- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bwoay
nagyúr
jogos, amiket írsz. egy AW-hoz képest meg egyenesen elképesztő az AMOLED-es üzemidő a Garminnál. azt mondjuk én is némileg kozmetikázásnak tartom, hogy zárójelbe teszik az AOD-s üzemidőt egy olyan összehasonlításban, ahol a másik típusú kijelző folyamatosan mutatja az adatokat. de hát ennyire különböző a két technológia. mindenki eldöntheti, hogy neki mi fontos. ami viszont nekem fura: miért nem maradhatott meg az Epix, mint AMOLED-es termékvonal? a két kijelzőtípus a Fenix (és az Instinct) alá történő egybemosása miatt gondoljuk többen, hogy a végén a Garmin simán ki fogja vezetni a MIP-et.
Adamsky:
jól érted. korábban bárhová is érkeztem meg, az első dolgom volt, hogy levettem a karórát, kb mint a kabátot vagy a cipőt. ne kérdezd, miért, valahogy kialakult. A munkahelyemen most hordom, de ez is csak pár hónapja változott meg. Otthon biztosan nem fogom hordani, vállalom az adatok pontatlanságának kockázatátaz órák: Fenix 7 Pro és Instinct 2x Tactical. Kapnak bőven párkányidőt
-
HThomas
őstag
Ebben az összehasonlításban azért nem egyértemű, hogy mit jelent a GPS Normál üzemmód. Más az, hogy egy túrát trackelsz kikapcsolt kijelzővel AMOLED esetén (vagy inaktív háttérvilágítással MIP esetén) és félóránként ránézel valamelyik adatmezőre. Illetve más, ha egy térképes navigáció fut folyamatosan aktív kijelzővel, erős napsütésben. Vagy megint más, ha MIP esetén kell a folyamatos háttérvilágítás pl szürkületkor és este.
Az egyik korábbi topicban valaki panaszkodott arra, hogy nem jó neki az AMOLED, mert futás közben ha ránéz az órára akkor nem mindig éled fel és nem látja rögtön amit akar. MIP-nél nincs ilyen gond, legalábbis nappal. Az ilyen apróságok sem igazán derülnek ki pusztán a táblázatot nézve.
De elhiszem, hogy az 51-es Epix végigbír egy ultrafutást vagy 100km-es túrát, sőt, a fenti táblázat alapján a 47mm-essel sem lehetetlen. Persze ilyenkor az is bejön, hogy tipikusan nem a rajtvonalnál veszem le az órát a töltőről, illetve értékelem, ha a célnál sem az az első dolog, hogy töltőre kell raknom. Arról nem is beszélve, ha valaki több napos túrázásra megy és nem akar az óra töltésével szórakozni.
Én igazából az AMOLED előnyét nem látom, hogy miért kell sportórában erőltetni. Persze, addig nincs baj, amíg van AMOLED és MIP is, mindkét esetben teljes funkcionalitással. De sajnos a jövő nem erre mutat. Ez látszik már a témaindító cikkben is... hol van a 47-es MIP-es Tactix?
A kommersz okosóra az persze más... elhiszem, hogy a mai ember arra gerjed, hogy mindent egy 1-2 inches kijelzőn csináljon és ez most a divat, de az értelmét továbbra sem látom (ezzel valószínűleg kisebbségben vagyok
).
-
HThomas
őstag
Nekem az 51-es már túl nagy. Ha a lug-to-lug (mi ez magyarul?) távolságot csökkentenék pár millimétert, akkor esetleg bevállalnám, de valszeg nem is nézne ki jól az óra, másrészt meg miért, amikor a 47-es nekem pont tökéletes méret, és a MIP-esnél az üzemidővel sem kell bűvészkedni. Lehet pár év múlva eljutnak odáig, hogy az akkori AMOLED hozza a mostani MIP-es óra üzemidejét valami egyszerűbb AOD mellett is, de addig számomra felejtős a technológia.
-
bwoay
nagyúr
értelek, és tiszta sor, hogy a MIP nem mindenkinek opció. mondjuk arról is meg vagyok győződve, hogy sokan nem a jobb láthatóság miatt voksolnak az AMOLED-re, hanem azért, mert a MIP (legyen bármilyen praktikus) egyszerűen elavultnak hat mellette. aki pedig okosóra vonalról érkezik, annak meg eleve hiányzik a magas kontraszt, a nagy fényerő - mondjuk nekik a kihangosítás, a beszédmikrofon meg az LTE is, meg is értem, ha a gyártó ebbe az irányba mozdul el. csak egyszerűen szimpatikusabb volt az a Garmin, ami nem akart mindenáron megfelelni ezeknek az elvárásoknak
meg hát ugye az árszabás. a kifutó 7-es (non-pro) Fenix modellek jelenlegi árának több, mint a duplájába kerülnek a 8-asok, amik érdemben pont a fent említett funkciókkal tudnak többet (kivéve LTE).
ezt a Tactixet meg hagyjuk is. Nem tudom, hogy ki a célközönség, de én úgy látom, hogy ha nem elengedhetetlen a térkép, akkor egy Instinct 2X solar tactical a funkciók 90%-át tudja, végtelen üzemidővel, 170k-ért 6-700k helyett. és bocs mindenkitől - abszolút nem vagyok híve az ilyen, árazással kapcsolatos kirohanásoknak, de a Garminnál konkrétan komoly következetlenséget látok a jelenlegi palettán mind árszabás, mind termékdifferenciálás terén.
DE! nagy igazság, amit írtál korábban: amíg megvan a választási lehetőség, addig minden ok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged