- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kixly
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vizsgafeladatot kaptam, amihez többek között python programozási ismeretek szükségesek. (Hozzá kell tennem, nem informatika szakos vagyok, sőt semmi programozáshoz hasonlót nem tanultam eddig még, úgyhogy előre elnézést, ha nem szakszerűen fogalmazok…)
A feladat a következő:
„Készítsünk 200 db azonos méretű GIF file-t ötbetűs angol szavakból. A szavak egyes karakterei legyenek véletlenszerűen kék, piros és fehér színűek (szürke alapon). „Egy kép esetében sikerült ezt megcsinálnom, aminek az Image Magic-es utasítása (mert ezzel a programmal kell alapvetően a képszerkesztést elvégezni) a következő:
Pl a radar szó esetében:
1. lépés: convert -background gray -pointsize 72 -fill red label
r.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd:
2. lépés: montage r.gif a.gif d.gif a.gif r.gif -background gray -geomtry +5+5 radar.gifÉs most jönne a PYTHON-os része a dolognak: a random színválasztás, és hogy betűnként végigmenjen, majd összerakja és ezt a 200-szor

Eddig jutottam:
import sys
import randombetu=["a", "b","o", "u", "t"]
print "convert -background gray -poinsize 72 -fill",
print random.choice(["red", "white", "blue"]),
print "-label",
for i in betu[0]:
print i,
print "1.gif"Ez alapvetően kihírja az 1. image-es utasítást, DE még azt kellene megoldani valahogy, h sorba menjen a betűkön, és a file nevét változtassa (2.gif, 3. gif, és így sorba tovább).
Valami olyasmit kellene, hogy vegye az 1. szó 1. karakterét, majd 1.szó 2. karakterét….5ig,. És ezt lefuttatni a 200 szóra. A fenti parancssorban szétbontottam egy szó, 5 betűjét, de ez így macerás lenne 200 szónál megcsinálni:S
Majd ezt az egészet egy batch file-ba kellene átirányítani. Ezt sem tudom, hogyan kell:$
Tudna valaki segíteni ebben?
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűnyíró topik
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- OLED monitor topic
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Lenovo X390 13,3" laptop matt kijelző / Intel i7-8665U / 16 GB DDR4 / 512 GB SSD / magyar bill.
- Macbook Pro 13" A2338 2020 M1 16GB 256GB (4)
- 50% kedvezmény Sennheiser Flex 5000 csinálj vezeték nélkülit a vezetékesből!
- Dell Latitude 3120 Win11 /8Gb RAM/ Érintő kijelző/ 2in1 tablet is /128 GB SSD/ 5-6 órás akkumulátor
- Steam Deck 512GB FULL EXTRÁS CSOMAG ÚJSZERŰ, AJÁNDÉKOKKAL!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - Ezüst - HUN - mw0w3mg/a - 3 Ciklus 2+ év gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B/DS 12GB 512GB Phantom Black Gyári független Garancia Dodozában
- 3440 x 1440 100Hz!!! 90W PD 34" CURVED 1000R Samsung S34A650UXU - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
r.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd: