Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Persze, sejtem, és ha még ilyet is tudna az órám, akkor is inkább Locus alatt terveznék meg mindent (telefonon vagy PC-n), mert nem vagyok a saját magam ellensége.
Viszont, ha magától (!) újra tud tervezni, az adott (lehet nálam igen ritka) esetben hasznos lehet(ne)." ... és még turistautakat.hu-t is tud ... " – magától, vagy valamit "trükközni" kell?
"Megjegyzem a térképes navigáció MIP-en is jobban szívja az akksit ... "
Nekem ugye nincs ilyen tapasztalatom, mert az én órámon csak nyomvonalas van. Annál nem éreztem erősebb fogyasztást. Tényleg a térképet ki tudod kapcsolni? Vagy, ha navigálás, akkor csak térképpel?#51 az AMOLED szvsz. nem órába való. Túl sérülékeny, melegszik, hajlamos a beégésre, stb. Szerintem az AMOLED sose lesz igazi konkurenciája a MIP-nek. Egyes pletykák szerint egyébként a Garmin dolgozik egy micro led-es órán, szóval talán majd a micro led ...
#50 bwoay
" ... 0-24-ben aktivitást mérők meg nyilván nem. én pl otthon csak éjjel "hordok" órát ... "
Jól értem, hogy csak akkor veszed fel az órát, ha elmész otthonról? Lehet írtad már, de neked milyen órád van? Azért kérdem, mert – ahogy talán írtam is már korábban, – a Garmin-okat érdemes folyamatosan hordani, nem csak akkor mikor sportolsz. Így lesz pontos(abb) a "body battery", "hrv", "training readiness", stb.#52 xhege
"Az always on funkciót ha valaki nem használja ... " – igen, itt az a bizonyos ha.
Szóval, ha valaki hozzászokott, hogy valami van az óráján (mert hagyományos vagy MIP-es óráról jött), akkor az illető bekapcsolt AOD mellett 1/3-1/2 üzemidővel számolhat.
Sportolás közben pedig erősen múlik az üzemidő (csökkenése) a módtól. Kirakod a bringa kormányára, térképpel navigálnál → erősebb fogyasztás.
Terembe edzel, csak futsz "körbe-körbe" (nem kell nagyon használni az órát) alig fogsz kisebb üzemidőt tapasztalni. -
<Adamsky>
nagyúr
"F6-on simán tudok on the fly útvonalat tervezni ... " – akkor ez a funkció valószínűleg a Fenix-ektől felfelé él. Köszi az infót!
Igen, terepfutás közben el tudom képzelni, hogy hasznos lehet ...#40 bwoay
Élőben ugyan nem, de összehasonlító képeken láttam már AOD-ot. Nappal, (erősebb) napsütésben ... mint halottnak a beöntés. Szóval inkább szobában, borús időben segíthet. Viszont akkor merül is az óra mint az a bizonyos nyeletlen fejsze.
Egyébként engem is zavarna a mindenkori sötétség az óralap helyén. Anno az első órám nekem is AMOLED-es volt, és ez volt az első, amit eldöntöttem, hogy nekem ilyen nem kell többet." ... nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy full fényerő for fucking ever ... "
Így van. Szóval egy nyomvonalat vagy épp térképet se tudsz folyamatosan láthatóvá tenni. Valahogy ébresztgetned kell az órát, ha látni szeretnéd.A párkányos napoztatás – ahogy a többiek is írják – már csak azért sem nagyon opció, mert egy Garmin-t tényleg érdemes folyamatosan a karon tartani.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Elég lenne egy CSTN kijelző sokszor, mellé meg ott lenne az AMOLED"
A "tutit" nem tudom megmondani, de én azt feltételezem, hogy a CSTN nagyon "buta". Arra ugye akármit nem tudsz kitenni. AOD-t megérzésem szerint kevesen használnak AMOLED esetén (nincs sok értelme, szvsz.), de még az is jobban testreszabható.
A másik, hogy akinek kell az AMOLED, az jó eséllyel folyamatosan azt szeretné nézni (ha már AMOLED) és nem a CSTN-t.#32 bwoay
" ... abszolút élhető megoldás lenne már most is, hogy amikor kirakod a párkányra ... "
Na, ez az, ami szerintem igen ritka. Az már sokkal gyakoribb, hogy valaki kirakja a bringa kormányára, és úgy teker. De akkor megint bejön az, amit korábban írtam: tűző napon (nagyobb fogyasztás és melegedés!! → beégés veszély) aztán teperhet a kis napelem, de jó eséllyel nem fogja bírni szuflával.#33 HThomas
Ha már térkép. Melyik Garmin is tud – magától (!) – újratervezni? Lehet rosszul tudom, de ilyenre csak az új Fenix-ek képesek (és pl. a drágább Forerunner-ek nem).
Újratervezés nélkül az a térkép nem más, mint egy háttér. Nem mondom, az is hasznos lehet, de csak nagyon ideig-óráig, ill. ritka esetben (amikor ne lenne elég a sima nyomvonalas navi).
Szóval én a térképes módért akkor lennék jobban oda, ha az tényleg tudna újratervezni, és ne adj' Isten ismerne több térképet, ill. útvonal adatbázist (pl. BRouter). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
olcsoleves #26 üzenetére
" ... AMOLED valószínűleg nagyságrendekkel többet eszik, mint amit egy képernyő köré épített naplemes panel elő tud húzni a kalapból ... "
Igen, ez szinte biztos. Pláne ha belevesszük abba a bizonyos kalapba, hogy akkor eszik a legtöbbet, mikor tűz rá a nap. A MIP meg épp ekkor a legkevesebbet (mert tuti, hogy nem kell háttérvilágítás). Szóval, ja. Túl sok értelme nem lenne.#20 bwoay
Szerintem egyszerűen túl sok modellt tartanak piacon / életben. -
<Adamsky>
nagyúr
"nekem van egy olyan félelmem, hogy az utolsó "MIP" mohikánokat látjuk."
Nekem is, pedig az AMOLED-re messze nem lehet úgy tekinteni, hogy az 100%-ban helyettesíteni tudná." ... amint megoldják a solar + OLED kombót ... "
Számomra rejtély, hogy miért nincs még ilyen. A legújabb solar-ok esetén sincs már napelemes réteg (vagy mifene) a kijelző előtt, hanem csak körben. Akkor nem tök mindegy, hogy milyen kijelző van belül?" ... aggasztó, hogy a színes változat kapásból AMOLED lett ... "
A színes MIP és az egy színű MIP (?) között nem csak annyi a különbség, hogy utóbbi nem színes. MC Pite-nak az okosórás topic-ban volt pár jó képe, amin az látszott, hogy a közvetlen napfényben mindkettő nagyon jó, de színes MIP könnyebben tükröződik. Talán távolabb van az óralaptól? Nem tudom, de van különbség. Ő pl. ezért váltott vissza valamelyik MIP-es Forerunner-ről Instinct-re.Ez az Instinct 3 egyébként szvsz. eléggé tudathasadásosra sikeredett. A monochrome modell OK, de a színes AMOLED érintőpanel és térkép nélkül?
O.K. hogy ha utóbbiak belekerülnek, akkor meg már nem Instinct, hanem ... mindegy, akkor már kannibalizálhatott volna más modellt.
És, ha ez még nem elég, akkor az AMOLED-esről eltűnt az "ablak". Ki érti ezt? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... más kérdés, hogy földi halandónak bőven elég a Fenix is."
Igen, ez a búvár-pilótáknak való
Egyszer, ha majd olyan üzletben járok, rápróbálok már egy ilyen 51 mm-es órára. Leginkább azért, mert engem, ami legjobban izgat az a Enduro 3. Könnyű, mindent (is) tud (legalábbis, ami nekem kellhet), és ki lehet vele menni a világból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- MSI CYBORG 15 A13V
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest