- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt magyarázom én is apró lépések, de nem értik. A dynamic island formát 2022-ben hozta be az Apple a notch után. Itt meg azt várják egyesek 2023-ban máris más design kellett volna nekik. Hát ezek az emberek nem ismerik az Apple működését. Ráadásul az állandó kritika és szájhúzás, akár fikázás ellenére ugyanúgy veszik a következő iPhone-t, akkor nem esik le nekik azt jelzik az Apple-nek így tovább? Ha a reklamálók inkább hajtogatós és gamer phone-ra költenék a pénzüket az már inkább feltűnne Tim Cooknak, a fórumokon panaszkodás nem, hiszen a lényeg a cégnek veszik ők is az iPhone-t megint.
"előfordul hogy még a 14PM se old fel sőt van hogy kéri a kódot is"Ismét kiderül mennyire nem érted a technikai dolgokat. Javaslom olvass utána secure enclave és Face ID & Touch ID működésének, (kiindulás erre: [link] [link] ) akkor tudnád miért kér boot után mindig passcode-ot, és néha amúgy is kéri időközönként, ami szándékos tervezés. Mert a passcode-ot alkotmányos jog védi, a biometrikusnál pedig odarakhatja a rendőr az ujjad és arcod erővel. Gyakorlatilag a passcode a legfontosabb, amire vigyázni kell, hiszen azzal még Apple ID jelszava is megváltoztatható.
Hidd el ezer dolgot tudnék írni, ami nekem nem tetszik az Apple-nél, ha kíváncsi vagy, de amúgy pont leszarom mit gondolsz. Az látszik fogalom nélkül írsz és mindent technikai, tervezési, üzletpolitikai okot magyarázni kell, amin el sem gondolkozol csak vagdalkozol tovább. Ez így elég unalmas számomra, szóval részemről ennyi. Majd valaki más kijavítja a következő tévedésed.
-
Ricardo
titán
Itt is bocs. A szilikon használat elhagyását benéztem.
-
törölt tag
hihetetlen olcsoak. 2016 ban vettem egy iphone 7 plus-t 819 £ ert
(persze eladtam egybol mert nem volt benne jack)
most meg egy iphone 15 plus 899 £
8 ev inflacio meg mennyivel jobb a 15 mint a 7
szinte ugyanannyiba kerul -
Cecevok
tag
Én is utána néztem a dolognak, a 14 Pro szenzorának pixelmérete 1.22 mikrométer, a sima 15-nek 1.0. Legalábbis is a Gsmarena szerint. Úgyhogy igazad van a kisebb szenzor tekintetében. Ez képminőségben nem hinnem, hogy észrevehető, de ezzel is nő a szakadék a sima és a Pro modellek között.
-
madgie
titán
Én csak azért bújtam ennyire bele a dolgokba, mert nagyon szimpatikus volt a sima 15-ös, de sajnos a makró fotó/videót se kapta meg, megmaradt az a fícsör a Pro modellek privilégiumának
-
madgie
titán
Nem biztos, hogy a 14 Pro főkamerája került bele, a pixelszám ugyan stimmel, de a specifikációk alapján jobb fényerőt tud a 15 "főobjektívje", mint a 14 Pro és 15 Pro-é, ami minimum gyanús, főleg mert maga az objektív nem lett nagyobb méretű.
Ha igazak a számok az Apple oldalán (márpedig nem szoktak ott hibázni), akkor sokkal valószínűbb, hogy a Pro telefonokhoz képest egy kisebb méretű szenzor került a sima 15-be, ezt próbálják ellensúlyozni a nagyobb fényerejű objektívvel.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
janeszgol #704 üzenetére
Én azért töltöm éjszaka, mert ha 100%-kal leveszem reggel a töltőről, akkor este 20-50% között van. Ezenkívül az akksi élettartamának is jót tesz, hogy így optimalizáltan tud tölteni. Pl. tegnap éjjel felraktam, és hajnali 3:26-kor ránézve azt írta ki, hogy 5:30-ra fejezi be (80%-on volt akkor). Nem nézegetem éjjel, de most felébredtem és rákoppintottam, hogy mennyi az idő.
-
Ricardo
titán
válasz
LurkerSheik #694 üzenetére
"Ertelemszeruen ez csak uzleti dontes innentol az iphoneokban."
Ez így van. Ez már abból is látszik hogy a sima és a plusz is csak 2.0-át kapott, de a kiegészítőket megnézve még egyértelműbb a dolog.
Hiába tudja gyorsabb töltést, a két nagyobb pedig a jobb adatátvitelt, nem kapsz alapból olyan kábelt ami tudja is ezt.
A zöld maszlag kizárva, mert nem hagyják el a környezetvédelemre hivatkozva. beleteszik, csak a gyengébbet, így a "nem termelünk ennyi szemetet" duma kilőve.
Ha szeretnél bármit (tölteni, vagy adatot mozgatni normális sebességgel) vedd meg külön.
Ha elég a gyorstöltés, és nem kell a gyors adatátvitel, megveheted az "olcsóbb" kábelt.60 wattos USB-C töltőkábel (1 m)9 990 Ft
vagy
240 wattos USB‑C töltőkábel (2 m)Ezekkel töltheted gyorsan, de ugyanúgy csak 2.-0ás adatátvitelt támogatnak.
A második kábelnél ez van írva
"Támogatja az akár 240 wattos töltést, illetve az adatátvitelt az USB 2 sebességével. "Ha szeretnéd a nagyobb adatátvitelt az már drágább móka
Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro kábel (1 m)31 990 Ft)
Hogy mennyire marketink duma valójában a zöld átállás (ami alapból teljesen jó irány, ha komoly), mindenki döntse el maga.
Az Eventen egyik fő téma volt hogy lhagyják a szilikont, és a bőrt.
Nem várja el szerintem senki hogy a meglévő termékeket (már kiadott modellekhez legyártott óraszíjak, tokok) kukázzák, de amikor egy ilyen bejelentés után belefut az ember ebbe, akkor elbizonytalanodik.MagSafe-rögzítésű iPhone 15 Pro-szilikontok – világos rózsaszín24 990 Ft
-
Hallosz
senior tag
-
Roland861010
veterán
válasz
#48138511 #702 üzenetére
Figyelj én megértelek .
Teljesen bele vagy b..va ebbe a gyászos applebe.
Te döntésed.
Van a családban ahogy írtam már szinte xs-től egész 14pro maxig minden és azért nem 1* előfordul hogy még a 14PM se old fel sőt van hogy kéri a kódot is.
Szeretem én is a 13pro-t de nem vagyok bele b.va.
Ami nekem marhára hiányzott anno amikor adnroidom volt az a Siri azt egyszerűen nem tudja semmi potolni.
Az hogy vezetés kőzben elég szólni neki indítsa el a wazzet vagy ha telefonálni akarok kit is hívjon nekem nélkülözhetetlen .
De azért minden másra ott a mastercard vagy ott lehetne.
Nem mennék bele ennél jobban mert Te pont az a kategória vagy aki ha szarral lenne bekenve az iPhone akkor is azt mondanád milyen finom nutella szaga van. -
törölt tag
Ember. Azt már tisztáztuk. Én pedig azt mondom, amit te is írsz eléggé ismerhető és követhető, tehát akinek "határozottabb dizájnváltás" volt a számítása, az mégse ismeri akkor a céget és nem tudom mit várt. Ennyi, és nem több. Előre szólok, hogy ne legyen csalódás: jövőre az iPhone 16 se fog úgy kinézni mint a hozott példa, se a mások által emlegetett hajtogatós formák. Ahogy én se fogok tűkön ülve iPhone 16 Minit várni, pedig nekem az a forma tetszik. Azt hiszem lehetne már lapozni.
-
törölt tag
válasz
Roland861010 #700 üzenetére
Kénytelen leszek visszapasszolni a labdát, te vagy borzasztó.
A kis fejlődés megtörtént, ebben az évben jobban mint tavaly, ezért sem értem a reklamálást, a design is más lett, jaaa nem radikálisan az a baj? Akkor nem ismered a céget, az nem én problémám. Elárulom, hogy jövő ilyenkor se fogsz radikálisan más iPhone-t látni. Technikai dolgokban is már többen próbálták neked magyarázni, legutóbb "aujjobba" hogy fogalom nélkül dobálsz be légből kapott nagyot mondásokat, hogy szerinted ugyanaz két objektívan nem egyforma készülék. Most is benyögöd az órád nem változott semmit generációk alatt, akkor miért nem az elsőt használod még mindig?
Az A17 Pro hatékonyságáról jó sejtéseim vannak a Mac M chipek alapján, de ugye ez a példa is jó a van sapka, nincs sapka hozzáállásodra: szóval szerinted Apple nem innovál, de most elsőként iPhone-on lehet majd natív konzol szintű játékkal játszani ray tracing aki arra vágyik, de akkor ez se elég ezek szerint. Tizenhány órát megy akkuról a MacBook az Apple tervezésű SoC miatt, de nincs innováció... ja persze. És bár az ár miatt még nem tömegtermék, de nézd meg az AR Vision terméküket, nem lepődnék meg ha az lenne a következő aranytojást tojó tyúkuk.
Ha az Apple trendet diktál és újít, abból is csak a siránkozás szokott lenni: miért nincs jack, infra, értesítő LED, SD kártya, miért nincs töltő a dobozban, miért csak eSIM...
"Ha egyszer lesz hajtogatós iPhone": megint előjön, hogy nem ismered a céget. Az Apple nem mindig először ugrik fejest egy új irányba, hanem akkor ha a technológia már számukra megfelelő szinten van. A Fold és Flip még nincs ott egyszerűen, ha tetszik ha nem. Hiszen a Samsung se nyugdíjazta a normál Galaxy szériát, hogy már csak hajtogatós az új irány.
Majd ha vékonyan meg lehet csinálni, majd ha nem látszik a hajlítás stb. akkor lehet róla szó Apple-nél. Vagy nem, mert ők mást találnak ki. Csak azért mert valami új és más, még nem biztos piacot meghatározni képes innováció vagy csak kísérleti múló szeszély.
Például amikor a notch és DI van terítéken, hogy csúnya és más gyártóknál csupa kijelző és azalatt van ujjlenyomatolvasó és selfie kamera. Ja, de az nem Face ID szintű sebességű és megbízhatóságú azonosítás. Akkor amíg nincs ott a technológia, addig az Apple nem viszi kijelző alá. Vagy amikor kiabálják a feleannyiba kerülő kínai telefon hány éve 120 Hz, de azt magyarázni kell az Apple az LTPO kijelzőre váltott, nem fix 120 Hz-re. Amikor reklamálják miért nincs touchscreen a MacBookban, ha Windows laptopokon van sok gyártónál, hát mert náluk iPad, Mac vonal van külön. De itt még egy olyan egyszerű dolgot is magyarázni kell oldalakon át, hogy sokan elfelejtik a Lightning milyen királyság volt a Micro-USB korszakban. Az első 4-5 generáció iPhone 30 tűs port után kellett valami új, viszont USB-C még sehol nem volt. Az Apple azt se mondhatta a sok 30 tűs kiegészítővel rendelkező vásárlóknak, cseréljék Lightningra a kiegészítőket, hogy pár év múlva megint váltás az időközben elkészült USB-C-re és megint vehetnek új kiegészítőket, inkább egy évtizedet ígért az Apple a Lightninggal, akkor is ha közben átfedés USB-C porttal, aminek fejlesztésében ők is részt vettek. Arról az adatátvitel sebesség műhisztiről ne is beszéljünk, hogy az elmúlt években vett Android készülék dobozában alapból ugyanúgy 2.0 sebességű kábel volt, mert átlagos userek többsége az életben nem köti össze géppel, hogy annyira számítson az adatátvitel tempója. De még a töltésnél is mi a trend: egyelőre én még kábellel töltöm a telefont többnyire és vezetékes fülhallgató is, viszont így MagSafe és AirPods opciókkal lassan nem fog érdekelni a port mennyire szöszös, mert nem is fogjuk használni semmire? (átlagos user)Ökoszisztéma: nem összevissza kísérleteznek dolgokkal, dobálnak mindenfélét a népre, hanem van egy kigondolt stratégia, roadmap, átgondolt user experience, és akkor amikor a hardver-szoftver mérnökök végeztek, a marketing és pénzügyi osztály szépen mérlegen beosztja: LTPO egyelőre csak Pro modell, sima modellbe elég az előző A chip, mert az is erős, elég a kevesebb RAM mert iOS-nek az is elég. AoD nem volt sokáig, mert vegyél azért órát is. Mac nincs érintőkijelző, mert van remek trackpad (Windows gépek gyengesége) és ha érinteni akarsz ott az iPad amihez meg árulnak billentyűzetet is. Az iPadre nincs teljes MacOS, mert vegyél azért Macet is. Nem akkora ügy a többségnek a kábeles adatátvitel téma, mert van AirDrop és iCloud. Ha már AirPods is kerül a vevő kosarába, legyen Apple Music is. Ha már iPhone és Mac is van, ott a Handoff, iMessage, FaceTime és egyebek. A bevezetett termékeknek tartós támogatása, a szolgáltatások sem szűnnek meg. Mivel hardver és szolgáltatás eladásból élnek, nem kell reklámokkal telerakni a terméket mint a konkurenciánál és jobb adatvédelem. Ha probléma van, be tudsz menni fizikai boltba vagy élő emberrel telefonálni. Microsoft, Google ilyesmi felejtős, az örökös változásokkal és elkaszált termékekkel, szolgáltatásokkal.
Az Apple kiszámítható és megbízható. A piac beszélt: az okostelefon profit döntő többsége náluk, a márkahűség náluk.
De mindegy, felesleges magyarázni.
-
Navaren
aktív tag
válasz
#48138511 #699 üzenetére
Ember. Nagyon elbeszéltek egymás mellett.
Arra próbált rávilágítani, hogy az Apple lassúcska, de követhető dizájnváltó ciklusosságába (6 -> 6S -> 7, X -> Xs -> 11, majd 12 -> 13 -> 14) beleillett volna idén egy határozottabb dizájnváltás az i15-öknél, aztán mellékesen mutatott példát, hogy szerinte milyen állna jól a motyónak.
Ennyi, és nem több.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Idén is négy új készülék érkezett őszre, Ultra helyett maradt a Pro Max, nagyobb változások minden modellen.
- Külpolitika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mozilla Firefox
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest