Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubar
csendes tag
Sziasztok!
Kérem, aki tud okosat mondani, tegye meg, a problémám a következő: egy Asus P5W DH Deluxe alaplapom van, és tegnap processzor upgrade miatt bios-t frissítettem (volna) rajta. Vista alól az AsusUpdate-et használtam, és a legfrissebb nem béta biost flasheltem volna fel. Első körben fel is ment, viszont a "verify" szakasz már nem sikerült, kiírta a program hogy próbáljam újra. Másodjára már egyáltalán el sem indult a flashelés, hibát írt ki. Elővettem az alaplap kézikönyvét, mert rémlett, hogy van valamilyen megoldás a bios visszaállítására, és valóban: támogat a lap olyat hogy "Crashfree BIOS 3", ami a kézikönyv szerint elvileg azt jelentené hogy újraindítást követően az alaplap support cdjéről vagy pendrive-ról visszaállítja az ott található .ROM fájlt. Ezen felbátorodva újra is indítottam a gépet és vártam hogy megjelenjen a kézikönyv által prediktált BIOS checksum error felirat, de semmi, se kép se hang. Próbáltam az alaplap CD-jével és pendrive-val is, amire felmásoltam a legfrissebb biost de természetesen semmi eredmény. Induláskor a gép nem ad ki hibajelző hangot, a monitor pedig nem kapcsol be. Feltételezem, hogy maga a bios chip romolhatott el. Korábban összesen egyszer frissítettem BIOS-t (szintén AsusUpdate-tel, igaz, még XP alól), akkor semmi gond nem volt. Meg tud erősíteni valaki abban a hitemben, hogy a bios chip romolhatott el? Természetesen egyéb tanácsnak is örülni fogok. (Remélem minden lényeges infót leírtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- OLED monitor topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Filmvilág
- Sweet.tv - internetes TV
- Battlefield 6
- EA Sports WRC '23
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 7 256 GB Kék Használt állapot 12 GB RAM 6 hónap garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (51 ciklus)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest