Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubar
csendes tag
Sziasztok!
Kérem, aki tud okosat mondani, tegye meg, a problémám a következő: egy Asus P5W DH Deluxe alaplapom van, és tegnap processzor upgrade miatt bios-t frissítettem (volna) rajta. Vista alól az AsusUpdate-et használtam, és a legfrissebb nem béta biost flasheltem volna fel. Első körben fel is ment, viszont a "verify" szakasz már nem sikerült, kiírta a program hogy próbáljam újra. Másodjára már egyáltalán el sem indult a flashelés, hibát írt ki. Elővettem az alaplap kézikönyvét, mert rémlett, hogy van valamilyen megoldás a bios visszaállítására, és valóban: támogat a lap olyat hogy "Crashfree BIOS 3", ami a kézikönyv szerint elvileg azt jelentené hogy újraindítást követően az alaplap support cdjéről vagy pendrive-ról visszaállítja az ott található .ROM fájlt. Ezen felbátorodva újra is indítottam a gépet és vártam hogy megjelenjen a kézikönyv által prediktált BIOS checksum error felirat, de semmi, se kép se hang. Próbáltam az alaplap CD-jével és pendrive-val is, amire felmásoltam a legfrissebb biost de természetesen semmi eredmény. Induláskor a gép nem ad ki hibajelző hangot, a monitor pedig nem kapcsol be. Feltételezem, hogy maga a bios chip romolhatott el. Korábban összesen egyszer frissítettem BIOS-t (szintén AsusUpdate-tel, igaz, még XP alól), akkor semmi gond nem volt. Meg tud erősíteni valaki abban a hitemben, hogy a bios chip romolhatott el? Természetesen egyéb tanácsnak is örülni fogok. (Remélem minden lényeges infót leírtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- BESZÁMÍTOK!! ASUS ROG STRIX B760-F GAMING WIFI GARI: 2028.05.29-ig
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest