Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubar
csendes tag
Sziasztok!
Kérem, aki tud okosat mondani, tegye meg, a problémám a következő: egy Asus P5W DH Deluxe alaplapom van, és tegnap processzor upgrade miatt bios-t frissítettem (volna) rajta. Vista alól az AsusUpdate-et használtam, és a legfrissebb nem béta biost flasheltem volna fel. Első körben fel is ment, viszont a "verify" szakasz már nem sikerült, kiírta a program hogy próbáljam újra. Másodjára már egyáltalán el sem indult a flashelés, hibát írt ki. Elővettem az alaplap kézikönyvét, mert rémlett, hogy van valamilyen megoldás a bios visszaállítására, és valóban: támogat a lap olyat hogy "Crashfree BIOS 3", ami a kézikönyv szerint elvileg azt jelentené hogy újraindítást követően az alaplap support cdjéről vagy pendrive-ról visszaállítja az ott található .ROM fájlt. Ezen felbátorodva újra is indítottam a gépet és vártam hogy megjelenjen a kézikönyv által prediktált BIOS checksum error felirat, de semmi, se kép se hang. Próbáltam az alaplap CD-jével és pendrive-val is, amire felmásoltam a legfrissebb biost de természetesen semmi eredmény. Induláskor a gép nem ad ki hibajelző hangot, a monitor pedig nem kapcsol be. Feltételezem, hogy maga a bios chip romolhatott el. Korábban összesen egyszer frissítettem BIOS-t (szintén AsusUpdate-tel, igaz, még XP alól), akkor semmi gond nem volt. Meg tud erősíteni valaki abban a hitemben, hogy a bios chip romolhatott el? Természetesen egyéb tanácsnak is örülni fogok. (Remélem minden lényeges infót leírtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Assassin's Creed: Valhalla
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest