- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
Ne hidd! Nem értem miért, de teljesen rá vannak gerjedve az üzemidőre. Nem kell tölteni a MIP-et csak 3 hetente, ez a fétis.
bwoay: nyilván nem tudom, csak azt gondolom, hogy a Garmin is rájöhetett, hogy kusza már a termékvonal, és próbál karcsúsítani. Ahol minden ugyanaz csak a kijelzőtechnológia más, ott egy modellnév alatt forgalmazni, megadva a választás lehetőségét. Én ebben találok némi logikát, de lehet teljesen vakon vagyok. Számomra ebből még nem az következik, hogy kivezetik a MIP-et. Ha mikro led technológia valóban csodát hoz, akkor majd talán. Azt el tudom képzelni esetleg, hogy a Fenix amoleddé válik és mellette párban ott lesz a MIP-es Enduro. -
xhege
veterán
"Ennek szerintem az az oka, hogy a Garmin Fenix és hasonló óráinak a felhasználói táborában sokan használják egésznapos kültéri események trackelésére az órát."
Biztos ilyenek is vannak, de szerintem meglepő lenne, ha lenne erről egy valós felmérés. Szerintem a döntő többség olyasmire használja a Fenixeket is, amire egy Forerunner 55 is elég lenne, vagy üzemidőben egy Apple Watch.
Az ember már csak ilyen. H tudja megveszi indokolatlanul is a drágább prémiumabb modellt. Több olyan Fenix tulajt ismerek személyesen, akik még csak nem is sportolnak semmit. MIkor megkérdezed miért van akkor ilyen órájuk: sokáig bírja az akksi, megjönnek az értesítések, jól néz ki, és a tudatosabbja azt mondja egészségkövetésre (sport nélkül
).
-
xhege
veterán
válasz
<Adamsky> #54 üzenetére
és HTomas:
Így van nagyon felhasználás függő a dolog. Simán adom, hogy bringázáshoz pl sokkal jobb a MIP, meg még sok máshoz is. Én többnyire teremben edzek, nekem tökéletes az Amoled. Azonban mondjuk nyáron egy 6-8 órás túrát még az akksi miatt folyamatosan fikázott (jogosan) Apple Watch Series 9 is végig trekkelt, úgy hogy este elég volt töltőre tenni. Ultra sportolóknak (mennyi van ilyen?) persze jobb egy Enduro 3 természetesen.
Az Aod engem soha nem érdekelt, de nyilván sokakat meg igen. Azonban Aod mellett is elketyeg 1 hétig , az meg többnyire mindenre is elég.
A mikro led valóban ígéretesnek tűnik, kíváncsian várom.Félreértés ne essék én nem mondom, hogy jobb az Amoled, mint a MIP (nekem az, de ez egyéni preferencia). Mindkettőnek megvan a helye és a szerepe. Csak sokszor az Amoleddel szemben Garminos körökben kvázi keresztes hadjárat zajlik. Nem használhatatlan szarok azok már egyáltalán. A tulajdonosok nagyobbik része meg nem 100km-eket mér vele, hanem 2-3 sziget kört, sőt sokan még ennyit sem.
-
xhege
veterán
Simán elfogadom és megértem a dolgot. Mindnekinek más a prioritás
Azonban sok esetben úgy hangzik el ez a MIP vs Amoled dolog, hogy a MIP végtelen üzemidő az Amoleddel meg ne lépj ki a házból, mert kisüt a nap, felveszi a fényerőt és 5 perc múlva kikapcsol.
A zerge.hu összehasonlító táblázata alapján is tisztán látszik a MIP előnye, de azért ne tegyünk úgy, mintha az Amoled használhatatlan lenne. Az always on funkciót ha valaki nem használja (pl engem nem érdekelt soha), akkor azért nem világmegváltó a különbség. -
xhege
veterán
Nyugodtan bevállalhatod már amoled kijelzős Garminnal is. Legalábbis az Epix Pro 51mm-el.
bwoay: értem és megértem amit írsz. Emiatt pl nekem is nagyon tetszik az Instinct pláne, hogy van már amoled (én azt preferálom). Viszont irodába, egyeztetésre jobb azért az Epix. Ha túrázunk, akkor nekem van egy szilikon tok is rajta pedig titán elvileg…. -
xhege
veterán
Persze, nem is ez a gond, szoktam rendelni az Amazonról elég gyakran.
bwoay: egy óránál azért számít a küllem és a felhasznált anyagok minősége. Erős leegyszerűsítés, de egy alap Casio is az időt mutatja meg egy Breitling is.
Tudásra szerintem az emberek 90%-ának elég lenne a Forerunner 165 is, de az egy játék műanyag óra az Epixhez képest. Ha a Garmint ki akarod használni teljesen, akkor szinte 24 órában kell hordani, és úgy már sokaknak nem mindegy, hogy mi van állandóan a kezeden.
-
xhege
veterán
Sajnos az árak iszonyúan elszaladtak a Garminnál (is). A csúcs órák esetén valahol érthető, de mondjuk azért a belépő órák is drágák. Mondjuk egy Vivoactive 5 100eFt felett van vagy egy Forerunner 165. Feleségemnek előbbi van. Egy műanyag játékóra hatású a cucc. Értem, hogy van benne tudás, de az árazás erős. Pláne kishazánkban, a magyar fizuk mellett. Arról nem beszélve, hogy szerintem a termékpaletta elég kusza, nehezen átlátható. Na mindegy ez messzire vezetne, nem ide való.
-
xhege
veterán
Nincs itt szó tartalomfogyasztásról. Egyszerűen az amoled pl nekem és még nagyon sok ember számára sokkal jobban látható az esetek 90%-ban.
Többet vagyok sajnos beltérben, mint tűző napon, a szemem meg nem a régi. Olvasó szemüveg kell, de azt meg nem hordok folyamatosan. Vettem Fenix 7X Prot, de többnyire nem láttam, ezzel szemben az Epix Prot minden körülmények között jól látom. Igen, tűző napon is. Sok esetben ennyire egyszerű az indok.
Elismerem a MIP kijelző pozitív tulajdonságait, csak hidd el nem mindenkinek jó opció. Sokaknak meg egyszerűen csak jobban tetszik a kontrasztos, színes amoled.
Amíg megvan a választási lehetőség mindenki számára, addig örülni kell. -
xhege
veterán
Nekem 51mm Epix Pro van. Először engem is elgondolkodtatott a méret, de elmentem a Zergébe és felpróbáltam. Én úgy érzem, hogy számomra teljesen ok. Igaz a csuklóm kerülete 20-21 cm között van. Ami egyébként a leginkább tetszik benne, hogy 26mm a szíj. Előtte a 47mm órákon nekem nagyon tetszett a 22mm szíj valahogy, de ez csak az én hülyeségem.
Mindenképpen meg kell próbálni személyesen. Az Enduro 3 engem is elgondolkodtatott, de az zöld gomb az oldalán számomra borzasztóan néz ki. Nyilván ez meg csak ízlés kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- Medence topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest