Hirdetés
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kixly
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vizsgafeladatot kaptam, amihez többek között python programozási ismeretek szükségesek. (Hozzá kell tennem, nem informatika szakos vagyok, sőt semmi programozáshoz hasonlót nem tanultam eddig még, úgyhogy előre elnézést, ha nem szakszerűen fogalmazok…)
A feladat a következő:
„Készítsünk 200 db azonos méretű GIF file-t ötbetűs angol szavakból. A szavak egyes karakterei legyenek véletlenszerűen kék, piros és fehér színűek (szürke alapon). „Egy kép esetében sikerült ezt megcsinálnom, aminek az Image Magic-es utasítása (mert ezzel a programmal kell alapvetően a képszerkesztést elvégezni) a következő:
Pl a radar szó esetében:
1. lépés: convert -background gray -pointsize 72 -fill red labelr.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd:
2. lépés: montage r.gif a.gif d.gif a.gif r.gif -background gray -geomtry +5+5 radar.gifÉs most jönne a PYTHON-os része a dolognak: a random színválasztás, és hogy betűnként végigmenjen, majd összerakja és ezt a 200-szor
Eddig jutottam:
import sys
import randombetu=["a", "b","o", "u", "t"]
print "convert -background gray -poinsize 72 -fill",
print random.choice(["red", "white", "blue"]),
print "-label",
for i in betu[0]:
print i,
print "1.gif"Ez alapvetően kihírja az 1. image-es utasítást, DE még azt kellene megoldani valahogy, h sorba menjen a betűkön, és a file nevét változtassa (2.gif, 3. gif, és így sorba tovább).
Valami olyasmit kellene, hogy vegye az 1. szó 1. karakterét, majd 1.szó 2. karakterét….5ig,. És ezt lefuttatni a 200 szóra. A fenti parancssorban szétbontottam egy szó, 5 betűjét, de ez így macerás lenne 200 szónál megcsinálni:S
Majd ezt az egészet egy batch file-ba kellene átirányítani. Ezt sem tudom, hogyan kell:$
Tudna valaki segíteni ebben?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest