Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bwoay

nagyúr

válasz xhege #55 üzenetére

jogos, amiket írsz. egy AW-hoz képest meg egyenesen elképesztő az AMOLED-es üzemidő a Garminnál. azt mondjuk én is némileg kozmetikázásnak tartom, hogy zárójelbe teszik az AOD-s üzemidőt egy olyan összehasonlításban, ahol a másik típusú kijelző folyamatosan mutatja az adatokat. de hát ennyire különböző a két technológia. mindenki eldöntheti, hogy neki mi fontos. ami viszont nekem fura: miért nem maradhatott meg az Epix, mint AMOLED-es termékvonal? a két kijelzőtípus a Fenix (és az Instinct) alá történő egybemosása miatt gondoljuk többen, hogy a végén a Garmin simán ki fogja vezetni a MIP-et.

Adamsky:
    jól érted. korábban bárhová is érkeztem meg, az első dolgom volt, hogy levettem a karórát, kb mint a kabátot vagy a cipőt. ne kérdezd, miért, valahogy kialakult. A munkahelyemen most hordom, de ez is csak pár hónapja változott meg. Otthon biztosan nem fogom hordani, vállalom az adatok pontatlanságának kockázatát :D az órák: Fenix 7 Pro és Instinct 2x Tactical. Kapnak bőven párkányidőt ;)

• bwoay

nagyúr

válasz <Adamsky> #45 üzenetére

ezt a párkányos dolgot annak kapcsán írtam, hogy hiába fogyaszt az AMOLED túl sokat, attól még tudhatna az óra inaktív kijelző mellett napfényről tölteni, mint opció. pl outdooros arcok biztos hasznát vennék, 0-24-ben aktivitást mérők meg nyilván nem. én pl otthon csak éjjel "hordok" órát, a kanapén tespedve nem.
    de eskü ennyire nem viselem ám a szívemen az AMOLEDesek sorsát, és rakhat bele bármit a Garmin, nekem nem lesz szimpatikusabb ez a típusú kijelző (mármint órában).

VS461:
    olvastam ezt a megjegyzést, de a stealth módról nekem sokkal inkább az jut eszembe, hogy az ember nem éppen hivatalosan és szabálykövetően akar bejutni valahova :) egyébként jó ötlet kvázi battery savernek használni, de a power managerben is egész jól el lehet játszogatni a beállításokkal, ha az ember üzemidőt akar nyerni.
    egy multisport óra tudását meg kb senki nem használja ki, ha a sw-es funkciókat értjük ezalatt. és nem is ez a cél, csak ezt nehezen érti meg az, akinek soha nem volt dolga ilyen eszközzel.

• bwoay

nagyúr

válasz olcsoleves #44 üzenetére

"egy óriási marketing bullshit lenne"
    ahogy a 6-os Fenixnél még pontosan az is volt ;] Egyébként az egy nagyon jó óra szerintem, de a solar funkció hatékonyságához elég megnézni a panel méretét.
    Én csak azt mondom, hogy első lépésként jó lenne azt látni a gyártó részéről, ha az AMOLED modellek esetén elérhetővé tenné, hogy pl powersave módban tudjon érdemben tölteni napfény által. Aztán persze mindenki eldönti, hogy az ő használati szokásai mellett ennek hasznát veszi-e vagy sem. Hogy jelenleg ennek technikai korlátai vannak-e, azt nem tudom. Viszont azt, amit te írsz, hogy használat közben láthatóan tölt is, szerintem jelenleg csak Instinct modellek tudják.

xhege:
    jaja, ezt nem is vitatom. ugyanakkor az jut eszembe, hogy a fém G-Shockok is durván néznek ki, viszont ha egy olyannal szántod végig az aszfaltot, akkor kibírja ugyan, de a tokozása nehezen marad esztétikus. az én szememben meg az az igazi strapabíró óra, ami ha leesik egy sziklára, akkor kb visszapattan. Nekem külsőre abszolút bejön ez a Fenix/Epix/Tactix vonal (nem a mostani, a korábbiak ;]), de ha az árukat nem is nézem, akkor sem az jut eszembe róluk, hogy ha szükség úgy hozná, kész lennék ezekkel kiékelni egy ajtót (ha érted, mire gondolok).
    Ha viszont meg kell jelenni, és ezek közül választhatok csak, akkor nyilván én is inkább egy Fenixre voksolok.

Inarus:
    de ezt nem is kell sugallni, mert konkrétan így van - szállítanak Magyarországra, de a kiszállítás (most éppen) ingyenes.

• bwoay

nagyúr

válasz Inarus #39 üzenetére

ha rákattintasz, akkor kiírja, hogy free delivery...
    de még ha ennyi is lenne, változtat ez bármin is? :F

• bwoay

nagyúr

válasz <Adamsky> #36 üzenetére

lehet, hogy ez ritka, de abból indultam ki, hogy a tough solar Casio userek körében tipikusan az ablakpárkány a töltő :D
    egyébként tudtommal az AOD elég népszerű, mert nem mindenkinek felel meg az, hogy random rápillantva az órára a kijelző nem mutat az égvilágon semmit. az biztos, hogy a full brightness meg az erős napfény kombó nagyban növeli a beégés veszélyét, de gondolom eleve nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy full fényerő for fucking ever.

xhege:
    sok helyen valóban, de van, ahol 80 alatt elérhető nálunk is. Az amazonos ár meg egy időszakos akció, ez is hozzátartozik az igazsághoz, de ez nem változtat a tényen, hogy ennyiért meg lehet vásárolni.

a térkép témához még annyit fűznék hozzá, hogy MC Pite írta korábban: neki jobban bejön a vaktérképes navigáció, mert számára sokkal gyorsabban/egyszerábben áttekinthető így az útvonal, mint amikor az egy domborzati térképre van rátéve. Szóval van ilyen is :)

• bwoay

nagyúr

válasz HThomas #33 üzenetére

a nagyon különböző ár/érték arányt próbáltam érzékeltetni. számomra lenyűgöző, hogy egy Instinct mennyi mindent tud a drágább modellekhez képest is. (és bónusz, hogy sok esetben pontosabban is mér az alacsonyabb súlya miatt, vagy pl a monokróm kijelző is kontrasztosabb, mint a színes MIP)
    A sima (nem solar) Instinct 2 jelenleg 172 EUR a német amazonon. Persze a megjelenésekor ez semmi ennyi volt, de ez jelenleg 70'000 Ft-nak felel meg.
    Akinek a legújabb Fenixre meg Tactixre van szüksége, annak természetesen nem kell magyarázkodnia, de azért azt lássuk, hogy az árak között lehet akár 6-10x-es szorzó is.

• bwoay

nagyúr

válasz HThomas #28 üzenetére

ezért is írtam, hogy "HA nem elengedhetetlen a térkép..." :U

olcsoleves:
    azért a 6-os Fenix Solarok töltési hatékonyságát szerintem lehetne hozni már AMOLEDDEL is :D meg hiába nagy fogyasztó ez a panel, azt a user dönti el, hogy mennyit pörgeti full fényerővel, elvégre adott az AOD meg a "gesture" is, mint opciók. szerintem abszolút élhető megoldás lenne már most is, hogy amikor kirakod a párkányra 2-3 órára napfényben fürdőzni (lekapcsolt kijelzővel), akkor fel tudna szívni mondjuk 3-4 óra plusz üzemidőt.

• bwoay

nagyúr

válasz xhege #23 üzenetére

értelek, és tiszta sor, hogy a MIP nem mindenkinek opció. mondjuk arról is meg vagyok győződve, hogy sokan nem a jobb láthatóság miatt voksolnak az AMOLED-re, hanem azért, mert a MIP (legyen bármilyen praktikus) egyszerűen elavultnak hat mellette. aki pedig okosóra vonalról érkezik, annak meg eleve hiányzik a magas kontraszt, a nagy fényerő - mondjuk nekik a kihangosítás, a beszédmikrofon meg az LTE is, meg is értem, ha a gyártó ebbe az irányba mozdul el. csak egyszerűen szimpatikusabb volt az a Garmin, ami nem akart mindenáron megfelelni ezeknek az elvárásoknak :) meg hát ugye az árszabás. a kifutó 7-es (non-pro) Fenix modellek jelenlegi árának több, mint a duplájába kerülnek a 8-asok, amik érdemben pont a fent említett funkciókkal tudnak többet (kivéve LTE).

ezt a Tactixet meg hagyjuk is. Nem tudom, hogy ki a célközönség, de én úgy látom, hogy ha nem elengedhetetlen a térkép, akkor egy Instinct 2X solar tactical a funkciók 90%-át tudja, végtelen üzemidővel, 170k-ért 6-700k helyett. és bocs mindenkitől - abszolút nem vagyok híve az ilyen, árazással kapcsolatos kirohanásoknak, de a Garminnál konkrétan komoly következetlenséget látok a jelenlegi palettán mind árszabás, mind termékdifferenciálás terén.
    DE! nagy igazság, amit írtál korábban: amíg megvan a választási lehetőség, addig minden ok

• bwoay

nagyúr

válasz xhege #21 üzenetére

beltéren az alacsonyabb felbontás, a kontraszt vagy a világítás kisebb fényereje miatt olvasható nehezebben?

• bwoay

nagyúr

válasz <Adamsky> #19 üzenetére

nem állítom, hogy a színes meg a monokróm MIP kontraszt és láthatóság szempontjából ugyanaz tudják, de roppant furának találom, hogy az Instinct evolúció átugrotta ezt a lépcsőt.
    A színeket amúgy (gondolom) valahogy filterrel oldja meg a MIP, így a visszatükröződő fény nagyobb része nyelődik el, mint a monokróm változatnál. Ezért nem lehet egyformán kontrasztos a kettő, ráadásul a power glass még rontott is a helyzeten (a zafírüveg meg végképp). Az nagy truváj a szememben, hogy a 8-as Fenixnél megszabadultak ettől a plusz rétegről, miközben még nőtt is a solar hatékonyság, annyival jobbak az új panelek. Azt gondolná az ember, hogy itt az idő, jöhet az első önnfenntartó színes Garmin. ja várj, inkább legyen helyette egy AMOLED-es modell térkép meg touchscreen nélkül, elvégre annak sokkal több értelme van... Szóval egyetértek az Instinct identitászavarát illetően. Kíváncsi is leszek a Tactical változat milyen kijelzőt kap majd!

Amúgy még az AMOLED fétist is meg tudom érteni valahol, csak hát ezek az órák nem éppen tartalomfogyasztásra valók.

• bwoay

nagyúr

válasz <Adamsky> #8 üzenetére

nekem van egy olyan félelmem, hogy az utolsó "MIP" mohikánokat látjuk. Teljesen nyilvánvaló az irány, amit a Garmin kitűzött. Szentül hiszem, hogy amint megoldják a solar + OLED kombót, búcsút inthetünk a MIP-nek. Ha megnézed az Instinct 3-at, aggasztó, hogy a színes változat kapásból AMOLED lett. Nem is értem! Pont az üzemidő bajnok? Miért nem kaphatott színes MIP + solar kombót? Pedig nagyon jó lenne látni egy ilyen modellt, ami smartwatch módban egyáltalán nem igényel töltést napsütés mellett...

xhege:
    Ezek a markáns színű betétek az Enduro 3, a Fenix 8 vagy az Instinct 3 esetén sokakat kikészítenek. Szerintem is csak komolytalanabbá teszik a korábbi generációknál jóval drágább modelleket.

-igu-:
    nekem ugyan tisztes méretű G-Shock és Pro Trek óráim is vannak,
    és pl az 50 mm-es Instinct 2X méreteivel sincs az égvilágon semmi gondom,
    de a Fenix/Enduro páros valahogy furán áll a kezemen. Talán a nagy üveg felület teszi. Ezekhez vagy tagbaszakadt ember kell, vagy egyszerűen tudni kell őket viselni. Meg kérdés az is, hogy ki mennyire akarja hordani sportolás mellett pl simán a hétköznapokban, vagy mondjuk alváshoz.

• bwoay

nagyúr

válasz <Adamsky> #3 üzenetére

Az a baj szerintem ezekkel az 51 mm-es modellekkel, hogy optikailag nagyobbnak tűnnek. pláne, hogy "lug to lug" konkrétan 58 mm-esek. Suunto Core-on szocializálódva (49-50 mm) azt gondoltam, hogy az 51 mm-es Fenix 7x sima liba, aztán volt alkalmam felpróbálni, hát rajtam full krumpli volt. és vagyok 193 cm, meg kb 90 kg. bár nem is a testalkat a mérvadó, mert ismerek olyan alacsony, sportos csajt, akinek a csuklóján valahogy nem mutat hülyén. Viszont a világból kimenni Instincttel lehet és annak a méretei/arányai is barátságosabbak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés