Hirdetés
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
galocza
aktív tag
mountvol /d
"hozzáférés megtagadva"
rendszergazdai command prompttal működik a leválasztás - csak épp a szokásos
mountvol z: //...izébizé dologgal nem tudom visszaszerezni, emelt cmd-vel sem (paraméter nem megfelelő).
lemezkezelésben teljesen ok-nak tűnik a meghajtó, uazokat az opciókat mutatja, mint a mentős hdd-nk, mínusz intéző és megnyitás.én lassan feladom.
NAGYON köszönöm segítségeteket - de azt hiszem, ez a meghajtó nem lesz leválasztva. ott van még a felhő, és egy hálózati meghajtó. ha nagyon akarom, lehet több is... 8(
öreg vagyok, a makacsságomnak is van határa.
még egyszer NAGYON köszönöm,
g -
galocza
aktív tag
!itt morgás következik, tessék kihagyni!
---
35-36 éve (w3.1) vindózolok.
mindig voltak újítások, új funkciók, átalakítások - de megvolt a logikájuk - s hiába vagyok alapvetően luddita - megtaláltam a rendszert az őrült beszédben idővel.
w1x-nél nem. tudom, sokan kedvelik, s nem szeretnék belétek, 2 segítőkész emberbe beletaposni!
de nekem olyan, mintha hülyék írták volna idiótáknak.
semmit nem találok logikus helyen, vagy mert illogikus, vagy mert nincs is már olyan...
a saját gépemet megőrzöm w7nek, amíg reálisan lehet...
morgás vége.
elnézést kérek érte!
---
profik (ti) vagy ifjú titánok (ti?) könnyen tanulnak, s mozdulnak tovább. én már nem 8(.
bocsi az offtopicért!
g -
galocza
aktív tag
válaszodat - újra - nagyon köszünöm!
/p-t használtam - mert használtam eddig mindig w7 alatt, s oké volt, pont azt tette, amit szerettem volna.
mentőprogrammal próbálkoztam, még saját gépemen, de régen.
ha tudsz vmi szépet-jót és céges felhasználásra is ingyeneset, én nagyon megköszönöm, s örömmel eljátszom vele. majd egyszer... 8( december-január nálunk tűzoltásról szól - ezért is igyekszek kb most csak a status quo antét visszaállítani...a növekményes dologgal a baj, h pendrájvunk kicsi (persze, ha 1x ráveszem magamat, nem fog fájni nagyobbat venni), a hálózati meghajtónk mérete is kötött - "ajándékba" kaptam, nehéz nagyobbat kunyerálni (pofa szempontból), a felhős mentés hasonlóan kötött.
akárhogy is, a /d-vel eljátszom, nagyon köszönöm az ötletet.
kicsit utánaolvasva másoknak is volt gondja w1x /p-vel. sok segítőkész, de zérus jó tanács volt...áhh, úgy írtam, ahogy olvastam, bocsi pl usbdlm ügyben...
bhonti: nagyon köszönöm!
és úgy általában.
elindítottatok jó irányokban!
g -
galocza
aktív tag
nagyon köszönöm válaszodat!
kísérleteztem - és soronként működik a dolog - az örök kérdés, h egyben is teszi-e. möglássuk 8).
a másik csöppet nehezebben emészthető.
a pendrive-ot és hálózati meghajtót csak a másolás kezdete előtt mountolom, és utána unmountolom.net use y: \\izebize /persistent:no
mountvol z: \\?\bizeizemajd:
net use y: /delete
mountvol z: /pa hálózati meghajtóval semmi gond.
de a pendrive kb eltűnik.
windows nem látja többet wincom nem látja többet.
nem lesz mountolható parancssorban, sem disk managementben (lemezkezelés?) sem.
az egyetlen, ami segít rajta, fizikailag kitépni, s másik likba rakni.
de onnantól persze visszatér a fenti probléma...ok, sírni fogok... nem witzezek - 20-30 percet töltöttem azzal, h megtaláljam az administrative tools/computer management/disk management (ősmagyarul: lemezkezelés) részleget, mert akartam képernyőmentést gyártani neked.
egyszer már sikerült - most nem... 8(
akárhogy is, kénytelen leszel elhinni: ott sem lehet semmit sem csinálni a meghajtóval.
az egyetlen, ami működik - kicibálni, s újra bérakni...g
-
galocza
aktív tag
kedves kollegák, remélem, jár errel valaki.
fontos lenne.gyógyszertári gépről van szó - nem csak nekem, mint bossnak fontos.
rendszegazdáink nem sok segítséget adnak, szóval az évek folytán én kalapáltam össze vmiféle mentést.
nem vagyok batch-varázsló, de eddig sikerült összelopnom, ami kellett.
sajnos w7-ről w11-re kellett váltanunk - s nem működnek dolgok.a háttér: lefut egy exe, ami csinál egy új mentést a napi növekményekről.
(plusz elmentem a böngésző és a banki progi anyagait)
mivel hiába javasoltam a 7z-t, még mindig zip-be tömörítenek, én áttömöríttetem 7z lzma2 mx2-be (~65 méret). ez azért fontos, mert mentünk 1. pendrive-ra, 2. hálózati meghajtóra, 3. felhőbe - időben még így is megéri.újra, buti vagyok batch programozásban, s kb mindent loptam, de eddig működtek dolgok.
de pl ez pl, töröni mindent, mínusz az utolsó 7 napot - ez nem működik.
"
forfiles /p "d:\mybackup\7z" /d -7 /c "cmd /c del @file"
"van egy másik bajom,az egy mésik post lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Linux kezdőknek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Milyen program, ami...?
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken Kitty USB Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Eladó Cooler Master MWE 750 GOLD V2 fully modular táp
- Razer Kaira for PlayStation Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Gtx 1660 Super/ i5 10400F/ 16GB Corsair/ 500GB M2 250GB SATA SSD/ WIN 11
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar - 01.22
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest