Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz HThomas #47 üzenetére

Persze, sejtem, és ha még ilyet is tudna az órám, akkor is inkább Locus alatt terveznék meg mindent (telefonon vagy PC-n), mert nem vagyok a saját magam ellensége.
    Viszont, ha magától (!) újra tud tervezni, az adott (lehet nálam igen ritka) esetben hasznos lehet(ne).

" ... és még turistautakat.hu-t is tud ... " – magától, vagy valamit "trükközni" kell?

"Megjegyzem a térképes navigáció MIP-en is jobban szívja az akksit ... "
    Nekem ugye nincs ilyen tapasztalatom, mert az én órámon csak nyomvonalas van. Annál nem éreztem erősebb fogyasztást. Tényleg a térképet ki tudod kapcsolni? Vagy, ha navigálás, akkor csak térképpel?

#51 az AMOLED szvsz. nem órába való. Túl sérülékeny, melegszik, hajlamos a beégésre, stb. Szerintem az AMOLED sose lesz igazi konkurenciája a MIP-nek. Egyes pletykák szerint egyébként a Garmin dolgozik egy micro led-es órán, szóval talán majd a micro led ...

#50 bwoay
    " ... 0-24-ben aktivitást mérők meg nyilván nem. én pl otthon csak éjjel "hordok" órát ... "
    Jól értem, hogy csak akkor veszed fel az órát, ha elmész otthonról? Lehet írtad már, de neked milyen órád van? Azért kérdem, mert – ahogy talán írtam is már korábban, – a Garmin-okat érdemes folyamatosan hordani, nem csak akkor mikor sportolsz. Így lesz pontos(abb) a "body battery", "hrv", "training readiness", stb.

#52 xhege
    "Az always on funkciót ha valaki nem használja ... " – igen, itt az a bizonyos ha.
    Szóval, ha valaki hozzászokott, hogy valami van az óráján (mert hagyományos vagy MIP-es óráról jött), akkor az illető bekapcsolt AOD mellett 1/3-1/2 üzemidővel számolhat.
    Sportolás közben pedig erősen múlik az üzemidő (csökkenése) a módtól. Kirakod a bringa kormányára, térképpel navigálnál → erősebb fogyasztás.
    Terembe edzel, csak futsz "körbe-körbe" (nem kell nagyon használni az órát) alig fogsz kisebb üzemidőt tapasztalni.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz HThomas #38 üzenetére

"F6-on simán tudok on the fly útvonalat tervezni ... " – akkor ez a funkció valószínűleg a Fenix-ektől felfelé él. Köszi az infót!
    Igen, terepfutás közben el tudom képzelni, hogy hasznos lehet ...

#40 bwoay
    Élőben ugyan nem, de összehasonlító képeken láttam már AOD-ot. Nappal, (erősebb) napsütésben ... mint halottnak a beöntés. Szóval inkább szobában, borús időben segíthet. Viszont akkor merül is az óra mint az a bizonyos nyeletlen fejsze.
    Egyébként engem is zavarna a mindenkori sötétség az óralap helyén. Anno az első órám nekem is AMOLED-es volt, és ez volt az első, amit eldöntöttem, hogy nekem ilyen nem kell többet.

" ... nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy full fényerő for fucking ever ... "
    Így van. Szóval egy nyomvonalat vagy épp térképet se tudsz folyamatosan láthatóvá tenni. Valahogy ébresztgetned kell az órát, ha látni szeretnéd.

A párkányos napoztatás – ahogy a többiek is írják – már csak azért sem nagyon opció, mert egy Garmin-t tényleg érdemes folyamatosan a karon tartani.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Fall-N #30 üzenetére

"Elég lenne egy CSTN kijelző sokszor, mellé meg ott lenne az AMOLED"
    A "tutit" nem tudom megmondani, de én azt feltételezem, hogy a CSTN nagyon "buta". Arra ugye akármit nem tudsz kitenni. AOD-t megérzésem szerint kevesen használnak AMOLED esetén (nincs sok értelme, szvsz.), de még az is jobban testreszabható.
    A másik, hogy akinek kell az AMOLED, az jó eséllyel folyamatosan azt szeretné nézni (ha már AMOLED) és nem a CSTN-t.

#32 bwoay
    " ... abszolút élhető megoldás lenne már most is, hogy amikor kirakod a párkányra ... "
    Na, ez az, ami szerintem igen ritka. Az már sokkal gyakoribb, hogy valaki kirakja a bringa kormányára, és úgy teker. De akkor megint bejön az, amit korábban írtam: tűző napon (nagyobb fogyasztás és melegedés!! → beégés veszély) aztán teperhet a kis napelem, de jó eséllyel nem fogja bírni szuflával.

#33 HThomas
    Ha már térkép. Melyik Garmin is tud – magától (!) – újratervezni? Lehet rosszul tudom, de ilyenre csak az új Fenix-ek képesek (és pl. a drágább Forerunner-ek nem).
    Újratervezés nélkül az a térkép nem más, mint egy háttér. Nem mondom, az is hasznos lehet, de csak nagyon ideig-óráig, ill. ritka esetben (amikor ne lenne elég a sima nyomvonalas navi).
    Szóval én a térképes módért akkor lennék jobban oda, ha az tényleg tudna újratervezni, és ne adj' Isten ismerne több térképet, ill. útvonal adatbázist (pl. BRouter).

• <Adamsky>

nagyúr

válasz olcsoleves #26 üzenetére

" ... AMOLED valószínűleg nagyságrendekkel többet eszik, mint amit egy képernyő köré épített naplemes panel elő tud húzni a kalapból ... "
    Igen, ez szinte biztos. Pláne ha belevesszük abba a bizonyos kalapba, hogy akkor eszik a legtöbbet, mikor tűz rá a nap. A MIP meg épp ekkor a legkevesebbet (mert tuti, hogy nem kell háttérvilágítás). Szóval, ja. Túl sok értelme nem lenne.

#20 bwoay
    Szerintem egyszerűen túl sok modellt tartanak piacon / életben.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz bwoay #16 üzenetére

"nekem van egy olyan félelmem, hogy az utolsó "MIP" mohikánokat látjuk."
    Nekem is, pedig az AMOLED-re messze nem lehet úgy tekinteni, hogy az 100%-ban helyettesíteni tudná.

" ... amint megoldják a solar + OLED kombót ... "
    Számomra rejtély, hogy miért nincs még ilyen. A legújabb solar-ok esetén sincs már napelemes réteg (vagy mifene) a kijelző előtt, hanem csak körben. Akkor nem tök mindegy, hogy milyen kijelző van belül?

" ... aggasztó, hogy a színes változat kapásból AMOLED lett ... "
    A színes MIP és az egy színű MIP (?) között nem csak annyi a különbség, hogy utóbbi nem színes. MC Pite-nak az okosórás topic-ban volt pár jó képe, amin az látszott, hogy a közvetlen napfényben mindkettő nagyon jó, de színes MIP könnyebben tükröződik. Talán távolabb van az óralaptól? Nem tudom, de van különbség. Ő pl. ezért váltott vissza valamelyik MIP-es Forerunner-ről Instinct-re.

Ez az Instinct 3 egyébként szvsz. eléggé tudathasadásosra sikeredett. A monochrome modell OK, de a színes AMOLED érintőpanel és térkép nélkül? :F O.K. hogy ha utóbbiak belekerülnek, akkor meg már nem Instinct, hanem ... mindegy, akkor már kannibalizálhatott volna más modellt.
    És, ha ez még nem elég, akkor az AMOLED-esről eltűnt az "ablak". Ki érti ezt?

• <Adamsky>

nagyúr

válasz bwoay #7 üzenetére

Igen, én is ettől tartok, hogy "krumpli lesz". Mindegy, ha így is, lesz, akkor sem vágok eret. A lényeg, hogy mire oda jutok, hogy cserélném a Forerunner-em, legyen még MIP. Ilyen szempontból kíváncsi leszek azok frissített modelljeire ...

• <Adamsky>

nagyúr

válasz HThomas #2 üzenetére

" ... más kérdés, hogy földi halandónak bőven elég a Fenix is."
    Igen, ez a búvár-pilótáknak való :DDD
    Egyszer, ha majd olyan üzletben járok, rápróbálok már egy ilyen 51 mm-es órára. Leginkább azért, mert engem, ami legjobban izgat az a Enduro 3. Könnyű, mindent (is) tud (legalábbis, ami nekem kellhet), és ki lehet vele menni a világból.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés