Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#82595328 #150 üzenetére
"Azt sem értem minek kellett hozzászólnod"
Az érzés majdnem kölcsönös, kivéve hogy én részben értem: valamiért kényszeres nárcizmus/jólmegmondás szállja meg a Linux-fanokat ahányszor nincs róluk szó egy OS-sel kapcsolatos cikk kapcsán(bár MacOS kapcsán nincs reprezentatív mintám, szóval lehet hogy csak a Windows a trigger)."Ellenben te azt állítod, hogy én vagyok béna"
Alapvetően nem. Azt állítottam, hogy az általánosításod nem állja meg a helyét, elégtelen információból vonsz le általános érvényű következtetést, miközben körtét hasonlítasz birsalmához. Illetve azt, hogy Linux-huszárok esetében nem indokolt abból kiindulni, hogy mindent helyesen be tudnak állítani Windows-on, érdemes valahogy megpróbálni megbizonyosodni róla.Abszolút nem fáj nekem, bármit csinálsz a saját rendszereddel.
Az bosszant, hogy idejössz trollkodni meg téríteni mintha körülötte forogna a világ, egy olyan cikk alá amihez a vélt vagy valós problémádnak a világon semmi köze.
Tulajdonképp az a rejtély, hogy te mi a francért szóltál hozzá... főleg úgy, hogy rögtön az első hsz-edből kiderült, azt nem érted, miről szól a cikk, ellenben azzal mintha egyetértettél volna, hogy Windows-os topikban nem kéne Linux-huszárkodni. Valamiért mégse bírtad megállni...
Én viszont azt hiszem, innentől valahogy megpróbálok tartózkodni a szándékolatlan trolletetéstől... -
Kansas
addikt
válasz
#82595328 #146 üzenetére
"Annyi lejött, hogy még életedben nem használtál linuxot."
Annál láthatólag többet, mint te amennyi tisztességesen karban tartott Windows-t...Semmi gond, ha másokat dilettánsnak tartasz Linux fronton, csak nem ártana észrevenni, hogy a te állításaid pedig láthatólag Windows kapcsán mutatnak annak.
Értem én, hogy pár Linux-mániásnak minden Windows-os topicba be kell böfögnie, hogy "de majd a Linux", de attól még hogy ez menetrendszerúen megtörténik, nem lesz igazabb az állítás, csak a magad hitelét erodálod a trendre való csatlakozással.
Légy nyugodt, akit az a téma érint, hogy innentől nem lehet 5-10 éves Win licenszekkel ingyen a legújab Windows verziót jogtisztán aktiválni, az az általad feszegetett jelenség kapcsán aligha lesz érintett(legalább is azon a gépen nem, amire Win-t akar aktiválni) -
Kansas
addikt
válasz
#82595328 #144 üzenetére
Szerintem meg a tényeket kezeljük tényként, a városi legendákat meg városi legendaként.
A desktop Linuxoknak pedig annyi köze van a routerek firmware-jéhez, mint a desktop Windowsnak a bankautomatákon futó embedded Windows-hoz. Vagy annyi sem.Az megint más kérdés, hogy nem csak hatékonyság van a világon, hanem hatásosság is. Egy LXDE hiába kér sokkal kevesebb vasat mint egy Win11, nagyságrendekkel kevesebbet is tud cserébe. Ezt is számold bele az azonos feltételek közé, mert lehet hogy neked nincs szükséged arra az extrára amivel többet tud a Windows alapból(mert hát valóban sokaknak nincs), de másoknak meg esetleg hiányzik, és ha feature-paritáson van futtatva a két OS, akkor esélyesen a Linuxra még felkerül pár daemon és egyéb háttérfolyamat, mi természetesen befolyásolja a fogyasztást, illetve ha a Windows telepítést igények hiányában slankítod kicsit(letiltva/uninstallva pár feature-t és háttérappot), és rendesen beállítod, esélyesen csökken a különbség.
Arról nem beszélve, hogy ha nem LXDE-hez hasonló disztróval van hasonlítva, hanem valami jó kis plazmoidos KDE-s cuccal, azt se zárnám ki, hogy egyáltalán nincs érdemi különbség.Persze ezek sem tények, csak "tanult tippek", mert nem mértem ki és nem is fogom soha, de talán érted ennyiből, mire akarok kilyukadni.
Amúgy pedig a Windows egy olyan szinten standard OS, amilyen szinten a Linux soha nem lesz standard(nem kis részben azért, mert nem is szeretne), és itt kifejezetten nem a beágyazottságra, hanem az "egyféleségre" gondolok(és a Windows se kifejezetten egyféle, már csak attól is sok függ, hogy Home, Professional vagy Embedded), így az olyan sommás kijelentések, hogy "a Linux" milyen vagy mit tud "a Windows"-hoz képest, teljesen értelmetlenek és alaptalanok, az olyanok akik gyakran tesznek ilyen kijelentéseket, hamar válhatnak komolyan vehetetlenné és vitaképtelenné a témában...
-
Kansas
addikt
válasz
#82595328 #142 üzenetére
Driverek, energiagazdálkodási profilok, stb... számítanak. Nem tudom, milyen proci van a szóban forgó gépben, de 5000-es széria előtti Ryzeneknek pl musthave a chipset driverből feltelepülő Ryzen-es profil(amit sajnos nem feltétlenül állít be automatikusan)... pl ilyesmikre gondoltam.
-
Kansas
addikt
válasz
#82595328 #140 üzenetére
1. azért érdekelne, miből gondolod, hogy a terhelés ugyanolyan(és persze minden egyéb körülmény is, az OS-t kivéve), vagy hogy a Windows-t használva általad megfigyelt jelenség nem hibás beállítás eredménye-e...?
2. szó sincs arról, hogy ne lehetne frissíteni Win11-re. Arról van szó, hogy innentől ez nem lesz ingyenes. Nem mindegy...
Aki akar frissíteni az továbbra is tud, egy refurb OEM license kb egy hamburger árából megvan jogtisztán is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Gyúrósok ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged