- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- One UI zápor szórta meg Európát
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Múlt hét szombat óta boldog tulajdonosa vagyok egy LG BD370 Blu-ray lejátszónak, ez egyelőre hibátlan (amit elsőnek adtak az random fagyott, illetve kikapcsolt magától YouTube illetve dvd lejátszás alatt, szó nélkül cserélték egy másikra).
A lejátszó egy FullHD LG 42LH4000 típusú tv-vel van összekötve HDMI kábelen keresztül.
Azt szeretném kérdezni, hogyha egyelőre csak DVD-t, mkv filmeket, illetve YouTube-os videókat nézek (Blu-Ray filmem egyelőre nincs, de dolgozok rajta), akkor a menüben az "1080p Display Mode" értékét 50Hz-re, vagy 24Hz-re állítsam (én úgy tudom, hogy a 24Hz az csak a Blu-Ray filmekhez kell)? A tv fel van készítve a 24Hz-es jel fogadására.
A "HDMI Color Setting" értéke az RGB vagy YCbCr legyen (úgy tudom, hogy a Blu-Ray filmeket YCbCr "színtérrel" veszik fel)?
Köszönettel egy kezdő Blu-Ray lejátszó tulaj: Munkácsi Márk
-
lajszer
tag
Sziasztok!
LG BD270-nel szerettem volna lejátszani egy mkv-t, külön srt-felirattal. Sajna sehogy se fogadta be :S Mi lehet a baj?
Itt a felirat: [link]
-
flexxx2
őstag
Milyen progival szedem ki az mkvból a level szintet? Kösz.
-
states
csendes tag
Nekem is ez az LG BD350-nem van egy pár napja, amit nem értek, hogy az egyik Xvid MPEG4-et lejátssza, a másikat nem, a notebookom pedig mindkettőt gond nélkül. Mi lehet a probléma. Köszi a válasz...
-
KubanitoS
veterán
Látom alakulgat ez a téma.
A minap csak kíváncsiságból bementem a legközelebbi Media Marktba és elkezdtem nézegetni az asztali Blu-Ray lejátszókat. Meglepődve láttam, hogy már 20 ezerért is lehetett kapni asszem samsungot.
Ami jobban érdekelt, hogy egyes típusokon volt USB bemenet. Beindult a fantáziám. Mi lenne ha "beszereznék" valamilyen filmet mkv formátumban, azt rámásolnám a pendrájvomra és USB-n keresztül próbálnám lejátszani?
Meg is kérdeztem az egyik eladót, ő azt mondta, hogy jelenleg csak az LG készülékek képesek külső meghajtóról beolvasni az mkv fájlokat. Ez igaz?
A másik: tapasztaltam, hogy az mkv fájlok mellett sokszor külön mappában van a hundub a filmekhez. Vajon ezzel is tud kezdeni valamit az asztali lejátszó? Valahogy nincs kedvem kidobni több tízezer forintot, hogy magamtól jöjjek rá a dolgokra.
Egyébként jelenleg mire kell figyelni Blu-Ray lejátszók vásárlásakor?
A támogatott formátumok között az egyik készüléknél BD video volt a másiknál BD-ROM. Mi a különbség?
Esetleg van vmi best buy mostanság?
-
sonykor
tag
Most vettem egy Samsung 32" B550-es LCD tv-t. Van benne egy Anynet funkció aminek az a lényege, hogy a HDMI-n csatlakoztatott eszközöket a tv távirányítójával lehet kezelni (ha jól értem a leírást). Ehhez a csatlakoztatott eszköznek is támogatnia kell az Anynet-et.
Tudtok olyan Samsung Blu-ray lejátszót ami támogatja az Anynet-et?
-
sziriuszpapa
csendes tag
hoppá bocsi nem lapoztam...már látom ezzel is vannak problémák, :S
tudtok olyat ajánlani ami gond nélkül viszi az mkv t mindenféle akadozás nélkül?
usb ntfs támogatás kell. -
sziriuszpapa
csendes tag
és ezzel a BD P1600 al azóta is meg vagy elégedve
illetve milyen tapasztalataid vannak
mert én most tervezem,hogy veszek egyet és ez nagyon tetszik -
Petyulakisz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van BD350V játékosom. 1Tb WD NTFS vinyóval összedugva mkv divx minden megy rajta igaz kicsit lassú a beolvasás!
Nincs valakinek olyan hibája vele hogy amikor navigál a menüjében akkor fura hangot ad hang kimenten akár tv-n vagy erősítőn!
Lejátsza az m2ts formátumot,ha ezzel van kódolva:Mpeg-4 avc,feliratot nem jeleníti meg! -
robi0604
őstag
válasz
kokoistvan #84 üzenetére
Milyen "levelbe" van tömörítve az MKV?
High level X.X?Milyen bitrátája van a DTS hangnak?
-
kokoistvan
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni: van egy Samsung BD P1600
as lejátszóm az a gond vele ,hogy az mkv -s filmeket amelyiken dts vagy 5.1 es hang van szaggatva játsza a hang viszont tökéletes de a kép szaggat.Ha van olyan film amelyiken van sima 2.0 ás hang átkapcsolom akkor tökéletesen fut rajt.Most tettem fel a legújabb firmwaret azt gondoltam megoldja a gondom de sajnos nem.Már próbáltam bd lemezre írni az mkv -t külső winyóról pendrivról de sajna nem jó.A lejátszó összes beállítását végigpróbáltam már,de semmi.Ebben szeretnék segítséget kérni.A Bluray lemezekkel és a divx-el semmi gond nincs.Előre is kösz a választ! -
robi0604
őstag
A betű jelzések a 350-nél a régiónként értékesített termékeket jelölik.
Ebbe a régióban a "V" jelzésű került, melynél (hál' isten) van MKV és NTFS kezelés normálisan... -
robi0604
őstag
A .mts "sima" AVCHD, melyet sok probléma elkerülése érdekében a kamerához adott szoftverrel érdemes kezelni.
-
sbazsi
veterán
közben megnéztem, az nem m2ts, hanem csak mts, nem tudom miért emlékeztem m2ts-re.
megtennéd, hogy kipróbálod, ha lesz egy kis időd?
küldtem privit két videóval.most olyan 30-35 között van az ára, és arra gondoltam, hogy ha már úgyis behalt a dvd-m, akkor veszek valami normálisat, eddig egy ~20k-s dvd-t néztem, amin van hdmi, és akkor már inkább egy ilyen...
-
lajszer
tag
Hali!
Nekem is ez a lejátszóm van.
Hát hd-ready tv nélkül fogod teljesen kihasználni ezt a legjátszót. De ha tervezet a közeljövőben ilyen tv vásárlását, tökéletes választás.Nekem 3 db blu-ray filmem van szóval nekem kötelező volt hogy ismerje az .mkv-kiterjesztést, mert 99%-ban így vannak meg a filmjeim. És akkor a filmeket kiírom a külső vinyóra és arról (USB-n át) simán lejátsza. Hatalmas előny hogy NFTS fájlrendszereket is kezel, hiszen ez engedi meg hogy 4 gigánál nagyobb fájlokat másoljunk a merevlemezre, tördelés nélkül.
DVD minőségét is feljavítja!
Ennyi pénzért szerintem jó választás!
Hátrány: Hogy az olyan mkv-nál a feliratsávot nem ismeri fel! De ez is kijátszható: ha a feliratot külön .srt/.txt fájlként mellé kiírod!
Persze ez szubjektív vélemény és csak azokat mondtam el, amiket én szoktam használni.
.m2ts-sel nem volt még dolgom
a 350v 350p között sztem csak a szoftvernél (szoftverfrissítésnél) van valami lényege
-
sbazsi
veterán
LG Electronics BD-350
Erről mi a vélemény?érdemes ilyet venni dvd lejátszó helyett? még egy bluray lemezem sincs, sem fullhd tv, de gondolván a jövőre?
vagy jobban járok, ha most megmaradok a sima dvd lejátszónál, mondjuk egy philips 3360, és majd 1-2 év múlva lecserélem -
-
ToxLee
őstag
KÖSZI a segitséget!
Sajna samsungban és LG-ben nem bízom mind a kettővel volt rossz tapasztalatom!Ellenben a pana és a PIO sosem hagyott még cserben!Morst is e kettő közül valamelyiknél maradnék,csak azt nem tudom,hogy mi a különbség tudásban az 50e. ft-os Pio és a 90e.ft-os Pio vagy Pana közt!
Mi az amit pluszban kapok a pénzemért? -
ToxLee
őstag
HI!
Segitséget szeretnék kérni tapasztalt emberkéktől,hogy milyen lejátszót érdemes venni!?Egyálalán mit kellene tudnia?Pana és Pio(BDP120) között gondolkodom!
-
hdpro
csendes tag
[link]
Segitsegeteket kernem ilyen lejatszo vasarlasat tervezem wifis valtozatat. Kernem velemenyeteketek , az aron kivul van e mas amiert nem eri meg?
Koszonom elore is -
sith7
félisten
Halk kattogó hang filmlejátszás közben, eredeti blu - ray film esetén
MKV - nél fel kellett hangositani a tv - t, hogy ne halljad...De egy másik fórumon is irtam, ott valaki 390 - est vett, de az elsőt neki is vissza kellett vinni...
Nem volt szerviz, 1 napos volt , "sima"
csere volt...
-
-
-zaki-
tag
köszi, bár mkv-ben tudtommal nem lehet AAC5.1 hang, csak mov-ban és mp4-ben.. itt van egy ilyen tesztfile, ha van gyors neted és időd..
-
sith7
félisten
"Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek.."
Tegnap vettem egy BD 350V - t, és igen van benne egy olyan beállitás a hang menüben, hogy "DTS újrakódolás", azzal egyből DTS General - t irt ki a sima 5.1 - es, nem HD - s Yamaha erősítőm
Annyi még ehhez a lejátszóhoz, hogy ha az mkv filmen 1536 Kbs - os DTS hangsáv van, akkor azzal akad a lejátszás, de ha átkódolod 768 - asra, vagy kiveszed belőle. akkor viszi.
Minden más szépen megy
-
-zaki-
tag
Ja, sok ilyen filmem van, 1.5-2GB-ot foglal ilyen formátumban egy 720p-s BD rip 5.1-es hanggal. Mkv-kon AC3 vagy DTS hang szokott lenni. Úgy néz ki, egyelőre akkor marad a PC-s lejátszás, csak jó lett volna egy egyszerűbben kezelhető eszköz is, ami mellesleg BD lemezt is lejátszik..
-
ssolitude
őstag
Tudnátok egy szoftveres Bluray lejátszót ajánlani? Esetleg egy szűrőt, amit a KMPlayernek be tudok adni (kicsit siet a kép a hanghoz)?
-
-zaki-
tag
Köszi, hogy megnézted. A trailer tutira 5.1-es, mpc-hc+AC3Filter-el pc-n lejátszva jó. Az AAC5.1-es hanggal az a baj, hogy tudtommal nincs olyan erősítő, ami dekódolni tudja, ezért kell realtime átkódolni Dolby Digitalra vagy DTS-re. Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek..
-
-
-zaki-
tag
Sziasztok!
Ki tudnátok próbálni, hogy a BD350V lejátssza-e a H.264-es MP4-et AAC5.1-es hanggal? Vajon a hangot át tudja alakítani DTS-re, hogy megmaradjon az 5.1?
Itt van ilyen videó pl. I Am Legend – 1080p Trailer (120 MB)
Bár van egy olyan érzésem, hogy az ilyen videókat csak PC-n lehet rendesen lejátszaniott ui az AC3Filter-rel át lehet alakítani a hangot Dolby Digital-ba (AC-3) realtime..
Köszi. -
robi0604
őstag
Bocs csak nem voltam gépközelbe...
Egyébként BUÉK!
A adathordozó gyökérkönyvtárába kell bemásolni a fájlt.
Ha bekapcsolod a playert, az beolvassa és kiírja, hogy melyik van jelenleg rajta ill., hogy mivel szeretnéd frissíteni.
Ha frissebb, rányomsz a frissítés gombra és pár perc alatt automatikusan megcsinálja. -
lajszer
tag
Hát akkor druszák vagyunk
Nekem is ugyan ez a lejátszóm van és eddig nagyon oké! Most veszek 16gb-os pendrive-ot az mkv-filmeknek, de akkor örömmel hallom hogy viszi az NTFS-t, (holott leírásban az van hogy csak FAT). Jó hallani, mert akkor nem kell szétvágni, a filmeket.
Külsö vinyót is felismer
? usb-n?
-
robi0604
őstag
Megvettem a kicsikét...
Az LG BD350V-re esett a választás!
Azért erre, mert jó ár-érték arányúak az LG termékek, viszont a BD370, a BD Live funkción ill. a YouToBe támogatáson kívül semmit (a többi kiszemelthez képest) nem tudott (pl. NTFS támogatás).
A BD390 viszont egy nagyon jó masina, de nem használnám ki jelenleg a plusz funkcióit és nem kevés az árkülönbözet
A Samsungot kilőttem, mert nem kezelte a "+"-os lemezeket.Első benyomások:
Jól helyezhető kis méret és ventillátor nélküli kiszerelés, mely halkabb működést eredményez.
Jól kezeli a formátumokat, viszont nincs wav és flac támogatottsága, ami remélem egy firmware frissítéssel megoldódhat.
Gond nélkül felismeri és kezeli az ntfs fájlrendszerű külső winchesteremet, bár a sok adat miatt néha lassan reagál.
Gyorsan betölti a lemezeket.
Szépen konvertálja az SD anyagokat.
A menü végtelenül egyszerű és jól kezelhető, bár nem értem, hogy miért kell külön kiválasztani a fájl formátumát (video, hang kép), amikor mindegyiket kezeli.
Ha a videoba bemenve zenét szeretnénk lejátszani, nem lát semmit.
Ésszerűbbnek tartottam volna egy listás megjelenítést, melynél kiválasztva a fájlt, simán lejátsza, de ez mindegyik jelenlegi lejátszóra áll.Sajnos nem volt sok időm vele foglalkozni, úgyhogy előljáróba ennyi.
-
lajszer
tag
LG BD350V
Nekem ilyenem van! És most akarok hozzá pendrive-ot! Nekem olyan kéne amire simán felmegy egy 8-12 gb-os mkv (16gb-os datatraveler-en gondolodom), de a kérdés hogy NTFS fájlrendszert kezel a lejátszó?
Mert ugye úgy kéne formázni a pendrivot, ahhoz, hogy felmenjen rá egy +4gb-os fájl!Szted?
-
robi0604
őstag
Ezt a topicot szerintem lassan fel lehetne újra hozni, mivel egyre több embert foglalkoztat...
Jelenleg Én pl. vacilálok több termék között.
1. LG BD350V
+ NTFS fájlrendszerű vinyók kezelése
+ Árhoz képest sok szolgáltatás
+ Gyors betöltés
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Tudomásom szerint nincs Master Audio támogatás2. LG BD370
+ Gyors betöltés
- NTFS fájlrendszerű vinyókat nem kezel3. LG BD390
+ Gyors betöltés
+ Hálózati médialejátszás
+ Wifi
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Jelenlegi ár4. Samsung BD-P1600
+ Árhoz képest sok szolgáltatás és kiemelkedő képminőség
+ Gyors betöltésA +/- leírást fórumokról, termékleírásokból és külföldi tesztekből szedtem össze.
Sajnos a P1600-ról kevés infót találtam fórumokban...Gyakorlati tapasztalatok esetlegesen?
Amint megveszem természetesen Én is írok! -
stophunter2
csendes tag
jó a topik! kb egy, másfél év mire megngedhetem magamnak 1 ilyen cuccost, addig csak gyűjtsétek a sok hasznos infót!
a kéksugár legyen veletek! -
Xenox
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyig tervezek egy Blu-Ray lejátszót vásárolni, mert van egy full-HD 52"-es LCD-m, és szeretném kihasználni a képességeit. A kérdésem az lenne, hogy melyik típust vegyem. 110-150 e között találtam "olcsóbb" készülékeket, ennél többet nem szánnék rá.
Lehetőleg olyat szeretnék venni, amit nem kell mondjuk 1-2 múlva lecserélni.
A lehetőségek:
Samsung - BD-P1400 119.900 ft
Sony - BDP-S300 119.900 ft
Samsung - BD-P1000 119.900 ftFontos lenne, hogy játssza az írt és újraírt BR lemezeket is, és legyen benne lehetőleg minél több fajta dekóder. Sajnos nem tudok igazán dönteni, mert minden oldalon más-más specifikációt adnak meg a készülékekről. Az egyik azt írja, hogy lejátssza az újraírhatót, a másik azt, hogy nem stb ...
Sajnos az erősítőm nem egy mai darab, de a multi channel-t tudja, ezért szeretném a lejátszóba épített dekódereket hasznélni.
Ha valakinek van már tapasztalata, esetleg készüléktulajdonos, akkor azt kérem ossza meg velem, velünk.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest