- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
Ne hidd! Nem értem miért, de teljesen rá vannak gerjedve az üzemidőre. Nem kell tölteni a MIP-et csak 3 hetente, ez a fétis.
bwoay: nyilván nem tudom, csak azt gondolom, hogy a Garmin is rájöhetett, hogy kusza már a termékvonal, és próbál karcsúsítani. Ahol minden ugyanaz csak a kijelzőtechnológia más, ott egy modellnév alatt forgalmazni, megadva a választás lehetőségét. Én ebben találok némi logikát, de lehet teljesen vakon vagyok. Számomra ebből még nem az következik, hogy kivezetik a MIP-et. Ha mikro led technológia valóban csodát hoz, akkor majd talán. Azt el tudom képzelni esetleg, hogy a Fenix amoleddé válik és mellette párban ott lesz a MIP-es Enduro. -
xhege
veterán
"Ennek szerintem az az oka, hogy a Garmin Fenix és hasonló óráinak a felhasználói táborában sokan használják egésznapos kültéri események trackelésére az órát."
Biztos ilyenek is vannak, de szerintem meglepő lenne, ha lenne erről egy valós felmérés. Szerintem a döntő többség olyasmire használja a Fenixeket is, amire egy Forerunner 55 is elég lenne, vagy üzemidőben egy Apple Watch.
Az ember már csak ilyen. H tudja megveszi indokolatlanul is a drágább prémiumabb modellt. Több olyan Fenix tulajt ismerek személyesen, akik még csak nem is sportolnak semmit. MIkor megkérdezed miért van akkor ilyen órájuk: sokáig bírja az akksi, megjönnek az értesítések, jól néz ki, és a tudatosabbja azt mondja egészségkövetésre (sport nélkül
).
-
<Adamsky>
nagyúr
Persze, sejtem, és ha még ilyet is tudna az órám, akkor is inkább Locus alatt terveznék meg mindent (telefonon vagy PC-n), mert nem vagyok a saját magam ellensége.
Viszont, ha magától (!) újra tud tervezni, az adott (lehet nálam igen ritka) esetben hasznos lehet(ne)." ... és még turistautakat.hu-t is tud ... " – magától, vagy valamit "trükközni" kell?
"Megjegyzem a térképes navigáció MIP-en is jobban szívja az akksit ... "
Nekem ugye nincs ilyen tapasztalatom, mert az én órámon csak nyomvonalas van. Annál nem éreztem erősebb fogyasztást. Tényleg a térképet ki tudod kapcsolni? Vagy, ha navigálás, akkor csak térképpel?#51 az AMOLED szvsz. nem órába való. Túl sérülékeny, melegszik, hajlamos a beégésre, stb. Szerintem az AMOLED sose lesz igazi konkurenciája a MIP-nek. Egyes pletykák szerint egyébként a Garmin dolgozik egy micro led-es órán, szóval talán majd a micro led ...
#50 bwoay
" ... 0-24-ben aktivitást mérők meg nyilván nem. én pl otthon csak éjjel "hordok" órát ... "
Jól értem, hogy csak akkor veszed fel az órát, ha elmész otthonról? Lehet írtad már, de neked milyen órád van? Azért kérdem, mert – ahogy talán írtam is már korábban, – a Garmin-okat érdemes folyamatosan hordani, nem csak akkor mikor sportolsz. Így lesz pontos(abb) a "body battery", "hrv", "training readiness", stb.#52 xhege
"Az always on funkciót ha valaki nem használja ... " – igen, itt az a bizonyos ha.
Szóval, ha valaki hozzászokott, hogy valami van az óráján (mert hagyományos vagy MIP-es óráról jött), akkor az illető bekapcsolt AOD mellett 1/3-1/2 üzemidővel számolhat.
Sportolás közben pedig erősen múlik az üzemidő (csökkenése) a módtól. Kirakod a bringa kormányára, térképpel navigálnál → erősebb fogyasztás.
Terembe edzel, csak futsz "körbe-körbe" (nem kell nagyon használni az órát) alig fogsz kisebb üzemidőt tapasztalni. -
xhege
veterán
Simán elfogadom és megértem a dolgot. Mindnekinek más a prioritás
Azonban sok esetben úgy hangzik el ez a MIP vs Amoled dolog, hogy a MIP végtelen üzemidő az Amoleddel meg ne lépj ki a házból, mert kisüt a nap, felveszi a fényerőt és 5 perc múlva kikapcsol.
A zerge.hu összehasonlító táblázata alapján is tisztán látszik a MIP előnye, de azért ne tegyünk úgy, mintha az Amoled használhatatlan lenne. Az always on funkciót ha valaki nem használja (pl engem nem érdekelt soha), akkor azért nem világmegváltó a különbség. -
xhege
veterán
Nyugodtan bevállalhatod már amoled kijelzős Garminnal is. Legalábbis az Epix Pro 51mm-el.
bwoay: értem és megértem amit írsz. Emiatt pl nekem is nagyon tetszik az Instinct pláne, hogy van már amoled (én azt preferálom). Viszont irodába, egyeztetésre jobb azért az Epix. Ha túrázunk, akkor nekem van egy szilikon tok is rajta pedig titán elvileg…. -
<Adamsky>
nagyúr
"F6-on simán tudok on the fly útvonalat tervezni ... " – akkor ez a funkció valószínűleg a Fenix-ektől felfelé él. Köszi az infót!
Igen, terepfutás közben el tudom képzelni, hogy hasznos lehet ...#40 bwoay
Élőben ugyan nem, de összehasonlító képeken láttam már AOD-ot. Nappal, (erősebb) napsütésben ... mint halottnak a beöntés. Szóval inkább szobában, borús időben segíthet. Viszont akkor merül is az óra mint az a bizonyos nyeletlen fejsze.
Egyébként engem is zavarna a mindenkori sötétség az óralap helyén. Anno az első órám nekem is AMOLED-es volt, és ez volt az első, amit eldöntöttem, hogy nekem ilyen nem kell többet." ... nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy full fényerő for fucking ever ... "
Így van. Szóval egy nyomvonalat vagy épp térképet se tudsz folyamatosan láthatóvá tenni. Valahogy ébresztgetned kell az órát, ha látni szeretnéd.A párkányos napoztatás – ahogy a többiek is írják – már csak azért sem nagyon opció, mert egy Garmin-t tényleg érdemes folyamatosan a karon tartani.
-
bwoay
nagyúr
a nagyon különböző ár/érték arányt próbáltam érzékeltetni. számomra lenyűgöző, hogy egy Instinct mennyi mindent tud a drágább modellekhez képest is. (és bónusz, hogy sok esetben pontosabban is mér az alacsonyabb súlya miatt, vagy pl a monokróm kijelző is kontrasztosabb, mint a színes MIP)
A sima (nem solar) Instinct 2 jelenleg 172 EUR a német amazonon. Persze a megjelenésekor ez semmi ennyi volt, de ez jelenleg 70'000 Ft-nak felel meg.
Akinek a legújabb Fenixre meg Tactixre van szüksége, annak természetesen nem kell magyarázkodnia, de azért azt lássuk, hogy az árak között lehet akár 6-10x-es szorzó is. -
bwoay
nagyúr
ezért is írtam, hogy "HA nem elengedhetetlen a térkép..."
olcsoleves:
azért a 6-os Fenix Solarok töltési hatékonyságát szerintem lehetne hozni már AMOLEDDEL ismeg hiába nagy fogyasztó ez a panel, azt a user dönti el, hogy mennyit pörgeti full fényerővel, elvégre adott az AOD meg a "gesture" is, mint opciók. szerintem abszolút élhető megoldás lenne már most is, hogy amikor kirakod a párkányra 2-3 órára napfényben fürdőzni (lekapcsolt kijelzővel), akkor fel tudna szívni mondjuk 3-4 óra plusz üzemidőt.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... más kérdés, hogy földi halandónak bőven elég a Fenix is."
Igen, ez a búvár-pilótáknak való
Egyszer, ha majd olyan üzletben járok, rápróbálok már egy ilyen 51 mm-es órára. Leginkább azért, mert engem, ami legjobban izgat az a Enduro 3. Könnyű, mindent (is) tud (legalábbis, ami nekem kellhet), és ki lehet vele menni a világból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged