- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
mountvol /d
"hozzáférés megtagadva"
rendszergazdai command prompttal működik a leválasztás - csak épp a szokásos
mountvol z: //...izébizé dologgal nem tudom visszaszerezni, emelt cmd-vel sem (paraméter nem megfelelő).
lemezkezelésben teljesen ok-nak tűnik a meghajtó, uazokat az opciókat mutatja, mint a mentős hdd-nk, mínusz intéző és megnyitás.én lassan feladom.
NAGYON köszönöm segítségeteket - de azt hiszem, ez a meghajtó nem lesz leválasztva. ott van még a felhő, és egy hálózati meghajtó. ha nagyon akarom, lehet több is... 8(
öreg vagyok, a makacsságomnak is van határa.
még egyszer NAGYON köszönöm,
gmountvol helyett esetleg a regi jol bevalt diskpart? Ha a diskmgmt latja, az is.
-
mepet
addikt
Anno kuzdottem hasonloval, a vegen a megoldas az lett, hogy az exe fajlt atmasoltam a munkakonyvtarba, futtattam ott, majd toroltem. Persze ehhez standalone exe kell.
-
mepet
addikt
Az adott szoftvertől függ, hogy van-e silent uninstallra lehetőség. Ha van, akkor csak ki kell deríteni, hogy mi az a kapcsoló.
Pl: uninstall.exe -Silent -Y
Ezt írhatod cmd-be is, de csinálhatsz egy .bat fájlt, amibe belemásolod. -
mepet
addikt
Text fájl olvasás nem akar összejönni.
Sok fájlt kéne egyenként olvasni, majd a kiolvasott értéket változóba írni. A cikluson belül elintéznék mindent, amit szeretnék a változóval csinálni (a példában csak egy echo szerepel).
Az a lényeg, hogy most nem elég redirectelni (> vagy >>) a szöveget, hanem változóként kéne használnom a továbbiakban. Tudtok segíteni?@echo offSetLocal EnableDelayedExpansionfor /f %%f in ('dir /b *.log') do (echo %%fREM ide kéne valami, ami beolvassa az első sort a fájlból a %var% változóbaREM %%v nem jó, %var% kell, mert a következő sorban csak egy részét használnámecho %var:~1,4%)pauseEndLocalSikerült megoldani mégegy forral. A lényeg, hogy ez az istenért sem működött a foron belül:
set /p <textfájl
Pontosabban ez így rendben működött, de ha a textfájl helyére a ciklusváltozót tettem, úgy már nem.Ez lett a vége, a felkiáltójeles változó volt a trükk:
for /f %%f in ('dir /b *.log') do (echo %%ffor /f "delims=" %%x in (%%f) do set "Var=%%x" && echo !Var:~1,4!) -
mepet
addikt
Text fájl olvasás nem akar összejönni.
Sok fájlt kéne egyenként olvasni, majd a kiolvasott értéket változóba írni. A cikluson belül elintéznék mindent, amit szeretnék a változóval csinálni (a példában csak egy echo szerepel).
Az a lényeg, hogy most nem elég redirectelni (> vagy >>) a szöveget, hanem változóként kéne használnom a továbbiakban. Tudtok segíteni?@echo offSetLocal EnableDelayedExpansionfor /f %%f in ('dir /b *.log') do (echo %%fREM ide kéne valami, ami beolvassa az első sort a fájlból a %var% változóbaREM %%v nem jó, %var% kell, mert a következő sorban csak egy részét használnámecho %var:~1,4%)pauseEndLocal -
mepet
addikt
Sziasztok!
Batch file-al szeretnék átmásolni egy PDF-et egyik könyvtárból a másikba, úgy, hogy a cél könyvtárban a másolt PDF nevében benne legyen az adott mai dátum vagy az általom tetszőlegesen kiválasztott dátum.
Példa:
E:\kutyafule\cica.pdf
D:\nyuszilab\cica_2019.06.18.pdf
vagy
D:\nyuszilab\cica_2019.06.28.pdf
Meg lehet ezt oldani egyszerű batch file segítségével?
Igen, meg lehet oldani.
copy: másolás. ren: átnvezés. Dátumok pedig 10-15hsz-el ezelőtt kibeszélve. -
mepet
addikt
-
mepet
addikt
Létezik valami univerzális megoldás a dátum/idő kezelésre? Ahány Windows annyiféle formátum, és a nyelvi verziók sem egyszerűsítik a megoldást.
rem W10.hun
set ev=%date:~0,4%
set honap=%date:~6,2%
set nap=%date:~10,2%
set ora=%time:~0,2%
if "%ora:~0,1%"==" " set ora=0%ora:~1,1%
set perc=%time:~3,2%
set nev=%ev%-%honap%-%nap%_%ora%%perc%.jpgEzt hogyan tudnám univerzálissá tenni?
Nem tudom ez vagy a WMI-os az univerzálisabb, de nálam bevált oda ahova csak dátum kell, idő nem: [link]
-
mepet
addikt
Nem nagyon pörög ez a topik...

Míg a válaszra vártam, keresgéltem és intenzíven próbálkoztam a megoldással. Aminek meg is lett az eredménye. De közben kiderült számomra, hogy mekkora sz.pás a változók használata a batch fájlokban. Na, mindegy...
Azért megosztanám a végeredményt, ha esetleg egy erre tévedt topik látogatót netán érdekelne:
@echo off
rem set /p link_be="Addj meg egy linket: "
set link_be=https://www.google.hu/search?q=valami
set "ker=?q"
call set veg=%%link_be:*%ker%=%%%
call set veg=%veg:~1%
call set eleje=%%link_be:%veg%=%%%
call set link_ki=%eleje%masikszoveg
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" %link_ki%
pause
exitJóvanmá, én az eggyel ez előtti kérdésnél teljesen kiégtem.

-
mepet
addikt
korábban elnéztem a címzettet !
a válasz mepet-nek van szánvabocsika! többet (remélem) nem fordul elö

sziasztok
7. Die entpacken.bat editieren. Den Filenahmen des Img eintragen.
szó szerinti fordutás kb.:
Az entpacken.dat(nevüt) (át)szerkeszteni és a .img fájl nevét betenni,behelyezni (beírni).
Magyarra értelmezve: egy erre a célra készült (entpacken).bat fájlt (ha nincs akkor készitünk) beírjuk a kicsomagolásra szánt fájl nevét a entpacken.bat nevü file-be (valahova,ahova kell,mint pl.a linkelt példán,
ott is bent van a file név a megfelelö helyen)
és a 8-as pont szerinte a (cmd ablakban) elinditjuk.
Azért is küldtem egy linket: https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/144315-Datenpakete-entpacken-f%C3%BCr-Ladevorteile
amiben valami hasonló batch parancssor van csak nem .img file-hoz
hanem valami játéknak a fájlját csomagolja ki
üdv,Mindegy kinek írod, mindenki látja itt.
Passz, nem értem a feladatot. -
mepet
addikt
sziasztok
Volna egy kis problémém.Kellene egy entpacken.bat.Ez egy WinCE ROM.img kicsomagoló batch fájl.
A lényeg ez lenne: https://www.digital-eliteboard.com/threads/rom-sicherung.88200/
Mogelhieb Administrator-nálA fontos a 7-es és 8-as pont
Vagyis egy entpacken.bat datei-t kelll editálni és ebbe berakni az .img nevét.Amit tudok: Batch File-t létrehozni (ha van @echo off ......és a többi karakter)
vagyis egy kész szöveget befüzni az editorba és elmenteni xyentp.bat (vagy .cmd) - ként.( valami ilyesmi : https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/144315-Datenpakete-entpacken-f%C3%BCr-Ladevorteile
[edit by Estella]
Estella hat außerdem eine Batch zur Verfügung gestellt, die in aktueller Version (06.07.07) hier angegeben ist: alatt )Csakhogy mit írjak abba a szöveges fájlba az
@echo off alá, na azt nem tudom
föleg azt nem hogy végre is hajtsa azt a parancsot hogy egy ROM.img fájlt kicsomagoljon az OP
rendszer fájlraira ami Mogelhieb Administrator-nak sikerült.Ebben kérnék segítséget amit elöre is köszönök
A 7. pontot nem értjük. Sem én, sem a google translator.

A 8. pont: entpacken.bat elindítása: "entpacken.bat" -
mepet
addikt
Sziasztok! Bocs, ha alap kérdés, még csak most ismerkedem a témával:
Azt kellene bekérnie a batch-nek futás közben, hogy egy adott szoftverből a 32 v. a 64 bites verziót akarja-e telepíteni a user.
Eddig jutottam, de nem műxik vmiért az IF:
> type autoinstall_teszt.bat
@echo Melyik Internet Explorer verziot telepitsem?
@echo 1 - 32bites
@echo 2 - 64bites
SET /P BIT=
@IF "%bit" == "1" echo egyes
@IF "%bit" == "2" echo kettes
:egyes
@echo 32 bites IE telepitese
@SET BIT=0
@goto kesz
:kettes
@echo 64 bites IE telepitese
@SET BIT=0
:kesz
@pauseTudnátok segíteni, hogy hol a hiba, vagy esetleg van-e valamilyen frappánsabb megoldás erre? Előre is köszönöm!
Goto kell az ugráshoz. Goto után szabad kettőspontot rakni a címke elé, de engem zavart, ezeket töröltem.
Változók leggyakrabban batch fájlokban: %valt%. Ciklusváltozóknál %%i.
User input esetén mindig legyen valami alap hibakezelés is. Itt csak annyi a trükk, hogy elöl legyen, ha valamiért nem futnak le a goto-k, akkor mindenképpen belefut a hibába.
Type sort REM-eltem, az csak kiírja a batch file tartalmát a képernyőrem gondolom ez nem kell.REM type autoinstall_teszt.bat
@echo Melyik Internet Explorer verziot telepitsem?
@echo 1 - 32bites
@echo 2 - 64bites
@SET /P bit=
@IF "%bit%" EQU "1" goto egyes
@IF "%bit%" EQU "2" goto kettes
goto error
:error
@echo kilepek, mert nem 1 es nem 2.
exit /b 1
:egyes
@echo 32 bites IE telepitese
@SET BIT=0
@goto kesz
:kettes
@echo 64 bites IE telepitese
@SET BIT=0
:kesz
@pauseHa az elejére raksz egy @echo OFF sort, akkor nem kell minden sor elejére a @.
Ha csak az OS-nél érdekel, hogy 32b vagy 64b, azt úgy szoktuk megnézni, ha van Program Files x86 könyvtár, akkor 64bites a windows. -
mepet
addikt
Sziasztok!
Szeretnék írni egy batch fájlt.
Van egy adott hálózati könyvtár ahova jön egy könyvtár+3 fájl amelyeknek a nevük mindig változik, csak az első 2-3 karakter nem. Viszont az ott levő könyvtár és fájlok mellett van még egy transfered könyvtár ahova másolás után át helyezem a mappát és fájlokat.
Azt szeretném csinálni hogy az ottlevő könyvtárat és 3 fájlt továbbá a könyvtárban levő rengeteg fájlt elmásoljam egy másik hálózati gépre de úgy hogy a cél gépen hozzon létre az aktuális nappal (YYYYMMDD) egy könyvtárat és oda helyezze át.
Transfered
mappa1 <--az 1-es mindig változik
file1
file2
file3mappánál ezzel próbálkoztam:
xcopy C:\Transfer\Forras\mappa* C:\Transfer\cel\%date% /S
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv,
Könyvtárnévben a csillagot nem szereti paraméterként.
FOR /F "tokens=* USEBACKQ" %%F IN (`dir mappa* /D /B`) DO (
xcopy C:\Transfer\Forras\%%F c:\CELMAPPA /S
)
xcopy C:\Transfer\Forras\file* c:\CELMAPPAÍgy ezt mind másolja: mappa1, mappa2, ..., file1, file2, ...
A dátumozást pedig kicsit feljebbről okoskodd bele!
-
mepet
addikt
mod:
Na, megvan, ez csinálja:c:\temp>echo:|date
The current date is: 13/04/2016
Enter the new date: (dd-mm-yy)Ez feldolgozza a második sort (eltárolja a dátum sorrendet), majd a az első sort, abból kiszedi a dátumot.
Ez pedig a változónevekhez adja a dátumot - az a trükk, hogy a változónév is változóból jön:
set %%a=%%d
set %%b=%%e
set %%c=%%fNagyon elmés

Köszi, minden világos!

-
mepet
addikt
Egy visszatérő apróság adódott: dátumok...
Forrás: www.robvanderwoude.com/amb_datetime.php
@echo off
if "%date%A" LSS "A" (set toks=1-3) else (set toks=2-4)
for /f "skip=1 tokens=2-4 delims=(-)" %%a in ('echo:^|date') do (
for /f "tokens=%toks% delims=.-/ " %%d in ('date/t') do (
set %%a=%%d
set %%b=%%e
set %%c=%%f
set toks=
)
)
echo %yy%
echo %mm%
echo %dd%Kimenete minden általam használni kívánt oprendszeren:
2016
04
13Sajnos nem értem, hogyan keletkeznek a változók. Esetleg van aki érti és pár mondtaban kiokosítana?
-
mepet
addikt
Sziasztok,
nekem olyan problemam van, hogy szeretnek ket bat fajlt elinditani, es koztuk egy masik alkalmazast. Es valami mindig hibadzik.
A terv az lenne, hogy lefut az elso bat, aztan esetleg lehet varatni par masodpercet, mire belekezd a masodik prgramba. A harmadik lepest csak akkor inditsa el, ha a masodik befejezodik.1. bat inditasa
1a. varakozas
2. program inditasa
2a. varakozas a 2. vegere
3. masik bat inditasaHogyan lehetne ezt megoldani?
ELSO
sleep 5
program && MASODIK&& ha a program 1 errorlevel 0-val tér vissza, || ha 1-el
sleep.exe-t magadnak kell beszerezned hozzá
-
mepet
addikt
Nézd meg az adott telepítő leírását (ha elérhető), legtöbbször van valami silent mód. Pl: "install.exe -silent -yes"
-
mepet
addikt
A böngészőt kell csak paraméterezve meghívni. Tehát talán elég csinálni hozzá egy parancsikont is, de persze batch fájlt is készíthetsz. Pl. firefox esetén itt nézelődj, de biztos megtalálod más böngészőkhöz is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Space Gray MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 512 GB 27%-os áfás számla (0442AB)
- Honor 400 5G 512GB 8GB RAM Desert Gold Újszerű állapotban 2027.03.23-ig garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest