Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
galocza
üzenetére
Pl a Duplicati egy nagyon ügyes, nyílt forráskódú program. Magyar nyelvű videó
-
galocza
aktív tag
mountvol /d
"hozzáférés megtagadva"
rendszergazdai command prompttal működik a leválasztás - csak épp a szokásos
mountvol z: //...izébizé dologgal nem tudom visszaszerezni, emelt cmd-vel sem (paraméter nem megfelelő).
lemezkezelésben teljesen ok-nak tűnik a meghajtó, uazokat az opciókat mutatja, mint a mentős hdd-nk, mínusz intéző és megnyitás.én lassan feladom.
NAGYON köszönöm segítségeteket - de azt hiszem, ez a meghajtó nem lesz leválasztva. ott van még a felhő, és egy hálózati meghajtó. ha nagyon akarom, lehet több is... 8(
öreg vagyok, a makacsságomnak is van határa.
még egyszer NAGYON köszönöm,
g -
galocza
aktív tag
!itt morgás következik, tessék kihagyni!
---
35-36 éve (w3.1) vindózolok.
mindig voltak újítások, új funkciók, átalakítások - de megvolt a logikájuk - s hiába vagyok alapvetően luddita - megtaláltam a rendszert az őrült beszédben idővel.
w1x-nél nem. tudom, sokan kedvelik, s nem szeretnék belétek, 2 segítőkész emberbe beletaposni!
de nekem olyan, mintha hülyék írták volna idiótáknak.
semmit nem találok logikus helyen, vagy mert illogikus, vagy mert nincs is már olyan...
a saját gépemet megőrzöm w7nek, amíg reálisan lehet...
morgás vége.
elnézést kérek érte!
---
profik (ti) vagy ifjú titánok (ti?) könnyen tanulnak, s mozdulnak tovább. én már nem 8(.
bocsi az offtopicért!
g -
galocza
aktív tag
válaszodat - újra - nagyon köszünöm!
/p-t használtam - mert használtam eddig mindig w7 alatt, s oké volt, pont azt tette, amit szerettem volna.
mentőprogrammal próbálkoztam, még saját gépemen, de régen.
ha tudsz vmi szépet-jót és céges felhasználásra is ingyeneset, én nagyon megköszönöm, s örömmel eljátszom vele. majd egyszer... 8( december-január nálunk tűzoltásról szól - ezért is igyekszek kb most csak a status quo antét visszaállítani...a növekményes dologgal a baj, h pendrájvunk kicsi (persze, ha 1x ráveszem magamat, nem fog fájni nagyobbat venni), a hálózati meghajtónk mérete is kötött - "ajándékba" kaptam, nehéz nagyobbat kunyerálni (pofa szempontból), a felhős mentés hasonlóan kötött.
akárhogy is, a /d-vel eljátszom, nagyon köszönöm az ötletet.
kicsit utánaolvasva másoknak is volt gondja w1x /p-vel. sok segítőkész, de zérus jó tanács volt...áhh, úgy írtam, ahogy olvastam, bocsi pl usbdlm ügyben...
bhonti: nagyon köszönöm!
és úgy általában.
elindítottatok jó irányokban!
g -
cigam
titán
válasz
galocza
üzenetére
Mert a /p-vel távolítod el. Ez a paraméter eltávolítja a kötet csatlakozási pontját a megadott könyvtárból, leválasztja az alapkötetet, és offline állapotba helyezi az alapkötetet, így az nem csatlakoztatható. Ha más folyamatok használják a kötetet, a mountvol bezár minden nyitott kezelőt, mielőtt leválasztaná a kötetet.
Inkább a /d paramétert használd az eltávolításra.
- leválasztja a meghajtót
- felszabadítja a betűjelet
- nem törli az eszköz driverét
- nem távolítja el a hardvert
- nem végleges, tehát ha újra bedugod, visszajön
Pont úgy működik, mint egy „soft unmount”.Nem gondoltál még mentőprogram használatára? Automatice lementi amit kell, tud növekményes mentést, x nap után újrakezdi egy teljes mentéssel. Sok program képes figyelni az USB portot. Ha a megfelelő eszközt dugod rá, automatice lementi rá amit lekell, és amikor végzett akár le is választja.
Esetleg az USBDLM is segíthet. A pendrive bedugásakor felcsatolja Z:-nek, és elindítja a mentést végző Batch fájlt, amiben kihagyhatod az USB csatolást/leválasztást, és mikor végzett, lecsatolja a pendrive-ot.Ja, és W11 alatt jobblikk a startmenün (Windows logó) és egyből ott lesz a "Lemezkezelés" menüpont..
-
galocza
aktív tag
nagyon köszönöm válaszodat!
kísérleteztem - és soronként működik a dolog - az örök kérdés, h egyben is teszi-e. möglássuk 8).
a másik csöppet nehezebben emészthető.
a pendrive-ot és hálózati meghajtót csak a másolás kezdete előtt mountolom, és utána unmountolom.net use y: \\izebize /persistent:no
mountvol z: \\?\bizeizemajd:
net use y: /delete
mountvol z: /pa hálózati meghajtóval semmi gond.
de a pendrive kb eltűnik.
windows nem látja többet wincom nem látja többet.
nem lesz mountolható parancssorban, sem disk managementben (lemezkezelés?) sem.
az egyetlen, ami segít rajta, fizikailag kitépni, s másik likba rakni.
de onnantól persze visszatér a fenti probléma...ok, sírni fogok... nem witzezek - 20-30 percet töltöttem azzal, h megtaláljam az administrative tools/computer management/disk management (ősmagyarul: lemezkezelés) részleget, mert akartam képernyőmentést gyártani neked.
egyszer már sikerült - most nem... 8(
akárhogy is, kénytelen leszel elhinni: ott sem lehet semmit sem csinálni a meghajtóval.
az egyetlen, ami működik - kicibálni, s újra bérakni...g
-
cigam
titán
válasz
galocza
üzenetére
Jó lett volna egy fotó, vagy kimásolni a futás közbeni üzeneteket, mert ha nem működik jól, menet közben biztosan paranaszkodik valamire.
Pl. a fájlnévben van szóköz? Mert akkor
forfiles /p "d:\mybackup\7z" /d -7 /c "cmd /c del \"@file\""
vagy PowerShell-ben:
Get-ChildItem "d:\mybackup\7z" -File | Where-Object { $_.LastWriteTime -lt (Get-Date).AddDays(-7) } | Remove-Item -
galocza
aktív tag
kedves kollegák, remélem, jár errel valaki.
fontos lenne.gyógyszertári gépről van szó - nem csak nekem, mint bossnak fontos.
rendszegazdáink nem sok segítséget adnak, szóval az évek folytán én kalapáltam össze vmiféle mentést.
nem vagyok batch-varázsló, de eddig sikerült összelopnom, ami kellett.
sajnos w7-ről w11-re kellett váltanunk - s nem működnek dolgok.a háttér: lefut egy exe, ami csinál egy új mentést a napi növekményekről.
(plusz elmentem a böngésző és a banki progi anyagait)
mivel hiába javasoltam a 7z-t, még mindig zip-be tömörítenek, én áttömöríttetem 7z lzma2 mx2-be (~65 méret). ez azért fontos, mert mentünk 1. pendrive-ra, 2. hálózati meghajtóra, 3. felhőbe - időben még így is megéri.újra, buti vagyok batch programozásban, s kb mindent loptam, de eddig működtek dolgok.
de pl ez pl, töröni mindent, mínusz az utolsó 7 napot - ez nem működik.
"
forfiles /p "d:\mybackup\7z" /d -7 /c "cmd /c del @file"
"van egy másik bajom,az egy mésik post lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 5060Ti 16GB Zalman Z1 PLUS Corsair 650W
- Eladó több darab Skhynix 16GB 2666Mhz laptop ram
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4321, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest