- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ajánlott weboldalak:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Én mondjuk épp azon gondolkodok, hogy talán a japánok is kezdenek átsállingóózni PC-re. A gyengébb laptopok is alkalmasak kisebb játékokra, plusz szerintem nem véletlenül kezdenek jönni PC-re konzolos címek portjai.ó, és van japán felirat / szinkron a jobb Steames cuccokon. Beszélgettem pár velem egy idős japánnal, mondjuk a fele nem / alkalmanként játszik (Super Smash), de nem ismeretlen arrafele a PC gaming. Persze akkora mértékeket nem ölt gondolom, mint itt Európában, csak létezik.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
ldave
Topikgazda
Akkor lássuk miként telt 2014 Japánban:
Famitsu Top 10 2014
01. [3DS] Yo-kai Watch 2: Ganso / Honke <RPG> (Level 5) {2014.07.10} (¥4.937) - 3,050,178
02. [3DS] Pokemon Omega Ruby / Alpha Sapphire <RPG> (Pokemon Co.) {2014.11.21} (¥4.937) - 2,464,850
03. [3DS] Monster Hunter 4 Ultimate # <ACT> (Capcom) {2014.10.11} (¥6.264) - 2,381,177
04. [3DS] Super Smash Bros. for Nintendo 3DS <FTG> (Nintendo) {2014.09.13} (¥5.616) - 2,066,022
05. [3DS] Yo-kai Watch 2: Shin Uchi <RPG> (Level 5) {2014.12.13} (¥4.968) - 2,007,327
06. [3DS] Yo-kai Watch <RPG> (Level 5) {2013.07.11} (¥4.800) - 994,346 / 1,280,799
07. [WIU] Mario Kart 8 # <RCE> (Nintendo) {2014.05.29} (¥6.156) - 842,053
08. [3DS] Dragon Quest Monsters 2: Iru to Ruka no Fushigi na Fushigi na Kagi # <RPG> (Square Enix) {2014.02.06} (¥5.490) - 748,139
09. [3DS] Kirby Triple Deluxe <ACT> (Nintendo) {2014.01.11} (¥4.800) - 687,957
10. [WIU] Super Smash Bros. for Wii U # <FTG> (Nintendo) {2014.12.06} (¥7.776) - 478,366Hardware 2014:
3DS - 3,153,045 / 17,847,056
PSV - 1,147,936 / 3,423,075
PS4 - 925,570
Wii U - 604,856 / 2,123,283
PS3 - 450,034 / 10,018,534
One - 45,958Állítólag az elmúlt 24 évben ez volt a leggyengébb év az eladások terén
A Slime draws near! Command?
-
nonsen5e
veterán
XIVDB,com oldalon fent van az összes main scenario küldetés összes szövege, de nem tudom abból mennyire lehet megérteni az egész történetet, tégy egy próbát ha gondolod.
A felvezető patch (Before the Fall) pedig két részre lesz osztva - első fele januárban, másik márciusban. Mondjuk ez nem tudom mikorra teszi a Heavensward kijövetelét, mert tavaszra lett ígérve.D4: hunPH, nonsense#2596
-
ldave
Topikgazda
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #493 üzenetére
De a használatban lévők is nagyságrendekkel többen vannak. És még mindig fogynak a boltok polcairól és cserélnek gazdát aprón.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
alevan
őstag
válasz Synthwave #487 üzenetére
Nekem eddig 2 darab PS3 volt (már egyik sem megy). Illetve egy X360 (az sem megy). Szóval last gen konzol statisztikából vonj le engem
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
ldave
Topikgazda
válasz Synthwave #485 üzenetére
Egy dolog az eladott gépek száma és más dolog, hogy abból még mennyi aktív, mennyi van rendes használatban. Valószínűleg még előnyben van a PS3, de szerintem ez ebben az évben már megváltozik. Érdemes lenne összehasonlítani egy frissen megjelent multiplatform játék eladásait ebből a szempontból.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #486 üzenetére
"Szerinted hány millióval több PS3 felhasználó van?"
Ha van egy kis eszük, csinálnak PS3 portot.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nonsen5e
veterán
válasz Synthwave #485 üzenetére
Egy kicsi tényező, hogy drágábbak arra a játékok - és a plusz pénzt nem csak és kizárólag a Sony kapja.
Második az, hogy ha hasonlóan oldanák meg a XII-t mint PC-re a régebbi epizódokat - és a kód régisége miatt ez a legkézenfekvőbb és legvalószínűbb opció - akkor egy emulátorban futna PS-en is (amiből ugye a felhasználó nem lát semmit) és amellett, hogy költséghatékonyabb lenne így megírni, az emulátorok nyers erőből dolgoznak és az több van a 4-ben = még kevesebb ráfordított idő a "portolásra" = több pénz marad nekik.ldave: Hét közepe felé írok majd róla (valószínűleg Logoutra) egy élménybeszámolót, tegnap voltam először raidelni 1 helyen, nem vonnék le előre következtetéseket az összes raidre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #483 üzenetére
PS4-ből több profit? Egyelőre biztos nem. Szerinted hány millióval több PS3 felhasználó van? Plusz még a gépeket is bőven értékesítik.
-
nonsen5e
veterán
válasz Mister_X #481 üzenetére
Hja Skyrim. 20 órám van benne Steamen, de ebből minimum 18 moddolással telt el, míg nem mondtam, hogy na így már jól néz ki.
XIV-hez annyit, ha ki szeretnéd próbálni majd mindenképpen PS4 / PC-n. Tegnap Crystal Tower raidben voltunk klánnal (24 fős raid). Volt is bennem káröröm bőven, mikor a Teamspeaken panaszkodtak, hogy így beállt a kép, úgy szaggat a játék a sok effekt miatt (PS4-ről is, de PS3-on azt mondták alig volt játszható), nekem meg meg sem röccent 60fps-ről gépen.
Általában pedig a konzolon játszóknak ilyen tekintetben igazán nincs okuk panaszkodni, mert egy generáció jó pár évig elvan, én meg 2 évente veszek új gépet / videokártyát, ha mindig maxon szeretnék játszani.
[oWn]f4te: Csak példával éltem, hogy miért is fejlesztenék ki PS3-ra, amikor PS4-re több belőle a profit és potenciálisan több játékost vonzz át PS4-re, amiből ilyenkor már több pénz lesz, mint PS3-ból.
Átálláskor tud az embernek fájni, hogy a jelenlegi gépre nem adnak ki ezt meg azt, de ha nem lenne újítás (új generáció) az senkinek sem lenne jó. A cross-gen játékok minőség meg többnyire bőven hagy kívánnivalót maga után.D4: hunPH, nonsense#2596
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #481 üzenetére
Csak. Igyekeztem a legszükségesebbekre korlátozni.
4 olyan játék van, de ahhoz legalább egy fél PS4 árát rá kéne költeni a gépre.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #462 üzenetére
Most hirtelenjében csak ennyi hiányzik a PS3-as kollekcióhoz;
Final Fantasy X / X-2 HD Remaster
Final Fantasy XII HD Remaster - ha lesz
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIV
Tales of Vesperia (JP ONLY)
Tales of Graces f
Tales of Symphonia Chronicles
(Tales of Zestiria) - upcoming
Ar Nosurge: Ode to an Unborn Star
Ar tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel
Atelier Rorona: The Alchemist of Arland
Atelier Totori: The Adventurer of Arland
Atelier Meruru: The Apprentice of Arland
Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky
(Atelier Shallie: Alchemists of the Dusk Sea) - upcoming
Eternal Sonata
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
Star Ocean: The Last Hope
The Guided Fate Paradox
White Knight Chronicles
White Knight Chronicles II
Nier
Demon's Souls
Dark Souls
Dark Souls II
The Elder Scrolls V: SkyrimYakuza 3
Yakuza 4
Yakuza 5(Steins; Gate) - upcoming
Xblaze Code: Embryo
(Xblaze Lost: Memories) - upcomingRecord of Agarest War 2
Record of Agarest War ZERO
Cross Edge
Disgaea 3: Abscence of Justice
Disgaea 4: A Promise Unforgotten
Disgaea D2: A Brighter Darkness
Valkyria Chronicles
Tears to Tiara Gaiden: Avalon no NazoThe Last of Us
Grand Theft Auto V
Mafia II
Dead Space
Dead Space 2
Dead Space 3
Dead Island
Metal Gear Solid: The Legacy Collection
Dragon's Crown
Okami Zekkeiban HDBlazBlue: Calamity Trigger
(BlazBlue: Chronophantasma EXTEND) - upcoming
Guilty Gear Xrd -SIGN-
Arcana Heart 3
Persona 4 ArenaAlien: Isolation
Rage
Doom 3 BFG EditionJourney Collector's Edition
SEGA Mega Drive Ultimate CollectionJó volt a tippem. 59.
+Még kb. ugyanennyi PS1-es cím. Ha már viszi a lemezeket..
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #467 üzenetére
Alábecsülöd a Vérpista kurázsit.
"Van nekem egy am486-os gép a pincében valahol, mégsem sírok, hogy miért nem optimalizálták annyira a krájziszt, hogy menjen rajta."
Nekem is van. De ennek mi köze a PS2-es FFX XII HD PS3 portjához? Szerintem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
Mivel most lettem végre 50-es szinten első karakteremmel (WHM) ezért csak egy összecsapott verziót írok az újabb FFXV hírmorzsákból.
Famitsu (interview) Hajime Tabata-val, a játék rendezőjével.
Lehet-e beszélni az NPC-kkel?
Igen. A játék első harmadának Lestallum (amit láttunk a JF'15 trailerben) a fő városa, itt lehet ezt-azt venni, lepihenni.Legutóbb arról volt szó, hogy az egész játék mozgatórugója a kocsikázás, most már bázisok is vannak?
Szerepe szerint nem direktben bázis, de akként lehet rá tekinteni. Ez az a hely, ahova az egyes missziók előtt beparkolsz és feltöltöd életedet, lepihensz vagy bevásárolsz.A mellei csak úgy vonzzák a tekintetet.
Eléggé, a designjáért felelős személy beleadta szívét lelkét, ők is nevettek rajta, nem nagyon tudták mit kéne vele kezdeni.Mi szerepe van a játékban?
A fő történetszálhoz nem sok köze van, gépészként hasznos lesz a csapat utazásainak során, a demóban is benne lesz. Köze lehet valahogy "Cid"-hez.Most akkor Ő Cid?
Lehet...Hatalmasak az Eidolonok, hogy működik majd a harcrendszer velük? Továbbá más lesz a harcrendszer az ilyesmi hatalmas ellenségek ellen?
Alapvetően ugyan az lesz a harc ellenük is, egy-egy harc-specifikus mozdulattal (így?), de amiatt nem lesz teljesen más harcrendszer mert nagyok.A Phantom Sword egy egzotikus fegyver, amikor Noctis használja a speciális képességét, kardok fognak röpködni körülötte ezzel csökkentve a bekapott sebzést. Ez alatt továbbá Noctis is nagyobbat fog ütni és gyorsabban fog mozogni, de lesz ennek még egy ennél erősebb formája is.
A hegyes régió olyan Chocobo-s helynek tűnik.
Benne vannak a játékban, de a demóban nem lesznek sajnos (látni lehet őket, de nem lehet rájuk csücsülni). Lesznek vad chocobo-k is, de városokban bérelhető "darabok" is lesznek.Érdekel a táborozós része a játéknak, ha emlékezetem nem csal, akkor ez a játék egy fontos aspektusa lesz, nem?
Így igaz, XIV / LR -hez hasonlóan nappal-éjszaka-IDŐ rendszer lesz a játékban, azért kell a kempingezős móka, hogy egy kis életet vigyünk a játékba, bizonyos szintenként le kell pihenni - ekkor kapja meg a beszerzett XP-t a karakter, továbbá itt regenerálhatja magát a megfáradt játékos.Szóval - ha a táborokban lehet szintet lépni, ez nem teszi őket nagyon fontossá? Van valami megkötés, hogy mikor lehet őket használni? Csak éjszaka pl.?
Bármikor használhatóak, csak egy biztonságos helyet kell hozzá találnod először - ennek hatására lesz az, hogy a táborból kiindulva fogod felfedezni a világot a városokhoz hasonlóan.Lehet naponta többször is letáborozni?
Ha letáborozol az idő előrehalad a következő napra (éjfélre áll, reggelre áll be az óra, avagy szimplán hozzáad 24 órát, 12 órát, vagy hogy?) - szóval nincs semmi plusz vagy hátrány ha folyamatosan használja az ember őket. Legjobb talán az, ha bevezet mindenki magának valami kis rendszert, pl. nappal harcol, este táborozik meg hasonlók - így kaphatsz bónusz XP szorzókat is pl. Továbbá a táborokban Ignis lesz a szakács.Szóval sok minden lesz a játékban, hogy senki se unatkozzon?
Hatalmas világa van a játéknak, fent szeretnénk tartani egész végig a játékosok lelkesedését az első perctől fogva. Még mindig nem tudjuk, hogy a demóban lesz-e varázslat, de kombók, csapattámadások, idézés, és olyan dolgok is lesznek benne, amikről még az sem bizonyos, hogy a végleges kiadásba bekerülnek.Majd kicsit később még írogatok kicsit, de várnak a játékok.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #473 üzenetére
Ahogy az első mondat kezdődik, olyan mintha a XVI lenne odaírva. Közben meglestem a gugli fordítót is, valszeg a japán karakterhez tartozik az a vonal.
Live-Die-Respawn
-
nonsen5e
veterán
Csak gondoltam bedobom: [link]
~ new online games related to FFXV planning
Vajon mi lehet ez az online gamesdi ami a XV-vel van összeköttetésben? Lehet valami Outerworld Services szerű dolog megint?
+ van két betű a szövegben ami felkeltette az érdeklődésemet[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz meoindil #466 üzenetére
De ha 3-ra is fejlesztenek, akkor sokkal kevesebben fogják megvenni 4-re csak a jobb grafika miatt, amikor olcsóbb gépre megkapják olcsóbban a játékot, aztán e miatt sem fog terjedni a 4.
Orichalcos: Szerintem randa - nem a grafika, mert az mobilon ha így fut akkor epic (mondjuk minimum snapi 800-at fog kérni 3gb ram társaságában), hanem a karakterdesign.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
ldave
Topikgazda
válasz Synthwave #455 üzenetére
Így van, van rá amint mondod jó sok játék ami érdekel de még nem játszottad végig. Na, arra van a PS3, nem pedig hogy a jövő játékai arra jöjjenek. Bár szerintem a XII HD lesz PS3-ra és Vitára is, ha a X HD-ból indulunk ki. Mondjuk a Type-0 új-gépes kiadása viszont az ellenkező ellen érv.
-
Mister_X
nagyúr
-
nonsen5e
veterán
válasz Synthwave #461 üzenetére
Csak nem ér sokat a logikus érvelés, ha a tényállás az, hogy rohamosan csökken a PS3-ra kiadott AAA játékok száma - nem minden kiadónak van pénze külön csapatokkal megcsináltatni a játékot last-genre, és ha van is pénze, akkor is latba kell azt venni, hogy megéri-e vajon nekik. Az már csak plusz az egészre, hogy amíg last-genre is fejlesztik az adott játékot, addig nem lesz nagyobb mértékű grafikai előrelépés. Ez lehet, hogy neked nem fontos, nekem sem fontos, a szomszédnéninek sem fontos, de a célközönség nagy részének igen.
Van nekem egy am486-os gép a pincében valahol, mégsem sírok, hogy miért nem optimalizálták annyira a krájziszt, hogy menjen rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #460 üzenetére
Hogy logikusan érvelve meg tudom védeni a csillió poligonszámot és a felhasználó hülyének nézését nélkülöző nézetemet? Szerintem is kell az ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #456 üzenetére
1. Attól még tavaly vettem. A NES-t meg '93-ban, mégsincs lezárva.
Neo Geo '90-ben jött, 2004-ig mentek rá fejlesztések, 2012-ben a NG X-szel ismét feltámadt - de amúgy is az egyik legnépszerűbb HC konzol a szigetországban.
Mindenre addig van fejlesztés, amíg van rá igény és egy újabb bőrt le lehet húzni. Kelet-Európában, az anyagiakat figyelembevéve, PS3-ra még egy darabig lesz.2. Szerintem nem egyedül én voltam, aki ilyen megfontolásból nem vett PS4-et, hanem 1-2 millió másik ember is. Akkor már nem is olyan kevés az a +220 EUR / fő. Ja, de hogy ha kompatíbilis lenne, akkor minden PS-tulaj azonnal a boltba menne. Persze jobb híján ki kell szórni a PS3-akat is, igaz, megtehették volna, hogy még egy 100-assal megfejelik a 4 árát és kompatíbilis visszafelé. Mert még úgy is azt vettem volna. A hátramaradt PS3-akra is biztos lett volna vevő, mert nem mindegy, hogy valami 180 EUR vagy 500, szépen elfogytak volna. Na de mindegy.
A vicc, hogy tavaly valamivel olcsóbban vettem a PS3-at, mint amennyi most a boltokban (és igazából a 4 sem lett olcsóbb). Amennyi jó játék van rá, el lehet lenni vele még pár évig. PS4-et majd akkor, ha kb. 100 EUR lesz - így részemről megintcsak buktak +120 EUR (vagy az esetleges +220) bevételt, ahogy nyilván más részéről is. Már ha újonan fogom venni, nem kéz alól, mert abból semmi hasznuk nem lesz, maximum csak a vásárolt játékokból. gg no re Sony4. Ha még két évig, az király, mert akkor nem 50, hanem 55 játékot kell még megvennem. Az meg alsóhangon egy fél évtized, szóval a 100 EUR-os PS4 (tényleges választékkal) is bebiztosítva egyúttal.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz Mister_X #456 üzenetére
Szerintem sem érdemes új PS3 játékokra várni. Ugyanazon játékok PS4 változata sokkal szebb és adott esetben több tartalommal is rendelkezhet. Ki kell játszani azt a 3-4-50 játékot, amit eddig még nem sikerült PS3-on, az úgyis eltart legalább egy évig, addigra meg a PS4 is elérhetőbb lesz.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #455 üzenetére
"1. 1 éve vettem" - nyolc éve van a piacon
"2. Vettem volna tavalyi premieren PS4-et, ha vitte volna a PS3-as lemezeket, de mivel a Sony úgy döntött, hogy paraszt lesz, ezért megkíméltem őket 400 EUR-tól - kaptak helyette 180-at." - vett helyetted tizenakárhány millió felhasználó, ők alkotnak egy potenciális felvásárlóbázist, akiket ki kell szolgálni új és növekvő platform okán.
"3. Van uszkve 50 játék, ami nincs meg és nincs végigjátszva." - oké,
"4. Ha van esze a fejlesztőknek, akkor néhány évig még nem hagyják magára a platformot. Az érkező új (és nagy) címek ezt engedik sejtetni." - és meddig tart ez a "lendület"? Mi jön az említett érkező új és nagy címeken túl? Évenkénti FIFA újracsomagolás? A Sony is teljes gőzzel a PS4 felfuttatásán lesz, nem egy letűnt generáció pátyolgatásán."Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
lol
1. 1 éve vettem
2. Vettem volna tavalyi premieren PS4-et, ha vitte volna a PS3-as lemezeket, de mivel a Sony úgy döntött, hogy paraszt lesz, ezért megkíméltem őket 400 EUR-tól - kaptak helyette 180-at.
3. Van uszkve 50 játék, ami nincs meg és nincs végigjátszva.
4. Ha van esze a fejlesztőknek, akkor néhány évig még nem hagyják magára a platformot. Az érkező új (és nagy) címek ezt engedik sejtetni.Minden, csak nem lezárt.
-
ldave
Topikgazda
Amúgy meg kellemes ünnepeket és játékot mindenkinek
-
Mister_X
nagyúr
válasz nonsen5e #451 üzenetére
Brute force van elég PS3-ban is, sőt, sajnos csak az van, hét lakat alatt, bár ennyi idő alatt már megtalálták a first partyk a kulcsokat. Az architekturális különbség mind PS3, mind PS4 felé hatalmas, ígyis-úgyis neki kellene ültetni két proggramozót - komolyabb munkát amúgy se végeznek
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
nonsen5e
veterán
válasz Synthwave #450 üzenetére
Elképzelhetőnek, sőt valószínűnek tartom, hogy PS4-re írnak a programhoz egy emulátort, és igazából azon belül fog futni a XII ha kijön, nem átírják architekturálisan az egészet, ahhoz meg nem árt a brute-force, amiből a 4-nek sokkal több van mint a 3-nak, és egyszerűbb is (nagyságrendekkel) programozni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
nonsen5e
veterán
Adok egy lehetőséget az eltalálására ... legyen inkább tizenöt.
Amúgy ha nem is a startnál (ki van zárva), de 1-2-3 éven belül teljeen reálisnak tartanám, hogy kiadják majd Steamen is. XIV eladásait nagyon szépen megdobta (2.5M+ előfizető jelenleg a 3 platformon), és a XIII trilógia eddig megjelent első két részét sem csak én vettem meg. És azért ezt portolni is jelentősen egyszerűbb lenne majd(x86 AMD architektúráról DX12-vel X0-ról mint a jelenlegieket a PowerPC-ről, a CELL-ről meg ne is beszéljünk, valószínű a XIII PC portot x360-ról tették át.)D4: hunPH, nonsense#2596
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
nonsen5e
veterán
Borzasztóan [rossz] jó!
One-Winged Angel ParodyD4: hunPH, nonsense#2596
-
alevan
őstag
Pedig a Crisis Core bőven a Hack n' Slashnak titulálható a harcrendszere alapján.
(#435) Gertrius A fejlesztői csapat azt szeretné, hogy a játékosok ne csak a kinézet hanem a karakterek által is beleéljék magukat a játékba. ( = legyen jó a sztori)
Akkor kössék fel a gatyájukat. És alkalmazzanak egy olyan történetíró asszisztens-t aki vágja a mai trendeket.
Manapság nem akkor van jó sztorija a játéknak, ha jó szorija van. Mert ha megveszi 10 millió játékos, a történet max egy részének fog tetszeni (már aki felfogja).
Manapság egy játék története akkor jó, ha mások is azt mondják (gondolok itt youtube reviewerekre, sajtóra és a legnagyobb). Egy külföldi fórumon addig vitáztam egy sötét elméjű vitézzel, míg kiderült, azért jó a játék, mert azt olvasta róla, hogy jó.
A gamepodon is vannak páran, akik először elolvasság a kommenteket a játékhírek alatt, utánna azt szajkózzák, függetlenül attól, hogy játszották-e vagy sem, tetszett-e nekik vagy sem.
Ha a történetírók nem a tömegnek hanem ezen hangos emberek csoportjára írják a történetet (visszanézni, mi tetszett nekik, mi nem, stb), akkor akár a legjobb FF részként maradhat fenn a köztudatban.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
nonsen5e
veterán
Csak kedvem volt kicsit fordítgatni.
Rare weapons that can be acquired from dungeons and other sketchy areas could potentially have some hack-and-slash aspects to how they’re used. The Phantom Sword, which floats in midair, will also be acquirable as a special weapon.
Read more at http://gematsu.com/2014/12/final-fantasy-xv-detailed-famitsu#QeKJhsz4MsudylSQ.99D4: hunPH, nonsense#2596
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #435 üzenetére
"a fegyverek amik beszerzése is instákhoz és egyéb nehéz zónákhoz kötött, potenciálisan teret nyújtanak egy kis hack-and-slash játékmódnak. (nem olyan az egész játék? videóból nekem ez jön le eddig elég erősen)
Szerintem pont nem. Inkább a Crisis Core-hoz hasonlítanám a harcokat:
Live-Die-Respawn
-
nonsen5e
veterán
Mooooaaarrrr info:
Luminous
Jelenleg a játékban a motor 1.4-es verziója fut, a demóban az 1.5 fog szerepelni, míg a végleges kiadáshoz már a 2.0-t tervzik.
Képenként nagyjából 5 millió poligon van megjelenítve, karakterenként körülbelül 100.000, amiből a hajuk áll 20.000-ből. Ez az ötszöröse az előző generációban megszámlálható mennyiségnek.
A karakter modellek kb. 600 csontból fognak állni (hee-hee, 3x annyi, mint amennyi bennünk van), ez 12-szerese az előző generációnak.
Ezen felül a textúrák mérete / részletessége is nagyobb mint valaha.
Final Fantasy XV
Főbb ellenségek elleni harcok is hasonlóan futnak le mint a kicsikkel való ütközetek, de exkluzív, a csapattagok közötti co-op elemek is megjelennek bennük.
Számos mini-game is megtalálható lesz a játékban, mint például a horgászat.
Restalm városa (ami a JF2015 trailerben látható) a Bahamákról lett mintázva.
Jelenleg a restalmi kötélpálya még nem használható, ha lesz idejük talán bekerül.
A fejlesztői csapat azt szeretné, hogy a játékosok ne csak a kinézet hanem a karakterek által is beleéljék magukat a játékba. ( = legyen jó a sztori)
A városokban vásárolásra és szállodákban való lepihenésre is lehetőség nyílik.
Az NPC-ket mesterséges intelligencia irányítja, továbbá minddel lehet beszélni.
Restalm a játék első felének egyik fő városa.
Cindy számtalan alkalommal fel fog tűnni, valami történik vele a játék elején, ami hatására fog tevékenykedni.
Nincs mélyen beleszőve a történetbe, viszont fontos karakter a szakmája (gépészmérnök) miatt.
A játékosnak először meg kell küzdenie a megidézhető szörnyekkel mielőtt használhatja őket.
Ezek az idézések a "csillagok erejének" a szimbólumai, csak Noctis képes megidézni őket.
A harcrendszerről: a terv az, hogy bizonyos gombok lenyomva tartásával (reméljük az Enter és a WASD is köztük lesz előbb-utóbb... ) indíthatunk el kombó-akciókat, ezen felül a csapattársakkal való co-op mozdulatok pedig QTE által (Vistaboy imádná *censored* ) lesznek vezérelhetőek.
Mégtöbb QTE: az ellenséges támadások elhárításához a megfelelő pillanatban kell lenyomnunk a védekezés gombját. Ezt profi játékosoknak szánják. (lesz vajon nehézségválasztó?)
Nem a varázslatok fogják a manát (MP) használni, továbbá nem is az FF VIII Draw rendszeréhez lesz hasonlatos a varázslás ezen játékban megjelenő formája.
Az MP-t a speciális képességek, mint a kitérés vagy a teleportálás (amit a videókban láthatunk, hogy valamibe belevágja a kardját és oda kerül hirtelen).Egyszerre egynél több fegyver is a felszerelésünk tárgyát képezheti, de ezekből elsődleges csak egy (1) darab lehet, viszont cserélhető a harc folyamán is. Ennek az egy fegyvernek lehet egy speciális és egyedi képessége.
A kombók az éppen aktív fegyvertől függenek.
A képességek valamilyen szinten függenek a fegyverektől, ezen felül olyan fegyverek is előfordulhatnak amikhez egyáltalán nem tartozik (egyedi) képesség. Hasonlóan a Captain Tsubasa 5 nevű játékhoz, amin Tabata annó dolgozott.
Ritka fegyverek amik beszerzése is instákhoz és egyéb nehéz zónákhoz kötött, potenciálisan teret nyújtanak egy kis hack-and-slash játékmódnak. (nem olyan az egész játék? videóból nekem ez jön le eddig elég erősen) A lebegő Phantom Sword is megszerezhető lesz különleges fegyverként.
A tervek szerint a demóban a teljes harcrendszer kipróbálható lesz.
A 2014-es TGS után a harcrendszerben kisebb módosításokat eszközöltek a rajongói visszajelzések alapján.
Lehetőségünk lesz a behemótok által lakott hegyes-dombos zónákban is futkározni.
Lesznek a játékban kedvenc csirke-struccaink is. (Chocobo ha nem volna egyértelmű)
A táborok menedékhelyként funkcionálnak, ideálisak új zónák felfedezésekor.
A főzési alapanyagokhoz bónusz effektek is tartoznak. Ezeket városokban árusoktól vagy legyőzött ellenségeinktől szerezhetjük be.
angol eredeti: [link]
jóccakát
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Holnap lesz belőle hír, de azért ezt kiteszem ide:
Live-Die-Respawn
-
ldave
Topikgazda
Hogy valami jó hír is legyen: az egyik legjobb PSP-re készült jRPG, a Trails in the Sky jön majd Vitára, egy feljavított átírat formájában.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Inkább PS3-ra jönne valami, mint ezek az Android vackok..
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Mister_X
nagyúr
-
nonsen5e
veterán
Kíváncsi vagyok a játékhoz, a történethez hogyan kapcsolódik ez a "Somnus" - latin. (alvás) motívum.
Ugye az első 2006 E3 trailernek a háttérzenéje a Somnus. Videó elején Noctis ül és bóbiskol (továbbá most megtudva Noctis hazájának [Lucis állam] fővárosa az "Insomnia" nevet viseli, ami magyarul annyit tesz, hogy álmatlanság.)
Így kezdődik a szövege is: "Deus dormit" tehát az Isten alszik.A logót ugye mindenki látta, egy alvó nőt ábrázol.
Ehhez hasonlót a 2011-es trailerben láthattunk, amiben Stella áll Etro képe előtt. [link]Itt jön a képbe a közös mitológia, a Fabula Nova Crystallis.
XIII datalog-ból idézve:
Mythology – The murals: The Birth and Death of the Goddess
Etro was a goddess created by almighty Bhunivelze.
She was a foolish goddess who held great affection for humanity. Etro gave all of herself for humanity's sake, until she sacrificed her own life and fell into the long sleep of death.Csakhogy a "Deus" az az Isten, az Istennőre a latinnak más szava van a "Dea".
Továbbá szövegek az "Omnis Lacrima" nevű zenéből:
"Dormit deus faciunt.
Dormit perpetua."
Az Istenünk örök álomba szenderült"Icor passit fabris tori alu
yatrae corun dea"
Tudva, hogy harcolni fogunk, Istennőnk véd minketMost akkor Isten vagy Istennő, esetleg mindkettő? Hogy jön a történetbe? Mi a szerepük a játékban? Csak holmi utalások mint sokáig a XIII trilógiában, avagy keményen meg fognak jelenni, ha nem is szó szerint értve?
Stella és Noctis ugye látják a halottakat mennybe kísérő fényt - és a halottakat pedig Etro irányítja aki halott / alszik.
Érdekes dolog még, hogy a játék(nak a trailereiben) hatalmas arányban vannak éjszakai képek, sötétség, az alvás ideje - vagy pont nem, mivel "Insomnia".[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz InterFox #417 üzenetére
Nekem eléggé annak tűnik mind kinézet mind hang tekintetében. Továbbá egyáltalán nem tűnik Thai származásúnak sem, szóval...
Mister_X: Szinkronhangok miatt?
Amúgy valakinek van ötlete Ignis angol hangjára? Biztosan hallottam már valami játékban, az is lehet, hogy az FF szériából, de nem tudom biztosan...
Mondjuk nem vagyok jó hangfelismerésben, StarCraft II-ből Dr. Ariel Hanson hangjára sem jöttem volna rá magamtól, pedig aztán... na.D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
veterán
Ha hírnek kell vagy ilyesmi, este simán vállalom, hogy lefordítom az egészet - most csak mobilról vagyok.
TL;DR verzió:
Lesznek a játékban "sumoonok" (gondolom a szokásos Bahamut, Ifrit, Titan, etcetera), ez a type-0-hoz mellékelt demóban is benne lesz.
A demó angol + japán nyelvet is tartalmazni fog régiótól független; azt még nem döntötték el, hogy a végleges is így lesz-e, de a rendező szeretné ha úgy lenne.
Loading Screeneket száműzni szeretnék teljesen a játékból; a demóban biztosan nem lesznek, de a végleges verzióban még nem 100% - ugye a játék méretei miatt.
A karaktereknek időnként pihenniük kell Innben (fogadóban / szállodában) vagy lesz valami büntetés effekt, pl. hogy nem tudsz szintet lépni.
Maximum 3 napig futkorászhatsz alvás nélkül vagy jönnek a büntik. Egy nap 60 percből áll (Földi időben), ebből 40 percben lesz napfény.
A kaják - amiket vehetsz boltban vagy készíthetsz magadnak buffokat adnak és valami statokat növelnek gondolom (ffxiv / wow szerűen).
Az egyes zónák között lesznek vasútvonalak - amíg megy a vasút, abban szabadon mozoghatsz és bámulhatsz belőle kifele, vagy a belsejében gyönyörködhetsz.
A videóban bemutatott "Cindy" nevű lány (Cid reloaded? ) fontos szerepet fog betölteni a történetben, pedig nem "fő karakter", a demóban is szerepelni fog.
Lesz a játékban varázslat, de nem olyan nagyon fontos egyelőre a szerepe, még a fejlesztői csapat dolgozik a kivitelezésén. Eleinte csak Noctisnak terveztek varázshasználó képességet adni, de ezt mára már megválasztották, mert unalmas lett volna.
Noctis városát Insomniának hívják. (álmatlanság, elég érdkes ez az alvás körül forgó világ, nem az első utalás)
A kamera azért van ilyen szögben a videón, hogy ne spoilereződjenek le bizonyos dolgok előre, a végleges játékban nem így lesz. A videóban szereplő város neve: Restarg.
Beszélgetni fognak egymással az NPC-k, sétálgatni, egymással szórakozni, stb... (ffxiv / lrffxiii)
A videóban bemutatott város a demóban nem lesz benne, továbbá nem a legnagyobb ami a játékban lesz.Most ennyire volt időm 5 perc alatt, magyarsága nem a legjobb, de ez van ezt kell szeretni (egyelőre).
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz nonsen5e #416 üzenetére
Ugyanez japánul ha érdekel valakit.
ldave:
Röviden tömören mi a leírás lényege? Nincs most időm fordítgatni(
vagyis van, de lusta disznó vagyok. )Live-Die-Respawn
-
ldave
Topikgazda
válasz nonsen5e #416 üzenetére
Egy kis infó, angolul:
The demo will include a working summon, and it’ll be quite powerful.
The demo will have dual languages, with voice acting both in English and Japanese. Tabata isn’t sure if it’ll be possible to do the same with the retailer version due to the presence of the other European languages, but he’d like to release an edition with all the languages included.
There’s no loading screen when leaving and entering towns. The team would like everything to be seamless, but that’s still in the works and Tabata-san isn’t sure if it’ll be possible. Episode Duscae will be fully seamless.
In towns you can go shopping and sleep in hotels like in Final Fantasy games of old.
Characters will need to rest once in a while, or suffer penalties. Not sleeping also blocks your ability to level up.
You can keep on going three days without sleeping, and each day is 60 minutes in real time, with 40 minutes of daylight.
Food grants beneficial buffs. You can either cook it at campsites or buy it in shops and market stalls. Sleeping regularly helps those effects last longer.
You can ride trains to travel from one location to the other. You can also move freely and explore the interior of the train as it travels.
The new character Cindy is very important for the gameplay and supports the protagonist, even if she’s not one of the main characters. She will be included in Episode Duscae.
There is magic, but showing it is not a priority for now. The team is working on the core system. Magic will be introduced when everything works properly.
Initially only Noctis was supposed to use magic, but they’re changing that, as it wouldn’t be interesting. Everyone in the party will be able to use magic in some form.
The capital city of Noctis’s country is called Insomnia.
The “dog cam” shown in the town gameplay video isn’t actually in the game. It’s just a way to show the town without spoilers. The town itself is named Restarg.
You’ll hear NPCs talking and chatting with each other when walking around the town. The city will look better in the final version of the game.
The town showcased is not the biggest in the game, and won’t be part of Episode Duscae.A Slime draws near! Command?
-
nonsen5e
veterán
Jump Festa 2015 trailer - ismét angolul is. [link]
Ignisnek is nagyon ismerős a hangja... //szemüveges csókaVisszatérnek a VÁROSOK?
Cidből Cindy lettNapról napra jobban tetszik ez a rész, bankot fogok rabolni ha kijön, mert jelenleg semmi pénzem nincs a konzolra.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
Steamen 20-33% FF címekből, továbbá
Daily Dealként 25% a Valkyria Chronicles-ből. Nagyobb akcióban reménykedtem, de ez is több mint a semmi: buy. Most meg várhatok éjfélig, hogy éjszakai mobilnet legyen, hogy le tudjam tölteni.D4: hunPH, nonsense#2596
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
nonsen5e
veterán
Másik dolog, hogy új trailert kapott a Life is Strange és megjelenési dátumot is (valamikor januárban) - szerintem ez is megérdemelne valami hírt.
Trailerben érdekes, hogy valami teszter oldal azt írta rá, hogy "... indie movie".
Kár, hogy játék és a SQEX sem nevezhetô Indie cégnek.D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Mevius Final Fantasy Teaser Site opened
Hát emmeg mi?
Droidra és iPhone-ra. De az oldalnak van angol része is, szóval talán jön angol kiadás.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Csak Japánban. PAL tavasszal - amiben nyilván megint nem lesz eredeti voice-over.
Lehet megint spórolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest