-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #1061 üzenetére
A nyomtatás elkészült, a fogaskerekek jók lettek, mint legelőször.
Úgyhogy jöhet a jegy folytatása és egyéb problémák kezelése.
A meleglevegős szilikonos eltávolítás során megolvadt egy-két műanyag és kábelszigetelés. Emiatt sem felhőtlen az öröm.
Nameg az ágy sem olyan, mint nektek. Még mindig ível kicsit.
Bár ez most a fogaskerekeknél nem látszik. De ezek kis tárgyak. -
dugesz77
őstag
válasz
Silent77 #1062 üzenetére
Uh. Ez betyár jól néz ki
Én most egy 8 inches holdon agyalok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Silent77 #1018 üzenetére
mondjuk a slider nem kell belőle, van pár alternatíva:
Bambu lab x1 Lüftung LED Rahmen by Marcel Peters | Download free STL model | Printables.com
ezt a fenti linkből remixelte, nincs benne slider: Bambu Lab X1 and P1P LED Shield Ventilated Top Glass Riser by Print4less | Download free STL model | Printables.com
------------------------
más: a hotend moddolás után világít, vagy gyárilag is? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Silent77 #1015 üzenetére
ezt akarom a tetejére rakni még (üveget vágatok rá)
Bambu P1P and X1 Sliding Vent Glass Top Enclosure /w LED option by ktothestank | Download free STL model | Printables.com -
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #966 üzenetére
Nem rossz felvenni sem. Főleg, ha össze kell hasonlítani két nyomtatást vagy meg akarod nézni, hogy miért nem sikerült.
Én pl. azt hittem, hogy a két support csoportom közül az jött fel először, amelyiknek kisebb volt a felülete az asztallal. Mikor visszanéztem a felvételt, akkor kiderült, hogy a nagyobb felületű csoport jött fel, majd az pöccintette mindenfele a másikat. És mivel a nagyobb felületű zártabb helyen volt, így az nem repült el.
Vagy pl. az is érdekes, hogy ugyanolyan nyomtatási beállításokkal ugyanazokat a tárgyakat ugyanott nyomtatva (szóval csak az elmentett projektet töltöttem vissza), csak más színnel (de az anyagbeállítások is megegyeztek), gyorsabban nyomtatja az egyiket, mint a másikat.
Persze, ha jól működik a nyomtató, akkor teljesen felesleges. Érdekes, de felesleges.Az élő kép viszont nagyon hasznos. Gyakran csináltam, hogy a telefonra kitettem a kamera képét. Így a nappaliban nézhettem, hogy minden rendben van vagy be kell avatkozni.
Erre még a gyári lassú kamera is jó, tekintve, hogy nem figyeli az ember egyfolytában, mint egy filmet. A lényeg, ha gond van, akkor kiderüljön viszonylag gyorsan. -
brumi1024
veterán
válasz
Silent77 #962 üzenetére
Elerheto volt mar? Aprilis elejere irta amikor neztem az utobbi hetekben.
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77 #905 üzenetére
Milyen magasságnál volt ez? Ma nyomtattam egy tablet tartót a kocsiba petg-ből nálam nem volt eddig gondja ezen a magasságon.
Ezüst Sunlu petg generic petg beállítással. Kicsit a képről bubisnak néz ki mintha nedves lenne pedig szárítottam fél órát nyomtatás elött majd végig ment nyomtatás alatt is a szárító. Élőben sokkal jobban néz ki.fabula: rendben. nincs nagy gond szerencsére, odafigyeléssel elkerülhető a galiba.
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #858 üzenetére
Ja, jut eszembe! Szólj nekik, hogy a fizika azért ennél kicsit összetettebb; ha kézzel mozgatod, sokkal jobban mozog - ami megtévesztő, de pont ezért tudja jól "elnyelni" a belülről érkező rázkódásokat.
Nem tudom ki az a szinte mindenki, de ha valakit is ismersz közülük, szólj neki (vagy vedd meg a tudatlantól fél áron!)
Ajánlom mindenki figyelmébe EZT megtekintésre.
Szerintem inkább lenyűgöző
-
-
Dalee
aktív tag
válasz
Silent77 #858 üzenetére
Nekem a szénszál mintáson a benchy PLA (ágy: 55 c) nem tapadt le csak a folyekony ragasztóval, a PETG igen.
@JulianSinulf 849: igen természetesen a ki-be volt az első amit próbáltam mindkét progiban.
Úgy jártam a fenti képernyőfotómon látható áttekercselő fogadó spulnitartóval, hogy az éjszakai 8 órás nyomtatásból az 5. óra környéken a prusa petg megszorult a spulninál es elszakadt, ezért a nyomtatás leállt Fila hiányra. Kb. 2 órát állt a nyomtatás amikor észrevettem, visszadugtam a szálat és továbbengedtem a nyomtatást ami be is fejeződött. Szerintetek a 2 órát állás után az érintett két réteg tapadása jó lehet, nem fog ketté törni a tartó?
-
fabula
őstag
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #731 üzenetére
Jut eszembe, látván mostanában ezt a sok összegyűlt hibákkal foglalkozó posztot; esküszöm, egy kicsit várom az S06 plus-t
Kivancsi vagyok milyen gyors, halk, milyen a szintezése (ugye, ott sem már mechanikai mint egy BL touch", "out-of-the-box" működése.
...csak még a helyét kell kitalálnom -
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #731 üzenetére
Jó mondjuk nekem a konyhában lakik egyenlőre a munkapulton
A mosogatógép is itt van alatta szinte teljesen..
Nálunk is 40-60% között mozog a páratartalom... jelenleg 58% ot mér a légtisztító
Mindegy ha már megvettem a szárítót használom is, semeddig nem tart belerakni a következő páciens anyagát, ezért vettem 2 tekercses szárítót
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #671 üzenetére
Persze, van képem. Nekem sem a nyomattal van a gondom, hanem, hogy nem tapad az anyag. Ma direkt megcsináltam a fabula csodaszappanos tisztítást. És megfordítottam a lapot is, így lényegében egy teljesen szűz, tiszta felületet kapott.
Az anyaggal korábban már nyomtattam. Volt, hogy jó lett, aztán jobb eredményt a lassítással értem el. De ez nem működik, hogy hol jó, hol nem. Én meg találjam ki, hogy éppen mi a nyűgje. -
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #655 üzenetére
Le vagyok döbbenve, hogy a 8 évvel ezelőtt vásárolt SJ4000+ kamerámat már nem találom meg a neten(!!!) ... Még maga a gyártó is "átparaméterezte", mert van az SJ4000 és az SJ4000 WiFi, de egyik sem 2k(!!!)
Bezzeg, a mai napig hibátlanul teszi a dolgát. Anno 45k Ft-ért vettem, de minden fillért megért.
ITT találtam meg róla egyik akkoriban követett topikot, ... a többi, a termékkel foglalkozó oldalak szinte mind eltűntek már.
... vajon miért "butította" le a maga a gyártó is ezt a konkrét modellt a 2k-ról fullHD-ra?
Ilyet se láttam még...Na mindegy, de a lényeg, hogy 20k Ft környékén már vannak jó akciókamerák, akár ebben a márkában is.
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #652 üzenetére
Azé srááácok! Egy ezer ojrós nyomtató többet érdemel, mint ezek az ezerforintos szutykok!
(fullHD 1080 meg 720P, stb ...
aha, persze!
... jpg-ből generálnak 5fps mozgóképet
)
Én most - csak a megfigyelés miatt - a nyomtató elé raktam egy 2K Pro-t, de megmondom őszintén, felvétel rögzítésre ez sem való (minőség). Megfigyelni OK, ... de én timelapse videókat akarok(!!!)... akciókamere FTW!
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #536 üzenetére
Melyik dobozkát, a szivecskééééééset?!
Ennél a kockánál ez az alátét rész miért kell, mi benne a truváj?Amúgy meg mindjárt lemegyek és én is csatasorba állítom végre jobban a nyomtatót (kinyomom ezeket én is, azt megláSSuk).
A gyárilag hozzá kapott, fehérrel nyomtad ezeket vagy ez már másik filament?
-
Dalee
aktív tag
válasz
Silent77 #481 üzenetére
Igen láttam én is, illetve van hivatalos Bambu video is. Ami linkeltél videó, ott sima papirtörlővel törli, ami szerintem porol, a gyári videóban pedig nedves törlőkendőhöz hasonlít, degondolom nem az. Ezért gondolnék a mikroszálas anyagra, talán az nem porol. A szíjat nem szívesen tágítanám meg, a nyomtatási méret most penge. (Az előbb kimaradt a rúd, természetesen nem a szíjat akarnám törölgetni).
-
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #471 üzenetére
a nozzle wipert ki lehet nyomtatni
Bambu Lab Nozzle Wiper by Taer.Holmes | Download free STL model | Printables.com
-
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #442 üzenetére
nincs... most a fekete petgvel megint jól nyomtat...
viszont a kékkel ami sima pla+ nem tudom a garázst kinyomtatni.... 220 fokon megy 65 fokos ággyal... nyomtatja hibátlanul, és egyszercsak nem jön a filament... ilyenkor visszahúzom, és a képen látható módon megvastagszik, ami miatt nem megy bele a hotendbe...
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #367 üzenetére
... és akkor ha mellé tesszük még azt is, hogy kevesebb mint fele annyi idő alatt nyomtatta ki, leesik az ember álla! Jó-jó a Prusa, de eljárt felette az idő (kíváncsian várom majd az új fejlesztésüket, de addig is, Bambu FTW
)
#368dugesz77 na ez az! nem, hogy nem látszanak, hanem egyenesen jobbnak is látjuk (félreértés, nem csúnya a Prusa sem, de ha választani kell, egy arasszal a Bambu nyer és ez pont elég).
-
fabula
őstag
válasz
Silent77 #313 üzenetére
Wyze vagy blink kamera és meg is oldottad. Igaz nem a Bambu Studioban nézed, de hát ezért van a multitasking. Plusz egy alkalmazást futtani a mai gépeken nem nagy kunszt, átkattintani sem, telón meg elég a blink appot nézni.
Nem fogmak rá jobb kamerát tenni gyárilag, mert szerintük ha kellenek a plusz feature-ök, akkor vegyél egy X1C-t. Ez a biznisz lényege. Olcsóbban nem kahatod meg ugyan azt
.
-
poli27
Topikgazda
-
fabula
őstag
válasz
Silent77 #188 üzenetére
Igen, folyó víz alatt. Amikor megjött, egyszer lemostam a DM szappannal, azóta nyomtatok rá szinte minden nap PLA-t meg PETG-t és még mindig tapad (kb. 2kg-ot már elnyomtattam). Ha majd észreveszek tapadásproblémát, akkor megint lemosom. Más fórumokon is ez volt a tapasztalat, nem kell gyakran mosni és nem kell rá semmit kenni, se ragasztót, se hajlakkot, se más tapadásjavítót, prímán tapad, kihűlve meg a PETG is szépen lejön róla erőltetés nélkül.
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #178 üzenetére
Na igen, ma is más programjaim voltam, de most betoltam neki a Chep féle kockát, míg gyorsan leedzem a mait
A terveim: még pár kalibrációs és teszt tárgyat kinyomni, aztán talán a kalibrációs protokollokat is letudni, majd ... szerintem kinyomom az élienes Xenomorphom
Te mivel haladtál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest