minden, DLNA esetén korlátozva van, jogi dolgok miatt, van olyan DLNA szerver ami segít ezen, van amelyik az egyik lejátszóhoz jó a másikhoz meg nem, az egyiken hibátlanul működik, a másikon nem, hogy miért? Úgy néz ki azért, mert mindegyik eszköz másképp van konfigurálva és pontosan ezért az egyik nem képes a másik beállításaival működni.
-
gyeniko
őstag
Angyal vagy!
Most még "tégla" a Pio-m, a jövő héten kelhet életre.Nálam a Synology DS413j-ről minden média lejátszóm (Dune-k is) és a TV-k is klasszul játsszák a külső feliratokat, ezért gondoltam, hogy a Pio butasága, hogy ő (Ő?) nem.
Ezzel együtt, hamarosan áttérek az NFS lejátszásra az összes médialejátszóval, a TV-k maradnak DLNA-n.
-
blakey
titán
válasz Bálint85 #4528 üzenetére
Az a vélemény nem jó, ill. lehet, hogy helytálló mivel olyan mkv-kat akart lejátszani amiket épp nem támogat a lejátszó (Level 4.1 feletti), a 150-es és a 160-assal semmi gondom nem volt, de ha a link alapján a pio ilyen "gyenge" akkor mit írna a panáról? A Pana helyett a Pio-t választanám, képminőség szempontjából nem rosszabb a Pana, de kompatibilítás szempontjából rosszabb.
(#4529) gyeniko
Az UMS-hez (Universal Media Server) írtam egy scriptet (conf file) ami működik és a pionál van felirat meg minden, igaz nem 450-es de úgy néz ki, hogy nálam működik.
Ez külső feliratos dolog nem pio betegség inkább DLNA server hiba, a Dune-nél is felmerülhetnek ilyen dolgok, alapból ő sem tudja lejátszani de úgy néz ki, hogy hozzá is sikerült írnom egy scriptet és most jónak tűnik, mennek a külső feliratok is, szóval egyelőre tesztelgetem a DLNA-t, de nálam egyelőre működik minden eszköz esetén, még a "buta" tv-men is. Az tudni kell, hogy bizonyos formátumokat csak Transcode segítségével lehet átküldeni, de a felbontásba és az fps-be nem nyúl bele.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz Bálint85 #4528 üzenetére
Nekem van Pio BD-450-esem. USB-ről nem volt vele gondom, de hálózatban buta. Elolvastam a linken írt értékelést, szerintem szegény vevő kifogott valami nagyon fw hibás egyedet.
-
Bálint85
senior tag
én Pendriveról játszanék le filmeket. akkor inkább Pio 450 -et vegyek a Panaconic DMP-BDT500 helyett?
Ha jól vettem ki a soraidból akkor a pana 500 -as rosszabb mint a pio 450 -es.
[link] pio 450 -ről vélemény szted mennyire igaz?
most jelenleg pio DV-610AV van.
[ Szerkesztve ]
-
-
szab13
aktív tag
válasz MasterMark #4525 üzenetére
Most jó lenne, de inkább Blu-ray-t szeretnék, mert lehet később lesz lemezt is.
-
Flashget
félisten
Ha visszaolvastál akkor azt is láttad Pio 150/160 vagy Pana 120/220 a belépő szint nem komoly rendszer.
Azért samsungra keress rá más fórumokon is mit írnak. Mikor anno én is BD lejátszó vásárlás előtt álltam a samsung is jelölt volt, aztán utána jártam a dolgoknak. Olcsó húsnak mindig híg a leve hidd el..érdemesebb halasztani a vásárlást és gyűjteni pénzt hozzá.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
szab13
aktív tag
Még nincs blu-ray lemezem de jelenlegi DVD (10éves) lejátszón botrányosak a zenei DVD-k (kép)
Ezért akarok blu-ray lejátszót, mert bízok a felskálázásba és remélem így nézhetővé válik.Samsung BD-F5500-en van koax digitalás kimenet és egy HDMI, nekem elvileg elég.
Médialejátszók jobb minőségűek?
---
#4517) aTe014 : köszi, én is így gondoltam -
BBéci
legenda
Sajnos az általam kedvelt sorozatok (CSI, Arrow) szintén 720p-ben érhetőek el.
A külső lejátszók egyik hatalmas előnye a beépítettekkel szemben éppen a felskálázás - 720-ról 1080-ra - összehasonlíthatatlanul jobb minősége.
Elég kevés Blu-ray lejátszón van koaxiális digitális kimenet, valami érthetetlen okból az optikait erőltetik, aminek rosszabb a hangminősége.
Csak akkor vegyél BD-játszót, ha vannak és lesznek eredeti lemezeid, különben sokkal jobban jársz egy médialejátszóval.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aTe014
aktív tag
Nálam is így van megoldva, hogy a blu-ray lejátszó hdmi-n keresztül a tv-vel, optikai kábellel pedig egy 5.1-es házimozival van összekötve a lejátszó, és egyedül a tv-n kell levenni a hangot 0-ra, ha filmet nézek, mivel ugye a hdmi visz hangot is.
Viszont, ha pedig este nézek elalváshoz filmet, akkor nincs szükségem 5.1-re, ilyenkor pedig praktikus, ha csak a tv-n van hang.[ Szerkesztve ]
i14Pro
-
szab13
aktív tag
Igen néha becsúszik, főleg sorozatok..
TV egy Onkyo 494-es erősítővel van összekötve, optikai kábellel.
Jól gondolom, hogy ha veszek a blu-ray lejátszót akkor digitális koax kimenetén küldöm az erősítőbe a hangot, képet meg HDMI-n a tv-be?
Erősítőn nincs HDMI bemenet.köszi
-
BBéci
legenda
A beépített lejátszó egy limlom, annál szinte bármi jobb. Azt nem árultad el, mi szólaltatja meg a zenéket?
Képes vagy full HD tévén 720p filmeket nézni???[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz Bálint85 #4512 üzenetére
A két pio két különböző kategória, a 450-es többet tud, jobb áramköröket tartalmaz, jobb a felskálázó chip, komolyabb felépítés, a 160-as ennek megfelelően "csak" belépő. Persze valójában nem mindenkinek van erre szüksége ill. nem is jön ki a rendszerén, nekem pl. elég a kisebb, bőven elegendőt tud és megfelelő minőségben. A pana 500-as a 450-es pio-val van egy szinten, képminőségben okés, de lejátszási képességekben nem a legjobb, újraírható lemezről nem tud minden formátumot, usb-ről nem játsza le natívban a 24p-s anyagokat, nagyon válogatós, dvd lemezek esetén a rétegváltás nem akadálymentes, de ha csak lemezekkel használnád akkor jó választás a pana, nekem tetszik a pana képi világa de az imkompatibilitása eléggé zavaró.
-
szab13
aktív tag
válasz castiels #4509 üzenetére
Én is 6030-hoz keresek lejátszót.
Én a Samsung BD-F5500-ot néztem ki. Esetleg vélemény róla?Bocs, ha hülye a kérdés, ha pl: blu-ray lejátszóról nézek filmet (720p) vagy hallgatok zenét (flac) jobb minőséget kapok minta a TV-ről játszom le ugyanazt a formátumot? (usb-külső vinyó)
köszi -
Bálint85
senior tag
Miért Pio 450 és miért nem Pio 160?
és a Panasonic mit nem tud lejátszani amit a Pio le tud?
a Sony kiesett!http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Bálint85
senior tag
Köszi a válaszokat srácok! az ár annyira nem számít inkább a minőség.
Vikthor
blakey
rgeorge
junior11
Flashget[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz castiels #4509 üzenetére
Használtan, ez jó vétel! Újonnan ne vegyél, ennyiből inkább menj el a családdal valahova egy hétvégére!
"in medias res"
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Egy Samu 6030-hoz milyen bluray lejátszót ajánlanátok?
-
Csabroncka
addikt
Bár én nem használom, és a HDMI vel egyszerű, de ahogy nézem:
Első fontos beállítás, egy gyári reset után!!!!!!:
OPTIONS: Output Terminal Prioriti > next screen > video (hdmi), audio (digital audio)
részletes beállítás (ebben annyira nem vagyok otthon mit tudok vele beállítani, mert nekem mindent az erősítő dekódol, kivéve a cd sztereo anyagot:
setup/Auido out
Dolby Digital out (1 vagy 2) PCM esetén biztosan a lejátszó dekódol!
DTS out (itt is az előzőhöz hasonlóan 1 vagy 2)
DTS downmix, itt csak két csatorna van, ha kompatibilis az erősítő, akkor Lt/Rt, vagy ha lejátszó dekódol akkor stereo
"in medias res"
-
mimi73
csendes tag
Halló, valakinek van vagy volt tapasztalata pioneer BDP-51FD lejátszóval? Valamiért se a TOSLINK, se a KOAX csatlakozón keresztül nem ad térhangzású hangot....változik a hangszín, ha a lemezen lévő hangfájlok között váltok, de továbbra is sztereóban szól csak!!! Mi okozhatja ezt...a menüt már agyon nézegettem, de semmit se találtam, amitől ez megváltozott volna.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest